Τουρισμός στην Ελλάδα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

penelopebek

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Οπου λαμπει ο Ηλιος
1. Η Ελλάδα είναι πανεμορφη
2. Η Ελλάδα είναι ακριβη για τους Έλληνες, λόγω χαμηλών εισοδηματων
3. Οι ξένοι τουρίστες έρχονται μέσω πρακτορείων και απολαμβάνουν καλύτερες τιμές και εγγυημένο ταξιδιωτικό προιον
4. Οι Έλληνες μένουν στην Ελλάδα για τις διακοπές τους αλλά κυρίως στα εξοχικά τους, διαφορετικά κάνουν μόνο long weekends τα τελευταία χρόνια.
Ετσι ακριβως, θα ηθελα να προσθεσω , οτι ωραια ειναι τα νουμερα που αυξηθηκαν θα πρεπει ομως να δουμε και την ποιοτητα οχι μονο την ποσοτητα.
Εαν κρινω απο τους τουριστες που επισκεπτονται τη Χαλκιδικη τα τελευταια χρονια........αστο καλυτερα. Καλυτερα λιγοι και καλοι παρα αυτο που γινεται. Τουριστες που αφηνουν μονο τα σκουπιδια τους. Φερνουν ακομη και τα κατεψυγμενα κρεατα τους.
Δεν ειναι μονο δικη μου διαπιστωση, εχω φιλους επαγγελματιες του τουρισμου στη Χαλκιδικη και δεν θελουν ουτε να τους βλεπουν. Αρα το 33 εκατ. τουριστες δε μου λεει τιποτα.

alma

Member
Υ.Γ. Το Costa Navarino όσοι λέτε για υπερβολικές τιμές, το έχει μόλις 200 ευρώ τέλος Σεπτεμβρίου. 200 ευρώ για ξενοδοχείο τέτοιας κατηγορίας είναι τρομερό το value for money, αν κάποιος σκεφτεί ότι π.χ. στο Saint Moritz της Ελβετίας (που δεν έχει ούτε χιόνι τέλος Σεπτέμβρη) στα 200 ευρώ βρίσκει κάποιος 3* (μπορεί και 4* με non refundable discount).
Ακριβώς. Ειδικά αν σκεφτείς πως σε ελαφρώς χαμηλότερη τιμή μπορείς να μείνεις απλώς σε ένα κεντρικό 3-4 αστέρων στο Δουβλίνο ψιλοαδιάφορο και αν ξυπνήσεις νωρίς να βρωμάνε και τα ξερατά των Άγγλων απέξω. Για να μην πούμε για άλλες χώρες.

Και πολλά άλλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα είναι από τα πιο value for money στην ΕΕ. Εδώ στο φόρουμ μου έχουν προτείνει ξενοδοχείο στις Σέρρες που το προτιμώ πάντα όταν πηγαίνω, με σουπερ πρωινάρα, θερμαινόμενη πισίνα και γυμναστήριο που το βρίσκω συνήθως κάπου στα 75 ευρώ και μάλιστα κλείνοντας το πολύ ένα μήνα πριν. Αντίστοιχο σε άλλες χώρες της ΕΕ έχει γύρω στα 200 και πάνω την διανυκτέρευση. Παρεμπιπτόντως ευχαριστώ τους βορειοελλαδίτες του φόρουμ για την πρόταση.

Και φυσικά η εποχή παίζει ρόλο. Πήγα καταχείμωνο Αζόρες και σε ξενοδοχεία που οι τιμές ήταν στα 70κάτι την διανυκτέρευση, μου είπαν πως Αύγουστο πάνε 150 και πάνω. Ε, μιας και η Ελλάδα έχει παραλιάρες, ενώ στις Αζόρες δεν πας για αυτό, δεν είχα καμία όρεξη να πληρώσω τόσα για αντίστοιχες παροχές και πήγα καταχείμωνο. Από ότι μου είπαν οι ντόπιοι διπλάσιες θα ήταν και οι τιμές για ενοικίαση αυτοκινήτου και πιθανόν να μην βρεις εύκολα κιόλας, αν πας Αύγουστο.

Το ίδιο ισχύει παντού. Πήγαμε Νοέμβρη Ρόδο και δεν συγκρίνονταν οι τιμές, με τις τιμές που πληρώσαμε στη Ρόδο όταν είχαμε πάει καλοκαίρι. Χάνεις το μπάνιο στη θάλασσα, αλλά βλέπεις μια διαφορετική Ρόδο και απολαμβάνεις την γραφική παλιά πόλη-μνημείο Ουνέσκο ήρεμη και άδεια σχεδόν. Κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις.

Έχω γυρίσει τα περισσότερα ελληνικά νησιά, πολλά από αυτά επανειλημμένως. Είναι τεράστιες οι διαφορές τόσο στην τιμή, όσο και στο είδος διασκέδασης, στις παροχές, στον κόσμο που προσελκύουν κλπ.
Και εννοείται πως είναι όλα συνάρτηση της προσφοράς-ζήτησης όπως είπε ο @Yorgos πιο πάνω.

Αν υπήρχε πελατεία διατεθειμένη να πληρώσει παραπάνω και στο Πόρτο παραπάνω θα ήταν οι τιμές, όπως δυστυχώς πήραν την ανιούσα και στη Λισσαβώνα τα τελευταία χρόνια. Καμία σχέση οι τιμές της, με αυτές πριν μερικά χρόνια όταν είχε λιγότερο τουρισμό.

Πάντως το θέμα με ντόπιους που συχνά δεν μπορούν να πληρώσουν για διακοπές στην ίδια την χώρα τους, είναι συχνό. Θυμάμαι Πορτογάλους να μου λένε πως έχω δει περισσότερα νησιά της χώρας τους, από ότι οι ίδιοι. Δεν μπορούσαν οι άνθρωποι να πληρώσουν για να πάνε, όπως πολλοί Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν να πάνε Σαντορίνη ή Μύκονο.

Ntt

Member
Το ίδιο ισχύει παντού. Πήγαμε Νοέμβρη Ρόδο και δεν συγκρίνονταν οι τιμές, με τις τιμές που πληρώσαμε στη Ρόδο όταν είχαμε πάει καλοκαίρι. Χάνεις το μπάνιο στη θάλασσα, αλλά βλέπεις μια διαφορετική Ρόδο και απολαμβάνεις την γραφική παλιά πόλη-μνημείο Ουνέσκο ήρεμη και άδεια σχεδόν. Κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις.

Ειδικά για την Ρόδο, πριν 3-4 χρόνια τέλος Σεπτεμβρίου είχα μείνει με 150 ευρώ https://www.booking.com/hotel/gr/atrium-platinum.el.html
σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

Τέλος Σεπτεμβρίου άνετα κάναμε μπάνιο στη Ρόδο, φάγαμε καλά χωρίς ουρές και μετακινηθήκαμε στο νησί χωρίς κίνηση.

Αντίστοιχο ξενοδοχείο στο εξωτερικό, κάτω από 250 ευρώ την νύχτα δεν βρίσκει κάποιος σε παραθαλάσσιο μέρος (και λίγα λέω).

Ntt

Member
Δυστυχώς η νοοτροπία του "με κλέβει ο ξενοδόχος ακριβές τιμές" , ισχύει στην Ελλάδα σε όλους τους τομείς:

- Υδραυλικός "2 βίδες γύρισε και πήρε 50 ευρώ"
- Ηλεκτρολόγος "Μία ασφάλεια έφτιαξε και πήρε 50 ευρώ"
- Καφετέρια "3.5 ο καφές και τους κοστίζει 50 λεπτά"
- Πρακτορεία "Πολύ ακριβά τα πακέτα θα κλείσω ατομικό"
- Οδοντρίατρος " 70 ευρώ για ένα σφράγισμα, πολύ ακριβός"

Εν τω μεταξύ η Ελλάδα στο σύνολο της είναι φτηνή συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ακόμη ανυπομονώ για τον άνθρωπο που θα ανοίξει ξενοδοχείο και θα δίνει δίκλινο με ιδιωτική πισίνα και πρωινό στα 50 ευρώ τον Αύγουστο με θέα την καλντέρα, αλλά ούτε ένας δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

Αν και είμαι σίγουρος ότι όταν το ανοίξει, θα περάσει στην αντιπέρα όχθη των 500+.

Last edited:

fotast

Member
Ειδικά για την Ρόδο, πριν 3-4 χρόνια τέλος Σεπτεμβρίου είχα μείνει με 150 ευρώ https://www.booking.com/hotel/gr/atrium-platinum.el.html
σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

Τέλος Σεπτεμβρίου άνετα κάναμε μπάνιο στη Ρόδο, φάγαμε καλά χωρίς ουρές και μετακινηθήκαμε στο νησί χωρίς κίνηση.

Αντίστοιχο ξενοδοχείο στο εξωτερικό, κάτω από 250 ευρώ την νύχτα δεν βρίσκει κάποιος σε παραθαλάσσιο μέρος (και λίγα λέω).
Στο συγκεκριμένο είχα μείνει Πάσχα(μάλλον το 2014) με 175 Ευρώ σε deluxe με θέα θάλασσα.Και πρωινό φυσικά.Νομίζω ότι ήταν η πρώτη χρονιά λειτουργίας του.Δεν θυμάμαι αν είχε προσφορά.

Ntt

Member
@fotast δεν είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ξενοδοχείο και με καλό value for money στα 175 για Πάσχα?

fotast

Member
@fotast δεν είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ξενοδοχείο και με καλό value for money στα 175 για Πάσχα?
Ναι ήταν πολύ καλό.Μεγάλα δωμάτια,πολύ καλό πρωινό κτλ.΄Εχω όμως την εντύπωση ότι το είχα κλείσει μέσω τράπεζας(Eurobank travel) που είχε τότε προσφορά για τις κάρτες αυτής της τράπεζας.Πιθανόν στις μηχανές να ήταν κάπως ακριβότερο.

zagreli

Member
Μου θυμίζεις ένα σχόλιο που διάβασα εδώ μέσα (χθές, προχθές), στο οποίο ένας ρωτούσε πως τραβιόμαστε εμείς του βορρά στις Κυκλάδες, επειδή είμαστε μακριά. Φτάνουμε μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου με αμάξια, πλοία, αεροπλάνα και αερόστατα και είναι δύσκολο να πάμε στο βορρά ή τον νότο της χώρας μας.
Δεν το ξερα οτι παίζουμε το "βόρειοι και νότιοι", αλλά εκτός Ελλάδας όλα κοντά είναι. Τα θεωρώ δικαιολογίες αυτά που μου γράφεις. Όχι οτι δεν υπάρχουν προβλήματα στη Χαλκιδική, αλλά γι αυτά τα προβλήματα δεν φταίει η ίδια η Χαλκιδική σαν προορισμός. Μια χαρά προορισμός είναι και έχει πολλά να δώσει.
Όταν χρειάζονται 26 ώρες μετ'επιστροφής με λεωφορείο ή τρένο συν αλλαγή σε πλοίο για να φτάσεις από Θεσσαλονίκη σε νησί των κυκλάδων που δεν υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση ή δεν υπάρχει καν αεροδρόμιο, θεωρώ πως επέρχεται μοιραία ένας γεωγραφικός διαχωρισμός έστω και μικρής κλίμακας. Και αναφέρομαι για Θεσσαλονίκη για τις υπόλοιπες περιοχές της βόρειας Ελλάδας είναι ακόμη πιο μακριά χρονικά. Άλλο θέμα είναι η ανύπαρκτη εδώ και πολλά χρόνια ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης όχι μόνο με τις Κυκλάδες αλλά ακόμα και με τις Σποράδες.
Δεν το παίζουμε βόρειοι και νότιοι φυσικά όπως λες.

penelopebek

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Οπου λαμπει ο Ηλιος
Όταν χρειάζονται 26 ώρες μετ'επιστροφής με λεωφορείο ή τρένο συν αλλαγή σε πλοίο για να φτάσεις από Θεσσαλονίκη σε νησί των κυκλάδων που δεν υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση ή δεν υπάρχει καν αεροδρόμιο, θεωρώ πως επέρχεται μοιραία ένας γεωγραφικός διαχωρισμός έστω και μικρής κλίμακας. Και αναφέρομαι για Θεσσαλονίκη για τις υπόλοιπες περιοχές της βόρειας Ελλάδας είναι ακόμη πιο μακριά χρονικά. Άλλο θέμα είναι η ανύπαρκτη εδώ και πολλά χρόνια ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης όχι μόνο με τις Κυκλάδες αλλά ακόμα και με τις Σποράδες.
Δεν το παίζουμε βόρειοι και νότιοι φυσικά όπως λες.
Και να σκεφτει κανεις οτι η Θεσσαλονικη ειναι μεγαλο λιμανι, αλλα δυστυχως παραμελημενο.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Η Revinate εκανε (στο ετησιο Global Reputation Benchmark Report) μια μεγαλη στατιστικη αναλυση των βαθμολογιων των ξενοδοχειων ανα χωρα στις σελιδες των μεγαλυτερων OTA για τα ετη 2015 και 2016. Ετσι παιρνοντας τις δεκαδες εκατομμυρια κριτικες που βρισκονταν στις σελιδες οπως Booking.com, Hotels.com, Tripadvisor, Google, Expedia, Agoda, Ctrip, Orbitz κλπ. εβγαλε τους μεσους ορους καθε χωρας που ειχε πανω απο 100 χιλιαδες κριτικες. Τα ελληνικα ξενοδοχεια για το 2016 ηταν στην δευτερη θεση παγκοσμιως με βαθμολογία 4,34/5 , πισω μονο απο αυτα της Κινας που βαθμολογηθηκαν με 4,42/5. Εκτοτε τα ξενοδοχεια της Ελλαδας εχουν αναβαθμιστει σε μεγαλα ποσοστα και πιθανολογω πως ο μ.ο. των βαθμολογιων του 2019 θα ειναι λιγο εστω μεγαλυτερος. Αλλα τα ξενοδοχεια της Ελλαδας για καποιους ειναι πανακριβα και εχουν τα μαυρα τους τα χαλια. Γελανε και τα βοτσαλα των υπεροχων παραλιων μας.

revinate-hotel-reviews-country.jpg

https://ftnnews.com/accommodation/31550-top-countries-with-the-highest-rated-hotels-in-2016

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh