Τουρισμός στην Ελλάδα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

paefstra

Member
3. Για τα μικρά νησιά που έχουν σεζόν Ιούλιο Αύγουστο, τους άλλους μήνες δεν βρίσκεις εύκολα τρόπο για να πας, αλλά επίσης είναι ερημιά (κλειστά μαγαζιά, άδεια μπαρ...)
Πω τι μου θυμισες: Σιφνο Αγιου Πνευματος , αρχες Ιουνη, μονο το φαντασμα δεν εβγαινε το βραδυ.
Ανδρο τελος Μαη, μονο οι εργατες που εκαναν μερεμετια πριν τη σεζον και οι ντοπιοι.

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Καθε άποψη είναι σεβαστή, επέτρεψε μου να σου εκφράσω λίγο πιο αναλυτικά τη δική μου:
1. Όπως έγραψαν ήδη και άλλοι συμφορουμιτες, οι Έλληνες Επιχειρηματίες ακόμη και στο δημόσιο σπάνια εγκρίνουν άδειες καιρό πριν.
2. Η άδεια στην Ελλάδα με τους καύσωνες, για να έχει ευεργετικές ενέργειες στον οργανισμό πρέπει να χορηγείται το καλοκαίρι, γι αυτό και είναι υποχρεωτικό να εγκρίνονται έως 2 εβδομάδες άδεια το καλοκαίρι στους υπαλλήλους. Αν λοιπόν αναγκαζομαστε να την παίρνουμε Μάιο και Σεπτέμβριο για να βρίσκουμε χαμηλές τιμές και αναγκαζομαστε να μένουμε στις πόλεις όλο το καλοκαίρι, τελικά δεν ξεκουραζομαστε αρκετά ώστε να είμαστε δυνατοί, υγιείς και παραγωγικοί όλο το χρονο.
3. Για τα μικρά νησιά που έχουν σεζόν Ιούλιο Αύγουστο, τους άλλους μήνες δεν βρίσκεις εύκολα τρόπο για να πας, αλλά επίσης είναι ερημιά (κλειστά μαγαζιά, άδεια μπαρ...)
Μπορείς πολύ απλά να κλείσεις κάτι με δωρεάν ακυρωση και εάν δεν σου εγκρίνουν την άδεια no problem. Όσο για εξωτερικό που θέλει οπωσδήποτε αεροπορικά, κλείνεις flex εισιτήριο, ή "παζαρευεις" έγκαιρα την άδεια σου. Δεν είναι και τόσο ακατόρθωτο ειδικά για Ιούλιο

vanda

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ και Αργεντινή
Πω τι μου θυμισες: Σιφνο Αγιου Πνευματος , αρχες Ιουνη, μονο το φαντασμα δεν εβγαινε το βραδυ.
Ανδρο τελος Μαη, μονο οι εργατες που εκαναν μερεμετια πριν τη σεζον και οι ντοπιοι.
Σωστό και αυτό. Οπότε πάω Ιούνιο διακοπές, ξυπνάω πάντα άγρια χαράματα από τα κομπρεσέρ των οικοδομών!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μολις προχθες ακυρωσα εξαιρετικο δωματιο σε παραδοσιακη οικημα που ειχα ξαναμεινει στο Πορτο, για να λεμε τα φρεσκα παραδειγματα, με ρεσεψιον 24ωρη και πρωινο. Ε τωρα πες μας οτι ειναι κατωτερο το Πορτο απο την Αιγινα και τα Μεθανα που βρισκεις τα δωματια σε ιδιες η ακριβοτερες τιμες.
Ε καλα συγκρινεις περιοχες που δεν συγκρινονται. Ποιος παει στο Πορτο καλοκαιριατικα περα απο οσους το χρησιμοποιουν ως ενδιαμεσο σταθμο για διανυκτερευση; Λογικο να ειναι φθηνοτερα. Και η Θεσσαλονικη το καλοκαιρι ειναι φθηνοτερη απο τα παραθαλασσια μερη. Μην κανουμε αστοχες συγκρισεις οταν τα γουστα μας δεν συμβαδιζουν με των περισσοτερων που καλως ή κακως προτιμουν θαλασσα το Καλοκαιρι.

Αυτο που μπορω να συμπερανω απο το παραδειγμα σου ειναι μονο πως δεν σου αρεσει η θαλασσα. Για να αποδειξεις πωςς οι Καλοκαιρινοι ελληνικοι προορισμοι ειναι ακριβοι θα πρεπει να τους συγκρινεις με αντιστοιχους του εξωτερικου που προσφερουν αναλογης ποιοτητας προιον και παντα συνυπολογιζοντας τη φορολογια (που στην Πορτογαλια ειναι σημαντικα χαμηλοτερη).

Last edited:

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Μπορείς πολύ απλά να κλείσεις κάτι με δωρεάν ακυρωση και εάν δεν σου εγκρίνουν την άδεια no problem.
Υπάρχει problem, γιατί δεν είναι τόσο απλό. Κλείνεις εσύ το κατάλυμα νωρίς νωρίς, πχ Νοέμβριο όπως είπες. Ξέρεις οτι παίρνεις άδεια συνήθως Αύγουστο. Φτάνει Μάιος και ζητάς άδεια. Σου απαντάνε σε κανα μήνα, αφού τους πιέσεις και λίγο, και σου λένε δεν θα πάρεις άδεια τον Αύγουστο αλλά τον Ιούλιο!....Ακυρώνεις τα δωμάτια που έκλεισες και έχεις περιθώριο ένα μήνα (; ) για να κλείσεις νέο κατάλυμα! Σε τι τιμή θα το βρώ το κατάλυμα;
Αν τολμήσεις και πεις οτι έχεις κάνει κρατήσεις, θα σου πούνε "και ποιος σου έιπε να κάνεις κρατήσεις και εμένα τι με νοιάζει"...
Για ποιές κακές νοοτροπίες μιλάμε και ποια κρατική μέριμνα πάνω στο εργασιακό;...

Ασε τα αεροπορικά............ακόμα κλαίω χρήματα απο αεροπορικά των 20€ που για να τα ακυρώσεις πληρώνεις 70€

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Καθε άποψη είναι σεβαστή, επέτρεψε μου να σου εκφράσω λίγο πιο αναλυτικά τη δική μου:
1. Όπως έγραψαν ήδη και άλλοι συμφορουμιτες, οι Έλληνες Επιχειρηματίες ακόμη και στο δημόσιο σπάνια εγκρίνουν άδειες καιρό πριν.
2. Η άδεια στην Ελλάδα με τους καύσωνες, για να έχει ευεργετικές ενέργειες στον οργανισμό πρέπει να χορηγείται το καλοκαίρι, γι αυτό και είναι υποχρεωτικό να εγκρίνονται έως 2 εβδομάδες άδεια το καλοκαίρι στους υπαλλήλους. Αν λοιπόν αναγκαζομαστε να την παίρνουμε Μάιο και Σεπτέμβριο για να βρίσκουμε χαμηλές τιμές και αναγκαζομαστε να μένουμε στις πόλεις όλο το καλοκαίρι, τελικά δεν ξεκουραζομαστε αρκετά ώστε να είμαστε δυνατοί, υγιείς και παραγωγικοί όλο το χρονο.
Υπαρχουν δεκαδες μερη με θαλασσα στην Ελλαδα με πολυ χαμηλες τιμες ακομα και τον Αυγουστο.

vanda

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ και Αργεντινή
Υπαρχουν δεκαδες μερη με θαλασσα στην Ελλαδα με πολυ χαμηλες τιμες ακομα και τον Αυγουστο.
Πρέπει να σου αρέσουν όμως κιολας! Εγώ αν δεν πάω σε νησί, δεν νιώθω ότι είμαι διακοπές!

paefstra

Member
Ε καλα συγκρινεις περιοχες που δεν συγκρινονται. Ποιος παει στο Πορτο καλοκαιριατικα περα απο οσους το χρησιμοποιουν ως ενδιαμεσο σταθμο για διανυκτερευση; Λογικο να ειναι φθηνοτερα. Και η Θεσσαλονικη το Καλοκαιρι ειναι φθηνοτερη απο τα παραθαλασσια μερη. Μην κανουμε αστοχες συγκρισεις οταν τα γουστα μας δεν συμβαδιζουν με των περισσοτερων που καλως ή κακως προτιμουν θαλασσα το Καλοκαιρι.
Επειδη δεν εχεις παει εσυ λογω υποχρεωσεων καλοκαιρι, βγαζεις συμπερασματα ακυρα. Οι ουρες στα αξιοθεατα του Πορτο δεν συγκριθηκαν ποτε με τη νεκρα της Θεσσαλονικης, απο την οποια περναω καθε καλοκαιρι. Τρεις κι ο κουκος στα μουσεια της. Σκεψου οτι αφησα υπολοιπα απο το Πορτο γιατι μια ωρα στην ουρα ηταν too much για μενα.
Μονο ως αστειο θα επαιρνα τη συγκριση.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Πρέπει να σου αρέσουν όμως κιολας! Εγώ αν δεν πάω σε νησί, δεν νιώθω ότι είμαι διακοπές!
Ε τοτε ή θα πληρωσεις παραπανω ή θα βρεις ενα προορισμο στην υπολοιπη Γη αν δεν μπορεις να βρεις στην Ελλαδα που θα σου αρεσει και θα σου βγαινει φθηνοτερος.

Επειδη δεν εχεις παει εσυ λογω υποχρεωσεων καλοκαιρι, βγαζεις συμπερασματα ακυρα. Οι ουρες στα αξιοθεατα του Πορτο δεν συγκριθηκαν ποτε με τη νεκρα της Θεσσαλονικης, απο την οποια περναω καθε καλοκαιρι. Τρεις κι ο κουκος στα μουσεια της. Σκεψου οτι αφησα υπολοιπα απο το Πορτο γιατι μια ωρα στην ου
Λογικο με τοσα παραθαλασσια μερη σε κοντινες αποστασεις και με αψογη συγκοινωνια οι τουριστες που πανε για τα μπανια τους στις γυρω περιοχες δινουν και 1-2 μερες για να δουν την πολη και τα αξιοθεατα της. Το ιδιο συμβαινει και στη Θεσσαλονικη οπου σχεδον ολοι που ερχονται Χαλκιδικη, Πιερια κλπ θα κανουν και ενα day trip ή θα μεινουν και ενα βραδι στην πολη. Τα ξενοδοχεια της εχουν πολυ υψηλα ποσοστα πληροτητας το Καλοκαιρι τα τελευταια χρονια.

thrylosveria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτικες
Ταξίδι-Όνειρο
φινλανδια
Υπάρχει problem, γιατί δεν είναι τόσο απλό. Κλείνεις εσύ το κατάλυμα νωρίς νωρίς, πχ Νοέμβριο όπως είπες. Ξέρεις οτι παίρνεις άδεια συνήθως Αύγουστο. Φτάνει Μάιος και ζητάς άδεια. Σου απαντάνε σε κανα μήνα, αφού τους πιέσεις και λίγο, και σου λένε δεν θα πάρεις άδεια τον Αύγουστο αλλά τον Ιούλιο!....Ακυρώνεις τα δωμάτια που έκλεισες και έχεις περιθώριο ένα μήνα (; ) για να κλείσεις νέο κατάλυμα! Σε τι τιμή θα το βρώ το κατάλυμα;
Αν τολμήσεις και πεις οτι έχεις κάνει κρατήσεις, θα σου πούνε "και ποιος σου έιπε να κάνεις κρατήσεις και εμένα τι με νοιάζει"...
Για ποιές κακές νοοτροπίες μιλάμε και ποια κρατική μέριμνα πάνω στο εργασιακό;...

Ασε τα αεροπορικά............ακόμα κλαίω χρήματα απο αεροπορικά των 20€ που για να τα ακυρώσεις πληρώνεις 70€
Ακριβως ετσι δουλευει ο ιδιωτικος τομεας, το Σαββατο το μεσημερι ερχεται το αφεντικο και λεει ''Μπαμπη, Σουλα, και Στελιο απο Δευτερα παιρνετε μια βδομαδα αδεια...καλα να περασετε'' !
Νομιζω λιγο καλυτερο ειναι το δημοσιο πλην (προς το καλυτερο) εκπαιδευτικων (η συζυγος ειναι φιλολογος) οι οποιοι απο Ιουλιο εως τελος Αυγουστου εχουν την πολυτελεια να κανουν το προγραμμα οπως τους βολευει ! Εν αντιθεσει με μενα, στο ελευθερο επαγγελμα, οσες φορες ειπα απο μηνες πριν οτι θα κανω κατι το 2μηνο αυτο , για χατηρι της οικογενειας , το πληρωσα με αιμα !!! Ολα τ' αλλα ειναι φληναφηματα !

paefstra

Member
Λογικο με τοσα παραθαλασσια μερη σε κοντινες αποστασεις και με αψογη συγκοινωνια οι τουριστες που πανε για τα μπανια τους στις γυρω περιοχες δινουν και 1-2 μερες για να δουν την πολη και τα αξιοθεατα της. Το ιδιο συμβαινει και στη Θεσσαλονικη οπου σχεδον ολοι που ερχονται Χαλκιδικη, Πιερια κλπ θα κανουν και ενα day trip ή θα μεινουν και ενα βραδι στην πολη. Τα ξενοδοχεια της εχουν πολυ υψηλα ποσοστα πληροτητας το Καλοκαιρι τα τελευταια χρονια.
Τότε πως εξηγειται οτι ειμαστε καθε φορα μόνοι μας στη Ροτόντα, σχεδόν μόνοι μας στο Βυζαντινό μουσείο, χωρίς ουρά στον Λευκό Πύργο, δεν λειτουργουν παρά τα μισά εστιατόρια.
Μιλάμε για αποσταση χαώδη με τον τουρισμό των πόλεων στην Πορτογαλία και μάλιστα πολύ οικονομικότερα για το ίδιο προιον.
Επαναλαμβάνω, μόνο ως αστείο μπορεί να γίνει σύγκριση.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ακριβως ετσι δουλευει ο ιδιωτικος τομεας, το Σαββατο το μεσημερι ερχεται το αφεντικο και λεει ''Μπαμπη, Σουλα, και Στελιο απο Δευτερα παιρνετε μια βδομαδα αδεια...καλα να περασετε'' !
Νομιζω λιγο καλυτερο ειναι το δημοσιο πλην (προς το καλυτερο) εκπαιδευτικων (η συζυγος ειναι φιλολογος) οι οποιοι απο Ιουλιο εως τελος Αυγουστου εχουν την πολυτελεια να κανουν το προγραμμα οπως τους βολευει ! Εν αντιθεσει με μενα, στο ελευθερο επαγγελμα, οσες φορες ειπα απο μηνες πριν οτι θα κανω κατι το 2μηνο αυτο , για χατηρι της οικογενειας , το πληρωσα με αιμα !!! Ολα τ' αλλα ειναι φληναφηματα !
Προσωπικά δεν μου φταίει κανένας δάσκαλος ή καθηγητής ή δημόσιος υπάλληλος ή ελεύθερος επαγγελματίας ή εποχιακός εργαζόμενος ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, που μπορεί να κανονίσει την κράτηση των διακοπών του νωρις!
Αλλά δεν υπάρχουν μόνο αυτοί σε αυτή τη χώρα και δεν είναι θέμα νοοτροπίας οτι όλοι αυτοί οι υπόλοιποι δεν μπορούν να κανονίσουν διακοπές 10 μήνες πριν. Εκτός αν δεν μετράνε...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh