Τουρίστας ή ταξιδευτής;

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Δεν είναι μόνο Βορειοευρωπαίοι στη λίστα. Θα ήθελα να διαπιστώσω αν έχει αρχίσει να αλλάζει η τάση οπότε και η νοοτροπία.
Προφανώς το οικονομικό είναι σημαντικός παράγοντας για το ταξίδι αλλά εδώ μέσα όσοι ταξιδεύουμε δεν μας ....τρέχουν όλους από τα μπατζάκια.
Αρα πάνω και από αυτό έχει να κάνει με μια γενικότερη φιλοσοφία.
Ούτε στις άλλες χώρες ζούνε μόνο γηγενείς πάντως.

MVSylvia

Member
Δεν είναι μόνο Βορειοευρωπαίοι στη λίστα. Θα ήθελα να διαπιστώσω αν έχει αρχίσει να αλλάζει η τάση οπότε και η νοοτροπία.
Προφανώς το οικονομικό είναι σημαντικός παράγοντας για το ταξίδι αλλά εδώ μέσα όσοι ταξιδεύουμε δεν μας ....τρέχουν όλους από τα μπατζάκια.
Αρα πάνω και από αυτό έχει να κάνει με μια γενικότερη φιλοσοφία.
Ούτε στις άλλες χώρες ζούνε μόνο γηγενείς πάντως.
Συνήθως όμως η φιλοσοφία δεν είναι κάτι ανεξάρτητο αλλά απόρροια του οικονομικού παράγοντα, καθώς αυτός ορίζει στην ουσία σχεδόν τα πάντα.

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Φυσικα και μας τρεχουν απο τα μπατζακια. Εξω απο εδω μεσα ζουν σε αντισκηνα εργαζομενοι που δεν τους φτανουν για το ενοικιο. Σε ποια κατηγορια να τους βαλεις αυτους? Ταξιδευτες? :D.
Ανέκαθεν είμασταν δυσκολότερα εδώ.
Έχει πλέον όμως low cost, couchsurfing κλπ.
Στην Ελλάδα επίσης υπάρχει ακόμη πολύ μαύρο (αδήλωτο) εισόδημα.

paefstra

Member
Ανέκαθεν είμασταν δυσκολότερα εδώ.
Έχει πλέον όμως low cost, couchsurfing κλπ.
Στην Ελλάδα επίσης υπάρχει ακόμη πολύ μαύρο (αδήλωτο) εισόδημα.
Η αξιοτιμη γυαλα προνομιουχων ταξιδιωτων του φορουμ καθως και διοργανωτων τουριστικων δραστηριοτητων δεν εχει καμια σχεση με την υπολοιπη κοινωνια εξω. Αρκει να δεις ποσο λιγοι ρωτησαν φετος για καλοκαιρινες διακοπες, ενω εκανε θραυση το τοπικ για τα voucher δωρεαν διακοπων. Εγω εβγαλα συμπερασμα. Οχι οτι η νοοτροπια αλλαζει.

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Να ρωτήσω κάτι; Μόνο εμένα μου ακούγεται περίεργο να δηλώνει κάποιος ταξιδευτής με την έννοια του ταξιδεύω oneway για κάπου μήνες και όπου με βγάλει και να μη σχετίζεται αυτός ο τρόπος ζωής με κάποια δραστηριότητα που να αποφέρει εισόδημα π.χ φωτογράφος, ευρευνητικη αποστολή ή δεν ξέρω τι άλλο;
Για μένα κατά κάποιο τρόπο είναι σα να δηλώνει κεκαλυμμένα χαραμοφάης, εισοδηματιας, χωρίς υποχρεώσεις κ έννοιες που προσπαθεί να γεμίσει τον ελεύθερο χρόνο του γυρίζοντας τον κόσμο. Οκ, οποίος μπορει μαγκιά του αλλα δε θα του δώσω κ τα εύσημα.

paefstra

Member
Αν του χρονου παω Αγγλια που εχω ανθρωπους λογω braindrain (οπως χιλιαδες οικογενειες) και θα κοστισει σχεδον δωρεαν σε αντιθεση με ενα ταξιδι αλλου, ακομη και Ελλαδα, μετριεμαι ως "νοοτροπια που αλλαζει", ενω ειμαι απλως τζαμπατζου? Μιλαμε για χιλιαδες κοσμο σε τετοια φαση.
Γενικα δεν εχει νοημα μια μετρηση με ενα ξερο νουμερο.

fotast

Member
Να ρωτήσω κάτι; Μόνο εμένα μου ακούγεται περίεργο να δηλώνει κάποιος ταξιδευτής με την έννοια του ταξιδεύω oneway για κάπου μήνες και όπου με βγάλει και να μη σχετίζεται αυτός ο τρόπος ζωής με κάποια δραστηριότητα που να αποφέρει εισόδημα π.χ φωτογράφος, ευρευνητικη αποστολή ή δεν ξέρω τι άλλο;
Για μένα κατά κάποιο τρόπο είναι σα να δηλώνει κεκαλυμμένα χαραμοφάης, εισοδηματιας, χωρίς υποχρεώσεις κ έννοιες που προσπαθεί να γεμίσει τον ελεύθερο χρόνο του γυρίζοντας τον κόσμο. Οκ, οποίος μπορει μαγκιά του αλλα δε θα του δώσω κ τα εύσημα.
Ναι αλλά μπορεί να έχει δουλέψει(και μάλιστα σκληρά) κάποιους μήνες.Και να έχει την δυνατότητα να ταξιδεύει χωρίς πρόγραμμα κάποιους άλλους μήνες.

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Ναι αλλά μπορεί να έχει δουλέψει(και μάλιστα σκληρά) κάποιους μήνες.Και να έχει την δυνατότητα να ταξιδεύει χωρίς πρόγραμμα κάποιους άλλους μήνες.
Τι να πω. Όποιος μπορεί να το κάνει αυτό και να μην τον δεσμεύουν επαγγελματικές ή οικογενειακές υποχρεώσεις μεγάλο πράγμα και σπάνιο!

paefstra

Member
Που ζεις? Υπαρχει κοσμος που συνδεει τα ταξιδια για πολυ μεγαλα διαστηματα με ανεξελεγκτες πηγες εισοδηματος ειτε δραστηριοτητες που ο μεσος νοικοκυρης δεν μπορει η θελει να διανοηθει.

D

Delmem38110

Guest
Τι να πω. Όποιος μπορεί να το κάνει αυτό και να μην τον δεσμεύουν επαγγελματικές ή οικογενειακές υποχρεώσεις μεγάλο πράγμα και σπάνιο!
υπάρχουν επαγγέλματα που σε συνδυασμό με κάποιες ξένες γλώσσες επιτρέπουν σε κάποιον κάποια να δουλεύει και να ταξιδεύει χωρίς χρονικό όριο.
φυσικά υπάρχουν πολλά άτομα που έχουν την οικονομική άνεση και ταξιδεύουν χωρίς να επιβαρύνουν κανέναν.
ο έχων 4 με 5 διαμερίσματα,(απλό παράδειγμα) δεν χρειάζεται να δουλέψει και μπορεί άνετα να ζήσει.
δεν μπορούμε να κρίνουμε κανέναν. ο καθένας κάνει ότι θέλει.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom