Τι φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιείτε;

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Α ωραία, να και ένα μειονέκτημα που δεν γνώριζα :haha:

Πέρυσι σε ένα μεγάλο ταξίδι σκέφτηκα τι καλά που θα ήταν να είχα μια φωτογραφική μηχανή και όχι μόνο το κινητό μου. Οπότε θέλω να εξερευνήσω και αυτό το χόμπι / να έχω και αυτό το gadget να βρίσκεται. Μπορεί να ευδοκιμήσει το πλάνο, μπορεί και να μείνει κατά βάση σε ενα συρτάρι, δεν ξέρω.

Τα reviews 9/10 κράζουν πατόκορφα και 1/10 λέει νταξ υπερβολικοί επαγγελματίες είναι όλοι αυτοί, για beginner να μάθει 5 πράγματα / κάποιον που θέλει μια στις τόσες να βγάζει κατιτις μια χαρά είναι.

Το budget θα μπορούσα να το ανεβάσω λίγο παραπάνω αλλά τωρα είδα ότι την έχουν σε τιμιότατη έκπτωση ενώ την αμέσως ακριβότερη canon την έχουν αυξήσει. :confused:
Εάν θες απλά μετάβαση από κινητό σε mirrorless τσέκαρε τις Sony. Εάν δεν ξέρεις να κάνεις ρυθμίσεις και θα τραβας μόνο με αυτοματα προγράμματα τότε ότι και να πάρεις θα έχεις καλύτερες φωτογραφίες από το κινητό σου.
Ο φακός που έχει είναι ένας κλασσικός φακός με το κλασσικό ελάχιστο διάφραγμα 4.5 που σε καλύπτει στο 90% των αναγκών σου.
Την νύχτα στο αυτόματο πρόγραμμα θα έχεις λίγο κόκκο γιατί θα ανεβάζει τα iso.
Εγώ που έχω μια dslr με διάφορους φακούς δεν θέλω πια να την κουβαλάω στα ταξίδια λόγω του βάρους της.
Ψάχνομαι και εγώ για μια ελαφριά mirrorless.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Ναι αλλα οφειλουμε να της τα πουμε αφου ζηταει γνωμη. Προσωπικα, πλεον μονο με κινητο ακριβως γιατι κοψομεσιαστηκα να κουβαλαω και ολο να ρυθμιζω και να ξε-ρυθμιζω, να βαζω και να βγαζω φακους.
Ομοίως και εγώ... Ακόμη παίρνω τη μηχανή με 1 μόνον έξτρα φακό και κάθε φορά το μετανιώνω που κουβαλάω τόσο βάρος.
Τώρα θα αγοράσω ένα καλό κινητό που ίσως με σώσει σε κάποια ταξίδια.

varioAthens

Member
Καλο κινητο παιδια... εμενα που μου αρεσει να βγαζω πορτραιτα ειδικα οταν ταξιδευω, με το κινητο εχω βρει την χαρα μου... οχι οπως παλια που ο κοσμος με το που εβλεπε να σηκωνω μηχανη ειτε κρυβοταν ειτε ξενερωνε ειτε θυμωνε...

tatooine

Member
Μια καλή μηχανή με τίμια τιμολόγηση (αν και λίγο παλιό μοντέλο) είναι αυτή.
Τιμή πώλησης σε κιτ, με φακό 24-120 mm, (το ζουμ συγκρίσιμο με 5Χ στα κινητά), κοστίζει γύρω στα 2200.
Για όποιον θέλει κάτι καλύτερο παίρνει το καινούριο μοντέλο αλλά ανεβαίνει αισθητά στην τιμή. με τη διάφορα ίσως επενδύσει σε ένα τηλεφακό 600κοσαρι.
Δυστυχώς τα κινητά δεν μπορούν να καλύψουν τις καλές φωτογραφικές ανάγκες στα ταξίδια, βγάζουν ωραίες φωτό άλλα μέχρι εκεί. Το έχω καταλάβει σε πολλά ταξίδια μου, ειδικά εκεί που χρειάζεσαι πολύ δυνατό ζουμ για να απαθανατίσεις κάτι και δεν μπορείς.
Εναλλακτικά (όπως ειπώθηκε) ένα κάλο κινητό άλλα τι να σου κάνει το ρημάδι.

Billouk

Member
Υπάρχουν αρκέτες συνιστώσες για την λήψη απόφασης.

-Να γνωρίζεις ή να θες να ασχοληθείς ερασιτεχνικά με την φωτογραφία, να μην τραβάς σε auto αλλά όταν θα το χρειαστείς, να ξέρεις κάποιες από τις βασικές ρυθμίσεις.
-Με τους περιορισμούς σε αποσκευές, μια dslr ή μια mirrorless θα εξυπηρετούσε στο κουβάλημα;
-Πολλοί φακοί δεν εξυπηρετούν συγκεκριμένες ανάγκες άρα ένας "ταξιδιωτικός" με "ευρύ" φάσμα θα εξυπηρετούσε ώστε σε κάθε ταξίδι να μην κουβαλάς περισσότερους;

Προσωπική άποψη σαν κάτοχος dslr για πάνω από 10 χρόνια. Είναι κουραστικές στην μεταφορά, στοίχισαν αρκετά και σχεδόν πάντα ήθελα να έχω την επιλογή ενός επιπλέον φακού. Μια αλλαγή σε σύστημα, δηλάδη μια μετάβαση από dslr σε mirrorless ή από κινητό σε ημιεπαγγελματική μηχανή θα φέρει επιπλέον κόστος, πόσο μάλλον αν αγοράσεις και extra φακούς.

Τι θα έκανα; Αν το budget είναι κάπου στα 500 ευρώ και υπάρχουν οι βασικές γνώσεις, θα πήγαινα σε μια απλή mirrorless ή σε ένα πολύ καλό κινητό. Αν υπάρχει και δυνατότητα τιμολογίου, ακόμα καλύτερα. Αν το budget είναι μεγαλύτερο, θα πήγαινα μόνο σε mirrorless και επειδή οι μάρκες πολλές φορές είναι και θέμα γούστου, θα πήγαινα μια βόλτα για δοκιμή!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.644
Μέλη
39.392
Νεότερο μέλος
mmamma1956

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom