• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ελβετία Τι προτείνετε για Ελβετία?

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Eγώ φεύγω Ελβετία για Χριστούγεννα. Θέλω να μου πείτε αν τέλος Δεκέμβρη θα έχει πολύ κρύο κτλ..καλα εννεοείται θα έχει, εννοώ είναι όπως η Τσεχία ή λιγότερο κρύα?? Πέρσι πήγε ένας φίλος μου και μ είπε πως χιόνιζε συνέχεια και μου λεγε ότι είχε -14, αλλα την ίδια περίοδο εγώ βρισκόμουν στην Τσεχια (που είναι και πιο πάνω) και είχε γύρω στο -8, -10.
Εχω διαβασει και εχω διαβασει ερωτησεις εδω μεσα, αλλα αυτη παει για βραβειο! Και μαλιστα θελεις κιολας να απαντηθει η ερωτηση. Ας κανω λοιπον μια προσπαθεια!
Βρε κοριτσι μου που να ξερουμε τι καιρο θα κανει σε 25 περιπου ημερες απο σημερα στην ελβετια! Ουτε τα πιο εξελιγμενα μετεωρολογικα συστηματα δε μπορουν να κανουν τετοια προβλεψη. Απο εκει και επειτα αν θελεις να ξερεις τι επικρατησε τα τελευταια χρονια την εποχη που σε ενδιαφερει στην Ελβετια, ανα πολη, ανα καντονι κλπ, ετσι ωστε να μπορεσεις να μαντεψεις με δικη σου ευθυνη, μπορεις να αποτανθεις στην ελβετικη εθνικη υπηρεσια μετεωρολογιας. MeteoSchweiz - Wetter
Θα χαρουν να σε εξυπηρετησουν.
Μπορει να ξερουμε αρκετες πληροφορεις για προορισμους, και να μπορουμε να τις μοιραστουμε, αλλα σιγουρα μαντεις, προφητες, σαμανοι, ονειροσκοποι, μεντιουμ, για μελλοντικα και αβεβαια γεγονοτα, οπως ειναι ο καιρος δεν ειμαστε.
Να σου πω λοιπον την πλεον απολυτη κοινοτυπια: Θα κανει κρυο. Ποσο πολυ δεν ξερω. Ουτε μπορω να κανω συγκρισεις. Ουτε να προβλεψω πως θα κινηθουν τα βαρομετρικα, αν θα ειναι χαμηλα η οχι, η αν θα υπαρξουν αντικυκλωνες οι οποιοι θα ανεβασουν τη θερμακρασια στην ανατολικη Τσεχια και θα την ριξουν στη δυτικη Ελβετια. Επομενως δεν ξερω αν θα κανει περισσοτερο η λιγοτερο κρυο απο την Τσεχια, την Αυστρια, την Σουηδια, την Φιλανδια, την Εσθονια και τις λοιπες βαλτικες χωρες, αν θα χιονιζει, αν θα εχει παγο η χαλαζι, η απλως θα βρεχει, η αν παρολο το κρυο θα εχει λιακαδα. Επισης υπαρχει και μια ελαχιστη πιθανοτητα να κανει ζεστη λογω των κλιματικων μεταβολων (παγετωνες που λιωνουν κλπ) με συνεπεια εμεις στην ελλαδα να παγωνουμε και εσεις στην Ελβετια να απολαμβανετε καλοκαιρια.

Vivianaki

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Πραγματοποιήθηκε :D
Δεν είπα να μου κάνετε και πρόβλεψη, ρώτησα αν γενικά είναι κρύα χώρα.. Δεν καταλαβαίνω την ειρωνεία...Ειδικά αυτή την ερωτηση την έχουν κάνει τόσα άτομα εδω μέσα , για το αν μια πόλη γενικά (ή χώρα) θεωρείται κρύα κτλ..Την έχω διαβάσει άπειρες φορές την απορία αυτή για διάφορες πόλεις, και σε καμία περίπτωση κανείς δεν εννοεί να του πείτε επ' ακριβώς το δελτίου καιρού εκείνες τις ημέρες...

Εμ πάσει περιπτωσει ευχαριστώ για το λινκ.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δεν είπα να μου κάνετε και πρόβλεψη, ρώτησα αν γενικά είναι κρύα χώρα..
Θέλω να μου πείτε αν τέλος Δεκέμβρη θα έχει πολύ κρύο κτλ..καλα εννεοείται θα έχει, εννοώ είναι όπως η Τσεχία ή λιγότερο κρύα
Η ερωτηση ετσι οπως τεθηκε δεν αναφερεται στο κλιμα της Ελβετιας τους χειμερινους εν γενει μηνες, αλλα στο τι καιρο θα εχει συγκεκριμενα στο τελος Δεκεμβρη και αν μαλιστα θα ειναι περισσοτερο η λιγωτερο κρυα απο την Τσεχια. Οχι δηλαδη μια απλη προβλεψη, αλλα και δευτερη προβλεψη για την Τσεχια και συγκριση αυτων των προβλεψεων.
Αν αυτο εσυ το λες πληροφορηση εστω επι του χειμερινου κλιματος της Ελβετιας...
Τελος παντων. Το site που σου παρεθεσα μπορει να σου ειναι χρησιμο γιατι αν χτυπησεις Climate >Swiss climate - overview> Climate diagrams
και στα Climate diagrams υπαρχει χαρτης που δινει ανα περιοχη τις τιμες της μεσης θερμοκρασιας ανα μηνα. Επισης ειναι πολυ χρησιμο εφοσον κανει κανεις σκι κλπ. Εχετο στα υποψη σου και παραμονες του ταξιδιου σου του ριχνεις μια ματια. Τοτε θα εχεις πιο αξιοπιστες προβλεψεις.

Vivianaki

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Πραγματοποιήθηκε :D
Το site που σου παρεθεσα μπορει να σου ειναι χρησιμο γιατι αν χτυπησεις Climate >Swiss climate - overview> Climate diagrams
και στα Climate diagrams υπαρχει χαρτης που δινει ανα περιοχη τις τιμες της μεσης θερμοκρασιας ανα μηνα. Επισης ειναι πολυ χρησιμο εφοσον κανει κανεις σκι κλπ. Εχετο στα υποψη σου και παραμονες του ταξιδιου σου του ριχνεις μια ματια. Τοτε θα εχεις πιο αξιοπιστες προβλεψεις.
Το κοιταξα, θα το έχω υπόψιν μου πριν φυγω, ευχαριστώ!!

thrylosveria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτικες
Ταξίδι-Όνειρο
φινλανδια
Δεν είπα να μου κάνετε και πρόβλεψη, ρώτησα αν γενικά είναι κρύα χώρα.. Δεν καταλαβαίνω την ειρωνεία...Ειδικά αυτή την ερωτηση την έχουν κάνει τόσα άτομα εδω μέσα , για το αν μια πόλη γενικά (ή χώρα) θεωρείται κρύα κτλ..Την έχω διαβάσει άπειρες φορές την απορία αυτή για διάφορες πόλεις, και σε καμία περίπτωση κανείς δεν εννοεί να του πείτε επ' ακριβώς το δελτίου καιρού εκείνες τις ημέρες...

Εμ πάσει περιπτωσει ευχαριστώ για το λινκ.
κοιτα, εκανα χριστουγεννα Ελβετια σε Λουκερνη Ζυριχη Λωζαννη Βερνη και το κρυο ηταν

ιδιο με το δικο μας. Ισως ετυχε, αλλα δεν το ξερω.Παντως με τον οδηγο που το σχολια-

ζαμε μας ελεγε πως σπανια θα βρειτε χιονια σε αυτες τις πολεις και αρκετο κρυο.

Την προηγουμενη χρονια Χριστουγεννα Πραγα απλα το ....δαγκωσαμε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα