• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γερμανία Τι να δω σε δυο μέρες στη Φρανκφούρτη;

Manos

Member
Θα βρεθώ για δυο μέρες εκεί (την πρώτη βδομάδα του Ιουλίου), χωρίς αυτοκίνητο.

Υπάρχει κάτι βασικό που δεν πρέπει να παραλείψω;
Υπάρχει κάποια περιοχή στην οποία πρέπει κυρίως να κινηθώ;

Συνήθως περπατάω και φωτογραφίζω. Αυτό μου αρέσει. Αλλά αν υπάρχει κάτι πολύ βασικό, δεν θα ήθελα να το χάσω.

Για πείτε please. (ελάχιστες πληροφορίες έχουμε πάντως στο φόρουμ για αυτή την πόλη)

:)

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Χμμμ.... Η Φρακφουρτη ειναι ισως η πιο αχαρη πολη της Γερμανιας. Ειναι κεντρο της οικονομικης ζωης και αυτο φαινεται στους ουρανοξυστες, στην διεθνη της εκθεση (Messe Frankfurt). Χαριτωμενα ειναι διπλα στο ποταμι οπου ειναι συγκεντρωμενα τα περισσοτερα μουσεια της μεταξυ και αυτων το περιφημο Staedel:Stdel Museum
Εκει μαλλον ηταν οι βιλες των πλουσιων.
Ομορφα ειναι στην περιοχη της παλιας οπερας για να πιεις ενα καφεδακι. Υπαρχει και μια παλια πολη η οποια δε με συνεπηρε, εχω δει ωραιοτερες.
Γνωμη μου: αν εχεις χρονο και δεν εισαι τοσο των μουσειων, πηγαινε στη γειτονικη Χαιλδεβεργη, η παρε ενα απο τα πλοια τα οποια ανεβαινουν τον Ρηνο και χαζεψε χωριουδακια και καστρα. Μετα γυρνας πισω με τρενο.

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Χμμμ.... Η Φρακφουρτη ειναι ισως η πιο αχαρη πολη της Γερμανιας. Ειναι κεντρο της οικονομικης ζωης και αυτο φαινεται στους ουρανοξυστες, στην διεθνη της εκθεση (Messe Frankfurt). Χαριτωμενα ειναι διπλα στο ποταμι οπου ειναι συγκεντρωμενα τα περισσοτερα μουσεια της μεταξυ και αυτων το περιφημο Staedel:Stdel Museum
Εκει μαλλον ηταν οι βιλες των πλουσιων.
Ομορφα ειναι στην περιοχη της παλιας οπερας για να πιεις ενα καφεδακι. Υπαρχει και μια παλια πολη η οποια δε με συνεπηρε, εχω δει ωραιοτερες.
Γνωμη μου: αν εχεις χρονο και δεν εισαι τοσο των μουσειων, πηγαινε στη γειτονικη Χαιλδεβεργη, η παρε ενα απο τα πλοια τα οποια ανεβαινουν τον Ρηνο και χαζεψε χωριουδακια και καστρα. Μετα γυρνας πισω με τρενο.
Μια και είμαστε κοντά (?) έχει κανείς άποψη για το OFFENBACH και την http://www.hfg-offenbach.de/w3.php?nodeId=106〈=2
Ακαδημία Art & Design ??? Ευχαριστώ.:)

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το Offenbach ειναι στην ουσια σχεδον ενωμενο με τη Φρανκφουρτη. Αντιστοιχως αχαρο και βιομηχανικο. Τωρα για την Ακαδημια που αναφερεις ιδεα δεν εχω...

Manos

Member
Α, σε ευχαριστώ πολύ Έρση. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως δεν έχουμε και πολλές πληροφορίες για τη Φρανκφούρτη.

Στη Χαιδελβέργη έχω πάει πολλές φορές και την αγαπάω πολύ, οπότε έλεγα να κάτσω στη Φρανκφούρτη να δω ο,τι έχει.

Ωραία είναι και η ιδέα με το πλοίο που προτείνεις !

:)

Manos

Member
Χαζεύοντας τον Frommer του 2010 για τη Γερμανία, βλέπω πως προτείνει και τα πιο κάτω σαν εκδρομές.
Τίποτα σπουδαίο μάλλον, άλλωστε τα τρία τελευταία τα προτείνει σαν πόλεις για λουτρά, αλλά τα αναφέρω μήπως και ενδιαφέρεται κανείς.

• ASCHAFFENBURG
    40km (25 miles) SE of Frankfurt, 77km (48 miles) NW of Wόrzburg
    [*]WIESBADEN
    40km (25 miles) W of Frankfurt, 151km (94 miles) SE of Bonn
    [*]BAD HOMBURG
    16km (10 miles) N of Frankfurt, 45km (28 miles) NE of Wiesbaden
    [*]BAD NAUHEIM
    35km (22 miles) N of Frankfurt, 64km (40 miles) NE of Wiesbaden

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Στο Bad Homburg και στο Wiesbaden εχω παει. Συμπαθητικα ειναι, στο πρωτο πηγα και σε ενα ωραιο παρκο βολτα, αν εισαι εκει και δεν εχεις τι να κανεις καλα ειναι.
Αν θυμαμαι καλα, γιατι εχει περασει και μια οκταετια απο τοτε, το πλοιο το πηραμε στο γειτονικο Mainz και κατεβηκαμε οριστικα στο Kοblenz αποπου πηραμε το τελευταιο βραδυνο τρενο για Φρανκφουρτη. Θυμαμαι κιολας οτι κατεβηκαμε και σε ενα παραποταμιο χωριουδακι καναμε τη βολτα μας και μετα ανεβηκαμε στο επομενο πλοιο και φυγαμε. Πως το καναμε αυτο, αν πηραμε το πλοιο της γραμμης απο το MAinz και απο εκει το ημερησιο κρουαζιεροπλοιο, η αν ειχαμε δικαιωμα να κατεβαινουμε και να ανεβαινουμε οπου ναναι, δε θυμαμαι πια. Παντως εφοσον η ημερα ειναι ηλιολουστη θα βγαλεις ωραιες φωτογραφιες. Περνας και απο ενα στενο σημειο οπου υπαρχει και ο θρυλος της Lorelei, βλεπεις καστρα και νομιζω οτι ειναι το καλυτερο που εχεις να κανεις.

etoile

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Ολόκληρη η γη !!!
Όλο ακούω ότι η Φρανκφούρτη ειναι αχαρη κτλ κτλ
Εμας μας αρεσε παρα παρα πολυ. Μειναμε 4 μερες εκει και 3 στη Χαϊδελβέργη, η οποία δε μας πολυάρεσε!!! Πηγαμε φετος το Πασχα.

Ενταξει,δεν ειναι σουπερ σαν τη Δρεσδη, τη Λειψια ή το Βερολινο. Αλλα σε σχεση πχ με το Μοναχο, ειναι σκαλες ανωτερη. Αποψη μου παντα!! Και σιγουρα δεν ειναι χαλια, οπως την περιγραφουν καποιοι.

skoumpi

Member
Όλο ακούω ότι η Φρανκφούρτη ειναι αχαρη κτλ κτλ
Εμας μας αρεσε παρα παρα πολυ. Μειναμε 4 μερες εκει και 3 στη Χαϊδελβέργη, η οποία δε μας πολυάρεσε!!! Πηγαμε φετος το Πασχα.

Ενταξει,δεν ειναι σουπερ σαν τη Δρεσδη, τη Λειψια ή το Βερολινο. Αλλα σε σχεση πχ με το Μοναχο, ειναι σκαλες ανωτερη. Αποψη μου παντα!! Και σιγουρα δεν ειναι χαλια, οπως την περιγραφουν καποιοι.
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Αυτό διαπίστωσα και εγω και μαλιστα το συζητούσαμε "μηπως φταίνε οι χαμηλές προσδοκίες με τις οποίες ξεκινήσαμε;" Αλλα και ετσι να είναι το αποτελεσμα παραμένει το ιδιο! Τα σχόλια εχουν αδικήσει την πόλη. Ισως να μην ειναι ενας προορισμός ακαταμάχητος αλλα εχει τα 'ατού' της!;)

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
κεγω πιστευω οτι 2 μερες στην πολη (ειδικα αν δεν την εχεις ξαναεπισκεφθει) ειναι μια χαρα..δεν χρειαζεται να τρεχεις αλλου..
τωρα αμα θες να κανεις βολτουλα καπου κοντα, εγω σου προτεινω..

City of Marburg Tourism

Mainz - Wikipedia, the free encyclopedia

skoumpi

Member
κεγω πιστευω οτι 2 μερες στην πολη (ειδικα αν δεν την εχεις ξαναεπισκεφθει) ειναι μια χαρα..δεν χρειαζεται να τρεχεις αλλου..
τωρα αμα θες να κανεις βολτουλα καπου κοντα, εγω σου προτεινω..

City of Marburg Tourism

Mainz - Wikipedia, the free encyclopedia
Πολύ καλες ιδεές. Για Mainz αλλα και γενικότερα για την περιοχή Rhineland-Palatinate προτείνεις αυτοκίνητο;;ή γινεται και με τρενο - λεωφορείο;;

Last edited by a moderator:

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
Πολύ καλες ιδεές. Για Mainz αλλα και γενικότερα για την περιοχή Rhineland-Palatinate προτείνεις αυτοκίνητο;;ή γινεται και με τρενο - λεωφορείο;;
mainz ειχα παει πριν χρονια..τοτε, αυτο ηταν η βαση μου (εμενα εκει σε ενα camp) και μετακινουμασταν με τα ποδια στην πολη και με πουλμαν για τις εκδρομες (φρανκφουρτη, χαϊδελβεργη, holiday park, μια λιμνη κλπ)..η πολη περπατιεται αλλα αν θυμαμαι καλα ειχε και τραμ που ηταν πολυ βολικο..

φιλη μου ομως, που εμενα φρανκφουρτη και ηταν εκει η βαση της, με τρενο πηγαινε mainz..ειναι πολυ μικρη αποσταση..

για την ευρυτερη περιοχη δεν ξερω να σου πω..υποθετω οτι θα γινεται και με τρενο, απλα δεν ξερω αν αξιζει..:roll:

για το marburg πηγαμε με τρενο απο φρανκφουρτη, η διαδρομη ειναι περιπου μιση ωρα και το εισιτηριο πολυ φθηνο..καναμε την βολτα μας για καποιες ωρες και μετα επιστρεψαμε!!

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μέλη
39.380
Νεότερο μέλος
Stagkia