getxowoman
Member
- Μηνύματα
- 2.207
- Likes
- 1.290
Να μας ζησει το μπλογκ! Ενα μηνα εκλεισε! Και τις επετειους τις γιορταζουμε με κρασακι και φαγητο! Λοιπον και στη συγκεκριμενη περιπτωση δε θα κανουμε εξαιρεση και θα το γιορτασουμε! Εγω εκανα μονη μου reunion travelstories! Ξερω,ξερω χρειαζονται τουλαχιστον 2 ατομα + για αυτο,αλλα χεφε,δεν υπαρχαν αλλα μελη εδω για να το γιορτασω και κατεβηκα με το βασκο,που παρακολουθει το φορουμ μεσω εμου!
Vamos de poteo?
Ωρα ειναι λοιπον να σας γραψω τα αγαπημενα μου μερη για pintxo!
El Globo!
Ειναι το αγαπημενο μου pintxo bar! Σημαινει σφαιρα! Globo terraqueo= υδρογειος σφαιρα! Στην εισoδo αν κοιταξεις μαλιστα θα δεις μια υδρογειο! Βρισκεται μπροστα στη diputacion και ειναι πολυ ευκολο να το βρει καποιος:σταση μετρο moyua,εξοδος diputacion και με το που βγαινεις απο το μετρο το βρισκεις στα δεξια σου,diputacion 8. Εδω θα βρεις νοστιμοτατα pintxo,ωραια ατμοσφαιρα,κανενα ιχνος απο τουριστα. Μερικα απο τα ταπας που εχει ειναι: λιωμενο καβουρι στο grill,λιωμενο μπακαλιαρο στο grill,σαλατα απο πρασα,το ταπας Globo:morcilla με φυστικι, morcilla: μαυρο λουκανικο γεμιστο με αιμα,ναι ναι με αιμα και μαλιστα πρεπει να ναι πολυ νοστιμο αλλα εγω 5 χρονια εδω δε το εχω φαει!! Στους φιλους μου απο την Αθηνα τους αρεσει αρκετα και βρισκουν το συγκεριμενο ταπας το καλυτερο του Globo! Αλλα αυτη τη φορα το μαγαζι ειχε ενα καινουριο,πιτακι λαχανικων με καρυ και κους κους,νοστιμοτατο και ειναι ενα απο τα δυο highlights της ημερας! Σε αυτο το μπαρ πινω sangria,οσο περιεργο και αν ακουγεται,δε βρισκεις ευκολα sangria εδω και στη φτιαχνουν επι τοπου. Μια απο τις σπεσιαλιτε του ειναι το λιωμενο καβουρι στο grill,καυτεροοοο,εχει αρκετη παπρικα και θα προτεινα το επομενο ταπας να ειναι η σαλατα απο πρασα,αρκετα δροσερη και η γλωσσα σου θα σε ευγνωμονει ιδιαιτερως! Το foie ομως ειναι Η ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ του,μαλιστα στο φτιαχνουν εκεινη τη στιγμη στο τηγανι και μετα βαζουν και μαυρο πιπερι απο πανω,προσωπικη αποψη για το συγκεκριμενο δεν εχω αλλα ο βασκος τρελενεται! Το Globo θεωρειται η καλυτερη μπαρα pintxos στο μπιλμπαο στο τομεα της ποιοτητας. Εχει κερδισει 2 φορες σε διαγωνισμο pintxo και το βραβειο ειναι ενας βασκικος μπερες.
Παμε στο επομενο; Βρισκεται στην παλια πολη και λεγεται Berton, c/jardines kalea 11.
Συνηθως εδω δε τρωω κατι απο τη μπαρα,αν και εγω θα προτεινα το pantumaca,ψωμι ψημενο με τριμμενη τοματα και jamon,αλλα παραγγελνω μια brocheta de pulpo con gambas,καλαμακι με χταποδι και γαριδα και μπολικη παπρικα,καιγεσαι...για αυτο η μπυρα να βρισκεται κοντα σου!! Εδω ακους καθε λεπτο τους barmen να φωναζουν,una brocheta,un foie, un medallon. Ειναι τα 3 τοπ του καταστηματος. Εδω το foie,ψημενο στο τηγανι,σερβιρεται πανω σε ψημενη φετα μηλου!
Συνεχιζουμε;
Η αληθεια ειναι οτι στην παλια πολη,casco viejo,υπηρχε ambiente,ατμοσφαιρα,λογω του αγωνα της athletic με τη real madrid. Η επομενη σταση μας και τελευταια ειναι το Gure Toki,βρισκεται στην καινουρια πλατεια,plaza nueva,εδω πρωτη φορα ερχομουνα και εφαγα 2 ταπας γεμιστο καλαμαρι και txistorra,βασκικο λουκανικο,το ταπας ηταν σε μορφη λουκανοπιτακι αλλα η εκπληξη ηταν σερβιρισμενο με μαρμελαδα βατομουρο! Οταν το εβαλε στο πιατο και μετα αρχισε να βαζει και τη μαρμελαδα,λεω τι κανει τωρα; τι θα φαω; αλλα ηταν απιστευτα γευστικο και ο συνδυασμος αρκετα καλος! Αυτο μαλιστα ηταν και το δευτερο highlights της ημερας.
Επισκεφτηκαμε 3 ταπας μπαρ,φαγαμε συνολο 6 ο καθενας και φυσικα η sangria,στο δευτερο μαγαζι εγινε μπυρα και στο τριτο zurito,o βασκος ομως πιστος στη Rioja!
Vamos de poteo?
Ωρα ειναι λοιπον να σας γραψω τα αγαπημενα μου μερη για pintxo!
El Globo!
Ειναι το αγαπημενο μου pintxo bar! Σημαινει σφαιρα! Globo terraqueo= υδρογειος σφαιρα! Στην εισoδo αν κοιταξεις μαλιστα θα δεις μια υδρογειο! Βρισκεται μπροστα στη diputacion και ειναι πολυ ευκολο να το βρει καποιος:σταση μετρο moyua,εξοδος diputacion και με το που βγαινεις απο το μετρο το βρισκεις στα δεξια σου,diputacion 8. Εδω θα βρεις νοστιμοτατα pintxo,ωραια ατμοσφαιρα,κανενα ιχνος απο τουριστα. Μερικα απο τα ταπας που εχει ειναι: λιωμενο καβουρι στο grill,λιωμενο μπακαλιαρο στο grill,σαλατα απο πρασα,το ταπας Globo:morcilla με φυστικι, morcilla: μαυρο λουκανικο γεμιστο με αιμα,ναι ναι με αιμα και μαλιστα πρεπει να ναι πολυ νοστιμο αλλα εγω 5 χρονια εδω δε το εχω φαει!! Στους φιλους μου απο την Αθηνα τους αρεσει αρκετα και βρισκουν το συγκεριμενο ταπας το καλυτερο του Globo! Αλλα αυτη τη φορα το μαγαζι ειχε ενα καινουριο,πιτακι λαχανικων με καρυ και κους κους,νοστιμοτατο και ειναι ενα απο τα δυο highlights της ημερας! Σε αυτο το μπαρ πινω sangria,οσο περιεργο και αν ακουγεται,δε βρισκεις ευκολα sangria εδω και στη φτιαχνουν επι τοπου. Μια απο τις σπεσιαλιτε του ειναι το λιωμενο καβουρι στο grill,καυτεροοοο,εχει αρκετη παπρικα και θα προτεινα το επομενο ταπας να ειναι η σαλατα απο πρασα,αρκετα δροσερη και η γλωσσα σου θα σε ευγνωμονει ιδιαιτερως! Το foie ομως ειναι Η ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ του,μαλιστα στο φτιαχνουν εκεινη τη στιγμη στο τηγανι και μετα βαζουν και μαυρο πιπερι απο πανω,προσωπικη αποψη για το συγκεκριμενο δεν εχω αλλα ο βασκος τρελενεται! Το Globo θεωρειται η καλυτερη μπαρα pintxos στο μπιλμπαο στο τομεα της ποιοτητας. Εχει κερδισει 2 φορες σε διαγωνισμο pintxo και το βραβειο ειναι ενας βασκικος μπερες.
Παμε στο επομενο; Βρισκεται στην παλια πολη και λεγεται Berton, c/jardines kalea 11.
Συνηθως εδω δε τρωω κατι απο τη μπαρα,αν και εγω θα προτεινα το pantumaca,ψωμι ψημενο με τριμμενη τοματα και jamon,αλλα παραγγελνω μια brocheta de pulpo con gambas,καλαμακι με χταποδι και γαριδα και μπολικη παπρικα,καιγεσαι...για αυτο η μπυρα να βρισκεται κοντα σου!! Εδω ακους καθε λεπτο τους barmen να φωναζουν,una brocheta,un foie, un medallon. Ειναι τα 3 τοπ του καταστηματος. Εδω το foie,ψημενο στο τηγανι,σερβιρεται πανω σε ψημενη φετα μηλου!
Συνεχιζουμε;
Η αληθεια ειναι οτι στην παλια πολη,casco viejo,υπηρχε ambiente,ατμοσφαιρα,λογω του αγωνα της athletic με τη real madrid. Η επομενη σταση μας και τελευταια ειναι το Gure Toki,βρισκεται στην καινουρια πλατεια,plaza nueva,εδω πρωτη φορα ερχομουνα και εφαγα 2 ταπας γεμιστο καλαμαρι και txistorra,βασκικο λουκανικο,το ταπας ηταν σε μορφη λουκανοπιτακι αλλα η εκπληξη ηταν σερβιρισμενο με μαρμελαδα βατομουρο! Οταν το εβαλε στο πιατο και μετα αρχισε να βαζει και τη μαρμελαδα,λεω τι κανει τωρα; τι θα φαω; αλλα ηταν απιστευτα γευστικο και ο συνδυασμος αρκετα καλος! Αυτο μαλιστα ηταν και το δευτερο highlights της ημερας.
Επισκεφτηκαμε 3 ταπας μπαρ,φαγαμε συνολο 6 ο καθενας και φυσικα η sangria,στο δευτερο μαγαζι εγινε μπυρα και στο τριτο zurito,o βασκος ομως πιστος στη Rioja!
Attachments
-
105,6 KB Προβολές: 119