και εγω έχω γυρίσει πολλές φορές και δεν μέ σταμάτησαν. αυτό όμως δεν σημαίνει απολύτως τίποτε. μία φορά θα σε σταματήσουν και θα το μετανιώσεις πικρά. ο taver τα είπε αναλυτικά και στο ποστ ν.2. εξάλλου το θέμα τελωνείο έχει συζητηθεί ήδη εκτενώς.φιλε μου εγω δεν δηλωσα τιποτα κ γυρισα με υπολογιστη καμερεσ κ απλα δεν μου ειπαν τιποτα ολα καλα!!
Δεδομένης της χρήσης του "περίπου" δίπλα στο 400, δεν είναι εσφαλμένο αλλά απλά ανακριβές.Συμφωνα με το άρθρο 2 του ΦΕΚ 2395 της 25ης Νοεμβρίου 2008, το αφορολόγητο όριο είναι 430 ευρώ για αεροπορικά ταξίδια και όχι 400 όπως εσφαλμένα αναφέρθηκε.
Φυσικά έχεις το δικαίωμα να κάνεις περισσότερες αγορές απλά δεν παίρνεις απαλλαγή για τα επιπλέον. Δεν ξέρω αν υπάρχει ανάλογη σελίδα για τα ελλήνικα Τελωνεία (μάλλον θα υπάρχει) αλλά εδώ μπορείς να βρείς πληροφορίες. (Εκτός από τη διακίνηση ρευστών στα υπόλοιπα ισχύει το ίδιο λόγω Ε.Ε. )Τα 430 ευρώ που λέτε πως είναι το όριο για είδη που αγοράστηκαν, δεν υπόκεινται σε δασμούς; Δηλαδή αν κατάλαβα καλά μόνο το ύψος των αγορών πάνω από τα 430 φορολογείται από τους τελωνιακούς; Ή και αυτά φορολογούνται απλά είναι το νόμιμο όριο και δεν έχεις γενικά δικαίωμα να αγοράσεις κάτι ακριβότερο από 430 ευρώ;
Καλά στα περισσότερα θα τις βγάλω, αλλά για ανήψια, βαφτιστήρια κτλ. δε θα'χει νόημα γιατί ποιoν θα πείσω στο τελωνειο ότι τα έφερα μαζί μου από Ελλάδα;Πες στους ανθρώπους ότι για να αποφύγεις τα τελωνεία θα τα φέρεις χωρίς ετικέτες και είσαι μια χαρά...