• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τελικα ειναι παντα το ιντερνετ πιο οικονομικο?

road

Member
Εγω παλι ειμαι φανατικος internetikos.περα απο το σασπενς που σου βγαζει το διαδικτυο στο ψαχτηρι βρισκεις αν εχεις υπομονη απο πολυ καλες εως τρελες προσφορες αεροπορικα,οπως και δωματια σε καταπληκτικες τιμες.θελει υπομονη και επιμονη στο ψαξιμο.ενα μικρο δικο μου παραδειγμα.ειμαστε 4 ατομα.εχω κλεισει τα παντα εδω και 10 μερες.24/12 φευγω με airberlin stuttgart.112ευρωπουλα.δεν νομιζω να παιζει τετοια μερα φθηνοτερο.
ενοικιαση αυτοκινητου 280 ευρω(υποχρεωτικα χειμερινα λαστιχα +120 ,αρα 280+120=400/4=100 ατομο).27 φευγω για πραγα στην οποια νοικιασαμε διαμερισμα nove mesto,σενιε πενιε με 378/4=95 ατομο.30/12 φευγουμε για βερολινο στο οποιο νοικιασαμε παλι διαμερισμα kreuzberg με 315/4=79 ατομο.γυρναμε 2/1 με easy με 90 το ατομο.συνολο το ατομο:
112+100+95+79+90=476 ευρω το ατομο.προσθετω και 50 ευρω το ατομο βενζινη και κανα καφε,φαγητο στο δρομο,συνολο 526 ευρω το ατομο.
οποιος μπορεσει και μου βγαλει πακετο με 526 ευρω απο πρακτορειο,με αυτοκινητο , διαμερισμα, αεροπορικα σε μερες και ωρες που να με βολευουν δωρο ενα ταξιδακι στο πηλιο!!!:clap:
να σημιωσω πως εφαγα ατελειωτες ωρες μετα την δουλεια για 2 εβδομαδες συνεχομενες μεχρι να βρω τον καλυτερο δυνατο συνδιασμο.αλλα ειλικρινα ειναι τεραστια η χαρα οταν τα βλεπεις ολα τελειωμενα και κλεισμενα και βλεπεις και τα χρηματα που δαπανησες για ολο το ταξιδι σου.το μισο ταξιδι παντα το κανω πριν παω καπου προετοιμαζοντας το και το αλλο μισο οταν φτανω εκει.η οποιαδηποτε αναποδη κατσει στον προορισμο ειναι μεσα στο παιχνιδι που λεγεται ταξιδι....;)
Συμφωνώ απόλυτα geopnd. Η ικανοποίηση που νοιώθεις δεν περιγράφεται.
Μπορει στη τελική (σε ελάχιστες περιπτώσεις)το πακέτο απο το πρακτορειο να σου έρχεται πιο φθηνό αλλα η αξία είναι ανεκτίμητη στην προετοιμασια του ταξιδιού. Με αρκετή υπομονη και σωστο timing βρίσκεις καλές προσφορές.

wotan1975

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Noμίζω ότι και τα πρακτορεία πετυχαίνουν καλές προσφορές... απλά όταν ταξιδεύουμε μόνοι μας ρίχνουμε λίγο τα στάνταρντς και θα μείνουμε και σε διαμέρισμα χωρίς πρωινό και καθημερινή καθαριότητα, θα πάρουμε και το αργό τρένο, θα επιλέξουμε μια πτήση no frills χωρίς γεύμα κτλ... όταν όμως τα δώσουμε στο γραφείο, τότε θα αρχίσουν οι απαιτήσεις για πεντάστερο με full-πρωινό, για φαγητό εν πτήσει, για καλύτερες θέσεις στο πούλμαν κτλ..

Υ.Γ. Θα αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα... φέτος το καλοκαίρι έμεινα για τρία βράδια στο Radisson Elizabete στη Ρίγα, ένα πολύ ικανοποιητικό τετράστερο... ένα απόγευμα ακούω φωνές στη reception και από την προφορά των αγγλικών κατάλαβα ότι πρόκειται για Έλληνες... ήταν ένα οργανωμένο γκρουπ κάποιου γραφείου από Ελλάδα και αυτός που φώναζε ήταν ο ομαδάρχης... ο λόγος ήταν ότι όλοι ήθελαν δωμάτια με θέα στο πάρκο και όχι με εσωτερική θέα... φυσικά τα δωμάτια με θέα στο πάρκο ήταν πολύ λιγότερα και δεν μπορούσαν όλοι να εξυπηρετηθούν, ενώ απ' ότι προσπάθησα να καταλάβω (εννοείται ότι δε συστήθηκα σαν Έλληνας, απλά κάθησα στη reception και χάζευα:rolleyes:) άρχισαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ τους στο ποιος θα πάρει τα πιο προνομιακά δωμάτια (και σιγά το προνόμιο, ένα παλιοπάρκο έβλεπαν απέναντι)... το ίδιο βράδυ ξαναπέτυχα ένα μέλος του γκρουπ, ηλικιωμένος, ο οποίος πήγε στη reception και ρωτούσε εναγωνίως πόσο κάνει το δωμάτιο, προφανώς για να διασταυρώσει πόσο θα έπρεπε να είχε πληρώσει την εκδρομή... ο receptionist του είπε ότι η τιμή παίζει με τις ημερομηνίες, αλλά εκείνη τη μέρα το δίκλινο ἐκανε 130e... ο γέρος έφυγε ευχαριστημένος αν και μπήκα στον πειρασμό να τον ενημερώσω ότι έμενα στο ίδιο ξενοδοχείο με αυτόν με το 1/3 της παραπάνω τιμής, αλλά φοβήθηκα ότι θα αναστάτωνε το γκρουπ...
Το συμπέρασμα για μένα είναι ότι όταν κλείνουμε με οργανωμένο τα θέλουμε όλα και είμαστε έτοιμοι να γκρινιάξουμε και να τσακωθούμε για την πιο παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ όταν πηγαίνουμε μόνοι μας όλα μας φαίνονται και είναι πιο οικονομικά, αφού όμως έχουμε κάνει οι ίδιοι εκπτώσεις στην ποιότητα των διακοπών μας... άρα το internet είναι πιο οικονομικό, γιατί συνήθως συμβιβαζόμαστε και με οικονομικότερες επιλογές...

Συζηταμε για το αν ειναι ή οχι συμφερον να κλεισεις μεσω διαδικτυου ή μεμονωμενα μεσω πρακτορειου.Το ξερουμε οτι με το γκρουπ ειναι ολα αρνητικα.

wotan1975

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
παρόμοιες συζητήσεις έχουμε κάνει πολλές φορές,τάχουμε ξαναπεί αλλά δεν πειράζει...
εύλογη η απορία σου ,μα δε λέει κανείς ότι με κλειστά μάτια βρίσκεις κάτι από το ιντερνετ και πάς και το κλείνεις και όλα μια χαρά,το ψάχνεις το θέμα πριν αποφασίσεις για κάπου.
Στο θέμα των αεροπορικών εισιτηρίων υπάρχουν οι φτηνές εταιρείες όπως η easy που δεν συνεργάζεται με τα πρακτορεία και αν αποφασίσεις για ένα ταξίδι πολύ νωρίς θα σου βγεί πάμφηνο το εισιτήριο και και κατ επέκταση και τα ξενοδοχεία όσο πιό νωρίς ..μήνες πρίν ψάχνεις μέσω ιντερντετ τόσο πιο καλές τιμές μπορείς να πετύχεις.
Και πάλι βέβαια όλα αυτά που λέω εξαρτώνται από τον προορισμό κλπ,
όσο πιό αργά προγραμματίζεις ένα ταξίδι,τόσο οι επιλογές σε φτηνά εισιτήρια περιορίζονται γιατί ήδη έχουν κλεισθεί οπότε σαφώς και ένα πακέτο πρακτορείου θα σου βγεί φτηνότερο απ ότι αν αγοράσεις μεμονωμένο εισιτήριο και ξενοδοχείο μέσω ιντερνετ,
μιλάω από προσωπική εμπειρία.

Περισυ εψαχνα αεροπορικα για τη Γερμανια απο τον Ιανουαριο.Τα εκλεισα τον Απριλη.Και τελικα,τελη Μαιου με αρχες Ιουνιου βγηκε προσφορα,πολυ χαμηλοτερη.

road

Member
Αν πρόκειται για προγγραματισμένο ταξίδι, μερικούς μήνες πρίν μπορεις να βρείς τιμές πιο χαμηλές κλείνοντας απο internet. Το πότε θα τα κλείσεις είναι το ερώτημα για μένα. θα βγεί καλύτερη προσφορά? είναι η καλύτερη τιμη αυτη που βρήκα τώρα?
Αν πρόκειται για ταξίδι της τελευταιας στιγμής ίσως βρεις και απο πράκτορα καλύτερη τιμή.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Εμενα μια μου συμβαινει το ενα και μια το αλλο.Για παραδειγμα εχω κλεισει αεροπορικα +χοτελ απο πρακτορειο για Κωνσταντινουπολη στα 300 ευρω.Ψαχνοντας μονη μου μου ειχε βγαλει κοντα 300 μονο τα αεροπορικα.
Για Κολωνια ομως που θελουμε να παμε τα Φωτα η Λουφτχανσα μου βγαζει καλυερη τιμη απο τα αεροπορικα που μου ειπε πρακτορειο.
Οποτε κινουμαι κατα περιπτωση αναλογα με το πιο συμφερον.

road

Member
Εμενα μια μου συμβαινει το ενα και μια το αλλο.Για παραδειγμα εχω κλεισει αεροπορικα +χοτελ απο πρακτορειο για Κωνσταντινουπολη στα 300 ευρω.Ψαχνοντας μονη μου μου ειχε βγαλει κοντα 300 μονο τα αεροπορικα.
Για Κολωνια ομως που θελουμε να παμε τα Φωτα η Λουφτχανσα μου βγαζει καλυερη τιμη απο τα αεροπορικα που μου ειπε πρακτορειο.
αυτο μπορεί να είναι και το ιδανικο όταν έχεις τιμή απο πρακτορειο εκ των υστέρων ψάχνεις και εσυ ανάλογα

XRISTOS71

Member

Συμφωνώ απολύτως !!Το συμφέρον πάνω απο όλα
ο χρυσός κανόνας ειναι καπου στην μεση πάντα σε συναρτηση με τον προορισμό, με την εποχή και καποιες ειδικές συνθήκες
κανεις την ερευνα σου και μετα αγοράζεις απο εκει που σε συμφέρει .
Ειδικά σε περιόδους εορτών πάντως πολλά γραφεία σου δινουν καλύτερη τιμή σε σχεση με internet για πακετα ξενοδοχείων και αεροπορικών.
Υπάρχουν περιπτώσεις πχ ( πακετα 55+ ) που πας 8ημερα σε Ευρώπη συνηθως με ΟΛΑ πληρωμενα με 300 ευρω το άτομο
Οι γονεις μου πήγαν Ισπανία ,Πορτογαλία Γιβραλτάρ 8 μερες αεροπορικά ξενοδοχεία φαγητο με 300 έκαστος
οσο και αν το εψαχνα δεν υπήρχε περιπτωση να βρουν εστω και κατα προσεγγηση τετοια τιμή .

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Συμφωνώ απολύτως !!Το συμφέρον πάνω απο όλα
ο χρυσός κανόνας ειναι καπου στην μεση πάντα σε συναρτηση με τον προορισμό, με την εποχή και καποιες ειδικές συνθήκες
κανεις την ερευνα σου και μετα αγοράζεις απο εκει που σε συμφέρει .
Ειδικά σε περιόδους εορτών πάντως πολλά γραφεία σου δινουν καλύτερη τιμή σε σχεση με internet για πακετα ξενοδοχείων και αεροπορικών.
Υπάρχουν περιπτώσεις πχ ( πακετα 55+ ) που πας 8ημερα σε Ευρώπη συνηθως με ΟΛΑ πληρωμενα με 300 ευρω το άτομο
Οι γονεις μου πήγαν Ισπανία ,Πορτογαλία Γιβραλτάρ 8 μερες αεροπορικά ξενοδοχεία φαγητο με 300 έκαστος
οσο και αν το εψαχνα δεν υπήρχε περιπτωση να βρουν εστω και κατα προσεγγηση τετοια τιμή .

Aαα καλα το θυμομουν οτι εσυ ειχες ανοιξει το +55 θεμα.Αναμενουμε εξελιξεις ..δεν εχει βγει ακομα τιποτα?Η μητηρ μου ενθουσιαστηκε με την ιδεα.

XRISTOS71

Member
Μου φαινεται οτι τα πολλά αεροπλανάκια σου πήραν τα μυαλά !!!!
( αντε και με διαστημόπλοια τωρα )

δεν το ειχα ανοίξει εγω το θέμα αλλά η Dancing queen
Φυσικά και υπάρχουν εξελίξεις και με περισσότερους προορισμούς πλεον
ειδικά για Ισπανία εχουμε τον ειδικό Pan Pan
ριξε μια ματια εδω
Kavaliero Viajes - Kavaliero Viajes

και εδω για τουρκία
copyright © signature travel 2010 - Golden Age 50+ Κουσάντασι / Ταξίδι ονειρικό στη Γη της Ιωνίας

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Εσυ μαλλον ανοιγες τα θεματα με την ταξιδιαρα πεθερα!Εκει το μπερδεψα το θεμα.
Μακαρι να ηταν και η δικια μου τοσο ταξιδιαρα .Δεν θα ειχαμε αφησει πλανητη για πλανητη.

XRISTOS71

Member
Παντως αν χρειαστεί να ''στείλεις '' την πεθερά σου εχω έτοιμα ηδη πιθανά σεναρια και τρόπους , μην διστασεις να με ρωτήσεις !!!

ΥΓ>το κακό ειναι οτι εγω την στελνω και εκεινη ξαναγυρνάει όπως ειχε πει παλαιότερα καποιο άλλο μελος !!

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Παντως αν χρειαστεί να ''στείλεις '' την πεθερά σου εχω έτοιμα ηδη πιθανά σεναρια και τρόπους , μην διστασεις να με ρωτήσεις !!!

ΥΓ>το κακό ειναι οτι εγω την στελνω και εκεινη ξαναγυρνάει όπως ειχε πει παλαιότερα καποιο άλλο μελος !!
Αυτο το "στειλεις" πως το εννοεις καλε μου φιλε?
Να το εκλαβω ως καλο η ως κακο?:haha::haha::haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα