Τα 40 καλύτερα sites για ταξίδια

taxidiara!

Member
Μηνύματα
170
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
παρα παρα παρα πολυ καλη και χρησιμη και ενδιαφερουσα δουλεια!!!
μπραβο ερση!!!:clap::clap::clap:
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.539
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Βρε παιδια δεν εκανα και τιποτε: απλως παρεθεσα το αρθρο της Καθημερινης, μην τρελλαθουμε κιολας: δεν ειμαι εγω αυτη που εβγαλε τα ματακια της να ψαχνει στο internet τα διαφορα ταξιδιωτικα site. Τα ευσημα ανηκουν στους δημοσιογραφους Γιωργο Τσιρο και Ελεαννα Κολοβου.
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
μπράβο τότε γιά την "ανταπόκριση.(δεν βρίσκω εκείνες τις ωραίες φατσούλες,που πήγαν?)!!!!!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.539
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη

alexstef2

Member
Μηνύματα
307
Likes
170
ΟΟΟΟΟχι επιμένω! Μπράβο Έρση! εντάξει κ οι δημοσιογράφοι κάτι έκαναν!!! δε τους λες και τεμπέληδες..
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Περίμενα το θέμα που άνοιξε η Έρση να αποτελέσει έναυσμα για να γράψουμε και εμείς εδώ τα sites που χρησιμοποιούμε αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Εγώ πάντως έκατσα και έγραψα τη λίστα με τα αγαπημένα ταξιδιωτικά sites που χρησιμοποιώ όταν προετοιμάζομαι για ταξίδι. Παραθέτω εδώ αυτά που λείπουν από τη λίστα της Καθημερινής.

Ελληνικά ταξιδιωτικά sites
Travelstories.gr
Η πρώτη μου στάση είναι στο forum του travelstories όπου με την Αναζήτηση Πληροφοριών και τις Ταξιδιωτικές Ιστορίες είναι πολύ πιθανό να βρω κάποιον που έχει γράψει ήδη για τον προορισμό μου. Αν όχι, μετά το τέλος της αναζήτησής στα υπόλοιπα sites επιστρέφω και ανοίγω νέο θέμα ζητώντας πληροφορίες.
Traveltips.gr
Η επόμενη στάση είναι σε ένα άλλο ελληνικό site. Ειδικά αν πρόκειται για κάποια χώρα της Ασίας, της Αφρικής ή της Νότια Αμερικής που έχουν επισκεφτεί ο Σωτήρης και η Μαρία, το πιθανότερο είναι πως εκεί θα βρω μαζεμένες πολλές και χρήσιμες πληροφορίες. Περνάω και μια βόλτα από το forum μήπως έχω γραφτεί κάτι εκεί.

Αναζήτηση γενικών πληροφοριών
Wikitravel
Από εδώ συνήθως ξεκινάω για να βρω τις βασικές πληροφορίες για ένα μέρος, όπως τις έχουν γράψει οι χρήστες του wiki.
Virtualtourist
Στο site αυτό χιλιάδες άνθρωποι γράφουν τις γνώμες, τις εμπειρίες και τις συμβουλές τους για κάθε πόλη και χωριό του κόσμου. Θα βρείτε πληροφορίες και κριτικές για αξιοθέατα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, εκδρομές, κινδύνους κλπ.
Wikipedia
Οι πληροφορίες δεν είναι τόσο πολύ ταξιδιωτικές όσο γενικές για τη χώρα ή την πόλη αλλά το να μάθεις για τον τόπο είναι μέρος του ταξιδιού.

Εξειδικευμένα

Travelfish
Αν πρόκειται να πραγματοποιήσω ταξίδι στη ΝΑ Ασία, η πληρέστερη και πιο ενημερωμένη πηγή πληροφοριών είναι αυτό το site. Ότι χρειάζομαι υπάρχει εδώ, τα αξιοθέατα, τα ξενοδοχεία, οι πληροφορίες για τις μετακινήσεις. Δεν υπάρχει πληρέστερο site για τις συγκεκριμένες χώρες.
Talesofasia

Για ταξίδι στην Καμπότζη αυτό είναι το μοναδικό site που χρειάζεσαι. Όλες οι πληροφορίες για τη χώρα υπάρχουν εκεί.
Thorntree travel forum
Το forum του Lonely Planet είναι το μέρος που μπορείς να ρωτήσετε τις πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις. Θέλετε να μάθετε τα νεότερα για τη visa στο Μιανμάρ ή αν υπάρχει τρόπος να πάτε από το Kampot στο Koh Kong πάνω από τα βουνά ώστε να μην περάσετε πάλι από την Phnom Penh; Στο Thorntree υπάρχει πάντα κάποιος που το έχει κάνει πρόσφατα και θα σας πει τα μυστικά.

Χάρτες και εναέρια όψη

Bing Maps
Ομοίως με το google earth. Εδώ η υπηρεσία που με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι το aerial view, όπου μπορείς να δεις σαν από ελικόπτερο διάφορες πόλεις και υπό διαφορετικές γωνίες.

Blogs άλλων ταξιδιωτών

Travelpod
Ιστορίες από πρώτο χέρι. Τα sites αυτά φιλοξενούν αποκλειστικά blogs ταξιδιωτών και μέσα από τις δικές τους ιστορίες και εμπειρίες μπορείς να συλλέξεις πάρα πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Όρεξη μόνο να έχεις να διαβάζεις.

Καιρός και συνάλλαγμα

Yahoo! Weather
Ίσως να υπάρχουν και καλύτερα sites για να ελέγξεις τον καιρό, εγώ από συνήθεια χρησιμοποιώ αυτό.
XE
Πάντα είναι καλό να ξέρεις την αναλογία του συναλλάγματος ώστε να μην σε μην σε κλέψουν στην αλλαγή. Στο site αυτό υπάρχει μετατροπέας για όλα τα νομίσματα του κόσμου.

Ξαναλέω, η παραπάνω λίστα δεν είναι πλήρης. Ολόκληρη η λίστα μου αναλυτικά υπάρχει στο: Αγαπημένα ταξιδιωτικά sites - World Traveler
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.618
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
awk.kathimerini.gr_webadmin_travel_arrowBlue.gif
Airline Reviews, Airport Reviews, Flight Reviews, Seat Reviews and SKYTRAX Airline and Airport Star Ranking
Αν τύχει κάποτε να πετάξω Αμπιτζάν-Ουαγκαντούγκου με Αιρ-Ιβουάρ, πού θα δω τι σόι εταιρεία είναι αυτή; Μα, στο συγκεκριμένο site, που αξιολογεί τους αερομεταφορείς, τις υπηρεσίες τους, τις θέσεις των αεροσκαφών τους και κάθε χρόνο δημοσιεύει λίστα με τους καλύτερους.
Πολύ ωραία...
Μπαίνω λοιπόν και τσεκάρω για το προσεχές ταξίδι:
Emirates 4/5
Air Asia 3/5
Vietnam Airlines 3/5
Lao Aviation :( ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ:(
Τι να σημαίνει άραγε;
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.539
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πολύ ωραία...
Μπαίνω λοιπόν και τσεκάρω για το προσεχές ταξίδι:
Emirates 4/5
Air Asia 3/5
Vietnam Airlines 3/5
Lao Aviation :( ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ:(
Τι να σημαίνει άραγε;
Ισως οτι η Lao Aviation ειναι εκτος IATA. Ενδεχομενως το site αυτο να αναφερει μονο τις εντος ΙΑΤΑ αεροπορικες εταιρειες.
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.618
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Ισως οτι η Lao Aviation ειναι εκτος IATA. Ενδεχομενως το site αυτο να αναφερει μονο τις εντος ΙΑΤΑ αεροπορικες εταιρειες.
Ίσως.
Εγώ πάντως έκλεισα ( 2 πτήσεις)
Ετσι κι αλλιώς εχουμε πετάξει με διάφορους περίεργους.
Το μονο που με απασχολει ειναι να μην πέσουμε σε καμια πτώχευση ( πέρσι για λίγο γλυτώσαμε το φεσι απ τη Sterling)
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
10.246
...μερικά ακόμα...

ONLINE ΚΡΙΤΙΚΕΣ
www.travelintelligence.net Θαυμάσιο για να αξιολογήσεις και να επιλέξεις ξενοδοχείο το βρετανικό site. Μπορείς να κάνεις και κράτηση αν θες. Σε κάθε ξενοδοχείο υπάρχει αναφορά για το πώς αυτο-περιγράφεται, τι λέει ο Τύπος, προηγούμενοι επισκέπτες αλλά και η κριτική του TI, υπογεγραμμένη από ένα μάχιμο ταξιδιωτικό συντάκτη – εξ ου και μια «εξτρά», ενδιαφέρουσα ταξιδιωτική βιβλιοθήκη...



ΓΙΑ ROUND THE WORLD ΤΑΞΙΔΙ
Για round the world ταξίδι με συνδυασμό εταιρειών και έμφαση στο πού μπορείτε να κάνετε stopover, μπορείτε να δείτε στο www.thetravellerslounge.co.uk.

Ενδιαφέρον έχει και το www.roundtheworldflights.com. Κλικάρετε πάνω στο χάρτη και παίρνετε άμεσα απάντηση αν η διαδρομή μεταξύ των πόλεων που έχετε επιλέξει καλύπτεται από πτήσεις. Και μόνο για να ονειρευτείς, αξίζει τον κόπο...



ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ
Σε ό,τι αφορά ξενοδοχεία, εστιατόρια, night-spots αλλά και ό,τι δεν βάζει ο νους (μέχρι και την εμπειρία τους στα αεροδρόμια γράφουν – βλ. www.sleepinginairports.net ),
μπορείς να μάθεις τα πάντα αν είσαι μυρμήγκι. Η κοινωνική διαδικτύωση στο Internet (ελεύθερη απόδοση του όρου networking) είναι το απόλυτο trend της γενιάς του Web 2.0: ξαφνικά, είναι σαν να τα λες με ένα φίλο στην άλλη άκρη του κόσμου. Αυτό το νέο κύμα των ταξιδιωτικών ιστοτόπων είναι σχεδόν ανησυχητικό για τους παραδοσιακούς «providers» διακοπών, διότι έχει μια εξ ορισμού ελεγκτική λειτουργία, πολύ πιο αυστηρή και αποτελεσματική από την επαγγελματική κρίση εκτιμητών του customer service.


Η www.wayn.com είναι η μεγαλύτερη ίσως travel & lifestyle κοινότητα που μπορείς να ανταλλάξεις πληροφορίες με ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο ή να λύσεις «από πρώτο χέρι» και σε πραγματικό χρόνο τις απορίες σου.


To www.travellerspoint.com καλύπτει πάρα πολλές χώρες και πέρα από ενδιαφέροντα links και παραπομπές σε blogs, σου δίνει τη δυνατότητα να πάρεις άμεση απάντηση στις ερωτήσεις σου από κάποιον Travel Helper, ένα μέλος που έχει προθυμοποιηθεί ακριβώς να προσφέρει συμβουλές.



athinorama travel
 
Last edited by a moderator:

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
10.246
ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ

Αν ταξιδεύεις μόνος, ένα από τα δυσκολότερα κομμάτια είναι να οργανώσεις το χρονοδιάγραμμα της διαδρομής, αγγλιστί route planning. Να αποφασίσεις, δηλαδή, πόσο χρόνο πρέπει να δώσεις σε κάθε πόλη –ώστε να μπορέσεις να κάνεις κράτηση και στα ξενοδοχεία–, ποιες είναι οι αποστάσεις μεταξύ των προορισμών κ.λπ.
Ένα έξυπνο κόλπο σ’ αυτή την περίπτωση είναι να τσεκάρεις τα προγράμματα πολλών διαφορετικών ιστοσελίδων ταξιδιωτικών πρακτορείων, ώστε να διαμορφώσεις μια άποψη.
Μια άλλη καλή ιδέα είναι να πληκτρολογήσεις στο «ψαχτήρι» (google) τον προορισμό σου και μια λέξη-κλειδί, όπως «Day 1», «Itinerary» ή «Itineraire» (αν μιλάς γαλλικά), «4 nights/3 days», «tour», χρησιμοποιώντας και τη λέξη «travel» ως ασπίδα για τα άσχετα sites. Ένα απλό παράδειγμα, για το Ουζμπεκιστάν λόγου χάρη: πώς οργανώνει το Advantour ένα 4ήμερο ταξίδι; Δείτε στο www.advantour.com. Κάντε σύγκριση με ένα 13 ημερών: www.adventurecenter.com .

Πολύ αναλυτικότερο και εξειδικευμένο το: www.infohub.com.


athinorama travel
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.568
Μηνύματα
901.532
Μέλη
39.306
Νεότερο μέλος
amandalag

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom