• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Τα τσιπουράδικα αποκτούν ΙSO στο Βόλο...

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.897
Likes
18.679
Θα γίνονται έλεγχοι για την ποιότητα του τσίπουρου και το 60% των εδεσμάτων θα πρέπει να είναι τοπικά πιάτα
Tα τσιπουράδικα του Βόλου αποκτούν ISO!!! Μία πιστοποίηση που είναι εναρμονισμένη με το πνεύμα της εποχής για τη διασφάλιση της ποιότητας των εδεσμάτων, αλλά και του τσίπουρου που προσφέρουν τα φημισμένα τσιπουράδικα της πόλης, αλλά και του Νομού Μαγνησίας. Μία φήμη που έχει εξαπλωθεί πέρα από τα στενά όρια της Θεσσαλίας και που τα έχει καταστήσει σήμα κατατεθέν σε όλη την Ελλάδα.
Ρεπορτάζ : ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ
Η πιστοποίηση θα έλθει να επαυξήσει το βαθμό εμπιστοσύνης των καταστηματαρχών με τους πελάτες τους, λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας Απόστολος Αθανασός, που σημειώνει ότι σε πρώτη φάση στο σύστημα πιστοποίησης μπαίνουν περίπου δώδεκα από τα εβδομήντα τσιπουράδικα που υπάρχουν στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το Σήμα της Πιστοποίησης δεν μπορούν να το πάρουν και καταστήματα - τσιπουράδικα που λειτουργούν στην υπόλοιπη Μαγνησία.
Στη διαδικασία αυτοελέγχου, τα τσιπουράδικα θα ελέγχουν έξι φορές το χρόνο την ποιότητα του τσίπουρου που προσφέρουν στους πελάτες τους, μετά από ειδικές αναλύσεις που θα γίνονται από πιστοποιημένο χημικό εργαστήριο, ενώ ειδικός τεχνολόγος τροφίμων σε συχνά - πυκνά διαστήματα θα ελέγχει την ποιότητα και τα υλικά με τα οποία παρασκευάζονται τα παραδοσιακά εδέσματα που προσφέρουν στους πελάτες τους και που πρέπει να πληρούν ορισμένες αυστηρές προδιαγραφές.
Όταν πληρούνται αυτές οι προδιαγραφές τότε τα καταστήματα θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, που, όπως λέει ο κ. Αθανασός, σε πρώτη φάση θα καλύψει τα έξοδα για τις χημικές αναλύσεις και την αμοιβή του τεχνολόγου τροφίμων, ενώ σε μία δεύτερη φάση θα ζητηθεί και η υλική συνδρομή από το Επιμελητήριο.
Η προσπάθεια του Συλλόγου εστιάζεται στην αναβάθμιση του γαστρονομικού τουρισμού, λέει ο κ. Αθανασός που προαναγγέλλει ότι θα υπάρξουν και άλλες πρωτοβουλίες του Συλλόγου που έχουν να κάνουν και με την ανάδειξη της πηλιορείτικης κουζίνας.

Συνέχεια http://www.taxydromos.gr/article.php?id=79710&cat=1#.UZuS_KIpFDM
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.747
Μηνύματα
910.988
Μέλη
39.485
Νεότερο μέλος
Stavros_G

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom