psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Σχεδιασμός εκδρομών
- 1a. Επιστροφή στα Βαλκάνια
- 1b. Στις ομορφιές της Σλοβενίας
- 1c. Βαλκανικές γεύσεις, κάστρα & μπύρες
- 1d. Ljubljana κιόλας τέλος
- 1e. Επιστροφή στο Ζάγκρεμπ
- 2a. Φύγαμε για Χαϊδελβέργη!
- 2b. Στο κάστρο και τις ομορφιές της πόλης
- 2c. Απ’ το δρόμο των φιλοσόφων ως τα μπαρ
- 2d. Επιστροφή στη Νυρεμβέργη
- 2e. Στο Κάστρο και την παλιά πόλη
- 2f. Wurst και πίσω στη Σαλονίκη
- Συμπεράσματα & αποτίμηση
Τα τριήμερα των εκκρεμοτήτων:
Ljubljana/Zagreb, Heidelberg/Nuremberg, πρωτομαγιάς & πνεύματος
και σίγουρα οινοπνεύματος.
Ljubljana/Zagreb, Heidelberg/Nuremberg, πρωτομαγιάς & πνεύματος
και σίγουρα οινοπνεύματος.
Δύο απανωτές εκδρομές, δύο κοντινά τριήμερα για την ακρίβεια σε μία κοινή ιστορία. Γιατί κοινή; Διότι πάρα πολύ απλά συνέβησαν σχεδόν μέσα σ’ ένα μήνα και αμφότερες οργανώθηκαν με παρόμοια λογική, κυριότερα όμως είχαν κοινό ταξιδιωτικό μοτίβο, κάτι που θα καταλάβετε στην εξέλιξη αυτής της ιστορίας. Ίδιος τρόπος ταξιδιού με αεροπλάνα & λεωφορεία, ίδιες πάνω κάτω τιμές, μα πάνω απ’ όλα ίδιο ωραίο συναίσθημα και στις δύο εκδρομές.
Το απωθημένο είναι βαριά λέξη, πόσο μάλλον για τέτοια ταξίδια εντός ευρωπαϊκής ζώνης. Είναι δεδομένο πλέον πως τα τελευταία χρόνια η ζωή μας έχει γίνει ευκολότερη, συνδυάζοντας αρμονικά και αρκετά ευέλικτα όλα τα μεταφορικά μέσα, με αποτέλεσμα να μην απαιτείται ιδιαίτερα πολύς χρόνος όπως παλαιότερα προκειμένου να επισκεφτούμε ένα προορισμό χωρίς απευθείας αεροπορική σύνδεση. Εκκρεμότητες λοιπόν και μικροί πόθοι.
Η ιστορία θ’ αρχίσει από την Λιουμπλιάνα, ταξίδι που προηγήθηκε χρονικά άλλωστε (τριήμερο πρωτομαγιάς), μια πόλη που είχε μπει για τα καλά στο μυαλό μου κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στο Ζάγκρεμπ τον Γενάρη του 2022. Τι κι αν οι περισσότεροι αρέσκονται σε μια ημερήσια εκδρομή προς τα κει, εμένα μου είχε καρφωθεί να της αφιερώσω ξεχωριστά το χρόνο που της πρέπει και πιστέψτε με, ο χρόνος αυτός αξίζει με το παραπάνω.
Ακολούθως στο δεύτερο στη σειρά ταξίδι (Αγ. Πνεύματος) έρχεται η Χαϊδελβέργη, που υπήρχε χρόνια ως επιλογή, αλλά ποτέ δεν είχε τύχει να βολέψουν πτήσεις και ημέρες. Εγγύηση ταξιδιωτικά η Γερμανία και παραδόξως φθηνή επιλογή στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, πόσο μάλλον όταν η τύχη τα φέρνει έτσι ώστε να καταφέρω να δω μια πόλη που την κυνηγούσα καιρό και σίγουρα με αντάμειψε για την επιμονή μου σ’ αυτήν.
Όπως ήδη θα ‘χετε καταλάβει οι δύο αυτές πόλεις αποτελούν την κατάληξη των εκδρομών, για τις οποίες χρειάστηκε να σχεδιαστούν αρμονικά μελετώντας το πλάνο πτήσεων και μετακινήσεων. Αφενός για τη μία χρειάστηκε το Ζάγκρεμπ, αφετέρου για την άλλη η Νυρεμβέργη, πόλεις στις οποίες μπήκαν και οι απαραίτητες διανυκτερεύσεις στη συνέχεια για να δώσουν μια ποικιλία στα ταξίδια, κάτι που δεν ήταν απαραίτητο. Ασχέτως αν συνέβη σε λίγες μόνο μέρες με ότι συνεπάγεται αυτό από πλευράς μετακινήσεων αποδείχτηκε μια εξαιρετική ιδέα.
Αρκετά όμως με τις αναλύσεις επί αναλύσεων, φλυαρώ σε μια ακόμη ιστορία που ξεκινά με την προσδοκία να βγει μικρή και συνοπτική αυτή τη φορά, κάτι που θα δείξει στην πορεία. Πάμε στα διαδικαστικά κι αμέσως στη δράση.
Πάμε Σλοβενία, Κροατία, Γερμανία!
Last edited: