• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τα ταξιδια ειναι παραθυρο!

ZAIR

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΙΕΝΝΗ
Πόσο καλά ξέρεται την Κύπρο? Ελάτε μαζί μου να σας την γνωρίσω με τα μάτια κάποιου που αγαπά και σκέπτεται ευρωπαϊκά αλλά μέσα του τρέχει αίμα κυπριακό.:clap:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Πόσο καλά ξέρεται την Κύπρο? Ελάτε μαζί μου να σας την γνωρίσω με τα μάτια κάποιου που αγαπά και σκέπτεται ευρωπαϊκά αλλά μέσα του τρέχει αίμα κυπριακό.:clap:
Και γιατι σε λεν ZAIR κι οχι CYPRUS; Δεν πιστευω αντι για Κυπρο ν' αρχισεις να μας μιλας για το Κονγκο (αν και μεταξυ μας, θα το προτιμουσα)...

ZAIR

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΙΕΝΝΗ
Κυπρος

H λέξη μετανάστευσης σας λέει κάτι? εγώ ξέρω χιλιάδες άτομα και από Ελλάδα που έκαναν κατά καιρούς αναγκαστικές φυγές προς άλλες χώρες για μια καλύτερη ζωή........ακόμα και τώρα....υπάρχει μεγάλη κάθοδος από την Ελλάδα προς την Κύπρο. Παρόλα αυτά....αν θέλετε να μάθετε κάτι για Αφρική είμαι στην διάθεση σας. Πάντως ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.:p:p

ZAIR

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΙΕΝΝΗ
Κανένα πρόβλημα αν νιώθεις ψύχρα.......έδω πάντως αφού το θέμα μου είναι η Κύπρος είμαστε μια χαρά....ζέστη άρα το ανεβάσεις το κατεβάσεις κανένα πρόβλημα. Και συνεχίζω αυτή την συγκεκριμένη εποχή η Κύπρος βράζει με εκρήξεις με αναβρασμό οικονομικών αλλαγών αλλά παρόλα αυτά αν πάρεις τον δρόμο για από Λεμεσό για Πάφο παραμένει η μαγεία μόλις περάσεις τα λουτρά της Αφροδίτης και νιώσεις την αίσθηση της ομορφιάς της θάλασσας που γέννησε την ομορφιά και την αρμονία.

chrisbd

Member
Γράψε για τη Κύπρο για πόλεις, αξιοθέατα, ήθη, έθιμα, φαγητό, ποτό, παραλίες και σίγουρα φωτο κλ και μετά θα γίνει αρκετό παιχνίδι να είσαι σίγουρη...;)

ZAIR

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΙΕΝΝΗ
Γεννήθηκα σε μια μακρινή χώρα γεμάτο μαγεία και χρώμα από γονείς Κύπριους που μας μεγάλωσαν με το αίσθημα της αγάπης για την Πατρίδα όπως έλεγε ο πατέρας μου παρόλο που έμεινα εκεί μέχρι τα 14 χρόνια μου, όταν γνώρισα την Κύπρο κατάλαβα γιατί την αγάπησαν οι γονείς μου...τόσο μα τόσο πολύ, και τα 40 χρόνια που έζησαν στην Αφρική ήταν γι αυτούς μια πορεία για την καλύτερη ποιότητα ζωής των παιδιών τους. Σε κάποια φάση θα επεκταθώ και για την Αφρική που είναι ερωμένη για μένα ενώ η Κύπρος είναι Αγάπη....πονεμένη, πληγωμένη αλλά και γεμάτο αγωνιστικότητα και ελπίδα. Μην στέκεστε στους ανθρώπους.....ανοίξετε φτερά μαζί μου και ακολουθείσθε με στο οδοιπορικό μου που θέλει αλήθεια να σας ενημέρωση για μια πατρίδα της αγάπης και του ονείρου......
Η ετυμολογία του ονόματος Κύπρος δεν είναι σίγουρη. Υπάρχουν διάφορες απόψεις. Μία άποψη είναι ότι η καταγωγή του ονόματος προέρχεται από την Ελληνική λέξη για το Μεσογειακό κυπαρίσσι (Cupressus sempervirens, κυπάρισσος) ή ακόμα και από το Ελληνικό όνομα για του φυτού χέννα (Lawsonia alba), κύπρος. Μία άλλη άποψη είναι ότι η ρίζα του ονόματος είναι από την Ετεοκυπριακή και τη λέξη για το χαλκό. Ο Georges Dossin, για παράδειγμα, εισηγείται ότι οι ρίζες της λέξης βρίσκονται στην λέξη των Σουμερίων για το χαλκό (zubar) ή του μπρούντζου (kubar), από τα μεγάλα αποθέματα χαλκού που υπήρχαν στο νησί.

Οι μεγάλες εξαγωγές χαλκού από τη Κύπρο έδωσαν το λατινικό όνομα στο χαλκό μέσα από την φράση aes Cyprium, "μέταλλο της Κύπρου", που αργότερα συντομεύτηκε στο Cuprum. Η Κύπρος είναι επίσης γνωστή σαν το Νησί της Αφροδίτης αφού κατά την Ελληνική Μυθολογία η θεά Αφροδίτη, όπως δηλώνει και το όνομά της (=γεννημένη από τον αφρό) γεννήθηκε στο νησί κοντά στην Πέτρα του Ρωμιού στις ακτές της Πάφου. Πουθενά στις αρχαίες πηγές δεν υπάρχει αναφορά για γέννηση της Ιστάρ-Αστάρτης των Φοινίκων στην Κύπρο αντίθετα με την Αφροδίτη των Ελλήνων που μάλιστα φέρει και το προσωνύμιο "Κύπρις". Ο κάτοικος της Κύπρου αναφέρεται συνήθως ως Κύπριος. Στα κυπριακά αναφέρεται ως Κυπραίος.

ZAIR

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΙΕΝΝΗ
Η Κύπρος είναι το μεγαλύτερο νησί της Ανατολικής Μεσογείου και βρίσκεται νότια της Τουρκίας. Οι δύο κύριοι ορεινοί όγκοι είναι ο Πενταδάκτυλος στο βορρά και το όρος Τρόοδος στο κεντρικό και νοτιοδυτικό τμήμα της νήσου.
Ανάμεσά τους βρίσκεται η εύφορη πεδιάδα της Μεσαορίας.
Η Κύπρος αποτελούσε ανέκαθεν σταυροδρόμι ανάμεσα στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική και φέρει πάνω της τα ίχνη πολλών διαδοχικών πολιτισμών: ρωμαϊκά θέατρα και οικίες, βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια, κάστρα της εποχής των σταυροφοριών και προϊστορικούς οικισμούς. Όμως μέσα από την προσπάθεια κατάχτησης της από διαφόρους Λαούς η Κύπρος ποτέ μα ποτέ δεν έχασε το ελληνικό χρώμα και διατήρησε την ταυτότητα της με αληθινή καρτερία για απελευθέρωση.Μετά την τουρκική εισβολή στο νησί το 1974 και την κατοχή του βόρειου τμήματος της χώρας, η ελληνική κοινότητα της Κύπρου χωρίζεται από την τουρκική με την λεγόμενη Πράσινη Γραμμή.Και θα ήθελα πραγματικά να μπορούσα όλους εσάς να σας μεταφέρω σε ένα κεντρικό δρόμο της Λευκωσίας στην Λήδρας να νιώσετε έστω και για λίγο πως είναι δυνατόν το 2011 μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα να είναι μοιρασμένη στα δυο....και διερωτάσαι ποιο από τα δυο κομμάτια πρέπει να αγαπώ αφού και τα δυο είναι δικά μου αλλά με αναγκάζουν να διαλέξω και συγχρόνως να δείχνω διαβατήριο για να το επισκεφτώ.
Σταματάμε όμως για ένα κρασί πριν το οδόφραγμα στο Καθοδόν ένα μαγαζάκι που μυρίζει Ελλάδα- Κύπρο και που αφού ξαποστάσεις κάνεις επί τόπου στροφή και γυρίζεις προς την ελληνοκυπριακή πλευρά σαν μην είδες ποτέ το συρματόπλεγμα της ντροπής και τις φωτογραφίες με τα ονόματα των παλικαριών που χάθηκαν στον πόλεμο του 74΄

varioAthens

Member
Mάλλον πρέπει να μεταφερθούν οι ενδιαφέρουσες πληροφορίες σε ένα νέο τοπικ γιατί εδώ (ενότητα "Νέα Μέλη") θα χαθούν!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom