Τα ταξίδια την επόμενη μέρα

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
το Ελληνικό κράτος έχει ένα χ πλάνο
Αυτό δεν έπρεπε να συμπεριληφθεί στη σοβαρή ερώτηση. Είναι αστείο από μονο του. :haha:

Στα υπόλοιπα, υποθέτω ότι δε θα γίνεται κάτι τέτοιο μιας και η μέχρι τώρα ενημέρωση είναι ότι το εμβόλιο θα γίνεται δωρεάν από τα εξουσιοδοτημένα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας.
Προφανώς αυτό δε λέει κάτι, μπορεί να αλλάξει και να ανατεθεί σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα με ανάλογο τίμημα (τόσα έχουμε δει), ωστόσο δε χρειάζεται και κάποιου είδους πιστοποίηση εμβολιασμού όταν μιλάμε για ταξίδια;
Είναι ακόμα νομίζω πολύ νωρίς για να ξεκαθαρίσουν τέτοια ζητήματα.

paefstra

Member
Αυτό δεν έπρεπε να συμπεριληφθεί στη σοβαρή ερώτηση. Είναι αστείο από μονο του. :haha:

Στα υπόλοιπα, υποθέτω ότι δε θα γίνεται κάτι τέτοιο μιας και η μέχρι τώρα ενημέρωση είναι ότι το εμβόλιο θα γίνεται δωρεάν από τα εξουσιοδοτημένα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας.
Προφανώς αυτό δε λέει κάτι, μπορεί να αλλάξει και να ανατεθεί σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα με ανάλογο τίμημα (τόσα έχουμε δει), ωστόσο δε χρειάζεται και κάποιου είδους πιστοποίηση εμβολιασμού όταν μιλάμε για ταξίδια;
Είναι ακόμα νομίζω πολύ νωρίς για να ξεκαθαρίσουν τέτοια ζητήματα.
Για αναθεση σε φαρμακεια συζητανε. Αν και μετα τη χθεσινη ανακοινωση για μειωση κατα 30% των εμβολιαστικων κεντρων και μονο 300.000 εμβολια, θα εχουμε δραματικες καθυστερησεις αρχικα εως και πιθανο φιασκο. Το αρχικο πλανο ηταν να ξεκινησουν μαζικα 15 Γεναρη με 2 εκ εμβολιασμους τον μηνα. Και τα λεγα...Για να ειμαι δικαιη, δεν θα ειναι μονο ελληνικο το φιασκο, ερχονται πολλες περιεργες ειδησεις κι απ' εξω που αρχικα θα δημιουργησουν εμπλοκες https://www.cnbc.com/2020/12/16/covid-vaccine-side-effects-compensation-lawsuit.html
Παρολα αυτα, τα ταξιδια θα γινονται με τεστ, οποτε προχωραμε.

Last edited:

barkour

Member
Ένα πολύ καλό ερώτημα στο οποίο δεν έχω καταφέρει να βρώ απάντηση:

ΕΧΙ ΤΣΙΠΑΚΙ ΤΟ ΕΜΒΩΛΙΟ ???????!!!!!! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΛΑΙΤΕ?????

Οκ , η σοβαρή ερώτηση τώρα.

Ας πούμε ότι το Ελληνικό κράτος έχει ένα χ πλάνο εμβολιασμού που μιας και εμείς είμαστε στις ομάδες απόλυτα χαμηλού κινδύνου, αυτό μας οδηγεί στο να εμβολιαστούμε πχ τον Ιούνιο.

Υπάρχει τρόπος να το παρακάμψουμε αυτό; Δηλάδή να αγοράσουμε το εμβόλιο από μόνοι μας εκ των προτέρων , και να είμαστε οι πρώτοι που θα εμβολιαστούμε και εκεί που ας πούμε ήταν να πάμε τον Ιούνιο, να έχουμε τελειώσει μέσα στον Φλεβάρη;

Οπότε χαλαροί και ωραίοι το Πάσχα (καλό σενάριο) ή το καλοκαίρι (μέτριο σενάριο) ταξιδεύουμε άνετα χωρίς να θέλουμε τεστ κλπ.

Έχει ακούσει κανείς κάτι πάνω σ' αυτό;
Βρε παιδια, απο τη στιγμη που πρεπει να εμβολιαστει το 60-70 % του πληθυσμου - Ευρωπη/Ελλαδα - για να υπαρξει ανοσια, τι νοημα εχει αν εισαι πρωτος η τελευταιος ; Θα ειναι ανοικτα ολα - εστιαση ,ταξιδια - για τα πρωτα εκατομμυρια και για τους << λεπρους>> οχι ;

vikara

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
(πχ πόσο κρατάει η ανοσία, αν προστατεύει από το να μεταδωσεις ή μόνο από το να νοσησεις..).
[/QUOTE]
Η δική μου ανοσία διήρκησε πάντως λιγότερο από 2 μήνες....Έχοντας νοσήσει τέλη Σεπτεμβρίου και κάνοντας τεστ αντισωμάτων αρχές Δεκεμβρίου, διαπιστώθηκε ότι δεν έχω αντισώματα... Αντίθετα ο άντρας μου,με τον οποίο νοσησαμε παράλληλα,αυτός με πιο ελαφριά συμπτώματα, έχει φουλ...Αβυσσος η ψυχή της νόσου!
Όλα αυτά τα λέω για να συνδράμω στα στατιστικά που ίσως βγαίνουν από κάτι τέτοιες συζητήσεις.
Φυσικα δεν μιλάω για ανοσία μετά από εμβολιασμό,αυτό θα αποδειχθεί συν τω χρόνω και αφού ξεκινήσει ο πολυπόθητος!

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Απο περιεργεια, ποιο προγραμμα? Εχει κανει η κυβερνηση προγραμμα, η ειναι καποιου "expert panel"? Γιατι τα δεδομενα δεν θα ειναι τα ιδια αυριο ουτε τον αλλο μηνα. "Εμβολιαστικα κεντρα" στηνονται σε μια νυχτα αν χρειαστει, η παραγωγη εμβολιων αυξανεται συνεχως κ νεες εταιρειες μπαινουν στο παιχνιδι (novamax). Ως το καλοκαιρι, ισως κ νωριτερα θά εχει τελειωσει η συζητηση περι εμβολιασμων κ δεν θα χρειαζεται τιποτε για τα ταξιδια. Εκτιμηση μου βεβαια, που οπως πολλες μπορει να εξοκειλει...
συμφωνα με τον Υπουργο Υγειας και κατι οπως λεμε το Κεντρο Εμβολιασμου της χωρας
εγω (και ευτωχως δηλαδη) ειμαι στο γκρουπ 6....

poised

Member
Η δική μου ανοσία διήρκησε πάντως λιγότερο από 2 μήνες....

Όλα αυτά τα λέω για να συνδράμω στα στατιστικά που ίσως βγαίνουν από κάτι τέτοιες συζητήσεις.
Φυσικα δεν μιλάω για ανοσία μετά από εμβολιασμό,αυτό θα αποδειχθεί συν τω χρόνω και αφού ξεκινήσει ο πολυπόθητος!
Σωστά το διαφοροποιείς γιατί τα εμβόλια συνήθως δίνουν πιο μακρόχρονη και "ποιοτική" ανοσία απ' ότι δίνει η ανάρρωση από την ίδια τη νόσο. Αυτός είναι και ο λόγος που τα περισσότερα έχουν επαναληπτικές δόσεις που προγραμματίζονται σε συγκεκριμένο χρόνο ώστε να μεγιστοποιήσουν την "μνήμη" του οργανισμού.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Επειδή υπήρξε ενημέρωση σήμερα στο νοσοκομείο από την διευθύντριά μας κ.Παπαευαγγέλου (την ξέρετε πλέον όλοι)
Το κάθε φιαλίδιο της Pfizer/BioNTech είναι για 5 δόσεις εμβολίου. Καθημερινά θα υπάρχει λίστα με ονόματα ατόμων που έχουν προγραμματιστεί να εμβολιαστούν. Αν για κάποιο λόγο δεν προσέλθουν οι υποψήφιοι τότε περισσευουν δόσεις οι οποίες αν δεν χορηγηθούν εντός ωρών αχρηστεύονται (διότι το εμβόλιο χορηγείται μετά από ανασύσταση - δεν είναι σε προγεμισμένη σύριγγα όπως της γρίππης). Συνεπώς αν επείγεσθε κι αν έχετε άκρη μπορείτε σε ένα εμβολιαστικό κέντρο να μπείτε σε κάποια λίστα ώστε να κληθείτε (άμεσα όμως) αν περισσέψει δόση να το κάνετε.
Υπάρχει λίστα προτεραιότητας στο ποιοί θα εμβολιαστούν κι έχει εκτιμηθεί τι πληθυσμό αφορούν. Μόνοι οι υγειονομικοί (που προηγούνται) είναι ~200,000 και τα άτομα >70 ~1,750,000. ΄Αρα κάντε υπολογισμό με την διαθεσιμότητα που υπάρχει πότε θα φτάσει στο γενικό πληθυσμό. Παντως μας είπαν ότι εμείς αν δεν εμβολιαστούμε τώρα είναι αγνωστο πότε θα έχουμε ξανά την ευκαιρία!!
Επιλογή εμβολίου δεν υπάρχει (κάνεις όποιο είναι διαθέσιμο)
Αν εμβολιαστείς με μια δόση θα κάνεις επαναληπτική της ίδιας εταιρείας
Αντένδειξη επί του παρόντος είναι άτομα <18 ετών και οι έγκυες (μη επαρκή δεδομένα μελέτης)
Παρενέργειες: τοπικός πόνος, κόπωση, κεφαλαλγία

Last edited:

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Σε ερώτησή μου προς τη καθηγήτρια μου απάντησε:
Το εμβόλιο μας προφυλάσσει (ατομικά) για σοβαρή νόσο. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μολυνθούμε και να είμαστε μεταδοτικοί προς άλλους. Τουτέστιν ωσπου να επιτευχθεί ανοσία σε ικανό αριθμό πληθυσμού (αναφέρθηκε αν θυμάμαι καλά ~70%) θα πρέπει να συνεχίζουμε να ζούμε με μέτρα προστασίας. Προσωπική εκτίμηση: Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό για τα ταξίδια και κατά πόσον έχει λογική η επιβολή του εμβολιασμού ως προαπαιτούμενο σε αεροπορικές εταιρείες, καταλύμματα κλπ.

x7777

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Ας πούμε ότι το Ελληνικό κράτος έχει ένα χ πλάνο
Αν βάλεις δύο Χ ακόμη το αστείο γίνεται πραγματικότητα (ΧΧΧ πλάνο)

(πχ πόσο κρατάει η ανοσία, αν προστατεύει από το να μεταδωσεις ή μόνο από το να νοσησεις..).
Το βασικό ερώτημα είναι πόσο θα κρατήσει η ανοησία αυτών που "αποφασίζουν" διαχρονικά σε αυτή τη χώρα όχι η ανοσία.

Last edited:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Η δική μου ανοσία διήρκησε πάντως λιγότερο από 2 μήνες....Έχοντας νοσήσει τέλη Σεπτεμβρίου και κάνοντας τεστ αντισωμάτων αρχές Δεκεμβρίου, διαπιστώθηκε ότι δεν έχω αντισώματα...
Ουτε αυτο δεν το ξερουμε. Αν εχεις ανοσια δηλ η οχι. Αλλο τα αντισωματα, αλλο η ανοσια. Πρεπει να αποδειχθει οτι 0 αντισωματα=0 ανοσια με απλα λογια. Υπαρχουν εμβολια που εχεις ανοσια κ χωρις μετρησιμα αντισωματα.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Η δική μου ανοσία διήρκησε πάντως λιγότερο από 2 μήνες....Έχοντας νοσήσει τέλη Σεπτεμβρίου και κάνοντας τεστ αντισωμάτων αρχές Δεκεμβρίου, διαπιστώθηκε ότι δεν έχω αντισώματα...
[/QUOTE]
Ουτε αυτο δεν το ξερουμε. Αν εχεις ανοσια δηλ η οχι. Αλλο τα αντισωματα, αλλο η ανοσια. Πρεπει να αποδειχθει οτι 0 αντισωματα=0 ανοσια με απλα λογια. Υπαρχουν εμβολια που εχεις ανοσια κ χωρις μετρησιμα αντισωματα.
[/QUOTE]
βλ. κύτταρα μνήμης

alma

Member
Αντένδειξη επί του παρόντος είναι άτομα <18 ετών και οι έγκυες (μη επαρκή δεδομένα μελέτης)
Για τους αλλεργικούς δεν σας είπαν κάτι; Στην Αγγλία υπήρξε θέμα και νομίζω σε ρωτούν αν έχεις αλλεργίες σε τρόφιμα, εμβόλια ή φάρμακα.

https://www.bbc.com/news/health-55244122

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom