dsgeo
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- To the MOON and back
Ευχαριστώ, αλλά προσπαθώ να συλλέξω πληροφορίες γιατί ως ψεκασμένος έχω ξεχάσει πως είναι να ταξιδεύεις εκτός Ελλάδος!
Κανένα πρόβλημα δεν υπήρχε! Απολύτως!Ευχαριστώ, αλλά προσπαθώ να συλλέξω πληροφορίες γιατί ως ψεκασμένος έχω ξεχάσει πως είναι να ταξιδεύεις εκτός Ελλάδος!
Μια χαρά ταξιδεύεις και ανεμβολιαστος στο εξωτερικό. Όλη η οικογένεια ανεμβολιαστη μόλις γυρίσαμε από Ιορδανία. 8 μέρες όλα μια χαρά (για να πάμε δεν χρειάστηκε ούτε τεστ, για να γυρίσουμε κάναμε pcr). Προηγούμενο καλοκαίρι 25 μέρες roadtrip Ιταλία όλη η οικογένεια (pcr για να μπούμε Ιταλία, rapid για να γυρίσουμε Ελλάδα). Αυτό το καλοκαίρι σχεδιάζουμε πάλι roadtrip Ευρώπη.Απ ότι βλέπω επικρατεί ένα μπάχαλο και ο κάθε ένας πράττει κατά το δοκούν, όσον αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό. Σε άλλους ζητούν plf το οποίο έχει καταργηθεί, σε άλλους πιστοποιητικό... Αν είσαι ανεμβολιαστος το ξεχνάς το έξω.
Απλά όπως και εδώ υπάρχουν περιορισμοί. Μέχρι και τώρα μας απαγορεύουν να εισέλθουμε σε κλειστούς χώρους εστίασης. Να πάω σε μια χώρα και να περιφέρομαι άσκοπα στους δρόμους γιατί δεν έχω πλέον τα ίδια δικαιώματα με τους εμβολιασμενους, θεωρώ ότι είναι μια ταλαιπωρία ή να χάσω μια πτήση γιατί θέλει ραπιντ, pcr κτλ και το οποίο ενδεχομένως να μην το έχω γιατί ουδείς ταξιδιώτης γνωρίζει τί ισχύει στην εκάστοτε χώρα. Ίσως εμένα να μου φαίνεται δύσκολο να πραγματοποιηθεί ένα ταξίδι στο εξωτερικό που παλιά απλά έβγαζες το εισιτήριο, έπαιρνες το διαβατήριο και τέλος.Μια χαρά ταξιδεύεις και ανεμβολιαστος στο εξωτερικό. Όλη η οικογένεια ανεμβολιαστη μόλις γυρίσαμε από Ιορδανία. 8 μέρες όλα μια χαρά (για να πάμε δεν χρειάστηκε ούτε τεστ, για να γυρίσουμε κάναμε pcr). Προηγούμενο καλοκαίρι 25 μέρες roadtrip Ιταλία όλη η οικογένεια (pcr για να μπούμε Ιταλία, rapid για να γυρίσουμε Ελλάδα). Αυτό το καλοκαίρι σχεδιάζουμε πάλι roadtrip Ευρώπη.
Απλά όπως και εδώ υπάρχουν περιορισμοί. Μέχρι και τώρα μας απαγορεύουν να εισέλθουμε σε κλειστούς χώρους εστίασης. Να πάω σε μια χώρα και να περιφέρομαι άσκοπα στους δρόμους γιατί δεν έχω πλέον τα ίδια δικαιώματα με τους εμβολιασμενους, θεωρώ ότι είναι μια ταλαιπωρία ή να χάσω μια πτήση γιατί θέλει ραπιντ, pcr κτλ και το οποίο ενδεχομένως να μην το έχω γιατί ουδείς ταξιδιώτης γνωρίζει τί ισχύει στην εκάστοτε χώρα. Ίσως εμένα να μου φαίνεται δύσκολο να πραγματοποιηθεί ένα ταξίδι στο εξωτερικό που παλιά απλά έβγαζες το εισιτήριο, έπαιρνες το διαβατήριο και τέλος.
Τότε θα το ψάξω λίγο καλύτερα το θέμα, γι αυτό μπήκα εδώ μήπως και βρω κάποια πληροφορία, σε σχέση με προ κορωνοϊόυ διάβαζα ανελλιπώς το forum πλέον μια φορά στο δίμηνο... Δυστυχώς...Ίσα-ίσα που από χώρες που είχαν αυστηρούς περιορισμούς όπως Ελλάδα,πολλοί προτιμούσαν να πηγαίνουν εξωτερικό σε μέρη όπου έμπαινες σε εσωτ.χώρους εστίασης, διασκέδασης χωρίς κανένα μέτρο.Ακριβώς όπως παλιά. Όχι μόνο κανείς δεν μας ζήτησε τίποτα τέλη Μάρτη σε Βουλγαρία,Ρουμανία σε εστιατόρια,μουσεία, κάστρα αλλά στη Ρουμανία μας έλεγαν να "ξέρετε πως δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα. Αλλά αν νιώθετε καλύτερα συνεχίστε να τη φοράτε".
Και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης τα μέτρα καταργήθηκαν πολύ νωρίτερα από την Ελλάδα. Η Ισλανδία ήταν από τις πρώτες χώρες, αλλά ακολούθησαν κι άλλες.
Σε πολλές χώρες ισχύει αυτό που λες.Παίρνεις διαβατήριο και πας.Όπως παλιά.
Δεν είναι δύσκολο ταξίδι για ανεμβολιάστους ιδίως τωρα που ανοιξε ο καιρός. Ναι περιλαμβάνει ενα εξτρα βήμα, να δείτε τι απαιτείται από χαρτια σε κάθε χώρα αλλά μεχρις εκεί. Έχοντας επιστρέψει προσφατα από Γερμανία δε με ρωτησαν για πιστοποιητικό εμβολιασμού ΠΟΥΘΕΝΑ εκτος από το αεροδρόμιο. Και όσο για το τέστ που χρειάζεται ενδεχομένως για να ταξιδέψετε, μπορείτε νομίζω να το κάνετε στα περισσότερα αεροδρόμια (της ευρώπης τουλάχιστον) αρκει να οργανώσετε το χρόνο σας.Απλά όπως και εδώ υπάρχουν περιορισμοί. Μέχρι και τώρα μας απαγορεύουν να εισέλθουμε σε κλειστούς χώρους εστίασης. Να πάω σε μια χώρα και να περιφέρομαι άσκοπα στους δρόμους γιατί δεν έχω πλέον τα ίδια δικαιώματα με τους εμβολιασμενους, θεωρώ ότι είναι μια ταλαιπωρία ή να χάσω μια πτήση γιατί θέλει ραπιντ, pcr κτλ και το οποίο ενδεχομένως να μην το έχω γιατί ουδείς ταξιδιώτης γνωρίζει τί ισχύει στην εκάστοτε χώρα. Ίσως εμένα να μου φαίνεται δύσκολο να πραγματοποιηθεί ένα ταξίδι στο εξωτερικό που παλιά απλά έβγαζες το εισιτήριο, έπαιρνες το διαβατήριο και τέλος.
Καλό είναι να μη συγκρίνουμε την Ελλάδα με τις υπόλοιπες χώρες.. Και δυστυχώς είναι μια αντίληψη που την έχει αρκετός κόσμος πιστεύοντας ότι με τον Covid δεν μπορεί κάποιος να ταξιδέψει. Είναι λίγες οι χώρες που δεν αφήνουν ανεμβολίαστους να εισέλθουν (πχ. ΗΠΑ). Μην ξεχνάμε πέρυσι τέτοια επόχη πριν τα εμβόλια που έκραζαν όποιον έβγαινε από την χώρα, αγνοώντας το ότι οι πτήσεις γινόντουσαν κανονικά και απλά χρειαζόταν η καραντίνα 7 ημερών στην επιστροφή..Απλά όπως και εδώ υπάρχουν περιορισμοί. Μέχρι και τώρα μας απαγορεύουν να εισέλθουμε σε κλειστούς χώρους εστίασης. Να πάω σε μια χώρα και να περιφέρομαι άσκοπα στους δρόμους γιατί δεν έχω πλέον τα ίδια δικαιώματα με τους εμβολιασμενους, θεωρώ ότι είναι μια ταλαιπωρία ή να χάσω μια πτήση γιατί θέλει ραπιντ, pcr κτλ και το οποίο ενδεχομένως να μην το έχω γιατί ουδείς ταξιδιώτης γνωρίζει τί ισχύει στην εκάστοτε χώρα. Ίσως εμένα να μου φαίνεται δύσκολο να πραγματοποιηθεί ένα ταξίδι στο εξωτερικό που παλιά απλά έβγαζες το εισιτήριο, έπαιρνες το διαβατήριο και τέλος.
Να'σαι καλά! Ευχαριστώ πολύ!Καλό είναι να μη συγκρίνουμε την Ελλάδα με τις υπόλοιπες χώρες.. Και δυστυχώς είναι μια αντίληψη που την έχει αρκετός κόσμος πιστεύοντας ότι με τον Covid δεν μπορεί κάποιος να ταξιδέψει. Είναι λίγες οι χώρες που δεν αφήνουν ανεμβολίαστους να εισέλθουν (πχ. ΗΠΑ). Μην ξεχνάμε πέρυσι τέτοια επόχη πριν τα εμβόλια που έκραζαν όποιον έβγαινε από την χώρα, αγνοώντας το ότι οι πτήσεις γινόντουσαν κανονικά και απλά χρειαζόταν η καραντίνα 7 ημερών στην επιστροφή..
Μπες εδώ και δες τις χώρες μια προς μια και επέλεξε που θες να πας.. Σε μισή ώρα θα έχεις βρει τον επόμενο σου προορισμό.
https://www.kayak.com/travel-restrictions?origin=GR®ion=europe
Το έχουν παρακάνει με τα click bait, 17 Μάρτη 2020 με 1 Μάη 2022 τρία χρόνια;Χθές η Χιλή άνοιξε τα χερσαία σύνορα της.΄Ηταν κλειστά από τον Μάρτιο 2020.
Κορωνοϊός - Χιλή: Ανοίγει ξανά τα χερσαία σύνορά της μετά από τρία χρόνια