Viaggi
Member
Ήμουν την Κυριακή στη Μύκονο και επιβεβαιώνω ότι κανείς δεν φόραγε μάσκα, πραγματικά έπρεπε να ψάξεις για να βρεις κάποιον, αλλά δεν επιβεβαιώνω για τον κόσμο. Γινόταν το ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ. Έπαθα πλάκα. Αν είναι έτσι μια Κυριακή του Ιουνίου, τι θα γίνεται τον Αύγουστο?? Δε ξέρω, μπορεί να έπεσα και στην περίπτωση, και μιλάω για Χώρα μόνο.Τα πράγματα στη Μύκονο χαλαρά, κανείς δεν φορούσε μάσκα σε εξωτερικούς χώρους. Μάλιστα ούτε καν στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου (st john resort), μόνο το προσωπικό κι εμείς. Το νησί στα καλύτερα του, με ελάχιστο κόσμο, αρκετούς Γάλλους.
...το αντίθετο να δούμε , αν και πότε θα κάνει ο Κύριος Joe Biden !
Είχε κόσμο απλά σύγκρινα με Ιούλιο Αύγουστο που είχα πάει παλιότερα. Δεν ήταν η Μύκονος που θυμόμουν, καλύτερα βέβαιαΉμουν την Κυριακή στη Μύκονο και επιβεβαιώνω ότι κανείς δεν φόραγε μάσκα, πραγματικά έπρεπε να ψάξεις για να βρεις κάποιον, αλλά δεν επιβεβαιώνω για τον κόσμο. Γινόταν το ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ. Έπαθα πλάκα. Αν είναι έτσι μια Κυριακή του Ιουνίου, τι θα γίνεται τον Αύγουστο?? Δε ξέρω, μπορεί να έπεσα και στην περίπτωση, και μιλάω για Χώρα μόνο.
Σκέφτονται να ανεβάσουν και το ηλικιακό όριο για τα παιδιά από 6 στα 12 όπου δεν θα είναι υποχρεωτικά τα τεστ.Πρόταση υπουργού τουρισμού προς την επιτροπή λοιμοξιολογων για είσοδο στη χώρας μας με rapid.
Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του open πριν λίγο
Μπορω να σε διαφωτισω στο κομματι του τρανσιτ οτι λογικα για λιγες ωρες και αν μεινεις στο χωρο του αεροδρομιου δε θα χρειαζεσε τεστ...βεβαια αυτο αλλαζει απο χωρα σε χωρα οποτε καλο θα ταν να ψαξεις αν ισχυει για Αμστερνταμ ή οχιΓεια σας , θα ήθελα να ρωτήσω γιατί πραγματικά δεν έχω βγάλει άκρη ,για να ταξιδέψεις στο εξωτερικό με πιστοποιητικό εμβολιασμου πλέον ,αλλά όχι στην Ευρώπη ,ισχύει κανονικά το Pcr test ?
Για παράδειγμα, θέλω να πάω σε μια χώρα ανοιχτή χωρίς τεστ και καραντίνα . Η πτήση είναι μέσω Άμστερνταμ .Άρα για τις δυο ώρες που θα μείνω στο αμστερνταμ μέσα στο αεροδρόμιο θα πρέπει να έχω κάνει PCR test 72 ωρών από εδώ ; Παρά το γεγονός ότι έχω το πιστοποιητικό που διασφαλίζει την εύκολη μετακίνηση στην Ευρώπη ;
Και αντίστοιχα εκεί όπου θα βρίσκομαι ( για παράδειγμα υποθετικό πάντα ,στην Κοστα Ρικα επειδή ανέφερα ανοιχτές χώρες ) θα πρέπει να τρέχω να ψάχνω 72 ώρες πριν εξεταστικό κέντρο για να κάνω pcr test για την επιστροφή μου στην Ελλάδα ;
Ας μας διαφωτίσει κάποιος
Ριξε μια ματια εδω https://www.visasturkey.com/pcr-test-covid-health-requirements/ ξεκαθαρα για pcr μιλαει.Σε μιαμιση μέρα ταξιδεύω για Κων/πολη κι ενώ έχω μείνει στο ότι για τους μη εμβολιασμενους χρειάζεται pcr ή rapid, μπαίνω σε διάφορα site και τα μισά δεν αναφέρουν το rapid. Έχω πάρει τηλ και σε πρεσβεια και σε προξενείο πριν λίγες μέρες και μου είχαν πει να κοιτάξω από τη Δευτέρα και μετά που θα βγουν οι νέες ανακοινώσεις. Το θέμα είναι ότι δεν βρίσκω ποιο είναι το επίσημο site της κυβέρνησης. Έχω πάρει και την αεροπορική (pegasus) και μου είπε να κοιτάξω μέσα στο site της. Σε άλλο σημείο λέει pcr ή rapid κι όταν πάω να κάνω check in αναφέρει μόνο rapid. Στην turkish λέει και τα δύο. Αλλά και στις δύο εταιρίες αναφέρει ότι είναι καλύτερο να κοιτάς και της σελίδες της κυβέρνησης. Μπορεί να με βοηθήσεις κάποιος? Ευχαριστώ.
Ευχαριστώ πολύ. Θα κλείσω pcr να είμαστε σίγουροι.Ριξε μια ματια εδω https://www.visasturkey.com/pcr-test-covid-health-requirements/ ξεκαθαρα για pcr μιλαει.
Is a PCR Test Required to Enter Turkey?
Yes, a PCR test is required to travel to Turkey. Passengers must show a medical certificate with a negative Coronavirus (COVID-19) PCR test result at their point of departure. Passengers without a certificate will be denied boarding and be unable to travel to Turkey.
Πας εδώ, βάζεις τον προορισμό σου και παίρνεις επικαιροποιημένες πληροφορίες.Γεια σας , θα ήθελα να ρωτήσω γιατί πραγματικά δεν έχω βγάλει άκρη ,για να ταξιδέψεις στο εξωτερικό με πιστοποιητικό εμβολιασμου πλέον ,αλλά όχι στην Ευρώπη ,ισχύει κανονικά το Pcr test ?
Για παράδειγμα, θέλω να πάω σε μια χώρα ανοιχτή χωρίς τεστ και καραντίνα . Η πτήση είναι μέσω Άμστερνταμ .Άρα για τις δυο ώρες που θα μείνω στο αμστερνταμ μέσα στο αεροδρόμιο θα πρέπει να έχω κάνει PCR test 72 ωρών από εδώ ; Παρά το γεγονός ότι έχω το πιστοποιητικό που διασφαλίζει την εύκολη μετακίνηση στην Ευρώπη ;
Και αντίστοιχα εκεί όπου θα βρίσκομαι ( για παράδειγμα υποθετικό πάντα ,στην Κοστα Ρικα επειδή ανέφερα ανοιχτές χώρες ) θα πρέπει να τρέχω να ψάχνω 72 ώρες πριν εξεταστικό κέντρο για να κάνω pcr test για την επιστροφή μου στην Ελλάδα ;
Ας μας διαφωτίσει κάποιος