Thalassaki
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ........
Από πρόσφατη εμπειρία μου την Κυριακή όταν θελήσαμε να περάσουμε με το αυτοκίνητο από Γαλατά προς Πόρο που δεν το λες και ταξίδι, αυστηρή προϋπόθεση για να εκδόσω εισιτηρία ήταν η δήλωση υγείας που πρέπει να περιλαμβάνει και το αποτέλεσμα self test αντίστοιχα ή πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού/νόσησης.Τη δήλωση υγείας την ζητούν στο πλοίο και στην επιστροφή από νησιά. Το λέω γιατί υπήρχε ένα μπέρδεμα αν χρειάζεται μόνο στο πήγαινε προς τα νησιά, αλλά στην επιστροφή δεν χρειάζεται. Τουλάχιστον εμάς μας ζήτησαν πριν μπούμε στο πλοίο δήλωση υγείας και στην επιστροφή προς Πειραιά.
Δεν είναι κάτι δύσκολο. Δηλώνεις αν έχεις κάνει ραπιντ ή pcr κλπ.. και τα στοιχεία σου.
Ήταν μεσημέρι και τα δύο φαρμακεία κοντά στο λιμάνι ήταν κλειστά. Ρώτησα στο περίπτερο και μου είπε πως οι περισσότεροι απλώς συμπληρώνουν την δήλωση και ταξιδεύουν.Μάλιστα είχε και έτοιμες προς συμπλήρωση δηλώσεις που τις πουλούσε 20λεπτά. Πήραμε δύο τις συμπληρώσαμε και βγάλαμε τα εισιτήρια.
Στην παντόφλα κανένας έλεγχος ούτε καν για τα εισιτήρια που τα κρατούσαμε στο χέρι,πληρότητα 50% και μπήκαμε με μάσκες και δεν βγήκαμε απο το αυτοκίνητο.
Στην επιστροφή το βράδυ στο εκδοτήριο του Πόρου ρώτησα αν θέλουν τις δηλώσεις για την έκδοση και η υπάλληλος γέλασε. Μου είπε μάλιστα χαρακτηριστικά
-Μην τρελαθούμε με τις δηλώσεις. Ο καθένας δηλώνει ότι θέλει εφόσον δεν υπάρχει διασταύρωση διεξαγωγής του τεστ.Ακόμα κι εγώ που μένω Γαλατά για να περάσω να δουλέψω στο εκδοτήριο του Πόρου πρέπει να κάνω self test κάθε 24ωρο. Φυσικά και δεν κάνω παρά μόνο τα 3 δωρεάν που έχω δικαίωμα την εβδομάδα και τα υπόλοιπα τα δηλώνω απλώς σαν να έχουν γίνει...."
Δεν γνωρίζω αν κάποιος ασχολείται παραπάνω με τις δηλώσεις κατά την επιβίβαση στα πλοία της γραμμής αλλά εφόσον κανείς δεν ζητάει να δει και το αρνητικό self test δεν νομίζω να έχει πλέον κανένα νόημα αυτή η απαίτηση παρά μόνο στο ποσοστό που απευθύνεται σε ευσυνείδητους ταξιδιώτες που δεν έχουν πρόβλημα να αφιερώσουν μερικά λεπτά απο τον χρόνο τους και να πληρώσουν μερικά self tests από την τσέπη τους πριν συμπληρώσουν την δήλωση υγείας. Θεωρώ ότι η πλειοψηφία των επιβατών τώρα αλλά και ακόμα περισσότερο αργότερα δεν μπαίνει καν σε αυτή τη διαδικασία εφόσον δεν μπορεί να λειτουργήσει μηχανισμός διασταύρωσης και επαλήθευσης των απαιτούμενων τεστς.