Τα ταξίδια την επόμενη μέρα

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Ναι, έχει λογική να είναι απαγορευμένο το Αθήνα-Θεσσαλονίκη με αεροπλάνο γιατί αλλιώς τότε θα έπρεπε να ανοίξουν και την χερσαία μετακίνηση. Που αυτή την στιγμή το πράγμα έχει δείξει ότι η μετακίνηση μεταξύ νομών ήταν η αιτία και μπούκωσαν οι ΜΕΘ σε όλη την Βόρεια Ελλάδα σε 15 μέρες..

Όσο για τα παραθυράκια των διαδρομών, και αυτό είναι λογικό. Όπως τόσο καιρό δεν μπορούμε να πάμε Κωνσταντινούπολη απευθείας, αλλά μπορούμε να πάμε μέσω Γερμανίας.

Και για το Ντουμπάι, μας πείραξε το ότι βρήκαν τον τρόπο να διασκεδάσουν ενώ εδώ δε μπορούσαμε, αλλά που το μεμτό σε αυτό;; Τα ίδια γίνονται και στην Αίγυπτο και στο Μεξικό και στη Τανζανία και στη Βραζιλία. Από την στιγμή που υπάρχουν χώρες που το προσφέρουν αυτό, θα κατηγορήσουμε αυτούς που το έκαναν ή απλά ζηλοφθονούμε που δεν μπορούσαμε να το κάνουμε και εμείς;

Όσοι γυρίζουν πίσω πρέπει να έχουν PCR αρνητικό και υποβάλλονται σε rapid στο αεροδρόμιο και μπαίνουν σε καραντίνα 3 μέρες. Τι άλλο δηλαδή;

alma

Member
Να φύγω με το μωράκι να την πάω σε πέτρινη μεζονέτα στην ορεινή Αρκαδία απαγορευεται, σε σαλέ στην Αυστρία επιτρέπεται;
Πολύ εύλογες οι απορίες σου και δεν είσαι ο μόνος που τις έχει. Το να πας οδικώς με το δικό σου αυτοκίνητο στην ορεινή Αρκαδία, στη Λακωνία, στη Μεσσηνία κλπ. προφανώς θα έπρεπε να είναι πιο εύκολο καθώς πολύ πιθανότερο είναι να κολλήσεις στο αεροπλάνο δίπλα σε έναν άγνωστο για ώρες που πιθανόν θα έχει κατεβάσει και την μάσκα μασουλώντας συνεχώς ή πίνοντας κάτι(όπως μας έχουν ήδη μεταφέρει μέλη του φόρουμ που ταξίδεψαν αεροπορικώς).

Οδικώς με το αμάξι σου μπορείς να φτάσεις κάπου χωρίς να έρθεις σε επαφή με άλλους.
Ακόμα και να πας σε νησί με πλοίο όπως ανέφεραν πολλοί, θα μπορούσε να γίνει. Προσωπικά ταξιδεύοντας σε καμπίνες, βγαίνοντας μόνο με μάσκα και κρατώντας 2 μέτρα και βάλε απόσταση στο μπες-βγες στο πλοίο αισθάνθηκα το 2020 περισσότερη ασφάλεια. Ειδικά αν δεν πας την υψηλή σεζόν, άνετα κρατιούνται αποστάσεις μέτρων στα πλοία, πράγμα που στο αεροπλάνο δεν γίνεται.

Επίσης θα μπορούσαμε να μετακινούμαστε μεταξύ των νομών με αρνητικό rapid test για παράδειγμα...

jimp

Member
ή απλά ζηλοφθονούμε που δεν μπορούσαμε να το κάνουμε και εμείς;
Σωστά η μετακίνηση μεταξύ νόμων είναι η αιτία που γέμισαν οι μεθ. Ο συνωστισμός σε πάρτι και μετά η μεταφορά του ιου δεν υπάρχει. Αφου και τεστ να κάνεις μπορεί να το έχεις και να μην στο βρει (2 περιπτώσεις που έκαναν τεστ με διαφορά λίγων ωρών Και αποναρνητικοι βγήκαν θετικοί) και να το κολλήσεις μέσα στο αεροπλάνο. Και μην μου πεις πως όσοι πάνε σε αυτά τα τα πάρτι πρώτη τους προτεραιότητα είναι να τηρήσουν όλα τα προβλεπόμενα στην καραντίνα ενώ πριν ήταν σε πάρτι σε χώρα με 2000 κρούσματα ημερησίως.

Το όλο θέμα είναι παράλογο. Δεν είναι θέμα ζήλιας, αν είναι δυνατόν!!! Μόνο σε μεσημεριανές εκπομπές φανταζόμουν πως θα άκουγα κάτι τέτοιο.

Είναι θέμα υπευθυνότητας, ειδικά όταν γίνεσαι η εικόνα που προτρέπει τον κόσμο να κάτσει μέσα, όταν πρέπει να στείλει μήνυμα για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα ενώ ταυτόχρονα πας σε πάρτι.

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Σωστά η μετακίνηση μεταξύ νόμων είναι η αιτία που γέμισαν οι μεθ. Ο συνωστισμός σε πάρτι και μετά η μεταφορά του ιου δεν υπάρχει. Αφου και τεστ να κάνεις μπορεί να το έχεις και να μην στο βρει (2 περιπτώσεις που έκαναν τεστ με διαφορά λίγων ωρών Και αποναρνητικοι βγήκαν θετικοί) και να το κολλήσεις μέσα στο αεροπλάνο. Και μην μου πεις πως όσοι πάνε σε αυτά τα τα πάρτι πρώτη τους προτεραιότητα είναι να τηρήσουν όλα τα προβλεπόμενα στην καραντίνα ενώ πριν ήταν σε πάρτι σε χώρα με 2000 κρούσματα ημερησίως.

Το όλο θέμα είναι παράλογο. Δεν είναι θέμα ζήλιας, αν είναι δυνατόν!!! Μόνο σε μεσημεριανές εκπομπές φανταζόμουν πως θα άκουγα κάτι τέτοιο.

Είναι θέμα υπευθυνότητας, ειδικά όταν γίνεσαι η εικόνα που προτρέπει τον κόσμο να κάτσει μέσα, όταν πρέπει να στείλει μήνυμα για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα ενώ ταυτόχρονα πας σε πάρτι.

Καταρχάς, δεν συμφωνώ με πολλά από τα μέτρα και ας μην το κάνουμε πολιτικό το ζήτημα. Το ότι ξέφυγε η κατάσταση και κοκκίνισε όλη η Βόρεια Ελλάδα, νομίζω είναι αφελές να πούμε ότι έγινε μόνο από τα πάρτι. Τα πάρτι στο ΑΠΘ, δεν ευθύνεται που κόλλησαν οι παππούδες στο τελευταίο χωριό της Κοζάνης, Δράμας, Σερρών κλπ. Δεν συμφωνείς όμως ότι εάν δεν επιτρεπόταν η ανεξέλεγκτη μετακίνηση στην Ελλάδα ότι θα ήταν κάπως καλύτερα τα πράγματα στην επαρχία;

Δεν βλέπω τηλεόραση και δεν ξέρω ποιος ήταν η εικόνα που προέτρεπε τον κόσμο να κάτσει μέσα (ο Κωστόπουλος ήταν, ο Σιανίδης, ειλικρινά δεν ξέρω). Τώρα μιλάμε για ένα άτομο ή ότι έχουν επικριθεί οι πάντες που βγήκαν εκτός Ελλάδος και συγκεκριμένα στο Ντουμπάι; Και προφανώς δεν μιλάω επί προσωπικού για την ζηλοφθονία, αλλά ναι είμαι σίγουρος ότι σε μεγάλη πλειοψηφία όσοι κράζουν για αυτούς που πήγαν στο Ντουμπάι, έχουν στείλει SMS 6 ή SMS 4 για να βρεθούν ατύπως με μεγάλη παρέα. Όπως επίσης δεν θα τους χάλαγε καθόλου να βρίσκονταν στην ίδια θέση, εάν είχαν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν.

EDIT: Και για να το συνεχίσω επειδή τώρα είδα απάντηση Borealis , δε μου καίγεται καρφί και δε υπερασπίζομαι τον Κωστόπουλο, τον Τσιτσιπά και τον κάθε αντίστοιχο, δεν τους παρακολουθώ καν. Εστιάζω στο γεγονός ότι κράζουμε για να κράξουμε (όπως πάντα), για κάτι που στο κάτω-κάτω της γραφής, εκτός από αυτόν που προέτρεπε τον κόσμο να κάτσει μέσα, δεν ήταν ούτε ηθικά παράτυπο ούτε παράνομο. Πήγαν σε μια χώρα που άφησε τα πάρτι να γίνουν, όπως έγιναν και στο Σαρμ Ελ Σέιχ και στο Μαιάμι και στο Κανκούν και στη Τανζανία και δε ξέρω που αλλού.

Και για να μείνουμε ον τοπικ, αφού και το τεστ να κάνεις και μπορείς να το έχεις (όπως λες), άρα σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, όλοι πρέπει να κάτσουμε στα σπίτια μας, γιατί και το τεστ να κάνουμε δεν ξέρουμε εάν το έχουμε. Άρα λοιπόν το νήμα δεν πρέπει να λέγεται "τα ταξίδια την επόμενη μέρα", αλλά " τα ταξίδια το 2024¨

Last edited:

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Το update για το Θεσσαλονίκη-Βαλένθια μέσω Κοπεγχάγης.

Στο Τρίκαλα-Θεσσαλονίκη με σταμάτησαν στα δύο τελευταία διόδια, έδειξα το εισιτήριό μου, ούτε που το κοίταξαν και με αφησαν. Το αστείο είναι ότι δεν είχα πάρει πρέφα ότι πρέπει να έχω PLF και όταν θα φεύγω από Ελλάδα και δεν το συμπλήρωσα, θα μπορούσαν να μου το είχαν ζητήσει γιατί επίσημα χρειάζεται κι αυτό για να δικαιολογηθεί η μετακίνησή μου.

Στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" μας ζητούσαν όλα τα έγγραφα πριν την πτήση. Εκεί ήταν που συνειδητοποίησα ότι δεν έχω κάνει PLF, το είπα στην υπάλληλο και μου είπε να το κάνω εκείνη τη στιγμή με αυριανή ημερομηνία.

Για Κοπεγχάγη
α)Αν ταξίδευες για τουρισμό, σου ζητούσαν αρνητικό τεστ.
β)Αν ταξίδευες για τράνζιτ, ζητούσαν να δουν το άλλλο εισιτήριό σου.
γ)Αν πήγαινες για να μείνεις, σου ζητούσαν είτε κάρτα υγείας (για να αποδείξεις ότι είσαι κάτοικος) είτε αρνητικό τεστ.

Αν κατάλαβα σωστά, οι δανοί και οι κάτοικοι Δανίας μπορούν να εισέλθουν στη χώρα από πορτοκαλί χώρες χωρίς τεστ. Ένα παιδί που πήγαινε για να δουλέψει στη Δανία, δεν είχε (ακόμη) κάρτα υγείας και δεν του επετράπη η είσοδος στο αεροπλάνο παρόλο που είχε το συμβόλαιο της δουλειάς του και ξενοδοχείο.

Στην Κοπεγχάγη
Κατά την είσοδο, μας ρωτούσαν γιατί βρισκόμαστε στη Δανία και ζητούσαν να δουν τα ανάλογα δικαιολογητικά. Γενικά πολύς κόσμος για τα δεδομένα στο αεροδρόμιο, το οποίο κατα τ'άλλα ήταν τρελή κατάθλιψη, το 99% των μαγαζιών ήταν κλειστά. Στο αεροδρόμιο προσέφεραν και δωρεάν τεστ κορονοϊού, δεν πήρα γιατί είχα κάνει την προηγούμενη και δε με έψηνε η διέγερση της μύτης μου για 3η φορά μέσα σε 15 μέρες.

Για Ισπανία
Απλά ζητούσαν να δουν αν έχεις συμπληρώσει το ισπανικό plf.

Στην Ισπανία (Μαδρίτη)
Απλά σκάναρες το plf σου κι έφευγες, ούτε θερμομέτρηση ούτε τεστ. Μου έκανε εντύπωση γιατί από Ελλάδα ζητάνε τεστ αν είχα καταλάβει σωστά και είχα βάλει στο plf ότι έρχομαι από Ελλάδα.

Μαδρίτη-Βαλένθια με τρένο
Περίμενα έλεγχο, η Βαλένθια ήταν η μόνη ή από τις ελάχιστες ΑΚ που δεν άφηνε άτομα να μπουν ούτε μες στις γιορτές λόγω των πολύ αρνητικών δεδομένων τελευταίως. Ωστόσο και στο τρένο δε με έλεγξε ποτέ κανείς. Τζάμπα το άγχος, τζάμπα τα τηλέφωνα στη δουλειά για το χαρτί που δε μου έστειλαν ποτέ, μια φορά ταξίδευα κι εγώ κιουρία με τα όλα μου και δεν με έλεγξε κανείς.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πού βρίσκω να αναγράφεται η υποχρέωση καραντίνας για 3 μέρες μετά την επιστροφή από το εξωτερικό; Ή δεν υφίσταται πλέον τέτοια υποχρέωση μετά τις 7/1;

fotast

Member
Πού βρίσκω να αναγράφεται η υποχρέωση καραντίνας για 3 μέρες μετά την επιστροφή από το εξωτερικό; Ή δεν υφίσταται πλέον τέτοια υποχρέωση μετά τις 7/1;
Μάλλον υπάρχει ασάφεια.Η καραντίνα μέχρι 11/1 καλύπτει και αυτήν την υποχρέωση;

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μάλλον υπάρχει ασάφεια.Η καραντίνα μέχρι 11/1 καλύπτει και αυτήν την υποχρέωση;
Που μπορώ να το πληροφορηθω; Υπάρχει κάποιο νούμερο; Τηλεφωνικό εννοώ, από τα άλλα νούμερα έχει πολλά.

Nikos86

Member
Που μπορώ να το πληροφορηθω; Υπάρχει κάποιο νούμερο; Τηλεφωνικό εννοώ, από τα άλλα νούμερα έχει πολλά.
Εεεε λογικα ο ΕΟΔΥ δεν θα ξερει? Το τηλεφωνικο του κεντρο ειναι 210 5212000 απ' οτι μου εβγαλε η γοογλε.

fotast

Member
Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας - Νέα
Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας - Νέα
Η 3ήμερη καραντίνα ισχύει έως 7.1.2021, αλλά πιθανόν να υπάρξει κάποια ανακοίνωση παράτασης (εντός της ημέρας)
Σωστό αυτό.Τα ίδια λέει και στο site του Βενιζέλος.Τι γίνεται όμως μεταξύ 7/1 και 11/1 που ισχύει το "αυστηρό" λοκντάουν;Εξαιρείται η καραντίνα για αυτούς που έρχονται;Τέλος πάντων λίγη σημασία έχει καθώς σήμερα/αύριο θα μάθουμε τι θα γίνει.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.644
Μέλη
39.395
Νεότερο μέλος
Sofiakorali

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom