Borealis
Member
Οντως ποτέ δεν απαγορεύτηκαν τα ταξίδια στο εξωτερικό, κυρίως τα αεροπορικά, κάποια από τα χερσαία σύνορα έκλεισαν κατά καιρούς.
Υπάρχει λογική, όλοι έχουμε γονείς κάπου αλλά αν πας στο Λονδίνο θα είσαι πρόβλημα των Βρετανών και όχι δικό μας, όταν επιστρέψεις θα έχεις το πάσο ή θα μείνεις καραντίνα για όπου ισχύει.Σωστά, είδα εκεί που λέει για τα χερσαία συνορα και νόμιζα πως το ίδιο ισχύει και για τα αεροπορικά ταξίδια.
Επίσης μου κάνει εντυπωση πως η ΕΕ απαγορεύει στους μη ευρωπαίους τα ταξίδια προς την Ευρωπαϊκή Ένωση αν είναι non essential, με ορισμένες εξαιρέσεις, ενώ επιτρέπει τη μετακίνηση έστω και με τεστ, καραντίνα κτλ μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών.
Δηλαδή να πάω στη Λάρισα να δω τους γονείς μου απαγορεύεται. Να φύγουμε να παμε στο Λονδίνο να κάναμε εκεί ρεβεγιόν επιτρέπεται!
Καμία λογική σε τίποτα.
Μεγαλη πιθανοτητα να μην ισχυσει κανενα πασο, καθως ειναι παρανομο . Και αν ισχυσει, ζησε Μαη μου, που ειναι τα εμβολια? Γιατί δεν έχει περισσότερα εμβόλια η Ευρώπη;Υπάρχει λογική, όλοι έχουμε γονείς κάπου αλλά αν πας στο Λονδίνο θα είσαι πρόβλημα των Βρετανών και όχι δικό μας, όταν επιστρέψεις θα έχεις το πάσο ή θα μείνεις καραντίνα για όπου ισχύει.
Προς το παρόν με το ''πάσο'' εννοώ το τεστΜεγαλη πιθανοτητα να μην ισχυσει κανενα πασο, καθως ειναι παρανομο . Και αν ισχυσει, ζησε Μαη μου, που ειναι τα εμβολια? Γιατί δεν έχει περισσότερα εμβόλια η Ευρώπη;
Μα η συζήτηση είναι πλέον γιατί δεν γίνονται αυτά που υπάρχουν και περνάνε οι μέρες έτσι, εμβόλια θα υπάρχουν σύντομα, το θέμα είναι πόσοι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν όπως το Ισραήλ.Μεγαλη πιθανοτητα να μην ισχυσει κανενα πασο, καθως ειναι παρανομο . Και αν ισχυσει, ζησε Μαη μου, που ειναι τα εμβολια? Γιατί δεν έχει περισσότερα εμβόλια η Ευρώπη;
Αν διαβασεις το αρθρο, θα δεις πως το προβλημα ειναι πως δεν υπαρχουν. Η χθεσινες αποφασεις του ΗΒ μαλιστα να γινει μονο η α δοση για μεγαλο διαστημα και βλεπουμε (κανεις δεν ξερει τι ανοσια εχουν με μια δοση μονο) αλλα και να συμπληρωθει η β δοση με εμβολιο αλλης εταιρειας ειναι ενδειξη πανικου.Μα η συζήτηση είναι πλέον γιατί δεν γίνονται αυτά που υπάρχουν και περνάνε οι μέρες έτσι, εμβόλια θα υπάρχουν σύντομα, το θέμα είναι πόσοι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν όπως το Ισραήλ.
Για την Ελλάδα είπα κυρίως που υπάρχουν 90.000 και έγιναν 3000 εμβ. Η Βρετανία έχει όντως έχει πρόβλημα γιατί προχωράει πολύ γρήγοραΑν διαβασεις το αρθρο, θα δεις πως το προβλημα ειναι πως δεν υπαρχουν. Η χθεσινες αποφασεις του ΗΒ μαλιστα να γινει μονο η α δοση για μεγαλο διαστημα και βλεπουμε (κανεις δεν ξερει τι ανοσια εχουν με μια δοση μονο) αλλα και να συμπληρωθει η β δοση με εμβολιο αλλης εταιρειας ειναι ενδειξη πανικου.
Δυστυχώς, νομίζω οι περιορισμοί ισχύουν μόνο για αεροπορικά ταξίδια εσωτερικού δηλ. αεροπορική μετάβαση εκτός νομού μόνο για επαγγελματικά ταξίδια, επιστροφή στη μόνιμη κατοικία ή λόγους υγείας. Λογικά όμως επιτρέπεται να κλείσεις ένα αεροπορικό από Αθήνα για Θεσσαλονίκη μέσω Ντουμπάι μιας και αυτό είναι πιο ακίνδυνο απ' το να διασχίσεις τόσους νομούς με το τρένο.Να παω Θεσσαλονίκη οδικώς απαγορευεται, αεροπορικώς επιτρέπεται;
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα το να βγει κάποιος από τη χώρα, δεν απαγορεύεται. Απλά πρέπει να έχεις το PLF που φεύγεις και το PLF της επιστροφής, (τα οποία στα στέλνουν τα τυπώνεις πλέον αυτομάτως μόλις τα συμπληρώσεις και όχι 12 το βράδυ μία ημέρα πριν το ταξίδι όπως ήταν παλαιότερα), καθώς και αρνητικό τεστ. Επίσης με την επιστροφή σου κάνουν και ένα Rapid τεστ και μένεις 3 ημέρες καραντίνα.Λοιπόν το έψαξα μπας και βγάλω καμιά άκρη και μου λυθούν οι απορίες.
Όπως φαίνεται στο ΦΕΚ, τυπικά δεν απαγορεύεται κάποιος να βγει από τη χώρα, απλά υπάρχουν κάποιες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει (πχ συμπλήρωση PLF ή καραντίνα για Χ μέρες κατά την επιστροφή).
Το γεγονός βέβαια ότι δεν υπάρχει σχετικός κωδικός sms προκειμένου κάποιος να μεταβεί σε αεροδρόμιο/λιμάνι/κλπ είναι λίγο άκυρο κατ' εμέ σε αυτήν την περίπτωση. Γιατί υποδεικνύει ότι δεν επιτρέπεται μια μετακίνηση εκεί.
Το θέμα επομένως είναι η συνείδηση/αίσθημα ασφάλειας/αλληλεγγύης/όπως θες πες το όποιου επιλέγει ένα ταξίδι στο εξωτερικό όταν επικρατούν αυστηρές συνθήκες lockdown στο εσωτερικό. Κι επίσης αν και κατά πόσο θα εφαρμοστούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και τυχόν πρόστιμα στους παραβάτες κατά την επιστροφή στην Ελλάδα.
ΦΕΚ 12/12.
σελίδες 64716-64718