• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τα σκυλιά είναι ο καλύτερος φίλος και στην γυμναστική

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Όσον αφορά στην άσκηση, η καλύτερη παρέα του ανθρώπου μπορεί να είναι ένας τετράποδος φίλος. Ειδικοί δηλώνουν ότι οι έρευνες δείχνουν πως οι ιδιοκτήτες σκύλων περπατούν περισσότερο, γρηγορότερα και είναι περισσότερο πιθανό να ακολουθούν δραστήριο τρόπο ζωής, λόγω της....

συντροφιάς τους με το ζώο. Η Dr. Sandra McCune, ειδικός στη συμπεριφορά ζώων, δήλωσε ενθουσιασμένη από το κίνητρο που μπορεί να αποτελέσει ένα ζώο. Πρόσθεσε, ότι έρευνες έδειξαν ότι αν κάποιος πάει βόλτα το σκύλο του έχει περισσότερες πιθανότητες να ανταποκριθεί στις οδηγίες για τις καθημερινές δραστηριότητες.

Πρόσφατη έρευνα σε περισσότερους από 1.011 ενήλικες αποκάλυψε ότι οι σκύλοι είναι η αιτία του 66% των εβδομαδιαίων περίπατων. Το ένα τέταρτο ανθρώπων με παιδιά και ζώα επισκέπτονται τακτικά πάρκα και άλλα υπαίθρια μέρη λόγω του σκύλου. Η McCune δήλωσε ότι ακόμα και όταν είναι σκοτεινά, όταν βρέχει, ο σκύλος χρειάζεται βόλτα, κάθε μέρα. Πρόσθεσε, ότι η βόλτα με τον σκύλο δυναμώνει τους κοινωνικούς δεσμούς. Αν κάποιος βγει έξω με έναν σκύλο είναι περισσότερο πιθανό να αρχίσει μια συζήτηση, εξηγεί.

Τα σκυλιά είναι ισχυρό κίνητρο κοινωνικού κεφαλαίου, δήλωσε η McCune, εξηγώντας ότι το κοινωνικό κεφάλαιο είναι όρος κοινωνιολογίας, που όπως τον ερμηνεύει η ίδια, ορίζεται ως η αξία όλων των σχέσεων.Η ιδιοκτησία ενός σκύλου ωφελεί όλη την κοινότητα, δήλωσε.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 44% των ιδιοκτητών σκύλων ηλικίας 65 και άνω ασκούνται σε εβδομαδιαία βάση λόγω του σκύλου τους.

Η Shirley Archer, του American Council on Exercise, δήλωσε ότι ως σύντροφοι στην άσκηση, οι σκύλοι μπορούν να προσφέρουν ενέργεια, ενθουσιασμό και την κοινωνική στήριξη που είναι τόσο καθοριστική για να παραμείνει κάποιος σε πρόγραμμα άσκησης. Μπορούν να αποτελέσουν καλή συντροφιά στο φρίσμπι, το πέταγμα μπάλας και αποτελούν υπέροχη ευκαιρία για να είναι κάποιος δραστήριος. Προειδοποιεί ότι καθώς είναι ζωντανά πλάσματα, οι σκύλοι χρειάζονται φροντίδα. Αν εσείς είστε στο ποδήλατο πρέπει να τα εκπαιδεύσετε να είναι κοντά. Να τα διατηρείτε ενυδατωμένα, να ελέγχετε τις πατούσες τους και να μην τα αφήνετε να τρέχουν μετά το φαγητό.
Πηγή: iatronet.gr

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
εγω παντως του ανοιγω τη πορτα βγαινει κανει τη βολτα του,κανει τις βιολογικες του αναγκες και σε κανενα μισαωρο αρχιζει και μου γαβγιζει και του ανοιγω πορτα και ξαναμπαινει ;) δουλευει σε αυτοματο πιλοτο πρωι βραδυ

_antonis_

Member
Θεωρίε, θεωρίες...Αμα δε θές να κάνεις γυμναστική, δεν κάνεις, τελείωσε!

εγω παντως του ανοιγω τη πορτα βγαινει κανει τη βολτα του,κανει τις βιολογικες του αναγκες και σε κανενα μισαωρο αρχιζει και μου γαβγιζει και του ανοιγω πορτα και ξαναμπαινει ;) δουλευει σε αυτοματο πιλοτο πρωι βραδυ
:haha: Να και η απόδειξη!!

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Θεωρίε, θεωρίες...Αμα δε θές να κάνεις γυμναστική, δεν κάνεις, τελείωσε!

:haha: Να και η απόδειξη!!
κολυμπαω 2 ωρες την ημερα .. αρκετη γυμναστικη για μενα πιστευω,δεν χρειαζομαι αλλη .. αν και οποτε εχει ωραιο καιρο τον πηγαινω και εγω καμια βολτα,αλλά εχει συνηθισει να σουλατσαρει μονος του και δεν με θελει για παρεα ..

chrisbd

Member
Ο δικό σου σκύλος είναι που έρχεται και μας κατουράει το πατάκι στην εξώπορτα;.......:D

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
προς orestcrete
αυτο έκανα μια φορά με τον Μικυ και το πλήρωσε με καταγμα λεκάνης απο έναν αχρείο στη γειτονιά που τον χτύπησε..
ποτέ πια.
τον λύνω μονο αν ειμαι σίγουρη οτι δεν υπαρχουν αυτοκίνητα τριγύρω με ασυνειδητους οδηγούς!!
και να σκεφτείς οτι ο σκύλος πρίν τον παρω σπίτι ζούσε αλανιάρης για τρείς μήνες εξω!! ποτέ δεν ξέρεις πότε θα συμβεί το κακό!

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
προς orestcrete
αυτο έκανα μια φορά με τον Μικυ και το πλήρωσε με καταγμα λεκάνης απο έναν αχρείο στη γειτονιά που τον χτύπησε..
ποτέ πια.
τον λύνω μονο αν ειμαι σίγουρη οτι δεν υπαρχουν αυτοκίνητα τριγύρω με ασυνειδητους οδηγούς!!
και να σκεφτείς οτι ο σκύλος πρίν τον παρω σπίτι ζούσε αλανιάρης για τρείς μήνες εξω!! ποτέ δεν ξέρεις πότε θα συμβεί το κακό!
το ξερω,αλλα εκει που ειμαι ειναι σχετικα αραιοκατοικημενα οποτε δεν με φοβιζει τοσο αυτο,οσο τα αδεσποτα που πανε να του φανε το χαρεμι και γυρναει σπιτι ματωμενος απο τις μαχες ο Κινγκ Κονγκ μου ...

_antonis_

Member
κολυμπαω 2 ωρες την ημερα .. αρκετη γυμναστικη για μενα πιστευω,δεν χρειαζομαι αλλη .. αν και οποτε εχει ωραιο καιρο τον πηγαινω και εγω καμια βολτα,αλλά εχει συνηθισει να σουλατσαρει μονος του και δεν με θελει για παρεα ..
Αυτό εννοώ...
Ο σκύλος ίσως αρκεί για μιά βολτίτσα...Αλλά αν θες να κάνεις γυμναστική, σιγά μην περίμενες το σκύλο!
Αλλά δεν αναιρείται το ''όποιος δε θέλει να κάνει, δεν κάνει''.

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Αυτό εννοώ...
Ο σκύλος ίσως αρκεί για μιά βολτίτσα...Αλλά αν θες να κάνεις γυμναστική, σιγά μην περίμενες το σκύλο!
Αλλά δεν αναιρείται το ''όποιος δε θέλει να κάνει, δεν κάνει''.
συμφωνω .. ο σκυλος ειναι μια καλη αφορμη για γυμναστικη παντως ..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom