• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τα καλά τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν σ΄αυτή τη χώρα.....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
...αν δεν υπήρχαν οι παντός είδους (ειρηνικοί ή όχι) κινηματίες αλλά και οι μπαχαλάκηδες, θερμόαιμοι, κ.λ.π. θα ήμασταν ακόμα Οθωμανική Αυτοκρατορία, εδώ πέρα.
Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Oι μπαχαλάκηδες του '21 δεν έκαιγαν την ελληνική σημαία ούτε απαξίωναν οτιδήποτε ελληνικό ως εθνικιστικό ή πατριωτικό. Aν οι μπαχαλάκηδες του '21 είχαν τα μυαλά των σημερινών η Atina ή η Selanik θα ήταν το τρίτο hub της Turkish.

Όχι βέβαια ότι η κυρία δημοσιογράφος είναι περισσότερο σοβαρή... σαφώς και παλεύει για τα νούμερα, σαφώς και δεν μπορεί να διαχειριστεί έναν ενοχλητικό και γραφικό καλεσμένο, που η ίδια κάλεσε και σαφώς δεν μπορεί να λέει έπρεπε να σε πετάξω έξω από το στούντιο... ποια είσαι εσύ ρε τσόκαρο που θα πετάξεις από το στούντιο έναν, έστω και καραγκιόζη αρχηγό πολιτικού κόμματος που τον ψηφίζει ένα 6-7% του Ελληνικού λαού? Αν δεν μπορείς κυρά μου να διαχειριστείς έναν μυστήριο καλεσμένο σου και δεν καταφέρνεις να κρατήσεις τα νεύρα σου, τράβα να φτιάξεις μια φασολάδα ή κάλεσε στην εκπομπή σου τον Λάκη τον καραμπουζουκλή για να γελάσει ο κόσμος... για εκεί εσύ καθώς φαίνεται και για τίποτε παραπάνω..

Αυτά ακριβώς.

Last edited by a moderator:

thessaris

Member
Η Αθήνα θα ήταν τουρκική όχι λόγω των μπαχαλάκηδων του 21, αυτοί τα κάνανε σαν τα μούτρα τους (χάλια) και η ελληνική επανάσταση ουσιαστικά από τα μέσα της δεκαετίας του 1820 είχε καταρρεύσει. Το ελληνικό κράτος ιδρύθηκε αποκλειστικά και μόνο χάρη στην παρέμβαση των μεγάλων δυνάμεων με αποκορύφωμα τη ναυμαχία του Ναυαρίνου. Τα παραμυθάκια για 21 κλπ ας τα λένε μεταξύ τους οι παπάδες και οι εθνικιστές όταν γράφουνε επιστολές για να την πέφτουν στην Ρεπούση.

Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει το 1821 με το 2013 εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω. Υποτίθεται ότι από τότε ο κόσμος έχει προοδεύσει και οι μορφές πάλης που περιλαμβάνουν βία έχουν εξαφανιστεί από τον πολιτισμένο κόσμο (Δύση). Η βία είναι χαρακτηριστικό κοινωνιών με πολύ χαμηλή παράδοση στη δημοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα κλπ. (πχ χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής κλπ)

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει το 1821 με το 2013 εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω. Υποτίθεται ότι από τότε ο κόσμος έχει προοδεύσει και οι μορφές πάλης που περιλαμβάνουν βία έχουν εξαφανιστεί από τον πολιτισμένο κόσμο (Δύση). Η βία είναι χαρακτηριστικό κοινωνιών με πολύ χαμηλή παράδοση στη δημοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα κλπ. (πχ χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής κλπ)
Αυτό το λες βασισμένος σε τι;
Και πριν σε πάω σε Επαναστάσεις,Μάηδες 68,Γιουγκοσλαβίες,Κόσοβο κλπ κλπ να σου θυμίσω ότι τα ίδια τα κράτη βασίζονται πάνω στο μονοπώλιο της βίας ως αρχή.
Βία είναι η μολότοφ αλλά όχι το γκλομπ;
Βία είναι το γιαούρτι αλλά όχι η κοινωνική εξαθλίωση;
Και τελικά όταν κάποιος που καταπατάει κατάφορα τα δικαιώματα του ανθρώπου χρησιμοποιεί βία πως αλλιώς θα τον αντιμετωπίσεις;

Όσο για τις μορφές πάλης είναι τόσο μεγάλη η κουβέντα αλλά και τόσο εσφαλμένη η αντίληψή σου γύρω από αυτές που θα σπαταλήσουμε άδικα το χρόνο μας κουβεντιάζοντάς το.

Vito

Member
Ναι...τσουζει,αν μου καψουν το μαγαζι μου,δεν εχει δικαιωμα κανεις να κανει πλιατσικο στον δικο μου κοπο και πονο.Στεκομαι ορθια 10 ωρες τη μερα,να μπορω να παω ενα πιατο φαι στο σπιτι μου,να πληρωνω τους προμηθευτες μου,τα χαρατσια που μου επιβαλλει ο αλλος λησταρχος,το κρατος,και να ερχεται ενα μαλακιστηρι,να μου καταστρεψει σε 5 λεπτα,τους κοπους μιας ζωης...και στο ονομα ποιου ιδανικου?(Και οχι δεν βαζω σε ζυγαρια το θανατο -δεν μιλαμε για κατι συγκρισιμο)
Karfitsa, συμφωνώ, μαζί σου είμαι! Αλλα για ρίξε μια ματια στη φωτογραφία και δες ποιο ειναι το μαλακιστήρι και τα ιδανικά του..

http://www.katohika.gr/2013/09/ola-einai-stimena.html

liopyr

Member
Τράβελλερ, δεν ξέρω αν κατάλαβες πως θα κάνω τον δικηγόρο του ΚΚΕ, αν ναι, λάθος κατάλαβες.
Δεν διαφωνώ σε όσα τους προσάπτεις, ξέρουμε τι έγινε και στον ελληνικό και στον ισπανικό εμφύλιο, καλά τα λέει ο σύντροφος Λόουτς, αυτό που σου λέω είναι πως οι ιστορικές μας διαφορές (προδοσίες βάλε ότι χαρακτηρισμό θες) δεν είναι το σοβαρότερο πρόβλημά μας αυτή την στιγμή.

Την ώρα που εσύ ψάχνεις ιδεολογική καθαρότητα, αυτοί της φυλετικής καθαρότητας θα σε στείλουν αδιάβαστο μέχρι να πεις Τρότσκι.
Αντιφασιστικό μέτωπο με "ελίτ" αγωνιστών δεν χτίζεται, έχεις ανάγκη το σύνολο του κινήματος μαζί σου.

Η συνομιλία με έναν φασίστα δεν απορρίπτεται επειδή το παίζεις υπεράνω, αλλά επειδή είναι πρακτικά αδύνατη, σου εξήγησα στο προηγούμενο ποστ κάποιους λόγους. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να κάνεις παρεμβάσεις σε σχολεία ή να ενημερώνεις ανυποψίαστους ανθρώπους, κάθε άλλο, αυτό είναι το ζητούμενο!

Από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν έχεις βρεθεί ποτέ σε "μπλακ μπλοκ", αν ναι, μου κάνει εντύπωση που αναφέρεις πως στόχος του είναι τα μαγαζάκια και τα αυτοκίνητα των ανθρώπων ανακατευθύνοντας την κουβέντα σε μονοπάτια ..Πρετεντέρη.
Οι στόχοι είναι πάρα πολύ συγκεκριμένοι, άπειρες φορές μπάχαλοι έχουν φύγει κλοτσηδόν από πορείες από τους ίδιους τους συντρόφους τους, ενώ συγκεκριμένα στο Κερατσίνι μιας και το ανέφερες, παρατηρήθηκαν ζημιές αποκλειστικά σε μαγαζιά των σύγχρονων μαυραγοριτών "αγοράζω χρυσό και απελπισία" (για τα οποία ειλικρινά, δεν θα χάσω καθόλου τον ύπνο μου), την ίδια ώρα που τεράστιο ποσοστό ανθρώπων είχε βγει στα μπαλκόνια και χειροκροτούσε. Δεν ξέρω λοιπόν σε ποια ακριβώς πλειοψηφία του κόσμου αναφέρεσαι ακριβώς.
Ο συγκεκριμένος χώρος με τις όποιες παραφωνίες του, στα γεγονότα των τελευταίων χρόνων έχει δείξει μία τεράστια τάση ωριμότητας, όποιος δεν το βλέπει ή κοιτάει αλλού, ή καθόλου και επαναπαύεται σε κριτικές που θα είχαν βάση πριν από μία δεκαετία.

Traveller

Member
Και πριν σε πάω σε Επαναστάσεις,Μάηδες 68,Γιουγκοσλαβίες,Κόσοβο κλπ κλπ να σου θυμίσω ότι τα ίδια τα κράτη βασίζονται πάνω στο μονοπώλιο της βίας ως αρχή.
Και τελικά όταν κάποιος που καταπατάει κατάφορα τα δικαιώματα του ανθρώπου χρησιμοποιεί βία πως αλλιώς θα τον αντιμετωπίσεις;
Σύντροφε όταν έχεις δίκιο όπως εδώ, δεν μπορώ παρά να σε χειροκροτήσω, αλλά όταν σε πιάνουν οι αριστεροί αταβιστικοί σου συναισθηματισμοί και αναγκαλίζεσαι με ερυθρούς χασάπηδες με απογοητεύεις...

Απλά μια παρένθεση για την επανάσταση του 21... είναι δεδομένο πως ο thessaris στο συγκεκριμένο θέμα, αν και είναι εντελώς άσχετο στην όλη κουβέντα, έχει απόλυτο δίκιο... η επανάσταση του 21 κατάφερε τον σκοπό της χάρη την βοήθεια των μεγάλων δυνάμεων, βλέπε Αγγλία... ένα νέο κράτος-προτεκτοράτο της Αγγλίας εξυπηρετούσε αφάνταστα τα συμφέροντά της εκείνη την περίοδο, γιαυτό και επέβαλε την δημιουργία του... χωρίς να παραγνωρίζουμε τον ηρωϊκό αγώνα των καταπιεσμένων Ελλήνων, , την συγκεκριμένη στιγμή, η δημιουργία του Ελληνικού κράτους οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στην Αγγλία...

Τράβελλερ, δεν ξέρω αν κατάλαβες πως θα κάνω τον δικηγόρο του ΚΚΕ, αν ναι, λάθος κατάλαβες.
Δεν διαφωνώ σε όσα τους προσάπτεις, ξέρουμε τι έγινε και στον ελληνικό και στον ισπανικό εμφύλιο, καλά τα λέει ο σύντροφος Λόουτς, αυτό που σου λέω είναι πως οι ιστορικές μας διαφορές (προδοσίες βάλε ότι χαρακτηρισμό θες) δεν είναι το σοβαρότερο πρόβλημά μας αυτή την στιγμή.
Για μένα αγαπητέ liopyr τίθεται θέμα ηθικής τάξης... στην Ελλάδα του Τσαρούχη είσαι βέβαια ότι δηλώσεις, αλλά οι του ΚΚΕ να δηλώνουν κομμουνιστές και μάλιστα να προασπίζονται το συμφέροντα του Ελληνικού λαού(!!) δεν νομίζεις ότι παραπάει? Αν εσείς ξεχνάτε και είσαστε διατεθειμένοι να τους δώσετε συγχωροχάρτια, μαγκιά σας, να τους χαίρεστε... εγώ, όπως έχω τονίσει άλλωστε, μπορώ να κάνω πολιτική κουβέντα με όλους και με φασίστες και με κομματόσκυλα και με "δημοκράτες" του κώλου, και για να πολεμήσω για τις ιδέες μου δεν έχω ανάγκη κανένα δεκανίκι της Κανέλη ή του Μπογιόπουλου... και ξέρεις γιατί liopyr? γιατί και οι ιδέες μου είναι ξεκάθαρες και δεν έχουν μουτζουρωθεί με αίμα αθώων... τα ξεπουλημένα τομάρια του Περισσού ΔΕΝ είναι μέρος του λαϊκού κινήματος... είναι δούρειοι ίπποι του χειρότερου είδους φασισμού, ενός κεκαλυμμένου φασισμού που ενδύεται τον μανδύα ενός ψευτοποοδευτισμού για να παραπλανήσει τις μάζες... τους φασίστες όπως σωστά λέμε όλοι πρέπει να τους ξεμπροστιάζεις παντού... ε αυτό κάνω κι εγώ... καμιά ανοχή στον κόκκινο φασισμό...

Η συνομιλία με έναν φασίστα δεν απορρίπτεται επειδή το παίζεις υπεράνω, αλλά επειδή είναι πρακτικά αδύνατη, σου εξήγησα στο προηγούμενο ποστ κάποιους λόγους.
Η συνομιλία με έναν φασίστα σε επίπεδο κομμάτων στην τηλεόραση , στα φόρα ή στα ραδιόφωνα είναι απόλυτα εφικτή... αυτοί γκαρίζουν συνέχεια ότι δεν τους καλούν στις τηλεοράσεις... ε ας τους καλέσουν να πουν με όλη τους την άνεση τις παπαριές τους να γίνουν ρόμπες... τι διάολο τόσα κομματικά στελέχη υπάρχουν από όλο το φάσμα της πολιτικής σκηνής, δεν μπορούν ιδεολογικά να αντιμετωπίσουν έναν Κασιδιάρη και έναν Παναγιώταρο?

Και δυο κουβέντες για το τελευταίο που λες... δεν διαφωνώ αλλά όταν σε περιμένουν στη γωνία, όταν συνέχεια σε προβοκάρουν, όταν σπεκουλάρουν στο λαϊκισμό και στο λαϊκό θυμικό και μιλάνε για αριστεριστές μπαχαλάκιδες δολοφόνους, ε τότε ρε μπαγάσα πρέπει να έχεις την στοιχειώδη ευφυία να μην δίνεις αφορμές...

Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρο Ελλάδας... το 1980!
Απλά μια παρένθεση για την επανάσταση του 21... είναι δεδομένο πως ο thessaris στο συγκεκριμένο θέμα, αν και είναι εντελώς άσχετο στην όλη κουβέντα, έχει απόλυτο δίκιο... η επανάσταση του 21 κατάφερε τον σκοπό της χάρη την βοήθεια των μεγάλων δυνάμεων, βλέπε Αγγλία... ένα νέο κράτος-προτεκτοράτο της Αγγλίας εξυπηρετούσε αφάνταστα τα συμφέροντά της εκείνη την περίοδο, γιαυτό και επέβαλε την δημιουργία του... χωρίς να παραγνωρίζουμε τον ηρωϊκό αγώνα των καταπιεσμένων Ελλήνων, , την συγκεκριμένη στιγμή, η δημιουργία του Ελληνικού κράτους οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στην Αγγλία...
Ήταν λίγο " κουφό" το παράδειγμα με το '21 και ήθελε περισσότερη ανάλυση, τέλος πάντων, εννοείται ότι οι κατσικοκλέφτες δεν ήταν σε θέση από μόνοι τους να ιδρύσουν κανένα κράτος, αυτό που ήθελα να πω, ήταν ότι αν δεν έχεις κόσμο έτοιμο γιά να κάνει τα πάντα, δε πρόκειται να κάνεις κανένα βήμα μπροστά. Εάν δεν υπήρχαν οι "τρελοί κατσαπλιάδες" εδώ, διαθέσιμοι να τα βάλουν με τον οποιονδήποτε, οι Άγγλοι ποιούς θα στήριζαν, εξόπλιζαν κ.λ.π. γιά να φτιάξουν την αποικία τους;
Το παπαδαριό, ή τους νοικοκυραίους που κοιτάνε τη δουλειά τους;
Το πρόβλημα είναι ότι από τότε μέχρι σήμερα, για να επιστρέψουμε στο θέμα, υπάρχει πρόβλημα ηγεσίας, τόσο στην Αριστερά όσο και στο " black block". To '21 κινούσαν τα νήματα οι Άγγλοι, σήμερα οι ... Άγγλοι , Γάλλοι, Πορτογάλοι!

τα ξεπουλημένα τομάρια του Περισσού ΔΕΝ είναι μέρος του λαϊκού κινήματος... είναι δούρειοι ίπποι του χειρότερου είδους φασισμού, ενός κεκαλυμμένου φασισμού που ενδύεται τον μανδύα ενός ψευτοποοδευτισμού για να παραπλανήσει τις μάζες... τους φασίστες όπως σωστά λέμε όλοι πρέπει να τους ξεμπροστιάζεις παντού... ε αυτό κάνω κι εγώ... καμιά ανοχή στον κόκκινο φασισμό...
Είσαι απολαυστικός σου το είπα και πριν!
Και δυο κουβέντες για το τελευταίο που λες... δεν διαφωνώ αλλά όταν σε περιμένουν στη γωνία, όταν συνέχεια σε προβοκάρουν, όταν σπεκουλάρουν στο λαϊκισμό και στο λαϊκό θυμικό και μιλάνε για αριστεριστές μπαχαλάκιδες δολοφόνους, ε τότε ρε μπαγάσα πρέπει να έχεις την στοιχειώδη ευφυία να μην δίνεις αφορμές...
Είναι αυτό ακριβώς που ήθελα να πω, κι έμπλεξα με το παράδειγμα του '21. Η πλειοψηφία των μάχιμων, δε γίνεται να έχει κι ευφυΐα! Το θέμα είναι πως μπορείς, να τους διαχειριστείς και να τους χρησιμοποιείς γιά κάτι καλό. Κι αυτό σήμερα δε γίνεται.

thessaris

Member
Αυτό το λες βασισμένος σε τι;

Όσο για τις μορφές πάλης είναι τόσο μεγάλη η κουβέντα αλλά και τόσο εσφαλμένη η αντίληψή σου γύρω από αυτές που θα σπαταλήσουμε άδικα το χρόνο μας κουβεντιάζοντάς το.

Μαλτάκια δεν είναι τυχαίο ότι οι βίαιες εξεγέρσεις στο δυτικό κόσμο έχουν μειωθεί αισθητά. Σκέψου μόνο τον 19ο αιώνα και σκέψου το σήμερα. Λέμε ο Μάης του 68 και άντε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις όπως τo LA το 94 και κάποια σποραδικά φαινόμενα στα προάστια του Παρισιού.

Ακόμα και στην εποχή αυτή της μεγάλης κρίσης οι εξάρσεις βίας (στο δυτικό κόσμο πάντα) είναι περιορισμένες. Και στην Ελλάδα ακόμα θα έλεγα, που είναι ντεμί πολιτισμένη και έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα από την κρίση η έξαρση της βίας από τον αριστερό χώρο είναι αρκετά περιορισμένη (συμφωνώ σε αυτό με τον liopyr, ότι γενικά και μετά τον Δεκέμβρη του 08 ειδικά ο αντεξουσιαστικός χώρος έχει δείξει αρκετή ωριμότητα.

Ο λόγος που η βία είναι διαρκώς μειούμενη σε αυτά τα κράτη είναι διότι ακριβώς τα ανθρώπινα δικαιώματα προστατεύονται πολύ περισσότερο από παλαιότερα από τα ίδια τα κράτη και επίσης παρά την κρίση οι κοινωνίες αυτές (ειδικά οι ευρωπαϊκές) έχουν βρει τον τρόπο οι πιο αδύναμοι, οι άνεργοι κλπ να έχουν ένα στοιχειώδες επίπεδο προστασίας.

Και φυσικά όταν τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται, όταν η κρατική εξουσία δολοφονεί, βιάζει, δέρνει πρέπει να αντιδράσουμε. Πρέπει να πιέσουμε ώστε το κράτος που ανήκουμε να εφαρμόσει τους νόμους και να τιμωρήσει όσους καταπατούν δικαιώματα. Πρέπει να απαιτούμε ας πούμε ο μπάτσος που στραπατσάρισε το πρόσωπο του συλληφθέντα για τη ληστεία της Κοζάνης να τιμωρηθεί και να πάρει δρόμο από την αστυνομία. Και ναι αν χρειαστεί μπορεί να αντιδράσουμε και με βία, άλλωστε ο ίδιος ο δυτικός νομικός κώδικας αναγνωρίζει τη νόμιμη άμυνα. Αν επιβληθεί δικτατορία, αν τάγματα εφόδου της ΧΑ καταλάβουν την εξουσία τι θα κάνουμε; θα κάτσουμε να τους κοιτάμε;

Άλλο αυτό, άλλο όμως να θεωρούμε ότι μπορούμε να ανατρέψουμε το πιο δίκαιο σύστημα διακυβέρνησης της ιστορίας (όχι το απολύτως επιθυμητό σίγουρα) που είναι η σύγχρονη δυτική δημοκρατία με τη βία. Τα φαινόμενα που ανέφερα πιο πάνω είναι πια αρκετά περιορισμένα και εμφανίζονται πιο πολύ σε χώρες όπως η Ελλάδα, όπου το έλλειμμα παιδείας και η καφρίλα διαπερνά οριζόντια τον πληθυσμό. Και τον μπάτσο και τον μπαχαλάκια και το φασίστα.

Σέβομαι τον αγώνα των ιδεολόγων αναρχικών και αντεξουσιαστών, δε σέβομαι τους πολλούς κάφρους που έχουν παρεισφρύσει και ψάχνονται μόνο για μπάχαλα (είναι οι ίδιοι που πάνε και στα γήπεδα) και γούσταρουν να καίνε (και ναι είναι καφρίλα να κάψεις και την τράπεζα και το λαμόγιο τον "αγοράζω χρυσό", σε μια σοβαρή χώρα είναι θέμα του κράτους να του κλείσει το μαγαζί και επειδή εμείς δεν είμαστε σοβαρή χώρα δε σημαίνει ότι πρέπει να του το κλείσουμε εμείς με τη βία).

Και κάτι ακόμα. Η παρούσα κρίση έδειξε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο δεν υπάρχει καμιά κινηματική δυναμική για ανατροπή του συστήματος. Αν το αποδεχτεί ο αριστερός, ακόμα και ο αντεξουσιαστικός χώρος θα μπορούσε να υπάρξει ένα μίνιμουμ συμπόρευσης με τους φιλελεύθερους αστούς (χωρίς να αποκηρύξουμε τις ιδεολογικές μας διαφορές) ώστε να παλέψουμε να κερδίσουμε κάποια πράγματα στην ελληνική κοινωνία που εκφράζουν και τους δύο χώρους.
-εξαφάνιση φασιστών
-ενίσχυση του πολιτισμού στην κοινωνία
-αγώνας για κοσμικό κράτος
-μέτωπο απέναντι σε εθνικισμό και εκκλησία
-αγώνας για καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για να ζει ένας άνθρωπος με αξιοπρέπεια

Είναι κάποια μίνιμουμ πράγματα που είναι γεγονότα στις περισσότερες σοβαρές ευρωπαϊκές χώρες.

ΥΓ Κόσοβο κλπ ήταν φαινόμενα κατ' αρχήν εθνικιστικά και αντιμετώπισαν καταστολή επίσης με εθνικιστικά κριτήρια.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σου βάζω like μόνο και μόνο γιατί μπορείς να διατυπώσεις με σαφήνεια τις απόψεις σου ακόμη κι αν κάποιες από αυτές είναι εντελώς ασύμβατες με την πραγματικότητα [π.χ. συμπόρευση φιλελεύθερου-αντιεξουσιαστικού χώρου,καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (κάτι που ούτε η φιλελεύθερη ούτε η αναρχική θεώρηση δεν έχουν ως στόχο) κ.α.]

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
ώστε να παλέψουμε να κερδίσουμε κάποια πράγματα στην ελληνική κοινωνία που εκφράζουν και τους δύο χώρους.
1 εξαφάνιση φασιστών
2 ενίσχυση του πολιτισμού στην κοινωνία
3 αγώνας για κοσμικό κράτος
4 μέτωπο απέναντι σε εθνικισμό και εκκλησία
5 αγώνας για καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για να ζει ένας άνθρωπος με αξιοπρέπεια
Δέχομαι το 1, 5. Για το 2 θα σχολίαζα ότι αποτελεί συλλογική ευθύνη τόσο του κράτους, ημών και ειδικά όσων διαχειρίζονται τα ΜΜΕ που μας σερβίρουν καθημερινά την υποκουλτούρα

Θα ήθελες λίγο να μου ατο αναλύσεις το περί κοσμικού; Είχα την εντύπωση ότι σε κοσμικό κράτος ζω

Μέτωπο κατά της εκκλησίας;;;; οι ημέρες Χριστόδουλου πέρασαν. Αν υπάρχουν υπερσυντηρητικοί - δογματικοί ιεράρχες νομίζω ότι πλέον αντιμετωπίζονται ως γραφικοί. Μην μου κάνεις ομως ιστορική ανάλυση περί του ρόλου του κλήρου στην ελληνική ιστορία. Λίγο ως πολύ τα ξέρουμε και τα ξέρουν. Ας μιλήσουμε για το τώρα. Αν εννοείς τον διαχωρισμό κράτους εκκλησίας, θεωρείς ότι αυτό θα μας σώσει από το οικονομικό τέλμα και την κρίση αξιών;

Και τι μορφές αγώνα προτείνεις. Πρακτικά πράγματα και εφικτά.
Έχω βαρεθεί να ακούω και να διαβάζω χρόνια τώρα εκθέσεις ιδέων (δεν αναφέρομαι προσωπικά σε σένα αλλά σε όσους εκφέρουν γνώμη δημόσια, πολιτικοί και μη) περί αγώνων, αλλαγών, ανατροπών.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic