tripakias
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Εκεί
Ενας φιλος μου (ο δευτερος πατερας μου για να ακριβολογω) καθε καλοκαιρι που ερχεται στην Ελλαδα απο τη Σουηδια, οπου ζει τα τελευταια 30+ χρονια, κανει ενα τεστ με τους Ελληνες. Οταν υπαρχει μια μεγαλη παρεα και καποια στιγμη το φερει η κουβεντα, αρχιζει και ρωτα εναν εναν αν αισθανεται πατριωτης. Η απαντηση φυσικα που παιρνει σχεδον απ' ολους ειναι το "ναι" . Στη συνεχεια ρωτα: " Αφου λοιπον ειστε πατριωτες τι εχετε κανει για την πατριδα σας και το λαο σας; "Όχι, δεν βλέπω. Βέβαια δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα. π.χ. Εσύ υποθέτω πως δεν λογαριάζεις τις διεθνιστικές τάσεις της αριστεράς.
για να συμπληρωσει: " Οι Σουηδοι με τη λεξη πατριωτης εννοουν αυτον που πληρωνει τους φορους του, δεν ειναι διεφθαρμενος, συμμετεχει σε κοινωνικα οργανα φροντιζοντας να ειναι ομορφη και καθαρη η χωρα του και να βοηθα τους συμπολιτες του που εχουν αναγκη και αλλα τετοια.
Οι Ελληνες οταν λενε πατριωτης εννουν αυτος που ειναι διατεθιμενος να πολεμησει και να σκοτωθει για την πατριδα." και συνεχιζει " Στους φορους σας δικαιολογω. Κι εγω αν ημουν στην Ελλαδα θα προσπαθουσα να φοροδιαφυγω. Δεν εχει καμια σχεση η ανταποδοτικοτητα των φορων στην Ελλαδα με αυτην στη Σουηδια. Αλλα τι κανετε για να τ' αλλαξετε;".
Πριν ακομα ξεσπασει η κριση στην Ελλαδα ,τοτε που μεγα θεμα ηταν αν πρεπει να σηκωνουν οι Αλβανοι την ελληνικη σημαια ελεγε: "Καποια στιγμη θα χρεωκοπησετε και θα ρθουν να σας κατακτησουν. Κι εσεις αντι να κοιταξετε πως να σωθειτε, θα τα βαλετε με τους Αλβανους που ηρθαν στην Ελλαδα και σας χρεωκοπησαν και θα τους διωξετε με τη βια, θελοντας να δειξετε την αγαπη σας για την πατριδα"