thessaris
Member
liopyr δέχομαι τη λογική σου και όπως θα πρόσεξες είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός στο να πάρω σαφή θέση. Πιο πολύ τη (μπερδεμένη) σκέψη μου κατέθεσα. Ασφαλώς και είμαι υπέρ της άποψης ότι υπάρχουν κάποιοι φραγμοί στην ελευθερία έκφρασης όταν πρόκειται για συκοφαντικές δυσφημήσεις κλπ. από την άλλη εξήγησα το σκεπτικό μου σχετικά με τα εγκλήματα. Ναι το ολοκαύτωμα είναι ένα αποδεδειγμένο έγκλημα πολέμου που καταδικάζεται απ' όλους (ναι οκ, έχουμε τους ντόπιους αρνητές το ξέρω) αλλά αν επεκταθούμε σε άλλες περιπτώσεις αρχίζουν τα προβλήματα. Πχ το ΚΚΕ ξεσηκώνει τον κόσμο για το γεγονός ότι τα αδιαμφισβήτητα εγκλήματα του Στάλιν μπαίνουν στην ίδια κατηγορία. Ή ο προβληματισμός μου σχετικά με τα εγκλήματα που αφορούν έλληνες και κατά πόσο θα μπορεί κάποιος να τα αμφισβητήσει.
ΥΓ1 έχω την εντύπωση ότι η πρόταση νόμου Ρουπακιώτη περιλαμβάνει εγκλήματα που έχουν καταδικαστεί από διεθνή δικαστήρια και όχι τις γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η ελληνική βουλή. Αυτό περιλαμβάνεται στην τροποποίηση νόμου της ΝΔ. Έριξα μια γρήγορη ματιά στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για το αντιρατσιστικό. Μου φάνηκε αρκετά λογική και με μια πρώτη ματιά δεν είδα ποινικοποίηση της σκέψης και της ιδέας. Παίζει να είναι η μοναδική σοβαρή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή που ανέβηκε στο άρμα ο Αλέξης.
ΥΓ1 έχω την εντύπωση ότι η πρόταση νόμου Ρουπακιώτη περιλαμβάνει εγκλήματα που έχουν καταδικαστεί από διεθνή δικαστήρια και όχι τις γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η ελληνική βουλή. Αυτό περιλαμβάνεται στην τροποποίηση νόμου της ΝΔ. Έριξα μια γρήγορη ματιά στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για το αντιρατσιστικό. Μου φάνηκε αρκετά λογική και με μια πρώτη ματιά δεν είδα ποινικοποίηση της σκέψης και της ιδέας. Παίζει να είναι η μοναδική σοβαρή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή που ανέβηκε στο άρμα ο Αλέξης.