alma
Member
Εγώ θα είμαι η φιλεύσπλαχνη που θα κλείσω στο (άδειο?) room του. Δεν έχω αυταπάτες από τους "ανθρώπους του τουρισμού" αυτό εννοώ. Αντί να μειώσουν για να πάνε οι Έλληνες που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν διακοπές στις Κυκλάδες πχ. μπορεί και να κάνουν το αντίθετο. Θα δείξει. Εκτός κι αν δεν θα έχουν πρόβλημα και απλά κλαίγονται προκαταβολικά.
Πάντως είχαν βγει από την Σαντορίνη προ εβδομάδων και κλαίγονταν γιατί ακυρώνουν οι Κινέζοι και ζητούσαν από το κράτος βοήθεια να στραφούν σε άλλες αγορές σε πλούσιες χώρες. Όταν τους ρώτησε ο δημοσιογράφος αν σκέφτονται να στραφούν στην ελληνική αγορά, απάντησε ο ξενοδόχος: "Η Σαντορίνη για τους Έλληνες είναι ακριβή". Θυμάμαι πως σε δωμάτιο όπου καμιά 8 ετία πριν είχα μείνει με 50 ευρώ, πέρυσι κόστιζε 200 και έπαιρναν πελάτες τηλέφωνο φίλο που ασχολείται με τον κλάδο να τον ευχαριστήσουν και που βρήκαν δωμάτιο.
Δεν λέω για όλα συνολικά τα νησιά αλλά σε Σαντορίνη, Μύκονο παραείχαν ξεφύγει οι τιμές. Και μιλάμε για νησιά όπου μπορούν να κατέβουν οι τιμές και έχουν και μεγάλη "σεζόν".Και Οκτώβρη να πας Μύκονο έχει τουρίστες. Δεν είναι μικρά νησάκια της άγονης γραμμής όπου με 1-2 μήνες τουρισμό προσπαθούν οι άνθρωποι να επιβιώσουν.
Λογικά η μείωση της ζήτησης θα ρίξει και τις τιμές.
Last edited: