• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταϊλάνδη Ταϋλάνδη: πλανεύτρα εσύ και μάγισσα...

GTS

Member
Δεν σας είπα όμως το καλύτερο, την τιμή: το δωμάτιο με ανεμιστήρα που πληρώναμε, με όλα αυτά που περιέγραψα και είδατε στις φωτό, είχε 12 ευρώ....ω ναι...

Η πρώτη μέρα είχε καγιάκ! Κωπηλατήσαμε στη διπλανή TNP Noi και συνεχίσαμε ακτή-ακτή μέχρι που δέσαμε σε ένα σημείο όπου είχε κοράλια και πέσαμε για πρώτη φορά στο ταξίδι για snorkelling. Ο ύφαλος ήταν μικρός στο σημείο εκείνο, αλλά υπήρχαν αρκετά ψαράκια για να δικαιολογήσουν την προσπάθεια (τα καλύτερα σε αυτόν τον τομέα ακόμα δεν είχαν έρθει φυσικά). Ύστερα, επιστρέψαμε στη παραλία και αράξαμε ως το απόγευμα....

Τι να πεις και για την TNP Noi τώρα......μικρή αδελφή της Yai, η πανέμορφη Noiέχει φανταστικά νερά, φοβερό πράσινο, κάτασπρη άμμο και και και....καθίσαμε στο αριστερό άκρο της παραλίας σε ένα φοβερό καφέ με τρομερό φαγητό, κάτω από απίθανα δέντρα, με αιώρα την οποία τίμησα με ολιγόλεπτο ύπνο, μέσα σε απίστευτη ομορφιά...

Όλη σχεδόν την ημέρα καθίσαμε εκεί και παραγγέλναμε συνεχώς σάντουιτς, χυμούς, καφέδες, φαγητό κανονικό και πληρώσαμε στο τέλος ένα αστείο πόσο (8-9 ευρώ)....βασιλιάδες!

Κατόπιν, η κωπηλασία συνεχίστηκε μέχρι εξαντλήσεως (είχα τη φαεινή ιδέα να πάμε σε ένα νησάκι με κάτι φοβερούς αγκαθωτούς φοίνικες, όμορφα αλλά πιο μακριά από όσο νόμιζα!), οπότε και περάσαμε στο λυτρωτικό μασάζ και μετά φυσικά στη πολυπόθητη μάσα...μάσα-μασάζ που λέγαμε στο λάιβ!!

GTS

Member
Η επόμενη μέρα είχε, τι άλλο, snorkelling trip!! Ο στόχος ήταν να φτάσουμε στο νησάκι Koh Maa, το οποίο έχει πολύ ωραίο κοραλιογεννή ύφαλο. Όμως, λόγω ενός ελαφρύ ανέμου μας είπαν ότι δεν θα είχε καλή ορατότητα, οπότε μας άφησαν σε έναν άλλο ύφαλο, κοντά στη παραλία Haad Khom στα βόρεια του νησιού. Και τι ύφαλος ήταν αυτός...πανέμορφα κοράλια, σε κάθε χρώμα και σχήμα, σε φοβερούς σχηματισμούς, σαν κήποι καλλωπισμένοι φιλοξενούσαν μεγάλη ποικιλία ψαριών....ήταν η πρώτη μας πολύ καλή εμπειρία σε snorkelling στη Ταϋλάνδη, αφού ούτε στο Σαμούι αλλά και ούτε στη TNP είχε ύφαλο....

Στην επιστροφή, σταματήσαμε στην απίστευτη Bottle beach για φαγητό και μπάνιο.....το φαγητό ήταν εκεί που φάγαμε μέτριο, αλλά η παραλία άνευ περιγραφής...

Απλά πανέμορφη και απομονωμένη, αφού δεν είναι προσπελάσιμη από κάποιο δρόμο....

Η εκδρομή, πριν ολοκληρωθεί περιελάμβανε στάση σε άλλη μία παραλία και επίσκεψη σε ποτάμι και μικρούς καταρράκτες όπου έχει κάνει το λουτρό του πριν πολλά χρόνια η Α.Μ. της Ταϋλάνδης και θεωρείται ιερό μέρος για τους κατοίκους....Οι Ταϋλανδόπληκτοι ξέρετε καλά τι είναι για αυτούς ο βασιλιάς..για όσους δε ξέρετε θα το διαπιστώσετε αμά τη αφίξει σας στη χώρα, αφού παντού βλέπεις φωτό του ιδίου και της βασιλικής οικογένεια...ιερά πρόσωπα που απαγορεύεται δια ροπάλου να προσβάλλεις δημόσια.

Η παραλία ήταν η εκπληκτική Haad Sadet....

GTS

Member
Η τελευταία μέρα στο παραδεισένιο αυτό νησί, με τους καταπληκτικούς ανθρώπους και την φανταστική ατμόσφαιρα, ήταν και η πιο ήρεμη για εμάς....ο καιρός είχε ψιλοχαλάσει, με συννεφιά και σποραδικό ψιλόβροχο, αλλά η διάθεσή μας κάθε άλλο παρά ακολούθησε τον καιρό...αράξαμε εναλλάξ στις ξαπλώστες του resort και στα τραπεζάκια του εστιατορίου, παρέα με τα βιβλία μας και ρίχνοντας βουτιές σε θάλασσα και πισίνα....εκείνη την ημέρα ξεκίνησα και το μοναδικό βιβλίο που διάβασα στις διακοπές μου εκεί, αφού η μαγεία του μέρους και οι πολλές δραστηριότητες δε με άφηναν ήσυχο να αφοσιωθώ με τις ώρες σε ένα βιβλίο...το αντίθετο δηλ. με τις διακοπές στην Ελλάδα, όπου η απουσία δραστηριοτήτων αναγκαστικά σε ρίχνει σε ανηλεές διάβασμα....

Εκείνη την ημέρα λοιπόν, το μυαλό μου, από τις ομορφιές της ΝΑ Ασίας και την επερχόμενη επίσκεψη στο Κο Τάο, περιπλανήθηκε στο παγωμένο Ρήνο, όπου ο Μάξιμος και οι Λεγεώνες του αντιμετώπιζαν τους Βαρβάρους, οι οποίοι νίκησαν τελικά τον Ρωμαϊκό Αετό και βύθισαν τον δυτικό κόσμο στο σκότος του Μεσαίωνα...

Αντίο λοιπόν Koh Phangan ή μάλλον, εις το επανιδείν....

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Σιγουρα βρηκες τον παραδεισο σου GTS στο Κο Παγκαν,και σε δικαιολογω απολυτα,
ετσι ενιωσα και γω οταν πηγα.
Τροπικο ομορφο μαγευτικο.
Το επανιδειν ισχυει και για μενα.

Θα μου επιτρεψεις να προσθεσω,οτι ειναι στο μεγεθος του Σαμουι,τουλαχιστον μια 10ετια πιο πισω, οσο αφορα την τουριστικη αναπτυξη,
και πολυ παρεξηγημενο λογω των παρτυ της πανσεληνου.
Καλυτερα ομως ετσι.

Περιμενω να δω τι θα γραψεις για το Κο Ταο που εχασα...:bash::bash::bash:

GTS

Member
Στο Koh Tao είχα προϋπολογίσει 2 βράδια, αστείος φυσικά χρόνος αλλά κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις σε ένα ταξίδι. Ε, για 2 λοιπόν βράδια ήθελα να κλείσω κάτι σπέσιαλ, καθώς μέσα από τα fora δεν έβρισκα άκρη για το πού είναι καλύτερα να μείνω. Αποφάσισα λοιπόν κάτι πιο χλιδάτο και ήσυχο και το αποτέλεσμα με δικαίωσε....

Το catamaran έφτασε στη Mae Haad μέσω ψιλόβροχου...ο καιρός, ο οποίος είχε αρχίσει να χαλάει τη 4η μέρα στο Πανγκάν, συνέχισε να έχει κακοκεφιές, ακόμα κι εδώ! Η διάθεσή μας φυσικά και το ηθικό ήταν στα ύψη....8 ημέρες καλοκαιρίας ζήσαμε, μη τα θέλουμε και όλα δικά μας....αμέσως επιβιβαστήκαμε στο jeep του resort που είχαμε κλείσει και μας περίμενε ήδη στο λιμάνι...η βόλτα κράτησε δε κράτησε 4 λεπτά και στο τέρμα του δρόμου νοτίως του λιμανιού, αποβιβαστήκαμε και κατεβήκαμε τα σκαλάκια για τη reception, μέσα σε τροπικό κήπο πνιγμένο στα δέντρα και το πράσινο...

Το Charm Churee Villa (http://www.charmchureevilla.com) μας υποδέχτηκε με αναβάθμιση δωματίου, αφού είχα κλείσει Superior και μας έδωσαν Deluxe room...βέβαια το room, είναι λίγο παραπλανητικό, αφού μέναμε εδώ...

Η τιμή ήταν 64 ευρώ το βράδυ....σκεφτείτε πού μένουμε στο Ελλάντα με 64 ευρώ και ας κλαύσουμε όλοι μαζί...

GTS

Member
Αφού λοιπόν τακτοποιηθήκαμε μη πιστεύοντας πού μέναμε με τόσα λίγα χρήματα, κατηφορίσαμε για την ιδιωτική παραλία του resort...άλλη μία λεπτομέρεια που είχα βάλει στο πλάνο της διαμονής, ιδιωτική παραλία κύριοι & κυρίες, με φοβερό snorkelling...

Ο καιρός συννεφιασμένος, η παραλία πανέμορφη, σπαρμένη με άμμο και σπασμένα κοράλλια, οι ξαπλώστες χλιδάτες, ο κόσμος ελάχιστος....φοράω λοιπόν τη μάσκα και γίνομαι :snorkel:

Ε λοιπόν, είχαμε ύφαλο σε απόσταση αναπνοής από τη παραλία, βουτούσες και βρισκόσουν ανάμεσα σε λαοθάλασσα από ψάρια....επειδή έβλεπα πρώτη φορά στη ζωή μου τέτοια ποικιλία θαλάσσιας ζωής, έμεινα έκθαμβος από το πλούτο και τα χρώματα....ήταν απλά φανταστικά...

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Καλα το στορυ γινεται ολο και καλυτερο..μαλλον περιηγηθηκες στα νησια με τη σωστη σειρα :lol: απο το πιο τουριστικο στο πιο ησυχο. Απιθανο το Κο Ταο ε?

GTS

Member
Το πρωϊνό πέρασε έτσι χαλαρά και όταν ήρθε η ώρα του μεσημεριανού φαγητού, κατευθυνθήκαμε στη Mae Haad, το λιμάνι δηλ. του νησιού....ποδαρόδρομος 10 λεπτών μέσα από τους κήπους γειτονικών resort και αμέσως, ψάξαμε για μέρος να κατευνάσουμε τη πείνα μας...το μάτι μου πιάνει μία μικρή "ταβερνούλα" όπου καθόταν σχεδόν σύσσωμη μία ντόπια οικογένεια: η μάνα μαγείρευε, ο γιος καθόταν σε ένα τραπέζι και η κόρη διάβαζε τα μαθήματά της σε ένα άλλο.

"Εδώ είμαστε" σκέφτηκα και πράγματι απολαύσαμε για άλλη μία φορά φανταστικά εδέσματα....εγώ πήρα ρύζι με χοιρινό φτιαγμένο σε μία θεϊκή σάλτσα, που ακόμα το θυμάμαι και τρέχουν τα σάλια μου...και φυσικά, παμφθηνα, ακόμα και για Ταϋλάνδη.

Επιστροφή στο resort, ξανά βουτιές στο ψαρόκοσμο με τα πολύχρωμα κοράλλια και αργά το απόγευμα αραλίκι στο φανταστικό restaurant του resort, που θύμιζε κατάστρωμα πλοίου μέσα στη θάλασσα, με μαξιλάρες που σου πρόσφεραν άνεση και feeling μαχαραγιά....

Αξέχαστη λοιπόν και χλιδάτη βραδιά, να ολοκληρώνεται στο απίστευτο κρεβάτι με ουρανό, με τη κουνουπιέρα, με το στρώμα να σε βυθίζει σε μακάρια ευτυχία...

GTS

Member
Η επόμενη μέρα είχε, τι άλλο, snorkelling trip στο πρόγραμμα. Μία και μοναδική ημέρα είχαμε να δούμε το νησί, αφού η εκδρομή θα έκανε το γύρο του, αλλά τελικά δεν ήταν γραφτό...

Η εκδρομή ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού το μικρό πλοίο έπαιζε με τα κύματα καθ'οδόν για το Shark Island, κάνοντάς μας μούσκεμα με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο. Η θάλασσα γύρω από το νησί είναι βαθιά με αποτέλεσμα ο αέρας να προκαλεί κυματάκια, ιδίως στις άκρες των ακρωτηρίων του νησιού...

Αποφασισμένος να δω επιτέλους καρχαρίες, βούτηξα με λαχτάρα στα υπέροχα νερά ανοικτά της Ao Leuk, μίας απομονωμένης και εκπληκτικής παραλίας. Στο βάθος ήταν το Shark Island, στα ανοικτά του οποίου τελικά δε σταματήσαμε αφού το κύμα θα καθιστούσε επίπονη και ίσως επικίνδυνη μία στάση εκεί....εγώ όμως το χαβά μου, τράβηξα σιγά σιγά προς τα κει, ελπίζοντας να σταθώ τυχερός...ο βυθός ήταν υπέροχος, αλλά δεν έβλεπα κάτι περισότερο από αυτά που ήδη είχα δει σε απόσταση αναπνοής από την ιδιωτική παραλία μας στο resort...

Ο καιρός όμως είχε άλλα σχέδια....επιστρέφοντας στο πλοίο για την αναχώρηση στην επόμενη στάση μας, είδα κάτι σαν ομίχλη να βγαίνει μέσα από το καταπράσινο νησί προς τη θάλασσα....βροχή! Η ομίχλη, καπνός, κάπως έτσι μου φάνηκε καθώς ξεπρόβαλλε, ήταν τελικά σταγόνες βροχής...

Τελικώς, η εκδρομή αναβλήθηκε, αφού ο καιρός είχε επιδεινωθεί και καθιστούσε δύσκολο τον περίπλου του Koh Tao. Μάλιστα, φύγαμε δια ξηράς, αφού στα ανοικτά τα κύματα είχαν αγριέψει αρκετά, σύμφωνα με τους διοργανωτές....οπότε, με τη συνοδεία βροχής, φάγαμε το μεσημεριανό μας (νοστιμότατο αν και πακεταρισμένο) και σαχλαμαρίσαμε παρέα με την Κέιτ, Αγγλίδα εκ Μάντσεστερ, η οποία ταξίδευε ήδη 4-5 μήνες με φίλους και με διαδρομή:

Αγγλία-Λατινική Αμερική (2.5 μήνες)-Ν. Αφρική-ΝΑ Ασία....και μετά λέμε ότι εμείς κάναμε ταξίδι!!!

Εδώ να πω κάτι που παρατήρησα σε όλο το ταξίδι....μακράν πιο αντιπαθητικοί τουρίστες ήταν οι Γάλλοι....τόσο παρτάκηδες, τόσο αναίσθητοι....οι εαυτούληδές τους και μόνο...φυσικά στο τοπ τοποθετώ τους Άγγλους οι οποίοι είναι φιλικότατοι και απλοί....

Κακός καιρός μας βρήκε λοιπόν, αλλά ουδέν κακόν αμιγές καλού....δεν υπήρχε καλύτερο μέρος να μας τύχαινε η αναποδιά του καιρού από το Koh Tao: γρήγορα πίσω στην ιδιωτική μας βιλίτσα, μπανάκι στο τεράστιο ντουζ, φοράμε τις λεπτές ρόμπες-μπουρνούζια του δωματίου μας και αράζουμε στις μαξιλάρες του καθιστικού, τρώγοντας φρέσκα φρούτα και πίνοντας ζεστό Nescafe...απόλαυση...

Θα ήθελα να ανοίξω μία μικρή παρένθεση για τα εκπληκτικά φρούτα της χώρας...είμαι λάτρης των φρούτων και εκεί βρήκα ένα μικρό παράδεισο....ιδίως στο πλούσιο πρωϊνό του resort, τα φρούτα είχαν την τιμητική τους...

Αφού ξεκουραστήκαμε και το ψιλόβροχο σώπασε, κατηφορίσαμε προς τη παραλία, αλλά αυτή τη φορά για το spa....άλλη μία 2ωρη απόλαυση (με κόστος 30 ευρώ/άτομο) μας περίμενε....αφού προηγήθηκε ενδελεχές τρίψιμο των ποδιών μας, διάλεξα ένα απολαυστικό head-neck-shoulders massage....τις επόμενες ημέρες η πλάτη μου ήταν αλοιφή....τι χώρα θεέ μου!

Το βράδυ απαρνήθηκαμε την τοπική κουζίνα και τίμησαμε ένα υπέροχο ιταλικό...και το ευρωπαϊκό φαγητό είναι υπέροχο, ιδίως όταν περιλαμβάνει καρμπονάρα, φανταστικά μπρουσκέτα και μία απολαυστική, τραγανή πίτσα....

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Κριμα GTS που σας χαλασε ο καιρος την εκδρομη.
Τελικα τι λεει το Κο Ταο αξιζει?
Ειχα νοιωσει πολυ ασχημα οταν εφτασε το καταμαραν στο Κο Παγκαν κατεβηκα εγω και καμμια 20 ατομα ακομα,ενω ολος ο υπολοιπος κοσμος στο πλοιο συνεχιζε για Κο Ταο,και ελεγα απο μεσα μου μπας και χανω τα καλυτερα.
Τελικα το Παγκαν μου αρεσε τοσο πολυ και βαλθηκα να το εξερευνω με αποτελεσμσ το Κο Ταο να μεινει απ`εξω.
Σχετικα με τις τιμες.
Τις πρωτες μερες στο Παγκαν προσπαθουσα να ξοδεψω χρηματα και δεν μπορουσα.
Στην thongsala απο υπαιθρια αγορα παιρνω ενα χυμο αναμικτο με ολα τα φρουτα που ειχε ο χαμογελαστος στον παγκο του,και μετα του λεω και μου φτιαχνει μια πιατελα φρουτοσαλατα παλι απ`ολα τα φρουτα.
Σκαω απο το φαι.
Τον ρωταω τι χρωσταω και μου λεει 200 μπατ που ισοδυναμουν με 2 ευρω.
Πληρωνω και αισθανομαι σαν να κλεβω εκκλησια,και του υπενθυμιζω οτι πηρα και χυμο,μπας και ξεχασε να τον χρεωση.
Η απαντηση ηταν ιδια.200 μπατ.

Μια αλλη μερα παλι στην Thongsala τρωγω πιτσα,και αφηνω φιλοδωριμα 40μπατ.
Ο τυπος νομισε οτι ειδε τον Βουδα μπροστα του.
Μεχρι και το αφεντικο ηρθε και με χαιρετησε.
Αισθανθηκα πολυ large.

Σε μια αλλη προσπαθεια να ξοδεψω χρηματα ψαχνω για σουβενιρ.
Βρισκω μαγαζακι που πουλαγε αιωρες,ηταν και κατασκευαστης, η πιο ακριβη εκανε 10 ευρω.Πηρα 4 κι εφυγα.Εκανα και παζαρι για να μην χαλαω την πιατσα.

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΞΟΔΕΨΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝΕ.

Τι χωρα Θεε μου!!!!!!!!!!!!

Παντως τα μασαζ που εκανες φιλε τα βρισκω πανακριβα.
Ο βασιλιας σας τα κανε :haha:
anyway.
Ξανα τι χωρα Θεε μου.!!!!

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Στην thongsala απο υπαιθρια αγορα παιρνω ενα χυμο αναμικτο με ολα τα φρουτα που ειχε ο χαμογελαστος στον παγκο του,και μετα του λεω και μου φτιαχνει μια πιατελα φρουτοσαλατα παλι απ`ολα τα φρουτα.
Σκαω απο το φαι.
Τον ρωταω τι χρωσταω και μου λεει 200 μπατ που ισοδυναμουν με 2 ευρω.
Πληρωνω και αισθανομαι σαν να κλεβω εκκλησια,και του υπενθυμιζω οτι πηρα και χυμο,μπας και ξεχασε να τον χρεωση.
Η απαντηση ηταν ιδια.200 μπατ.
xene μάλλον σε κλέψαν!! :p 200μπατ είναι 4 ευρώ! Δεν νοείται να πληρώνεις στην Ταϊλάνδη από τύπο στο δρόμο (αγορά, το ίδιο κάνει) το shake και την φρουτοσαλάτα πάνω από 40-50μπατ το καθένα!! Σε πιάσαν κότσο φιλε "farang", την άλλη φορά που θα πας να τους κάνεις φασαρία! :lol:

Η ψιλο-στάνταρ τιμή για μασάζ είναι 200baht η ώρα. Αλλά ο GTS δήλωσε πως πήγε σε spa (δυτικών προτύπων) γι'αυτό και πλήρωσε μια περιουσία! :lol:

Μιας και το'φερε η κουβέντα. Έξοδα στην Ταϊλάνδη:
Διαμονή (εξαρτάται και από το μέρος, την εποχή, την κατάσταση και το μέγεθος του δωματίου, αν το δωμάτιο θα έχει δικό του μπάνιο κτλ):
Κρεβάτι σε κοιτώνα 80-120 baht
Δωμάτιο σε guesthouse με ανεμιστήρα 100-500 baht
Δωμάτιο με A/C 500-1500 baht
Πολυτελές δωμάτιο 1500b και πάνω

Φαγητό (οι τιμές εκτινάζονται στα δυτικά πιάτα):
Ρύζι ή noodles στο δρόμο 20-40b
Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο 40-100b
Γεύμα σε εστιατόριο για τουρίστες 100-400b
Κυριλέ εστιατόριο 400b και πάνω

Μπουκαλάκι νερό 10b
Μεγάλο μπουκάλι μπύρα 40-150b
Ταϊλανδέζικο μασάζ 200b οι 1 ώρα