Melpo
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ΑΣΙΑ
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΑΦΡΙΚΗ
Καλησπέρα σε όλους!Διαβάζω τόσο καιρό τις ιστορίες σας και αποφάσισα να γίνω και εγώ μέλος γιατί είμαι σίγουρη πως θα μου λύσετε όλες τις απορίες μου!
Θέλω να ταξιδέψω μέσα στο Φεβρουάριο 2016 σε Ταϊλάνδη και Καμπότζη όμως δεν έχω ξαναδιοργανώσει τελείως μόνη μου τέτοιο ταξίδι γιατί συνήθως βρισκόταν ένα πρακτορείο ή γονείς χχ καταλαβαίνετε! Νιώθω λοιπόν μία μικρή ανασφάλεια αλλά όσο περνάνε οι μέρες και διαβάζω και ψάχνω τόσο πιο πολύ το πιστεύω!
Πήγαμε με το φίλο σε ταξιδιωτικό πρακτορείο αλλά αφού ούτε η τιμή και ούτε οι υπηρεσίες μας ικανοποίησαν αποφασίσαμε να το κάνουμε μόνοι μας. Έχουμε βάλει ταβάνι τα 1.600 ευρώ/άτομο και έχουμε τις εξής απορίες:
Θέλω να ταξιδέψω μέσα στο Φεβρουάριο 2016 σε Ταϊλάνδη και Καμπότζη όμως δεν έχω ξαναδιοργανώσει τελείως μόνη μου τέτοιο ταξίδι γιατί συνήθως βρισκόταν ένα πρακτορείο ή γονείς χχ καταλαβαίνετε! Νιώθω λοιπόν μία μικρή ανασφάλεια αλλά όσο περνάνε οι μέρες και διαβάζω και ψάχνω τόσο πιο πολύ το πιστεύω!
Πήγαμε με το φίλο σε ταξιδιωτικό πρακτορείο αλλά αφού ούτε η τιμή και ούτε οι υπηρεσίες μας ικανοποίησαν αποφασίσαμε να το κάνουμε μόνοι μας. Έχουμε βάλει ταβάνι τα 1.600 ευρώ/άτομο και έχουμε τις εξής απορίες:
- Τα ξαδέρφια που έχουν πάει μας προέτρεψαν να μην δώσουμε όλα τα χρήματα μας σε ξενοδοχεία αλλά να μείνουμε σε hostel από οικονομικής πλευράς αρχικά και ηλικίας (25-32) που συναντάς ανθρώπους της ηλικίας μας κτλ κτλ. Εκτός από το SiemReap που θα έχουμε ανάγκη για περισσότερη χαλάρωση
- Πόσες μέρες αξίζει να μείνουμε στην Bangkok; 2;
- Μετά λέμε να πάμε στο ChiangMai για περίπου 5 μέρες. Να πάμε αεροπορικώς ή με άλλο μέσο; Να κάνουμε βόλτα με ελέφαντες, jungletreksetc . Έχετε να μου προτείνετε καλά sites για να κλείσω κάποια τέτοια δραστηριότητα;
- Η visa στην Καμπότζη κοστίζει 25-35 $ & τη βγάζουμε στο αεροδρόμιο onarrival; Θέλει και φωτογραφίες;
- Ο ChiangMai υπάρχει απευθείας πτήση για Siem Reap;
- Στο Siem Reap λέμε να κάτσουμε 3 μέρες τουλάχιστον
- Για Λάος ακόμα το σκεφτόμαστε αν πρέπει να παμε, θα εξαρτηθεί από το budget..
- Ύστερα πετάμε για Bangkok και αναχωρούμε για Ελλάδα
- Το σύνολο των ημερών πώς σας φαίνεται; Μήπως είναι λίγες και μπορούμε να κάτσουμε παραπάνω με αυτά τα χρήματα;
- Τα tuk-tuk να φανταστώ μπορούν να μας συστήσουν από το εκάστοτε hostel ή ξενοδοχείο όπως και έναν καλό tourguide; Εκτός από SiemReap που δεν πρέπει να το αμελήσουμε και να το κανονίσουμε από Ελλάδα
- Θέλετε να μας προτείνεται μέρη-εστιατόρια-ναούς-μπαρ κτλ που σας έκανα εντύπωση; (καλή)
- Να αγοράσουμε το lonely planet;
- Να πάρουμε ταξιδιωτικό σάκο πλάτης ή βαλίτσα; Από βάρος έχουμε περιθώριο; Γιατί υποψιάζομαι πως όλο και κάτι θα ψωνίσω από εκεί..χχ
- Φάρμακα μπορώ να μεταφέρω στη βαλίτσα μου σωστά;
- Τί πρίζες χρησιμοποιούν εκεί;
- Η περίοδος πώς σας φαίνεται που θα πάμε; Δεν θέλουμε να πετύχουμε βροχές ούτε και πολύ ακριβές τιμές
- Οι τράπεζες μας είπαν αφού δεν έχουν πιστωτική μπορούμε να τα κλείσουμε τα αεροπορικά με τη χρεωστική αλλά και να κάνουμε από εκεί αγορές εσείς τί λετε για αυτό; Με χρεωνεί extra όμως (προμήθεια) και για αυτό πιστεύω πως πρέπει να κυκλοφορώ με cash
- Συνάλλαγμα κάνω με το που φτάσω σωστά; Γίνεται στο αεροδρόμιο;
- Από το αεροδρόμιο της Bangkok να πάρουμε ταξί ή άλλο μέσο;
- Όταν κλείνω τα αεροπορικά από το internet μόνη μου συμπεριλαμβάνονται οι φόροι αεροδορμίου;
- Γενικά θέλω να μου πείτε με ποια σειρά πρέπει να κινηθώ! Πρώτα κλείνουμε αροπορικά aller-retour για Bangkok έχοντας ψάξει πρώτα ποιες μέρες μπορώ να κάνω αυτές τις δραστηριότητες που σας προανέφερα και ύστερα κλείνω και όλες τις άλλες πτήσεις. Μήπως να αφήσω και τίποτα από εκεί να κάνω;
- Άλλο ένα θέμα που έχω είναι οι αποστάσει και οι ώρες με τα αεροδρόμια. Δεν θέλβ να κλείσω κάτι λαθος
- Οι ώρες αναμονής επειδή έχει ανταπρόκριση για Bangkok είναι από 3-5 σωστά; Πππφφ και τί κάνεις τόσες ώρες..
- Η διαφορά ώρας είναι 4 ;
Last edited by a moderator: