panlek30
Member
Και εμενα το Ανγκορ ηταν ονειρο ζωης που καταφερα να το πραγματοποιησω τον Απριλιο του 2017. Να πατε οποσδηποτε. Ειναι κατι ασυλληπτο! Εμεις το ειχαμε συνδυασει με Βιετναμ και Μπαλι. Απ οτι ξερω η Air Asia πεταει φθηνα απο Σιεμ Ριπ για Μπαλί μεσω Κουαλα Λουμπουρ αλλα υπολογησε περιπου 8-9 ωρες με τις ανταποκρισεις. Το Μπαλι παντως αξιζει τρελα, ειδικα για την φυση του. Δε θα ελεγα ομως τοσο για τις παραλιες του. Δεν ειναι κακες, δεν ειναι ομως φανταστικες!Χαιρετώ το πλήθος
Θα ήθελα μερικές γνώμες - διευκρινήσεις για ένα ταξίδι σε Καμπότζη (Ανγκορ Βατ) και κάποια νησιά Ταϊλάνδης (Κράμπι κλπ). Οσον αφορά στο κομμάτι της Καμπότζης δεν έχω ιδιαίτερες απορίες - άφιξη στην Σιεμ Ριπ και διαμονή 3-4 ημέρες ώστε να δούμε τους ναούς. Επειδή το εισιτήριο είναι πολύ τσουχτερό, θα φροντίσουμε να αφιερώσουμε μια ολόκληρη μέρα στο Ανγκορ Βατ για να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερα. Επίσης, έχω διαβάσει και για το ιερό βουνό τους Pnhom Kulen που προσφέρεται και για πεζοπορία.
Στην Ταϊλάνδη τώρα, σκεφτόμαστε να μην πάμε στο Πουκέτ λόγω της υπερβολικής τουριστικοποίησής του η οποία γενικά δεν μας ενθουσιάζει. Σκεφτόμαστε έτσι για Κράμπι - όχι ότι δεν είναι τουριστικό, αλλά απ' ότι κατάλαβα πρέπει να είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα. Για εκδρομές στα γύρω νησιά, ήθελα να ρωτήσω, οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες; Γιατί με το κούνημα σε μικρά καραβάκια και βαρκούλες δεν το έχουμε γενικά και ζαλιζόμαστε εύκολα. Επίσης, σχετικά με τις παραλίες. Επειδή πήγε μια φίλη πέρυσι, μας τα περιέγραψε αρκετά άσχημα σε αυτόν τον τομέα. Βρωμιά παντού, θάλασσες ακατάλληλες για μπάνιο και γενικά αρνητικά σχόλια που με βάζουν σε σκέψεις για το αν είναι έτσι ή υπάρχει αρκετή δόση υπερβολής. Σίγουρα δεν περιμένω να είναι σαν τις ελληνικές, αλλά θα ήθελα να μπορούμε να απολαύσουμε τα μπάνια μας.
Και κάτι σχετικά με την εποχή. Ξέρω ότι ο χειμώνας είναι η καλύτερη περίοδος, αλλά και άλλοι γνωστοί μου που πήγαν καλοκαίρι μου είπαν ότι δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα με βροχές. Εμείς σχεδιάζαμε να πάμε μέσα Ιουλίου, αλλά προέκυψε πρόβλημα και θα πρέπει να το δούμε για αρχές Αυγούστου, αν όντως κανονιστεί. Ο καιρός είναι γενικά ο ίδιος ή όσο πλησιάζουμε στον Σεπτέμβρη αυξάνονται οι βροχές;
Υ.Γ. Πέρυσι μας είχε μπει έντονα η ιδέα για Μπαλι αλλά το σχέδιο ναυάγησε. Ομολογώ ότι δεν μου έχει φύγει τελείως από το μυαλό, αλλά το Ανγκορ Βατ είναι μεγάλος πειρασμός και θέλω πολύ να πάω!