Panos_65
Member
Πολλοί κόλλησαν με τα ταξίδια, κάνοντας το πρώτο στην Ταϊλάνδη...
Πέρα από τις απίστευτες εκθαμβωτικές ομορφιές αυτής της χώρας, θεωρώ ότι αποτελεί και μια γέφυρα ανάμεσα στο δυτικό και τον ασιατικό πολιτισμό καθώς χωρίς να σου λείψουν οι δυτικές ανέσεις μπορείς να παρατηρήσεις και να βιώσεις τον πολιτισμό τους στα όρια και τα πλαίσια που επιθυμείς. Βοηθάει σίγουρα και η αίσθηση φιλοξενίας που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας των Ταϊλανδών. Κάπου είχα διαβάσει ότι είναι η καλύτερη εισαγωγή για υπεραντλαντικά ταξίδια σε σχέση πχ με την Ινδία ή την Αφρική όπου οι συνθήκες είναι σαφώς πιο δύσκολες για έναν καλομαθημένο δυτικό!Πολλοί κόλλησαν με τα ταξίδια, κάνοντας το πρώτο στην Ταϊλάνδη...
Ξυπνησες αναμνησεις που ποτε δεν ξεχνιουντε........Αρχίσαμε να ψάχνουμε από που έρχεται ο ήχος και ανακαλύψαμε ένα μικροσκοπικό beach bar κρυμμένο πίσω από τα δέντρα αθέατο από τις εγκαταστάσεις ενός resort. Καθώς πλησιάζαμε είδαμε καμιά δεκαριά άτομα μέσα να μας έχουν εντοπίσει και να μας κάνουν νοήματα να πλησιάσουμε. Ήταν μια πολύ θερμή υποδοχή! Μέσα σε λίγα λεπτά είχαμε γνωρίσει προσωπικό και θαμώνες και τσουγκρίζαμε όλοι μαζί τα ποτά μας. Σε εκείνο λοιπόν το μυστικό μπαράκι οι ταξιδιώτες ξαποσταίνουν. Όλοι τους με μακρινές πατρίδες και μακρινούς προορισμούς. Μια αγγλιδούλα που γνωρίσαμε βρισκόταν εκεί για ένα μήνα. Η γερμανίδα σερβιτόρα ήταν στο νησί ήδη 6 μήνες. Ένα αγόρι, δεν θυμάμαι καταγωγή, θα έφευγε την επόμενη μέρα για Λάος. Σε ένα άλλο ζευγάρι γερμανών, ο γερμανός έκλεινε εκείνη τη μέρα 1 χρόνο που εργαζόταν στο νησί ενώ η κοπέλα του είχε έρθει να τον επισκεφτεί. Η όμορφη γαλλίδα έχοντας κλείσει τους 4 μήνες, θα αναχωρούσε σε μερικές μέρες για την Ινδία. Και η μεθυσμένη Ταϊλανδέζα μας εξηγούσε ότι σε κάθε χώρα την φωνάζουν και με διαφορετικό όνομα και για αυτό έχει ξεχάσει πιο είναι το πραγματικό της. Εμείς ήμασταν οι new comers. Πολλές ιστορίες ειπώθηκαν εκείνο το βράδυ, ιστορίες από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Μάθαμε ότι τα πράσινα φώτα που βλέπουμε κάθε βράδυ στον ορίζοντα είναι αλιευτικά για γαρίδες και ότι ο ήχος που ακούμε και πιστεύουμε ότι είναι πουλί, ανήκει σε μια μεγάλη πολύχρωμη σαύρα ονόματι γκέκο.
Και εκεί καθισμένη σταυροπόδι και ξυπόλυτη μέσα στο μυστικό μπαράκι με τους καινούργιους μας φίλους συνειδητοποίησα ότι το ταξίδι βάρεσε κορυφή. Ήταν εκείνη η καθοριστική στιγμή που το ταξίδι σε αλλάζει, σε μεταμορφώνει, σε ανοίγει σαν ανθισμένο λουλούδι στη προοπτική κατάκτησης του κόσμου όλου.
Συνεχίζεται...
Σε ευχαριστώ πολύ!!! Εσύ θα τελειώσεις ποτέ τους Ατελείωτους Λογαριασμούς σου γιατί εάν έχω καταλάβει καλά μόλις "πεταχτήκατε" μέχρι το Βιετνάμ!!!Καταπληκτική αφήγηση!!! Γράφεις υπέροχα και μας ταξιδεύεις!!! Περιμένω τη συνέχεια!!!
Περιμένουμε ιστορία & πολλές φωτογραφίες!!!!Γυρίσαμε πριν δυο μέρες αλλά το μυαλό μου είναι ακόμα εκεί! Θα μου πάρει καιρό να το μαζέψω . Ήταν ένα ταξίδι εμπειρία, γεμάτο εικόνες και συναισθήματα! Όσο πιο πολύ ταξιδεύω στη Ασία τόσο πιο πολύ την ερωτεύομαι. Θέλω κι άλλοοοοοοο!
Όσο πιο σύντομα μπορείς όμως, γιατί θέλουμε να μάθουμε φρέσκα νέα από την πατρίδα (Βιετνάμ).Θα μου πάρει καιρό να το μαζέψω .
Ευχαριστώ πολύ !!! Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα ότι όλοι εδώ μέσα λίγο πολύ έχουμε βιώσει αντίστοιχες εμπειρίες σε αεροδρόμια, προορισμούς και ταυτιζόμαστε ο ένας με τις ιστορίες του άλλου!!!Εγραψες! Αριστουργηματικη διηγηση!!!
Ευχαριστώ πολύ!!! Πάμε για καινούργιους προορισμούς και για ακόμα πιο μακρινά ταξίδια!!!Πολύ δυνατό το κλείσιμο της πολύ καλής ιστορίας σου. Ευχαριστούμε!