makzax
Member
Στα ανταλλακτήρια μέσα στην πόλη του Κούσκο πέτυχα σαφώς καλύτερη ισοτιμία από το αεροδρόμιο.
Στο προ ενός έτους ταξίδι στη χώρα, αγοράσαμε κάρτα sim της εταιρείας wingsmobile.Παίδες καλησπέρα,θα ήθελα βοήθεια για τοπική sim στο Περου(δεν έχω δυνατότητα esim με το κινητό μου),όποιος έχει πάει και έχει βάλει τοπική sim ,ας μου δώσει τα "φωτα" του.Ευχαριστω προκαταβολικά
Τι τρελές τιμές είναι αυτές στο αεροδρόμιο; Ξεχνάω την αγορά sim εκεί. Το πρόβλημα είναι ότι πεταω κατευθείαν για Αρεκιπα, άρα θα πρέπει να ψάχνω εκεί για κάρτα. Θα βρω άραγε;Καλημέρα, βλεπω να ακολουθώ την συμβουλή του @psilos3 και να την αγοράσω άπo τη γειτονιά που αναφέρει μιας, θα μεινω κ'κα 2-3 μερες εκει, και η claro χει μπολικα μαγαζια εκει & καλύτερή κάλυψη thanks 2 @Sassenach77 με τον χάρτη κάλυψης που μας εδωσε. Υστέρα η claro του Μεξικανού Carlos Slim (America Movil) είναι δύναμή στην Λ. Αμερική.
Για την αγορά καρτών από το αεροδρομιο....
How To Buy a Sim Card at Lima Airport in 2025 - Traveltomtom.net
και απο δω...
How To Buy a Tourist Sim Card for Peru in 2025 - Traveltomtom.net
...λενε οτι σε 'ξελουριζουνε' που λενε στο χωριο μου ή απλως 'ξεσκισμα'.
Δεν αγοράζουμε κάρτα sim απο το αεροδρόμιο! Γιατί να μην δεν βρεις;Τι τρελές τιμές είναι αυτές στο αεροδρόμιο; Ξεχνάω την αγορά sim εκεί. Το πρόβλημα είναι ότι πεταω κατευθείαν για Αρεκιπα, άρα θα πρέπει να ψάχνω εκεί για κάρτα. Θα βρω άραγε;
Πριν 7 χρόνια είχα το ίδιο θέμα και εγώ προσπαθώντας να βγαλω τοπική sim. Η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών είναι η Movistar. Στο κατάστημα της Movistar, μας εξήγησαν τα πακέτα καρτοκινητής τηλεφωνίας που είχαν. Το φθηνότερο τότε ήταν καρτοσυμβόλαιο με ισχύ 2 μηνών, το οποίο μας έδινε 1GB/ μήνα και κάποιον χρόνο ομιλίας, που δεν θυμάμαι τώρα, με 30/Soles. Έβγαλαν φωτοτυπία το διαβατήριο μου και μου έδωσαν ένα συμβόλαιο να υπογράψω. Μετά περίμενα να καταχωρήσουν τα στοιχεία μου και να μου δώσουν την κάρτα Sim. Και περίμενα….και περίμενα…Κάποια στιγμή έρχεται μία κοπέλα και ζητάει διευκρίνηση από ποια χώρα ερχόμασταν. Το Hellas/Hellenic δεν το αναγνώριζαν! Αφού τελικά κατάλαβαν ότι είμαστε από την Grecia…ξαναπεριμένουμε….και περιμένουμε…μέχρι που εγώ σταματώ να περιμένω και ζητάω από την κοπέλα να μου δώσει το συμβόλαιο που υπέγραψα και την φωτοτυπία του διαβατηρίου μου. Μου τα δίνει. Την ρωτώ αν είναι όλα τα αντίγραφα στα χέρια μου και μου λέει ναι. Τα σκίζω και φεύγουμε. Αυτά.Πριν 2 χρόνια μπήκα στο Περού από το Εκουαδόρ. Πρώτη πόλη το chiclayo και εκεί έψαξα για κάρτα. Δεν μπορούσα να πάρω από τα μαγαζιά που έγραφαν claro και όλοι με έστελναν σε ένα μεγάλο κατάστημα -γραφείο. Σα να λέμε στην Ελλάδα να μην μπορείς να πάρεις από το Γερμανό και να πρέπει να πας σε κατάστημα Cosmote. Η διαδικασία δε, ήταν χρονοβόρα και στο τέλος μου έδωσαν και ένα πάκο χαρτιά να υπογράψω και να κρατήσω αντίγραφα.
Ελπίζω αυτή τη φορά που θα φτάσω στη Λίμα και θα κοιτάξω να πάρω από το αεροδρόμιο να είναι εύκολο.
Αυτή την απλή διαδικασία έχω κάνει κι εγώ σε όλες τις χώρες που έχω πάρει τοπικη sim . Δεν ξέρω γιατί συνέβη αυτό στο Περού.Δεν αγοράζουμε κάρτα sim απο το αεροδρόμιο! Γιατί να μην δεν βρεις;
Πριν 7 χρόνια είχα το ίδιο θέμα και εγώ προσπαθώντας να βγαλω τοπική sim. Η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών είναι η Movistar. Στο κατάστημα της Movistar, μας εξήγησαν τα πακέτα καρτοκινητής τηλεφωνίας που είχαν. Το φθηνότερο τότε ήταν καρτοσυμβόλαιο με ισχύ 2 μηνών, το οποίο μας έδινε 1GB/ μήνα και κάποιον χρόνο ομιλίας, που δεν θυμάμαι τώρα, με 30/Soles. Έβγαλαν φωτοτυπία το διαβατήριο μου και μου έδωσαν ένα συμβόλαιο να υπογράψω. Μετά περίμενα να καταχωρήσουν τα στοιχεία μου και να μου δώσουν την κάρτα Sim. Και περίμενα….και περίμενα…Κάποια στιγμή έρχεται μία κοπέλα και ζητάει διευκρίνηση από ποια χώρα ερχόμασταν. Το Hellas/Hellenic δεν το αναγνώριζαν! Αφού τελικά κατάλαβαν ότι είμαστε από την Grecia…ξαναπεριμένουμε….και περιμένουμε…μέχρι που εγώ σταματώ να περιμένω και ζητάω από την κοπέλα να μου δώσει το συμβόλαιο που υπέγραψα και την φωτοτυπία του διαβατηρίου μου. Μου τα δίνει. Την ρωτώ αν είναι όλα τα αντίγραφα στα χέρια μου και μου λέει ναι. Τα σκίζω και φεύγουμε. Αυτά.
Πάνω στη κεντρική οδό στη Μιραφλόρες και όχι μόνο εκεί, αλλά και στο παλιό κέντρο της Λίμα, υπάρχουν πολλά μαγαζάκια που πωλούν διάφορες κάρτες. Βρήκαμε ένα στη τύχη, είχαν Claro sim (ήταν η αμέσως επόμενη καλή επιλογή και τελικά αποδείχτηκε η καλύτερη) και με το διαβατήριο αγοράσαμε τη κάρτα που μας βόλευε και μάλιστα μας την τοποθέτησαν αυτοί στο κινητό μας. Τόσο απλά και γρήγορα.
Μπορεί να έπεσες στη περίπτωση. Αν εξαιρέσω το θέμα "γραφειοκρατίας" της Movistar, για το οποίο είχα άγνοια αλλιώς δεν θα ασχολούμουν απο την αρχή, γενικά δεν δυσκολεύτηκα να βρω κάρτα sim, ούτε δυσκολεύτηκα στην ανανέωση της όταν χρειάστηκε σε άλλη πόλη.Αυτή την απλή διαδικασία έχω κάνει κι εγώ σε όλες τις χώρες που έχω πάρει τοπικη sim . Δεν ξέρω γιατί συνέβη αυτό στο Περού.