Περού Internet και ομιλία στο Περου

makzax

Member
Στα ανταλλακτήρια μέσα στην πόλη του Κούσκο πέτυχα σαφώς καλύτερη ισοτιμία από το αεροδρόμιο.

bellusci

Member
Παίδες καλησπέρα,θα ήθελα βοήθεια για τοπική sim στο Περου(δεν έχω δυνατότητα esim με το κινητό μου),όποιος έχει πάει και έχει βάλει τοπική sim ,ας μου δώσει τα "φωτα" του.Ευχαριστω προκαταβολικά

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Καλησπέρα,

Είχαμε διαλέξει την εταιρεία Claro και είχαμε σήμα και σε εκτός πόλεων σημεία. Δες παρακάτω τους παρόχους στην χώρα και την εμβέλεια του σήματος τους κατα μήκος αυτής
Claro Movil 3G / 4G / 5G coverage - nPerf.com

georgi d

Member
Κάτι από τους ρωσους μπορώ να βάλω όμως κάποιος από τα παιδιά θα μας βοηθήσει γιατί εγώ ιδέα δεν έχω. Μετάφραση μέσω google.

Η επιλογή της κατάλληλης κάρτας SIM ή esim για το ταξίδι σας στο Περού το 2024 είναι ένα σημαντικό βήμα στον προγραμματισμό του ταξιδιού σας.
Οι αξιόπιστες κινητές επικοινωνίες και το προσβάσιμο διαδίκτυο είναι απαραίτητα για την πλοήγηση, την επικοινωνία και την ανταλλαγή εμπειριών. Έχουμε αναλύσει τις καλύτερες προσφορές από τοπικούς και διεθνείς φορείς για να σας βοηθήσουμε να κάνετε την καλύτερη επιλογή. Στην κριτική μας θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις τιμές, την κάλυψη δικτύου και την ευκολία χρήσης των διαφόρων επιλογών επικοινωνίας για τους τουρίστες στο Περού.

Κορυφαίες 5 επιλογές επικοινωνίας για τουρίστες στο Περου:

Unisim
Επίσημος ιστότοπος (δέχεται ρωσικές κάρτες)
Η Unisim προσφέρει μια καινοτόμο λύση για ταξιδιώτες στο Περού, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στο Διαδίκτυο για κινητά χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε φυσική κάρτα SIM. Η υπηρεσία χρησιμοποιεί τεχνολογία eSIM, η οποία σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε ένα πρόγραμμα χρέωσης απευθείας στο smartphone του χρήστη. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους τουρίστες που θέλουν να παραμείνουν συνδεδεμένοι και να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο αμέσως μετά την άφιξή τους στη χώρα.
Η εταιρεία προσφέρει μια ποικιλία πακέτων δεδομένων που ταιριάζουν σε διαφορετικά μήκη ταξιδιού και ανάγκες κίνησης στο Διαδίκτυο. Με τιμές που ξεκινούν από 1,6 $ ανά gigabyte, η Unisim είναι ανταγωνιστικός παίκτης στην αγορά υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας για ταξιδιώτες στο Περού. Η διαδικασία ενεργοποίησης είναι απλή και διαισθητική, επιτρέποντας στους τουρίστες να αρχίσουν γρήγορα να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο χωρίς καμία ταλαιπωρία.
Πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά:
  • Άμεση ενεργοποίηση της eSIM χωρίς την ανάγκη επίσκεψης στο γραφείο του χειριστή
  • Ευέλικτα προγράμματα τιμών για διαφορετικές χρονικές περιόδους διαμονής
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συσκευές που υποστηρίζουν eSIM
  • 24/7 τεχνική υποστήριξη σε πολλές γλώσσες
  • Εξοικονόμηση στη διεθνή περιαγωγή για τουρίστες από τη Ρωσία
  • Βολική εφαρμογή για κινητά για διαχείριση υπηρεσιών και ισορροπίας
Περισσότερα για την υπηρεσία (δεκτές ρωσικές κάρτες)
Airalo
Επίσημος ιστότοπος (δέχεται ρωσικές κάρτες)
Το Airalo είναι μια καινοτόμος υπηρεσία που παρέχει στους ταξιδιώτες άνετη πρόσβαση στο κινητό Διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία προσφέρει κάρτες eSIM που μπορούν να ενεργοποιηθούν απευθείας σε smartphone χωρίς να απαιτείται φυσική αντικατάσταση της κάρτας SIM. Αυτή η λύση είναι ιδιαίτερα σημαντική για όσους ταξιδεύουν συχνά και δεν θέλουν να πληρώσουν υπερβολικά για την περιαγωγή ή να χάνουν χρόνο αναζητώντας τοπικούς παρόχους.
Η Airalo έχει ευρεία γεωγραφική κάλυψη, προσφέροντας πακέτα δεδομένων σε περισσότερες από 190 χώρες παγκοσμίως. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν διαφορετικά προγράμματα χρέωσης ανάλογα με τη διάρκεια του ταξιδιού και την απαιτούμενη ποσότητα κίνησης. Η απλή διεπαφή της εφαρμογής Airalo σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε εύκολα τις συνδέσεις και να παρακολουθείτε την κατανάλωση κίνησης σε πραγματικό χρόνο.
  • Γρήγορη ενεργοποίηση eSIM χωρίς φυσική κάρτα
  • Ευέλικτα τιμολογιακά προγράμματα για διαφορετικές χώρες και περιοχές
  • Δυνατότητα χρήσης πολλαπλών προφίλ σε μία συσκευή
  • 24/7 υποστήριξη πελατών
  • Τακτικές προσφορές και εκπτώσεις για τακτικούς χρήστες
  • Διαισθητική εφαρμογή για κινητά για διαχείριση υπηρεσιών
Περισσότερα για την υπηρεσία (δεκτές ρωσικές κάρτες)
Yesim
Επίσημος ιστότοπος
Το Yesim είναι μια καινοτόμος υπηρεσία eSIM που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να συνδέονται εύκολα με το κινητό Διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία προσφέρει προσιτές τιμές δεδομένων σε περισσότερες από 190 χώρες, καθιστώντας την μια ελκυστική εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές υπηρεσίες περιαγωγής. Η Yesim χρησιμοποιεί τεχνολογία εικονικής κάρτας SIM, η οποία εξαλείφει την ανάγκη των χρηστών να αγοράζουν φυσικές κάρτες σε κάθε νέα χώρα.
Η υπηρεσία είναι εύκολη στη χρήση και γρήγορη ενεργοποίηση. Οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν και να ρυθμίσουν μια eSIM απευθείας μέσω της εφαρμογής για κινητά Yesim, η οποία τους επιτρέπει επίσης να διαχειρίζονται τα προγράμματα δεδομένων τους και να παρακολουθούν τη χρήση δεδομένων τους. Η εταιρεία προσπαθεί να παρέχει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα στους ταξιδιώτες, προσφέροντας υποστήριξη πελατών 24/7 και ενημερώνοντας τακτικά τις υπηρεσίες της για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χρηστών.
  • Ευρεία κάλυψη: πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου σε περισσότερες από 190 χώρες
  • Ανταγωνιστική τιμολόγηση: σχέδια από 3,75 $ ανά 1 GB
  • Βολική εφαρμογή για κινητά για διαχείριση eSIM και τιμολογίων
  • Δεν χρειάζονται φυσικές κάρτες SIM
  • Δυνατότητα χρήσης πολλών τιμολογιακών προγραμμάτων ταυτόχρονα
  • 24/7 υποστήριξη πελατών
Περισσότερα για την υπηρεσία

Movistar

Επίσημος ιστότοπος
Πρόσφατα δοκίμασα τις υπηρεσίες της Movistar στο Περού και εξεπλάγην ευχάριστα. Αυτός ο χειριστής προσφέρει εξαιρετική κάλυψη ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Η ταχύτητα του διαδικτύου είναι εντυπωσιακή - δεν είχα πρόβλημα να ανεβάσω φωτογραφίες στο Instagram και να κάνω βιντεοκλήσεις από ορεινά χωριά.
Ήμουν ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τις τιμές του Movistar. Για 2,70 $ μπορείτε να πάρετε ένα ολόκληρο gigabyte κίνησης, κάτι που είναι πολύ κερδοφόρο για έναν τουρίστα. Ταυτόχρονα, η εταιρεία πραγματοποιεί τακτικά προσφορές που σας επιτρέπουν να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερα. Η ενεργοποίηση και η αναπλήρωση ισορροπίας είναι γρήγορη και εύκολη μέσω της εφαρμογής για κινητά.
  • Ευρεία κάλυψη δικτύου σε όλη τη χώρα
  • Ευνοϊκό κόστος mobile Internet
  • Βολική εφαρμογή για κινητά για διαχείριση υπηρεσιών
  • Δυνατότητα σύνδεσης eSIM
  • Ειδικές τιμές για τουρίστες
  • Υποστήριξη 24/7 στα αγγλικά
Claro

Επίσημος ιστότοπος
Δοκίμασα πρόσφατα την κάρτα SIM Claro ενώ ταξίδευα στο Περού. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους στη χώρα, προσφέροντας ευρεία κάλυψη δικτύου και ανταγωνιστικές τιμές. Στα 2,70 $ ανά gigabyte internet, η τιμή μου φάνηκε αρκετά λογική για έναν τουρίστα.
Η διαδικασία σύνδεσης αποδείχθηκε αρκετά απλή - αγόρασα μια κάρτα SIM στο επίσημο κατάστημα Claro, δείχνοντας το διαβατήριό μου. Συνολικά, έμεινα ικανοποιημένος με την ταχύτητα του mobile Internet, ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Σε απομακρυσμένες περιοχές η σύνδεση μερικές φορές χάθηκε, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο σε ορεινές περιοχές.
  • Εκτεταμένη κάλυψη δικτύου σε όλη τη χώρα
  • Βολική εφαρμογή για κινητά για διαχείριση τιμολογίων
  • Δυνατότητα αναπλήρωσης του υπολοίπου σας online
  • Διαθεσιμότητα αγγλόφωνης υποστήριξης για τουρίστες
  • Ειδικά τουριστικά πακέτα με περιαγωγή
  • Δωρεάν πρόσβαση σε δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα σε ορισμένα τιμολόγια
Entel
Επίσημος ιστότοπος
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου στο Περού, αποφάσισα να δοκιμάσω τις υπηρεσίες της εταιρείας Entel. Με εξέπληξε ευχάριστα η αναλογία τιμής/ποιότητας - για 2,70 $ ανά gigabyte είχα σταθερή κάλυψη 4G ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Η ενεργοποίηση της κάρτας SIM ήταν γρήγορη και χωρίς προβλήματα και η διαισθητική εφαρμογή διευκόλυνε την παρακολούθηση των εξόδων και τη σύνδεση πρόσθετων υπηρεσιών.
Ήμουν ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω το πακέτο όχι μόνο στο Περού, αλλά και σε γειτονικές χώρες χωρίς πρόσθετες χρεώσεις. Αυτό είναι πολύ βολικό για ταξιδιώτες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν πολλές χώρες της περιοχής. Επιπλέον, η Entel προσφέρει ένα ευρύ φάσμα τιμών κατάλληλων τόσο για σύντομα ταξίδια όσο και για μακροχρόνιες διαμονές στη χώρα.
  • Εκτεταμένη κάλυψη 4G σε όλο το Περού
  • Ανταγωνιστική τιμή - 2,70 $ ανά gigabyte κίνησης
  • Δυνατότητα χρήσης σε γειτονικές χώρες χωρίς περιαγωγή
  • Βολική εφαρμογή για κινητά για διαχείριση υπηρεσιών
  • Μεγάλη γκάμα τιμολογίων για διαφορετικές ανάγκες
  • Γρήγορη και εύκολη ενεργοποίηση κάρτας SIM
Bitel
Επίσημος ιστότοπος
Καθώς ταξίδευα στο Περού, αποφάσισα να δοκιμάσω τον τοπικό χειριστή Bitel. Με εξέπληξε ευχάριστα η προσιτή τιμή των 1,76 $ ανά gigabyte κίνησης. Αυτό αποδείχθηκε πολύ ωφέλιμο για τους τουρίστες, ειδικά αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ενεργά το Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.
Η κάλυψη του δικτύου Bitel αποδείχθηκε αρκετά ευρεία - η σύνδεση ήταν διαθέσιμη ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Η ταχύτητα του Διαδικτύου ήταν σταθερή, γεγονός που μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε το πρόγραμμα πλοήγησης και τα κοινωνικά δίκτυα χωρίς κανένα πρόβλημα. Χάρηκα που είδα τιμολόγια με μεγάλα πακέτα κίνησης - δεν χρειάζεται να τσιγκουνευτείτε τη μεταφορά δεδομένων.
  • Χαμηλό κόστος κινητό internet
  • Ευρεία περιοχή κάλυψης, συμπεριλαμβανομένων δυσπρόσιτων περιοχών
  • Σταθερός ρυθμός μεταφοράς δεδομένων
  • Διαθεσιμότητα τιμολογίων με πακέτα μεγάλης κίνησης
  • Απλή διαδικασία σύνδεσης για ξένους τουρίστες
  • Δυνατότητα αναπλήρωσης του υπολοίπου σας online

Υπάρχουν τέσσερις κύριες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στο Περού:
  • Movistar (Τηλεφωνία)
  • Claro (America Movil)
  • Entel
  • Bitel
Η Movistar και η Claro είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες με την ευρύτερη κάλυψη στη χώρα. Η Entel και η Bitel είναι νεότερες εταιρείες, αλλά προσφέρουν επίσης ανταγωνιστικές τιμές και υπηρεσίες.

Από πού να αγοράσετε μια κάρτα SIM στο Περού;
Οι τουρίστες μπορούν να αγοράσουν κάρτες SIM από περουβιανούς παρόχους στα ακόλουθα μέρη:
  • Επίσημα καταστήματα χειριστών σε μεγάλες πόλεις
  • Αεροδρόμια (π.χ. Διεθνές Αεροδρόμιο Χόρχε Τσάβες στη Λίμα)
  • Σούπερ μάρκετ και εμπορικά κέντρα
  • Περίπτερα στο δρόμο και μικρά μαγαζιά
Για την αγορά απαιτείται διαβατήριο. Συνιστάται η αγορά καρτών SIM από επίσημα σημεία πώλησης για εγγύηση ποιότητας και σωστής ενεργοποίησης.

Οι φορείς εκμετάλλευσης στο Περού προσφέρουν διάφορα προγράμματα τιμολογίων για τους τουρίστες:
  • Πακέτα με περιλαμβανόμενη κίνηση Διαδικτύου για 7-30 ημέρες
  • Τιμές με απεριόριστες κλήσεις εντός δικτύου
  • Συνδυασμένα προγράμματα με internet, κλήσεις και SMS
Το κόστος των πακέτων κυμαίνεται από 10 έως 50 σόλες (περίπου 3-15 δολάρια ΗΠΑ) ανάλογα με το εύρος των υπηρεσιών και τη διάρκεια ισχύος. Συνιστάται στους τουρίστες να επιλέγουν τιμολόγια με μεγάλο όγκο κίνησης στο Διαδίκτυο για άνετη χρήση της πλοήγησης και των κοινωνικών δικτύων.

Για να ενεργοποιήσετε το Διαδίκτυο σε μια περουβιανή κάρτα SIM, πρέπει:
  • Συμπληρώστε το υπόλοιπό σας στο γραφείο του χειριστή ή μέσω τερματικών αυτοεξυπηρέτησης
  • Στείλτε SMS με τον κωδικό του επιλεγμένου προγράμματος χρέωσης
  • Ελέγξτε την ενεργοποίηση της υπηρεσίας μέσω του προσωπικού σας λογαριασμού ή μέσω αιτήματος USSD
Οι περισσότεροι πάροχοι προσφέρουν επίσης εφαρμογές για κινητά μέσω των οποίων μπορείτε να διαχειριστείτε εύκολα τις υπηρεσίες και τα πακέτα Διαδικτύου σας.

Η κάλυψη κινητής τηλεφωνίας στο Περού διαφέρει ανά περιοχή:
  • Στη Λίμα και στις μεγάλες παράκτιες πόλεις η σύνδεση είναι σταθερή, το 4G είναι διαθέσιμο
  • Σε δημοφιλή τουριστικά μέρη (Κούσκο, Μάτσου Πίτσου) υπάρχει σύνδεση, αλλά μπορεί να είναι ασταθής
  • Η κάλυψη είναι περιορισμένη σε απομακρυσμένες περιοχές των Άνδεων και του Αμαζονίου
Συνιστάται στους τουρίστες που σχεδιάζουν ταξίδια σε δυσπρόσιτες περιοχές να επικοινωνήσουν εκ των προτέρων με τον πάροχο που έχουν επιλέξει για τη διαθεσιμότητα της επικοινωνίας.

Οι ESIM για τουρίστες.
Οι eSIM γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στους τουρίστες στο Περού. Αρκετοί χειριστές προσφέρουν ήδη αυτήν την τεχνολογία:
  • Το Movistar παρέχει eSIM για ορισμένα μοντέλα smartphone
  • Η Claro δοκιμάζει την eSIM, σχεδιάζει να επεκτείνει την υπηρεσία
  • Διεθνείς πάροχοι όπως η Airalo και η Holafly προσφέρουν eSIM για το Περού
Οι eSIM είναι βολικές γιατί μπορούν να ενεργοποιηθούν πριν φτάσουν στη χώρα, γεγονός που εξοικονομεί χρόνο στους τουρίστες.

Για να εξοικονομήσετε χρήματα στις επικοινωνίες στο Περού, συνιστάται στους τουρίστες:
  • Συγκρίνετε τιμολόγια από διαφορετικούς παρόχους πριν από την αγορά
  • Χρησιμοποιήστε το Wi-Fi σε ξενοδοχεία και καφετέριες για να εξοικονομήσετε κινητά τηλέφωνα
  • Επιλέξτε ομαδικές προσφορές αντί για pay-as-you-go
  • Απενεργοποιήστε τις αυτόματες ενημερώσεις εφαρμογών και τον συγχρονισμό στο cloud
Αξίζει επίσης να δοθεί προσοχή σε προωθητικές ενέργειες και ειδικές προσφορές για τουρίστες, τις οποίες οι φορείς εκμετάλλευσης πραγματοποιούν συχνά κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου.

Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις για την υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας για τους τουρίστες στο Περού;

Εκτός από τις παραδοσιακές κυψελοειδείς επικοινωνίες, οι τουρίστες στο Περού μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ακόλουθες εναλλακτικές λύσεις:
  • Εφαρμογές IP τηλεφωνίας (WhatsApp, Skype) μέσω Wi-Fi
  • Φορητοί δρομολογητές Wi-Fi με προπληρωμένη κίνηση
  • Δορυφορικά τηλέφωνα για απομακρυσμένα ταξίδια
Αυτές οι επιλογές μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για όσους σχεδιάζουν παρατεταμένη διαμονή στη χώρα ή ταξιδεύουν σε απομακρυσμένες περιοχές του Περού.

Αυτά τα λίγα βρήκα.

Last edited:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Παίδες καλησπέρα,θα ήθελα βοήθεια για τοπική sim στο Περου(δεν έχω δυνατότητα esim με το κινητό μου),όποιος έχει πάει και έχει βάλει τοπική sim ,ας μου δώσει τα "φωτα" του.Ευχαριστω προκαταβολικά
Στο προ ενός έτους ταξίδι στη χώρα, αγοράσαμε κάρτα sim της εταιρείας wingsmobile.
Αυτό δεν έγινε στο αεροδρόμιο αλλά στο γραφείο τουρισμού (tourist information center) στο Μιραφλόρες της πρωτεύουσας Λίμα, που εξυπηρετεί και γι' αυτό το σκοπό αλλά και για την προμήθεια συναλλάγματος.
Τα γράφω λίγο πιο αναλυτικά εδώ.

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού - Βολιβια
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Πριν 2 χρόνια μπήκα στο Περού από το Εκουαδόρ. Πρώτη πόλη το chiclayo και εκεί έψαξα για κάρτα. Δεν μπορούσα να πάρω από τα μαγαζιά που έγραφαν claro και όλοι με έστελναν σε ένα μεγάλο κατάστημα -γραφείο. Σα να λέμε στην Ελλάδα να μην μπορείς να πάρεις από το Γερμανό και να πρέπει να πας σε κατάστημα Cosmote. Η διαδικασία δε, ήταν χρονοβόρα και στο τέλος μου έδωσαν και ένα πάκο χαρτιά να υπογράψω και να κρατήσω αντίγραφα.
Ελπίζω αυτή τη φορά που θα φτάσω στη Λίμα και θα κοιτάξω να πάρω από το αεροδρόμιο να είναι εύκολο.

agmi

Member
Καλημέρα, βλεπω να ακολουθώ την συμβουλή του @psilos3 και να την αγοράσω άπo τη γειτονιά που αναφέρει μιας, θα μεινω κ'κα 2-3 μερες εκει, και η claro χει μπολικα μαγαζια εκει & καλύτερή κάλυψη thanks 2 @Sassenach77 με τον χάρτη κάλυψης που μας εδωσε. Υστέρα η claro του Μεξικανού Carlos Slim (America Movil) είναι δύναμή στην Λ. Αμερική.

Για την αγορά καρτών από το αεροδρομιο....

How To Buy a Sim Card at Lima Airport in 2025 - Traveltomtom.net

και απο δω...

How To Buy a Tourist Sim Card for Peru in 2025 - Traveltomtom.net

...λενε οτι σε 'ξελουριζουνε' που λενε στο χωριο μου ή απλως 'ξεσκισμα'.

Last edited:

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού - Βολιβια
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Καλημέρα, βλεπω να ακολουθώ την συμβουλή του @psilos3 και να την αγοράσω άπo τη γειτονιά που αναφέρει μιας, θα μεινω κ'κα 2-3 μερες εκει, και η claro χει μπολικα μαγαζια εκει & καλύτερή κάλυψη thanks 2 @Sassenach77 με τον χάρτη κάλυψης που μας εδωσε. Υστέρα η claro του Μεξικανού Carlos Slim (America Movil) είναι δύναμή στην Λ. Αμερική.

Για την αγορά καρτών από το αεροδρομιο....

How To Buy a Sim Card at Lima Airport in 2025 - Traveltomtom.net

και απο δω...

How To Buy a Tourist Sim Card for Peru in 2025 - Traveltomtom.net

...λενε οτι σε 'ξελουριζουνε' που λενε στο χωριο μου ή απλως 'ξεσκισμα'.
Τι τρελές τιμές είναι αυτές στο αεροδρόμιο; Ξεχνάω την αγορά sim εκεί. Το πρόβλημα είναι ότι πεταω κατευθείαν για Αρεκιπα, άρα θα πρέπει να ψάχνω εκεί για κάρτα. Θα βρω άραγε;

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Τι τρελές τιμές είναι αυτές στο αεροδρόμιο; Ξεχνάω την αγορά sim εκεί. Το πρόβλημα είναι ότι πεταω κατευθείαν για Αρεκιπα, άρα θα πρέπει να ψάχνω εκεί για κάρτα. Θα βρω άραγε;
Δεν αγοράζουμε κάρτα sim απο το αεροδρόμιο! Γιατί να μην δεν βρεις;

Πριν 2 χρόνια μπήκα στο Περού από το Εκουαδόρ. Πρώτη πόλη το chiclayo και εκεί έψαξα για κάρτα. Δεν μπορούσα να πάρω από τα μαγαζιά που έγραφαν claro και όλοι με έστελναν σε ένα μεγάλο κατάστημα -γραφείο. Σα να λέμε στην Ελλάδα να μην μπορείς να πάρεις από το Γερμανό και να πρέπει να πας σε κατάστημα Cosmote. Η διαδικασία δε, ήταν χρονοβόρα και στο τέλος μου έδωσαν και ένα πάκο χαρτιά να υπογράψω και να κρατήσω αντίγραφα.
Ελπίζω αυτή τη φορά που θα φτάσω στη Λίμα και θα κοιτάξω να πάρω από το αεροδρόμιο να είναι εύκολο.
Πριν 7 χρόνια είχα το ίδιο θέμα και εγώ προσπαθώντας να βγαλω τοπική sim. Η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών είναι η Movistar. Στο κατάστημα της Movistar, μας εξήγησαν τα πακέτα καρτοκινητής τηλεφωνίας που είχαν. Το φθηνότερο τότε ήταν καρτοσυμβόλαιο με ισχύ 2 μηνών, το οποίο μας έδινε 1GB/ μήνα και κάποιον χρόνο ομιλίας, που δεν θυμάμαι τώρα, με 30/Soles. Έβγαλαν φωτοτυπία το διαβατήριο μου και μου έδωσαν ένα συμβόλαιο να υπογράψω. Μετά περίμενα να καταχωρήσουν τα στοιχεία μου και να μου δώσουν την κάρτα Sim. Και περίμενα….και περίμενα…Κάποια στιγμή έρχεται μία κοπέλα και ζητάει διευκρίνηση από ποια χώρα ερχόμασταν. Το Hellas/Hellenic δεν το αναγνώριζαν! Αφού τελικά κατάλαβαν ότι είμαστε από την Grecia…ξαναπεριμένουμε….και περιμένουμε…μέχρι που εγώ σταματώ να περιμένω και ζητάω από την κοπέλα να μου δώσει το συμβόλαιο που υπέγραψα και την φωτοτυπία του διαβατηρίου μου. Μου τα δίνει. Την ρωτώ αν είναι όλα τα αντίγραφα στα χέρια μου και μου λέει ναι. Τα σκίζω και φεύγουμε. Αυτά.

Πάνω στη κεντρική οδό στη Μιραφλόρες και όχι μόνο εκεί, αλλά και στο παλιό κέντρο της Λίμα, υπάρχουν πολλά μαγαζάκια που πωλούν διάφορες κάρτες. Βρήκαμε ένα στη τύχη, είχαν Claro sim (ήταν η αμέσως επόμενη καλή επιλογή και τελικά αποδείχτηκε η καλύτερη) και με το διαβατήριο αγοράσαμε τη κάρτα που μας βόλευε και μάλιστα μας την τοποθέτησαν αυτοί στο κινητό μας. Τόσο απλά και γρήγορα.

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού - Βολιβια
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Δεν αγοράζουμε κάρτα sim απο το αεροδρόμιο! Γιατί να μην δεν βρεις;

Πριν 7 χρόνια είχα το ίδιο θέμα και εγώ προσπαθώντας να βγαλω τοπική sim. Η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών είναι η Movistar. Στο κατάστημα της Movistar, μας εξήγησαν τα πακέτα καρτοκινητής τηλεφωνίας που είχαν. Το φθηνότερο τότε ήταν καρτοσυμβόλαιο με ισχύ 2 μηνών, το οποίο μας έδινε 1GB/ μήνα και κάποιον χρόνο ομιλίας, που δεν θυμάμαι τώρα, με 30/Soles. Έβγαλαν φωτοτυπία το διαβατήριο μου και μου έδωσαν ένα συμβόλαιο να υπογράψω. Μετά περίμενα να καταχωρήσουν τα στοιχεία μου και να μου δώσουν την κάρτα Sim. Και περίμενα….και περίμενα…Κάποια στιγμή έρχεται μία κοπέλα και ζητάει διευκρίνηση από ποια χώρα ερχόμασταν. Το Hellas/Hellenic δεν το αναγνώριζαν! Αφού τελικά κατάλαβαν ότι είμαστε από την Grecia…ξαναπεριμένουμε….και περιμένουμε…μέχρι που εγώ σταματώ να περιμένω και ζητάω από την κοπέλα να μου δώσει το συμβόλαιο που υπέγραψα και την φωτοτυπία του διαβατηρίου μου. Μου τα δίνει. Την ρωτώ αν είναι όλα τα αντίγραφα στα χέρια μου και μου λέει ναι. Τα σκίζω και φεύγουμε. Αυτά.

Πάνω στη κεντρική οδό στη Μιραφλόρες και όχι μόνο εκεί, αλλά και στο παλιό κέντρο της Λίμα, υπάρχουν πολλά μαγαζάκια που πωλούν διάφορες κάρτες. Βρήκαμε ένα στη τύχη, είχαν Claro sim (ήταν η αμέσως επόμενη καλή επιλογή και τελικά αποδείχτηκε η καλύτερη) και με το διαβατήριο αγοράσαμε τη κάρτα που μας βόλευε και μάλιστα μας την τοποθέτησαν αυτοί στο κινητό μας. Τόσο απλά και γρήγορα.
Αυτή την απλή διαδικασία έχω κάνει κι εγώ σε όλες τις χώρες που έχω πάρει τοπικη sim . Δεν ξέρω γιατί συνέβη αυτό στο Περού.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Αυτή την απλή διαδικασία έχω κάνει κι εγώ σε όλες τις χώρες που έχω πάρει τοπικη sim . Δεν ξέρω γιατί συνέβη αυτό στο Περού.
Μπορεί να έπεσες στη περίπτωση. Αν εξαιρέσω το θέμα "γραφειοκρατίας" της Movistar, για το οποίο είχα άγνοια αλλιώς δεν θα ασχολούμουν απο την αρχή, γενικά δεν δυσκολεύτηκα να βρω κάρτα sim, ούτε δυσκολεύτηκα στην ανανέωση της όταν χρειάστηκε σε άλλη πόλη.

georgi d

Member
Μας γράφει ένας για την κάρτα sim.
Τώρα όλοι οι ρωσοι και ξένοι περνούν την Claro όμως αυτός μας συμβουλεύει να πάρουμε την Movistar. Και άλλοι γράφουνε ότι είναι καλύτερη

Για το αεροδρόμιο
Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε μια κάρτα SIM στο αεροδρόμιο, αγοράστε την στον δεύτερο όροφο στην περιοχή αναχώρησης και όχι στον πρώτο όροφο στην περιοχή άφιξης. Στον δεύτερο όροφο, μια κάρτα SIM θα κοστίσει αρκετές φορές λιγότερο.

Επιπλέον, είναι πολύ φθηνότερο να βρείτε ένα γραφείο Claro ή Movistar στην πόλη (υπάρχουν πολλά από αυτά) και να αγοράσετε μια κάρτα SIM εκεί. Είναι αλήθεια ότι θα πρέπει να αναζητήσετε ένα γραφείο (χωρίς κινητό Διαδίκτυο), να σταθείτε στην ουρά - υπάρχουν συχνά ουρές εκεί. Επομένως, νομίζω ότι είναι καλύτερο να αγοράσετε μια κάρτα SIM Movistar στον δεύτερο όροφο αμέσως μετά την άφιξη.

Δεν αγόρασα κάρτα SIM στο αεροδρόμιο για να εξοικονομήσω χρήματα, αλλά αργότερα το μετάνιωσα πραγματικά. Γιατί την επόμενη μέρα πέρασα αρκετές ώρες ψάχνοντας για το γραφείο της Claro και στάθηκα και εκεί στην ουρά. Γλίτωσα τα 5€ αλλά μετά έχασα σχεδόν μισή μέρα. Δεν αξίζει τον κόπο!
Κάτι ακόμα έχει γράψει ότι και η εφαρμογή της Movistar είναι καλύτερη.

Και ακόμα μας γράφουν ότι μόλις βγείτε από το αεροδρόμιο απέναντι υπάρχει κάποιο γραφείο της Claro

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.835
Μέλη
39.600
Νεότερο μέλος
chrisdi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα