Περού Ταξιδι στο Περου

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
στο Μάτσου Πίτσου (και που ποτέ δεν έχω ακούσει κανέναν να το αναφέρει με το σωστό "κ" στη μέση,
Ε όχι και κανέναν. Έχουν μαλλιάσει τα δάχτυλα μου εδω μέσα να το γράφω σωστά....

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ε όχι και κανέναν. Έχουν μαλλιάσει τα δάχτυλα μου εδω μέσα να το γράφω σωστά....
Κανένα Περουβιανό, να είμαι πιο ακριβής, όλοι Μάτσου Πίτσου το λένε. Μόνο για να εντυπωσιάσουν κανένα ξένο είναι το "ξέρατε ότι η σωστή προφορά είναι...";

Πρώτη μέρα στη σχολή ξεναγών στο Κούσκο το πρώτο που μας είπαν "μην αρχίσετε με τα κ μεταξύ μας τώρα περουβιανοί άνθρωποι"!

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Βόρνεο
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Ό,τι είπαν οι παραπάνω για τον ξεναγό: Χωρίς ξεναγό είναι σα να μην πήγες, ή τέλος πάντων σου μένει μια απίστευτη θέα και κάτι ωραίες πέτρες, αλλά έχεις χάσει όλο το μεγαλείο της φιλοσοφίας και πολυπλοκότητας του μέρους. Ναι, βρίσκεις κι επιτόπου και μάλιστα μετά τις 12 είναι χαμηλότερες οι τιμές. Αν πάρεις ξεναγό μόνος σου προφανώς έχεις μεγαλύτερη ευελιξία και θα το προτιμούσα. Άσε που το backtracking είναι πολύ πιο εύκολο με 2 μόλις άτομα.

Όσες φορές έχω πάει στο Μάτσου Πίτσου (και που ποτέ δεν έχω ακούσει κανέναν να το αναφέρει με το σωστό "κ" στη μέση, ούτε καν στα Κέτσουα, πιο πολύ για φιγούρα είναι η "σωστή" προφορά σα να λες το Βαζέχα Βαρτσίχα και μόνο σε ξενάγηση το ακούς), αν έμπαινες με εισιτήριο μετά τις 12 τα πράγματα ήταν τόσο χαλαρά που άλλαζες μονοπάτι, πήγαινες προς τα πίσω, καταστρατηγούσες τους χρόνους κλπ, οι φύλακες πια δε νοιάζονται γιατί σχεδόν όλοι μετά τις 2-3μμ φεύγουν κι είναι κι αυτοί πιο χαλαροί, μη σου πω ότι βγάζουν σάντουιτς και χέστηκαν τι γίνεται στον έτσι κι αλλιώς πολύ πιο αραιωμένο από κόσμο χώρο. Κοινώς θα προτιμούσα εισιτήριο όχι από τα πολύ πρωινά. Δεν έχω πάει όμως μετά τον Ιούνιο (αν και θα πάω οσονούπω). Επιστροφή θα έβαζα όσο πιο αργά γίνεται, δεν έχει πλάκα το άγχος να προλάβεις το τραίνο. Προσωπικά θα έμενα στο χώρο μέχρι να με πετάξουν έξω (μια φορά έμεινα κι αφού έκλεισε, πριν πολλά χρόνια βέβαια και παραλίγο να χάσουμε τα πόδια μας το βράδυ από το κρύο).

Το μέρος είναι απίστευτο. Κάνε όσα περισσότερα μπορείς, μια φορά θα πας μάλλον. Δώσε χρόνο, χρήμα, κόπο, γόνατα, είναι ένα από αυτά τα 2-3 μοναδικά μέρη στον πλανήτη.
Σκεφτόμουνα να μείνω στο Aguas calientes, το πρωί να πάω νωρίς στον αρχαιολογικό χώρο και το βράδυ να γυρίσω στο ollanda. Εσύ λες μάλλον είναι καλύτερα να φύγω από ollanda, να μπω πιο αργα στον αρχαιολογικό και το βράδυ να μείνω Aguas calientes για να μην τρέχω να προλάβω το τρένο.
Επίσης, η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε η ιδέα να πάω μέχρι το hidroelectrica, να περπατήσω τις 2-3 ώρες μέχρι το aguas calientes και να γυρίσω με το τρένο. Διαβάσα όμως ότι μεχρι και το Μάρτη πιθανόν να είναι επικίνδυνο λόγω των βροχών.

Last edited:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σκεφτόμουνα να μείνω στο Aguas calientes, το πρωί να πάω νωρίς στον αρχαιολογικό χώρο και το βράδυ να γυρίσω στο ollanda. Εσύ λες μάλλον είναι καλύτερα να φύγω από ollanda, να μπω πιο αργα στον αρχαιολογικό και το βράδυ να μείνω Aguas calientes για να μην τρέχω να προλάβω το τρένο.
Επίσης, η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε η ιδέα να πάω μέχρι το hidroelectrica, να περπατήσω τις 2-3 ώρες μέχρι το aguas calientes και να γυρίσω με το τρένο. Διαβάσα όμως ότι μεχρι και το Μάρτη πιθανόν να είναι επικίνδυνο λόγω των βροχών.
Δες πότε φεύγει και το τελευταίο τραίνο, συνήθως μια χαρά προλαβαίνεις χωρίς να χρειαστεί να περάσεις το βράδυ στο Aguas Calientes. Ασχέτως του τι θα κάνεις με το Μάτσου Πίτσου, το Ollanta είναι μαγεία το βράδυ, ένα βράδυ να μείνεις οπωσδήποτε.

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Βόρνεο
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Δες πότε φεύγει και το τελευταίο τραίνο, συνήθως μια χαρά προλαβαίνεις χωρίς να χρειαστεί να περάσεις το βράδυ στο Aguas Calientes. Ασχέτως του τι θα κάνεις με το Μάτσου Πίτσου, το Ollanta είναι μαγεία το βράδυ, ένα βράδυ να μείνεις οπωσδήποτε.
Ναι, θα μείνω. Γενικά στην περιοχή θα μείνω 6 μέρες.
Να ρωτήσω κάτι άλλο. Διάβασα καπου ότι τα ballestras τα λένε τα Γκαλαπάγκος του Περού. Εγώ που έχω πάει στα Γκαλαπαγκος, αξίζει να πάω και στα ballestras ή θα είναι ένα αντίγραφο - κατώτερο μάλιστα;

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ναι, θα μείνω. Γενικά στην περιοχή θα μείνω 6 μέρες.
Να ρωτήσω κάτι άλλο. Διάβασα καπου ότι τα ballestras τα λένε τα Γκαλαπάγκος του Περού. Εγώ που έχω πάει στα Γκαλαπαγκος, αξίζει να πάω και στα ballestras ή θα είναι ένα αντίγραφο - κατώτερο μάλιστα;
Έχει πλάκα που γράφεις τα μισά ονόματα λάθος :haha: .
Είναι διαφορετικά, αλλά μάλλον υποδεέστερα (δεν έχω πάει στα Γκαλάπαγκος). Η φύση είναι διαφορετική κι έχει ενα αρχαιολογικό ενδιαφέρον αλλά σαν πανίδα καμία σχέση. Αν είναι να αφήσεις κάτι άλλο έξω, στη θέση σου θα προτιμούσα αυτό το κάτι άλλο (πχ Νάσκα, Colca, Huacachina, Trujillo, μην αρχίσω με το βορά Chachapoyas και σία). Αλλά έτσι κι αλλιώς μιλάμε για 2 ωρίστες και λίγα ευρώ. Μετά να φας και μια parihuela.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.649
Μέλη
39.399
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom