• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περού Ταξιδι στο Περου

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Έχετε δίκιο και οι 2, το σκεφτόμουν τελείως λάθος. Trujillo θα μπει οπωσδήποτε, αλίμονο αν δεν δω chan chan.

Θα ήθελα να αποφύγω τις πολλές πτήσεις, οπότε σκέφτομαι το εξής. Lima-Pisco-Paracas(Ballestas)-Nasca-Cusco με λεωφορεία. Πτήση από Cusco για Trujillo (ή Chiclayo θα το ψάξω λίγο παραπάνω για Σιπάν) και κατέβασμα σε Huaraz-Caral-Lima με λεωφορεία. Είναι ότι πιο πλήρες μπορώ να κάνω για τους ρυθμούς μου. Θέλω να έχω την δυνατότητα αν μου αρέσει ένα μέρος να κάτσω παραπάνω, αν γίνει καμιά στραβή να μπορώ να αλλάξω το πλάνο κλπ.
Μπορείτε να πετάξετε πάνω από τις γραμμές με πτήση από το Πισκο. Έτσι γλιτώνεις και το δρόμο μέχρι τη Νασκα και μετά το αγγούρι από Νασκα μέχρι Κουσκο οδικώς, μπορείς να πετάξεις από Λίμα.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Μπορείτε να πετάξετε πάνω από τις γραμμές με πτήση από το Πισκο. Έτσι γλιτώνεις και το δρόμο μέχρι τη Νασκα και μετά το αγγούρι από Νασκα μέχρι Κουσκο οδικώς, μπορείς να πετάξεις από Λίμα.
Ευχαριστώ για την ιδέα. Βλέπω ότι κοστίζει περίπου 200ε παραπάνω η πτήση από Πίσκο και διαρκεί και καμιά ώρα περισσότερο. Σε αυτά τα μικρά αεροπλάνα δεν ξέρω αν θα την παλέψω. Θα το ψάξω κι άλλο.

Είχα ρωτήσει και παλιότερα αλλά ξαναρωτώ σε περίπτωση που υπάρχει νεότερη πρόταση. Μεταξύ Νάσκα και Κούσκο υπάρχει κάποια πόλη που να αξίζει σταμάτημα για βόλτα και διανυκτέρευση. Όχι τόσο για αρχαία ή σημεία ενδιαφέροντος απλά να είναι όμορφη και γραφική.

TsAnn

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Μεταξύ Νάσκα και Κούσκο υπάρχει κάποια πόλη που να αξίζει σταμάτημα για βόλτα και διανυκτέρευση. Όχι τόσο για αρχαία ή σημεία ενδιαφέροντος απλά να είναι όμορφη και γραφική.
Επειδή το ψάχνω κ εγώ το συγκεκριμένο θέμα, αυτό που έχω βρει είναι η στάση που κάνει το λεωφορείο της cruz del sur στο Abancay. Αν θες απλά να σπάσεις την διαδρομή, νομίζω πως ειναι μια καλή περίπτωση.
Απο κει και πέρα έχει ωραία μέρη η περιοχή. Το πως τα προσεγγίζεις είναι το θέμα!

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Επειδή το ψάχνω κ εγώ το συγκεκριμένο θέμα, αυτό που έχω βρει είναι η στάση που κάνει το λεωφορείο της cruz del sur στο Abancay. Αν θες απλά να σπάσεις την διαδρομή, νομίζω πως ειναι μια καλή περίπτωση.
Απο κει και πέρα έχει ωραία μέρη η περιοχή. Το πως τα προσεγγίζεις είναι το θέμα!
No está mal. Είναι και κοντά σε Choquequirao και Vilcabamba τα οποία έχει αποθεώσει ο @Yorgos. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα έριχνα άκυρο στις γραμμές της Νάσκα, θα την έβγαζα με τον πολυέλαιο στο Παράκας και θα προσέγγιζα το Κούσκο από Ayacucho που φαίνεται να είναι στο στυλ πόλης που μου αρέσει.

Θέλει πολύ μελέτη το πράγμα.

x7777

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
No está mal. Είναι και κοντά σε Choquequirao και Vilcabamba τα οποία έχει αποθεώσει ο @Yorgos. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα έριχνα άκυρο στις γραμμές της Νάσκα, θα την έβγαζα με τον πολυέλαιο στο Παράκας και θα προσέγγιζα το Κούσκο από Ayacucho που φαίνεται να είναι στο στυλ πόλης που μου αρέσει.

Ayacucho εγώ δε μπόρεσα να φτάσω απο Cusco με τίποτα. Έχουν επανέλθει οι συνδέσεις των λεωφορείων;
Η εταιρεία που έκανε τη διαδρομή είχε κλείσει εντελώς λόγω covid πριν 4-5 μήνες.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Ayacucho εγώ δε μπόρεσα να φτάσω απο Cusco με τίποτα. Έχουν επανέλθει οι συνδέσεις των λεωφορείων;
Η εταιρεία που έκανε τη διαδρομή είχε κλείσει εντελώς λόγω covid πριν 4-5 μήνες.

Ούτε από Ayacucho προς Abancay υπάρχει κάτι;

TsAnn

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα

Την έχω διαβάσει την ιστορία- επος στο παρελθόν. Αλλά εγώ δεν είμαι των πολυήμερων τρεκ, οπότε θα αρκεστώ στα υπόλοιπα. Στο Ayacucho πας απο Ica, αλλά έπειτα Cusco? Μόνο αεροπορικώς? Ιδού η απορία μου!

x7777

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Στη περιοχη δε μπορεσα να βρω τροπο να παω στο Ayacucho με κανενα ενδιαμεσο. Ισως να μπορεις αν μεινεις πχ Abancay αλλα εγω δεν ηθελα να κανω διανυκτερευση. Αλλα και παλι δεν ειμαι σιγουρος οτι ακομη και ετσι ειχε λεωφορεια.

TsAnn

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Ο οδηγός μου λέει πως πας με κολεκτιβος, αλλά είναι προ κοβιντ.
Θεωρώ πως κάποιος τρόπος θα υπάρχει να κινηθείς στην περιοχή.
Εγώ σκέφτομαι Ica- Ayacucho με λεωφ. Κ από Abancay- Cusco

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Ο οδηγός μου λέει πως πας με κολεκτιβος, αλλά είναι προ κοβιντ.
Θεωρώ πως κάποιος τρόπος θα υπάρχει να κινηθείς στην περιοχή.
Εγώ σκέφτομαι Ica- Ayacucho με λεωφ. Κ από Abancay- Cusco
To Ica- Ayacucho ποια εταιρεία το κάνει;

Το καλό (για μένα) είναι ότι πας πριν από μένα οπότε θα έχω μια ιδέα τι συμβαίνει.

TsAnn

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
To Ica- Ayacucho ποια εταιρεία το κάνει;

Το καλό (για μένα) είναι ότι πας πριν από μένα οπότε θα έχω μια ιδέα τι συμβαίνει.
Palomino κ oropesa. Άγνωστες κ οι δυο σε μένα. Απο το red bus βρήκα πως γίνονται δρομολόγια, το οποίο μου πρότεινε ο φίλος παραπάνω.
Μακάρι να μην γίνει καμιά στραβή και να σε κατατοπίσω!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ευχαριστώ για την ιδέα. Βλέπω ότι κοστίζει περίπου 200ε παραπάνω η πτήση από Πίσκο και διαρκεί και καμιά ώρα περισσότερο. Σε αυτά τα μικρά αεροπλάνα δεν ξέρω αν θα την παλέψω. Θα το ψάξω κι άλλο.

Είχα ρωτήσει και παλιότερα αλλά ξαναρωτώ σε περίπτωση που υπάρχει νεότερη πρόταση. Μεταξύ Νάσκα και Κούσκο υπάρχει κάποια πόλη που να αξίζει σταμάτημα για βόλτα και διανυκτέρευση. Όχι τόσο για αρχαία ή σημεία ενδιαφέροντος απλά να είναι όμορφη και γραφική.
Το αεροπλάνο από Πισκο είναι 12θεσιο , με.ολες τις θέσεις να έχουν παράθυρο. Είναι σαφώς πιο άνετο (και ασφαλές) από τα Τσεσνα που φεύγουν από το "αεροδρόμιο " της Νάσκα. Συνολικά πληρώνω 200 ευρώ για την πτήση από εκεί, δεν ξέρω αν ανέβηκε η τιμή.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom