Sassenach77
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γη του Πυρός
Όχι. Μπήκα, πριν που σου απάντησα, στο σαιτ των εισιτηρίων και είδα οτι έχουν κάνει αλλαγές....Μπαίνεις δηλαδή στον αρχαιολογικό από νωρίς αν θέλεις, γυρνάς όσο θες, μετά -στις 10- περνάς για το Wayna Picchu, και έπειτα συνεχίζεις στον αρχαιολογικό για όσες ώρες θέλεις;
Εγώ μπήκα τον Απρίλιο του 2018. Τότε είχες δύο επιλογές για την ακρόπολη του Μάτσου Πίκτσου. Ή να μπείς στις 06:00 έως τις 12:00 ή (αν θυμάμαι καλά) να μπείς μετά απο δύο ώρες ή τρείς ώρες στις 08:00 ή 09:00 έως τις 14:00 ή 15:00 που έκλεινε ο αρχαιολογικός χώρος. Δεν θυμάμαι καλά το δεύτερο γκρούπ πότε ξεκινούσε. Για το Ουάινα Πίκτσου και για το βουνό του Μάτσου Πίκτσου υπήρχαν δύο επιλογές, μία για κάθε γρούπ. Αυτοί που έμπαιναν στις 06:00 το πρωί και ήθελαν να ανέβουν στο Ουάινα, μπορούσαν να το κάνουν στις 10:00-11:00. Αυτήν είχα επιλέξει εγώ.
Απο οτι είδα πλέον αυτό έχει αλλάξει και κατα την γνώμη μου έχει γίνει χειρότερο. Έτσι όπως είναι τώρα σε περιορίζει αρκετά....Έχεις τρείς επιλογές αν θέλεις να κάνεις το Ουάινα Πίκτσου μαζί με την ακρόπολη. Τις δύο που ανέφερες και άλλη μία που λέει οτι μπορείς να μπείς στην ακρόπολη στις 08:00 και να ανέβεις στο Ουάινα Πίκτσου στις 10:00 που είναι και η πιο καλή επιλογή κατα την γνώμη μου. Αν συγκρίνω όμως με τις επιλογές που είχα εγώ με τις τωρινές, τότε αυτές που είχα εγώ ήταν καλύτερες....
Στην παρακάτω φώτο, κάτω δεξιά που έχω βάλει τον κόκκινο κύκλο είναι η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο. Πρίν δύο χρόνια ήμασταν υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε σηματοδοτημένο μονοπάτι σύμφωνα με τη φορά του ρολογιού, δλδ μπορούσες να ακολουθήσεις το μπλέ βέλος στη φώτο. Εκεί που καταλήγει το μπλέ βέλος είναι η είσοδος στο Ουάινα Πίκτσου. Αυτό νομίζω δεν έχει αλλάξει ακόμα, όπως και το γεγονός οτι δεν επιτρέπεται να κάνεις πισωγυρίσματα, κάτι που δεν γνώριζα εγώ τότε και αναγκάστηκα να δείξω στο φύλακα που μου έκλεινε το μονοπάτι οτι έχω εισιτήριο για το Ουάινα Πίκτσου και τελικά με άφησε να γυρίσω πίσω (είχα φτάσει κοντά στις "τρείς πόρτες").Η η είσοδος για το Wayana Picchu είναι μέσα στον αρχαιολογικό. Τα 'έχω αρκετά μπερδεμένα...
Όταν θα κατέβεις απο το Ουάινα Πίκτσου ακολουθείς το κίτρινο βέλος για να βγείς.