Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Οδικώς από Λίμα. Τις γραμμές νασκα μπορείτε να τις δείτε πετώντας κι από την ικα.
Η μετάβαση απο το ένα μέρος στο άλλο με αεροπλάνο δεν σημαίνει οτι θα σου εξοικονομήσει χρόνο απαραίτητα. Αν μεταβείς κάπου με βραδινό λεωφορείο, θα κάνεις περισσότερο οικονομία, γιατί τα λεωφορεία είναι πιο φθηνά, αλλά θα έχεις και μία διανυκτέρευση λιγότερη σε κατάλυμα. Θα έχεις όμως παραπάνω κούραση, χωρίς αυτό να είναι ο κανόνας, γιατί υπάρχουν πολλοί που κοιμούνται σαν πουλάκια σε αυτές τις διαδρομέςΕυχαριστώ Γιώργο. Δε μας πειράζει το τρέξιμο, έχουμε μάθει σ'αυτό στα ταξίδια μας, όσο το να βολεύει κάποια εσωτερική πτήση σε παρακείμενο αεροδρόμιο. Η λογική είναι οτι με το που κατεβαίνουμε στη χώρα φεύγουμε αμέσως. Ψάχνω τώρα για τις περιοχές που λες, ποιο αεροδρόμιο βολεύει αλήθεια;
Άρτι αφιχθείς από Περού, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ! Μείναμε 5 ημέρες/νύχτες στην ιερή κοιλάδα και το πρόγραμμα ειχε ως εξής:Σ ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Είμαι έτσι κι αλλιώς γλυκατζής δεν θα ειναι πρόβλημα για μενα να κουβαλάω σοκολάτες, άντε και μπάρες μαζί μου
Ωραίο το πρόγραμμα σου πραγματικά, είδες πολλά σε αυτες τις μέρες, παίρνω δύναμη και πιστεύω να προλάβω κ εγώ να δω όσα έχω προγραμματίσει, αρκεί να συνεργαστεί όλο το υπόλοιπο σύμπαν μαζί μου!
Καλή συνέχεια
Σίγουρα όχι κάτι τύποι σαν εμένα που είναι κοντά στα 2 μέτρα και δε μπορούν να βολευτούν πουθενα......γιατί υπάρχουν πολλοί που κοιμούνται σαν πουλάκια σε αυτές τις διαδρομές
Ωραίο πρόγραμμα φίλε @anlazar , πλησιάζει σ'αυτό που θέλουμε ουσιαστικά για τις 5 μέρες.Άρτι αφιχθείς από Περού, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ! Μείναμε 5 ημέρες/νύχτες στην ιερή κοιλάδα και το πρόγραμμα ειχε ως εξής...
Και αυτός είναι παράγοντας που με προβληματίζει, έχοντας ιστορικό μάλιστα βροχικού άσθματος. Θα το ψάξω και φαρμακευτικά. Θα επανέλθω με ερωτήσεις, σ'ευχαριστώ πολύ.Ωστόσο έχε υπόψιν σου ότι η πρώτη ημέρα στο Κούσκο μπορεί να πάει και χαμένη !!! Εμείς λόγω του υψομέτρου...
Τη καλή πληροφορία (μπύρες) τη κρατάς για το τέλος όμως...Όντως αξίζει να πιεστείς χρονικά, το μόνο που εγώ θα πρότεινα είναι στη Νάσκα να μην μείνεις ή το πολύ ένα βράδυ. Ίκα και πέριξ μου άρεσαν περισσότερο. Η χώρα είναι τεράστια όποτε δες αποστάσεις κλπ. Το βραδυνό λεωφορείο δεν είναι τόσο δύσκολο, πιστεύω χωράς! Έχει και ωραίες μπύρες να ξες!
Ε καθίστε κι ένα βράδυ Λίμα. Τόσα μουσεία και φαγηταρες έχει.Τη καλή πληροφορία (μπύρες) τη κρατάς για το τέλος όμως...
Δε ξέρω, οι μετακινήσεις είναι ένα θέμα που προβληματίζει. Κι εγώ έχω δει για Ica, το θέμα είναι πως φτάνεις εκεί εύκολα. Ποιος έχει το κουράγιο μετά από 20φεύγα ώρες πτήση και αναμονή, να μπει κατευθείαν και σε λεωφορείο. Είναι λίγο σκότωμα... Και δε παίρνει να κάψουμε μέρα για ξεκούραση, είναι πολύ περιορισμένες!
Έχεις πει οτι εχεις αφιερώσει συγκεκριμένες μέρες στη Λίμα. Και αν καταλαβαίνω σωστά, αυτές οι μέρες δεν είναι στην αρχή, αφού λές οτι είναι σκότωμα να πάρεις λεωφορείο μόλις φτάσεις. Πότε τις έχεις υπολογίσει; Επίσης, ποια εποχή θα πάς αν επιτρέπεται;Σίγουρα όχι κάτι τύποι σαν εμένα που είναι κοντά στα 2 μέτρα και δε μπορούν να βολευτούν πουθενα...
Πέρα απ΄ τη πλάκα, δεδομένης της πίεσης του χρόνου πρέπει να το τσεκάρω καλά, να μου βγουν όλα με εσωτερικές για να έχω όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Γι αυτό το λόγο μπήκε στο κάδρο και η Αρεκίπα... Δε ξερω αν αξίζει το κόπο όμως ή όχι, ή αν μπορώ να βρώ κάτι άλλο...
Καλημέρα, και ευχαριστώ για την απάνηση.Έχεις πει οτι εχεις αφιερώσει συγκεκριμένες μέρες στη Λίμα. Και αν καταλαβαίνω σωστά...!
Σίγουρα Γιώργο, από προχθές που το ψάχνω το έχω καταλάβει. Ωστόσο τα βλέπω για την επόμενη επίσκεψη (να είμαστε καλά να έχουμε φθηνά αεροπορικά πάνω απ΄όλα )Πολύ υποδεέστερη η Αρεκιπα είτε από τα βόρεια της Λίμα, είτε από νασκα, ικα, ουακατσινα
Η χουλιακα παίζει να είναι η πιο άσχημη πόλη της λατινικής Αμερικής. Μεγάλο χάσιμο χρόνου το πουνο για μένα, με αεροπλάνα κλπ. Νασκα και πάλι νασκα, με ένα τρανσφερακι από Λίμα.Σίγουρα Γιώργο, από προχθές που το ψάχνω το έχω καταλάβει. Ωστόσο τα βλέπω για την επόμενη επίσκεψη (να είμαστε καλά να έχουμε φθηνά αεροπορικά πάνω απ΄όλα )
Για Juliaca τι άποψη έχεις; Βασικά μένεις εκεί ή πας Puno και κάνεις ημερήσια στη λίμνη;
Ή έχει κάτι άλλο κοντά που αξίζει περισσότερο;