Ισπανία Ταξιδι στην Barcelona

Carpe_Diem_Rj

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Γεια σας .ΕΙμαι νεο μελος του forum. Ειμαι σε αναζητηση για ταξιδι για πρωτη φορα στην Barcelona. Θα ειμαστε 3 ατομα...δεν μας ενδιαφερει καποιο ακριβο ξενοδοχειο απλα να προσφερει τα απαραιτητα και ιντερνετ:)P).Θα παμε αρχες Νοεμβρη. Επειδη θα ειναι το πρωτο ταξιδι για Βαρκελωνη για ηθηλα μια μικρη βοηθεια που ακριβος να ψαξω για τυχον προσφορες για φθηνα ξενοδοχειο αξιοθεατα κτλπ. Ευχαριστω !
 

alexandra75

Member
Μηνύματα
199
Likes
25
Για φτηνό ξενοδοχείο στο πιο κεντρικό σημείο δες εδώ:
Booking.com: Hotel Lloret Ramblas, Barcelona, Spain - 134 Guest reviews. Book your hotel now!


Για ξενώνες στη Βαρκελώνη δες εδώ: Διάβασε κριτικές και δες βαθμολογίες επισκεπτών και επέλεξε:
Booking.com: Search results. Book your hotel now!

και εδώ:
EuroCheapo - CheapoSearch: Find cheap hotels in Europe

Θα σου δώσω παραδείγματα από την Αθήνα για να πάρεις μια πρώτη ιδέα για τη κοινωνική γεωγραφία της Βαρκελώνης .
Γενικά, αν είστε νέα παιδιά θα σου πρότεινα να ψάξεις κάτι γύρω από τη Rambla (κεντρικός πεζόδρομος, κάτι σαν τη Ερμου, ας πούμε.....) και την Placa Catalunya (φαντάσου η δική μας πλατεία Συντάγματος), απέφυγε την περιοχή Raval (απέφυγε τη στάση Metro Liceu)γιατί το χειμώνα κάποιοι δρόμοι της μετατρεπονται σε κάτι σαν την δική μας Γερανίου (ναρκωτικά, πορνεία). Η περιοχή Bari Gottic είναι κάτι σαν το Ψυρρή, με τα καλά και τα κακά του....(υπάρχουν κάποια σημεία λόγω παλιάς αποχέτευσης που μυρίζουν ιδιαίτερα άσχημα).

επειδή θα πας Νοέμβριο δεν έχει νόημα να ψάξεις για διαμονή κοντά στη θάλασσα δηλ, Barcelonetta γιατί μετά τον Οκτώβριο η περιοχή είναι ψιλοέρημη. Οι οδηγοί που την περιγράφουν ως super ζωντανή περιοχή αναφέρονται στους καλοκαιρινούς μήνες.

Πληροφορίες για Βαρκελώνη θα βρεις μαζεμένες εδώ:
Βαρκελώνη - Το Ελληνικό Forum για Ταξίδια
 

zozoka

Member
Μηνύματα
9
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντία
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ
Γεια σας .ΕΙμαι νεο μελος του forum. Ειμαι σε αναζητηση για ταξιδι για πρωτη φορα στην Barcelona. Θα ειμαστε 3 ατομα...δεν μας ενδιαφερει καποιο ακριβο ξενοδοχειο απλα να προσφερει τα απαραιτητα και ιντερνετ:)P).Θα παμε αρχες Νοεμβρη. Επειδη θα ειναι το πρωτο ταξιδι για Βαρκελωνη για ηθηλα μια μικρη βοηθεια που ακριβος να ψαξω για τυχον προσφορες για φθηνα ξενοδοχειο αξιοθεατα κτλπ. Ευχαριστω !

Γειά σου!
Εγώ στην Βαρκελώνη πήγα τον Φεβρουάριο του 2009, για 5 μέρες..
Τα αξιοθέατα είναι αρκετα: Σαγκράδα Φαμίλια, ο καθεδρικός ναός τους, η Ράμπλα (δρόμος τύπου Ερμού), το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου, η Πεδρέρα, το Παρκ Γκουέλ, το ενυδρείο που έχει στην παραλία και είναι φανταστικό (μπαίνεις σε θόλο, και βλέπεις τριγύρω σου τεράστιους καρχαρίες κτλ) και φυσικά... το ναο...:haha: Κάμπ Νόου.. (το γήπεδο)
Εμείς έτυχε και πήγαμε και σε ματς της Μπαρτσελόνα με την Εσπανιόλ και ήταν σούπερ...

Για φαγητό σίγουρα θα βρεις φτηνά.. Απο μπεργκεράδικα, και πιτσαρίες, μέχρι μαγαζάκια με τάπας και παέγια..

Για ξενοδοχεία σίγουρα υπάρχουν πολλά φτηνά.. 2-3 αστέρων. Το είχαμε κλείσει από το ιντερνετ..

Ελπίζω να βοήθησα!

ΥΓ: Οι Καταλανοί είναι πολύ ευγενικοί, και θέλουν να βοηθούν, αλλά πολύ σπάνια θα πετύχεις κάποιον να μιλάει Αγγλικά... Μεγάλο πρόβλημα...:shock:
 

Carpe_Diem_Rj

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Geia xara!!! Thimasai se poio xenodoxeio eixes meinei esi? Gia na katalabw otan les fthino se ti times pripou na anamenw auth thn periodo gia ena triklino? Barcelona -Valenthia exei tn periodo pou tha paw lew na klisw eishthria...
 

geopnd

Member
Μηνύματα
274
Likes
125
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο-Σκωτια
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
barcelona

γεια σου φιλος και τα χαιρετισματα μου στην μεγαλη μου αγαπη ισπανια.φιλε στην βαρκελωνη θα βρεις απειρα ξενοδοχεια,hostel, οτι τραβαει η ψυχη σου και η τσεπη σου.ψαξε στο booking.com και θα βρεις παρα πολλα.μεινε λα ραμπλα.να την εχεις σαν βαση για εξερευνησεις στην υπολοιπη βαρκελωνη.γκοθικ καλη περιοχη αλλα αρκετα ψηλα.θελει μετρο κτλ.θα πας σιγουρα αλλα μην την εχεις για βαση.ενα τρικλινο υπολογισε περιπου στα 60-90.μπορει και να βρεις και φθηνοτερα αν ψαξεις καλα.νοικιασε στανταρ ποδηλατο.τα σπαει η πολη να την γυρισεις με ποδηλατο.δεν ειναι ακριβο.φαε παεγια και ταπας και εννοειτε βρωμικο τουρκικο ή πακιστανικο.ειναι γεματη η βαρκλωνη απο μικρα μαγαζακια που κανουν απιστευτο φαγητο.ψαξε επισης για ενα εστιατοριο στα στενακια στην ραμπλα το οποιο μοιαζει χλιδα και πανακριβο,αλλα ειναι παμφθηνο.και αυτο γιατι οι μαγειρες και οι λοιποι εργαζομενοι ειναι φοιτητες ειδικευομενοι!!!τρελο φαγητο θα ριξεις.πηγαινε μια βολτα απο το τεραστιο και πανεμορφο παρκο της τσιταντελα.ανεβα στον λοφο του μονζουιτ,πηγαινε σε φλαμεγκο μπαρ να χασεις την λιγο την μπαλιτσα :shock:....πηγαινε σε κλαμπ-ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΕ ΚΛΑΠΜ ΕΛΛΑΔΑ,ΕΚΕΙ ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ!!!-.κανε μια βολτα κατω παραλια,μπαρτσελονετα( σωστα υποθηκε οτι καλοκαιρι εκει τα σπαει-,αγαλμα κολομβου κτλ...γενικα οτι στενο βρεις παρτο.δεν υπαρχει περιπτωση να μην βρεθεις σε κατι μαγικο.ακομη πηγαινε και δες κτηρια γκαουντι.ο τυπος δεν ξερω τι ναρκωτικα επαιρνε και εβγαζε τετοια σχεδια στα κτιρια.επισης να εχεις το νου σου σε μετρο κτλ.την αρπαχτη οι τυποι την εχουν κανει επιστημη.να φανταστεις οταν νοικιασαμε ποδηλατα, οτυπος μας ειπε να βγαζουμε την σελα και να την παιρνουμε μαζι μας!!!!!!!:haha:
θα δεις πολλα ντιλια με ναρκωτικα και ιεροδουλες ολη την μερα.αν δεν θελεις να ασχοληθεις αρνησου ευγενικα με ενα νευμα ή γυρισμα καφελιου χαλάρα και δεν τρεχει καστανα.στην ισπανια γενικοτερα δεν ασχολειται κανενας μαζι σου αν δεν ασχοληθεις πρωτα εσυ.σου προτεινω να νοικιασετε αυτοκινητο αν βγειτε εκτος βαρκελωνης.τελοιοι δρομοι για οδηγηση. Cheap Car hire in Spain: Rent a vehicle with Rentspain. πολυ καλο σαιτ,φθηνο και εμπειστο.για οτι αλλο θελησεις πες μου.ενα καλο τιπ για ολους και ολες.για ολους τους προορισμους....
ενα μηνα περιπου πριν πατε οπουδηποτε παρτε τηλ στην πρεσβεια της χωρας που θα πατε-αν εχει πρεσβεια ή προξενειο ελλαδα-.πειτε οτι πατε στην χωρα τους και θελετε ενημερωτικο υλικο.χαρτες κτλ...το εχω κανει για αυστρια,τουρκια,ισπανια,πορτογαλια και οι τυποι μου στειλανε συντομως παρακαλω ενα τονο υλικο.αψογοι απλως!
 

alexandra75

Member
Μηνύματα
199
Likes
25
αν δεν σας ενδιαφέρουν οι ανέσεις, αυτό είναι σε πολύ καλό σημείο και έρχεται περίπου 90ευρώ/βραδιά, δηλαδή 30ευρώ ο καθένας/ανά βράδυ

Booking.com: hotel Hostal Layetana, Barcelona, Spain - 212 Guest reviews. Book your hotel now!

και αυτό που είναι στην ιδανικότερη τοποθεσία έρχεται περίπου 100ευρώ το βράδυ συνολικά.

Booking.com: Hotel Lloret Ramblas, Barcelona, Spain - 134 Guest reviews. Book your hotel now!
 

Cloud_9

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Αναζητείται χρόνος. . .
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλησπέρα σας!
Γράφω εδώ συνεχίζονταςτο θέμα, μια που θεωρώ ανούσιο το να ανοίξω νέο θέμα με την ίδια απορία!
Κλείσαμε με τον σύζυγο για Βαρκελώνη αρχές Δεκέμβρη και είμαστε ενθουσιασμένοι, μια
που βρήκα οικονομικότατα εισητήρια! Τώρα ψάχνω για οικονομική διαμονή, αλλά με
αγχώνει λίγο το θέμα της περιοχής. Επίσης, καθώς είμαι ξενοδοχοϋπάλληλος, δεν θέλω να
την πατήσω, τι θα πρέπει να έχω υπόψιν μου στις ξενοδοχειακές συναλλαγές?
Υπάρχει κάτι που για την Ισπανία θεωρείται αυτονόητο, αλλά όχι για εμάς τους Έλληνες?
 
Last edited by a moderator:

thanosth

Member
Μηνύματα
3.431
Likes
7.532
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
καλώς μας ήρθες σύννεφο9.:cool:

πληροφορίες για διαμονή μπορείς να βρείς διαβάζοντας εδώ:
http://www.travelstories.gr/%E2%E1%...0%EB%E7%EA%F4%EF%E9/6612-hotel-barcelona.html

και εδώ μπορείς να βρεις τις περισσότερες πληροφορίες γύρω από την βαρκελώνη,,,φαγητο, μπαράκια ψώνια, κτλ.

Βαρκελωνόπληκτοι - Το Ελληνικό Forum για Ταξίδια

αξιόλογος και ο ταξιδιωτικός οδηγός για την Βαρκελώνη που μπορείς να τον μελετήσεις εδώ και να σου λυθούν ενδεχομένως κάποιες απορίες :

Βαρκελώνη - Το Ελληνικό Forum για Ταξίδια

τέλος υπάρχει και το μέλος panpan που είναι μόμινος κάτοικος Βαρκελώνης που μπορεί να σου λύσει οποιαδήποτε απορία σχετική με την επίσκεψή σου στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας..;)

Καλά να περάσεις στο ταξίδι αυτό!
:cool:
 

rena1988

Member
Μηνύματα
294
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
Ζανζιβάρη (11/2021)
Ταξίδι-Όνειρο
Περου
παιδια να κανω και γω μια ερωτηση. ιανουαριο θα παω και γω βαρκελωνη...βρηκα φτηνο εισητηριο 160ευρω απο θεσσαλονικη και τ εκλεισα...και επειδη αν δεν βρεθει παρεα θα παω μονη, ηθελα να ρωτησω ποιες περιοχες ειναι καλυτερα να αποφευγονται...και ποιες ωρες
 

alexandra75

Member
Μηνύματα
199
Likes
25
Ρένα, η αλήθεια έιναι πως η Βαρκελώνη είναι διαφορετική το χειμώνα από ότι το καλοκαίρι. Επειδή το καλοκαίρι έχει πάρα πολύ κόσμο σε όλες τις περιοχές δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Το χειμώνα αλλάζουν λίγο τα πράγματα.
Θα σου πρότεινα να αποφύγεις την περιοχή El Raval. Χοντρικά είναι η περιοχή που είναι στο δεξί σου χέρι (όπως κατεβαίνεις ) τη La Rambla. και η περιοχή της Barcelonetta (κυρίως τα στενά) δεν ενδείκνυται για χειμώνα. Εξάλλου και όλες οι ψαροταβέρνες κλείνουν νωρίς το απόγευμα.

Αν θέλεις να βγαίνεις για βολτίτσα το βράδυ, μπορείς να ανεβαίνεις από τη Placa Catalynua, και βόρεια. Δηλαδή να περπατάς την Rambla de Catalynua και τη Gracia. Εκεί εξάλλου βγαίνουν οι Βαρκελωνεζοι, οι οποίοι αποφεύγουν τις πολύ τουριστικές περιοχές.

Σε ποιό ξενοδοχείο έχεις κλείσει?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.529
Μηνύματα
899.333
Μέλη
39.248
Νεότερο μέλος
Georgetsn

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom