• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταξιδιωτικό χρηματικό όριο...

mourohavlos

Member
Κάτι ενδιαφέρον που διάβασα εδώ: Cash controls - European commission αναφέρει ότι το όριο των ? 10.000 ισχύει για κάθε φορά που κάποιος εισέρχεται στην Ε.Ε. ή εξέρχεται από αυτήν. Αυτό μήπως σημαίνει ότι όταν μετακινούμαστε από ένα Ευρωπαϊκό κράτος σε άλλο ο εν λόγω περιορισμός δεν ισχύει;

onar

Member
Επόμενο Ταξίδι
υπο αναζήτηση...
Ταξίδι-Όνειρο
εκπληρώθηκε πάμε για άλλα
και εγώ δεν κατάλαβα τι σας μπερδεύει.......καλά σας είπαμε τι είναι νόμιμο...από ΄κει και πέρα ο κάθε ένας κάνει ο'τι γουστάρει ή ο΄τι τολμάει....

πριν από κανά μήνα αντί για ένα μπουκάλι που επιτρέπεται να μεταφέρει κανείς στο αεροπλάνο....έφερα 7 κρασιά από Γαλλία....τα μπουκάλια τα οποία φαίνονται κιόλας στο σκάνερ....και κανένας τίποτα (ενώ μπορούσανε να μου τα πάρουν όλα)
σου εχω νέα! μολις γύρισα απο Σκωτία και μια και ο αντρας μου λύσαξε με τα ουισκι ρωτήσαμε στο αεροδρόμιο και μάθαμε ότι: καθε άτομο εντος ΕΕ μπορεί να πάρει μέχρι 10 λίτρα απο το αεροδρόμιο:clap: σε έφτιαξα;;;;;:D

ZephX

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Κάτι ενδιαφέρον που διάβασα εδώ: Cash controls - European commission αναφέρει ότι το όριο των ? 10.000 ισχύει για κάθε φορά που κάποιος εισέρχεται στην Ε.Ε. ή εξέρχεται από αυτήν. Αυτό μήπως σημαίνει ότι όταν μετακινούμαστε από ένα Ευρωπαϊκό κράτος σε άλλο ο εν λόγω περιορισμός δεν ισχύει;
Όντως ο περιορισμός δεν ισχύει για ταξίδια μέσα στην Ε.Ε. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος...

Money laundering: prevention through customs cooperation

Και ένα πιο απλό άρθρο...

Ireland travel advice

On 15 June 2007 new legislation on the controls of cash entering or leaving the EU apply in all Member States. Any person entering or leaving the EU will have to declare the cash that they are carrying if this amounts to 10,000 euros or more; this includes cheques, travellers' cheques, money orders, etc. This will not apply to anyone travelling via the EU to a non-EU country, as long as the original journey started outside of the EU nor to those travelling within the EU.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα κινήσουν υποψίες (και τα αποτελέσματα αυτών) μεγάλα ποσά σε μετρητά...

Καλά ακόμη το συζητάτε; Η Ευρ. Ένωση, η ρημάδα, γιατί φτιάχτηκε;;; Η Ελλάδα είναι πλήρες μέλος. Τέλος. Ποιοί έχουν συμφέρον από τέτοιες φοβίες που διαδίδονται περί χρηματικών ορίων εντός Ευρ. Ένωσης;

ANEL

Member
http://www.travelstories.gr/%E5%F5%...2-%F3%F4%E7%ED-%E5%F5%F1%FE%F0%E7-2007-a.html
από παλαιότερη ανάρτηση στο φόρουμ...νομίζω πως λύνει κάθε απορία τόσο για τα χρήματα όσο και για τα κάθε είδους αγαθά(και την ποσότητά τους)που μπορεί κανείς να μεταφέρει εντός ΕΕ...από χώρα σε χώρα..

ΥΓ.καλό είναι λοιπόν, εκτός απ΄το να μην μιλάει κανείς αν δεν είναι σίγουρος για κάτι,να ζητάει και κανένα συγνώμη απ΄αυτούς που πρόσβαλε, πιστεύοντας πως αυτό που λέει είναι και το σωστό ή το νόμιμο.:D

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
http://www.travelstories.gr/%E5%F5%F1%FE%F0%E7/320-%F4%E1%EE%E9%E4%E5%FD%EF%ED%F4%E1%F2-%F3%F4%E7%ED-%E5%F5%F1%FE%F0%E7-2007-a.html
από παλαιότερη ανάρτηση στο φόρουμ...νομίζω πως λύνει κάθε απορία τόσο για τα χρήματα όσο και για τα κάθε είδους αγαθά(και την ποσότητά τους)που μπορεί κανείς να μεταφέρει εντός ΕΕ...από χώρα σε χώρα..

ΥΓ.καλό είναι λοιπόν, εκτός απ΄το να μην μιλάει κανείς αν δεν είναι σίγουρος για κάτι,να ζητάει και κανένα συγνώμη απ΄αυτούς που πρόσβαλε, πιστεύοντας πως αυτό που λέει είναι και το σωστό ή το νόμιμο.:D
Το άρθρο είναι εσφαλμένο καθώς δε λαμβάνει υπόψη του την Ευρωπαική Οδηγία 2005/60/EC περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος, καθώς και όλες τις μεταγενέστερες που έχουν έκτοτε τεθεί σε ισχύ (in short: Επιτρέπεται να μεταφέρεις ότι χρήματα θες, αλλά δε μπορείς να τα κάνεις τίποτε αφού τα μεταφέρεις χωρίς να σε τσιμπήσουν για ξέπλυμα...).

ANEL

Member
Το άρθρο είναι εσφαλμένο καθώς δε λαμβάνει υπόψη του την Ευρωπαική Οδηγία 2005/60/EC περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος, καθώς και όλες τις μεταγενέστερες που έχουν έκτοτε τεθεί σε ισχύ (in short: Επιτρέπεται να μεταφέρεις ότι χρήματα θες, αλλά δε μπορείς να τα κάνεις τίποτε αφού τα μεταφέρεις χωρίς να σε τσιμπήσουν για ξέπλυμα...).
δεν λέμε κάτι διαφορετικό..μπορείς να μεταφέρεις όσα χρήματα θέλεις και επίσης μπορείς να μεταφέρεις ένα σκασμό αγαθών κτλ.
εκεί 'ήταν η διαφωνία και όχι στο τι χρειάζεται κάποιος για να αποδείξει τη νομιμότητα των χρημάτων που μεταφέρει.άλλωστε γιατί να πάρουμε ως δεδομένο πως θα μεταφέρει χρήματα των οποίων την νομιμότητα δεν μπορεί να αποδείξει???
(όσο για το ξέπλυμα οι οδηγίες νομίζω πως αφορούν ποσά πάνω των 100000Ε..δεν είμαι σίγουρη,αλλά θα το ψάξω από περιέργεια)

ANEL

Member
ANEL Κοιτα λιγο αυτο ,κατω-κατω
Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη - Χρήματα
το ειχε βαλει και ο DMDOC
το έχω δει..αλλά λέει,να εισέλθετε ή να εξέλθετε της ΕΕ.
νομίζω πως η ερώτηση αφορούσε ταξίδι από μια χώρα της ΕΕ σε μια άλλη.
τεσπα,πιστεύω, πως όποιος ενδιαφέρεται για μια 100% σίγουρη απάντηση,καλό θα είναι να ρωτήσει τις αρμόδιες αρχές.:)

panpan

Member
Στην τελευταια σειρα γραφει

Ορισμένα κράτη μέλη διενεργούν ελέγχους μετρητών και σε άτομα που ταξιδεύουν από μια χώρα της ΕΕ σε άλλη.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Στην τελευταια σειρα γραφει

Ορισμένα κράτη μέλη διενεργούν ελέγχους μετρητών και σε άτομα που ταξιδεύουν από μια χώρα της ΕΕ σε άλλη.
Ασε τα σαπια και ζητα συγνωμη ρε...

liopyr

Member
lonelytraveller, την επόμενη φορά που θα εκτροχιαστεί θέμα εξ'αιτίας σου δε θα διαγραφούν μόνο τα μηνύματα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom