• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταξιδιωτικό χρηματικό όριο...

ANEL

Member
@lonelytraveler Αμα εισαι ασχετος μη μιλας καλυτερα...

@psaras Δεν θα εισαι ΟΚ. Οπως ειπε και η Ivana απο το 2007 το οριο ειναι 10000 ευρω. Πρεπει λοιπον να κανεις δηλωση μεταφορας χρηματων, διαφορετικα το ποσο ανω των 10000 ευρω θα κατασχεθει...
το καλύτερο θα ήταν,όποιος ενδιαφέρεται, να ρωτήσει περισσότερο αρμόδιες για το θέμα πηγές...πάντως εγώ ξέρω ανθρώπους που περάσαν από έλεγχο αεροδρομίων(διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών)έχοντας στη τσάντα τους μεγαλύτερα ποσά των 10000Ε και κανείς σε κανένα αεροδρόμιο δεν τους ενόχλησε γι΄αυτό.τυχαίο??:roll:

psaras

New Member
παιδιά ρωτάω διότι δεν θέλω ούτε να χάσω χρήματα που με κόπο έβγαλα, αλλά δεν θέλω ούτε να είμαι παράνομος.
Οπότε μια και θα ταξιδεύουμε οικογενειακός, 4 άτομα, θα μοιράσουμε τα χρήματα:cool:

panpan

Member
παραθετω αποσπασμα απο την σελιδα της ευρωπαικης ενωσης και ας κανει ο καθενας οτι νομιζει.

Μπορείτε να εισέλθετε στην ΕΕ ή να εξέλθετε από αυτήν έχοντας μαζί σας έως 10.000 ευρώ σε μετρητά (ή το αντίστοιχο ποσό σε άλλο νόμισμα ή περιουσιακό στοιχείο), χωρίς να υποχρεούστε να τα δηλώσετε. Τυχόν μεγαλύτερα ποσά μετρητών πρέπει να δηλώνονται στις τελωνειακές αρχές. Οι έλεγχοι αυτοί aeuropa.eu_wel_images_languages_lang_de.gif aeuropa.eu_wel_images_languages_lang_en.gif aeuropa.eu_wel_images_languages_lang_fr.gif αποσκοπούν στην καταπολέμηση του ξεπλύματος χρημάτων και άλλων εγκληματικών ενεργειών. Ορισμένα κράτη μέλη διενεργούν ελέγχους μετρητών και σε άτομα που ταξιδεύουν από μια χώρα της ΕΕ σε άλλη.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί

bl4ckwar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη ή Η.Π.Α
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη
Δεν θα με πιστεψετε αλλα ξερω εναν που ταξιδεψε με πανω απο 100.000 ευρω σε 500αρικα απο μια αγοροπωλησια προς Ευρωπη ;). Nothing happened. Απλα γλυτωσε τις κωλοτραπεζες και western unions που θα του παιρνανε κανα 10χιλιαρο προμηθεια -.-
Βεβαια το πακετο ειναι πιο μικρο και απο 10 ευρω σε μονοευρα σε υψος διοτι ειναι 500αρικα :D και μπαινουν και μεσα στην καλτσα ;)

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
και εγώ δεν κατάλαβα τι σας μπερδεύει.......καλά σας είπαμε τι είναι νόμιμο...από ΄κει και πέρα ο κάθε ένας κάνει ο'τι γουστάρει ή ο΄τι τολμάει....

πριν από κανά μήνα αντί για ένα μπουκάλι που επιτρέπεται να μεταφέρει κανείς στο αεροπλάνο....έφερα 7 κρασιά από Γαλλία....τα μπουκάλια τα οποία φαίνονται κιόλας στο σκάνερ....και κανένας τίποτα (ενώ μπορούσανε να μου τα πάρουν όλα)

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
:shock:Kαι γω ηξερα καποιον που ληστεψε μια τραπεζα και δεν τον πιασανε. Ε,και?:roll:

osfialgia

Member
Αν ταξιδευευεις με μεγαλο ποσο πανω σου, ασχετα αμα ειναι νομιμο η οχι ,μπορουν να σου κανουν ελενγχο να δουνε απο που προερχονται τα λεφτα, αν αποδειξεις οτι ειναι δικα σου και δεν προερχονται απο παρανομες δραστηριοτητες ή δεν ειναι μαυρα, τοτε συνεχιζεις κανονικα το ταξιδι σου. Αυτο βασικα ασχετα με το αν ταξιδευεις η οχι, απλα στο αεροδρομιο ειναι πιθανο να γινει ελενγχοσ. Εδω μου χει τυχει φετος να σταματανε ακριβα αμαξια στα διοδια να αποδειξουν οτι εχουν δηλωμενα εισοδηματα ωστε να μπορουν να τα κυκλοφορουν. Αυτο ειναι θεμα σδοε, για ελλαδα, ασχετα με το που πας,ευρωπαικη ενωση, κλπ. Απλα θα φας μια ταλεπορια, αν εισαι νομιμος.Και δεν ξερω, δεν νομιζω, να υπαρχει κατωτατο οριο, απλα ειναι κριση του υπεθυνου....

liopyr

Member
lonelytraveler,

Καλό είναι όταν δεν είσαι σίγουρος για ένα θέμα (ειδικά για κάτι τόσο σημαντικό όπως τα χρήματα κάποιου ανθρώπου) να μην τοποθετείσαι και παραπληροφορείς.

Παρέθεσε επίσημες πηγές να υποστηρίξεις τα γραφόμενά σου, ή προσπέρνα το thread και απάντα σε κάτι που γνωρίζεις.

Τέλος, η κριτική στις απορίες κάποιου μέλους, είτε αυτές είναι εύλογες (όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση) είτε όχι, δεν είναι ανεκτή.
Αν για οποιοδήποτε λόγο πιστεύεις πως ένα θέμα δεν έχει ουσιαστικό λόγο ύπαρξης, μπορείς να το αναφέρεις με report.

ZephX

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος θέλει να μεταφέρει πάνω από 10000Ε μαζί του σε μετρητά. Το θεωρώ επίσης πολύ επικίνδυνο. Η καλύτερη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι πιστωτικές/debit κάρτες ή τα travellers cheques της Visa ή της AmEx.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Βγάλε μια τραπεζική επιταγή στο όνομά σου (χωρίς προμήθεια αν την εκδώσει η τράπεζά σου σηκώνοντας χρήματα από λογαριασμό σου) και κινήσου με αυτή. Τα πολλά μετρητά (ειδικά αν γίνουν κατάθεση κάπου) είναι κόκκινη σημαία για τις ευρωπαϊκές αρχές που ασχολούνται με την καταπολέμηση του μάυρου χρήματος.

mourohavlos

Member
Βγάλε μια τραπεζική επιταγή στο όνομά σου (χωρίς προμήθεια αν την εκδώσει η τράπεζά σου σηκώνοντας χρήματα από λογαριασμό σου) και κινήσου με αυτή. Τα πολλά μετρητά (ειδικά αν γίνουν κατάθεση κάπου) είναι κόκκινη σημαία για τις ευρωπαϊκές αρχές που ασχολούνται με την καταπολέμηση του μάυρου χρήματος.
Συμφωνώ 100%

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα