• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ηνωμένο Βασίλειο Περι συναλλαγματος και πληρωμων στην Αγγλια!

loukis

Member
Προσοχη για συναλλαγες το σαββατοκυριακο σου χρεωνει προμηθεια οποτε αν ειναι να τη χρησιμοποιησεις τοτε αλλαξε το ποσο που θες εξαρχης
Δεν έχω ξανακούσει για χρέωση έξτρα από Revolut τα ΣΚ.Αλαξε κάτι?

geodimi10

Member
Ναι, είναι διαφορετικές στη Σκωτία, αλλά μέσα στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορείς να χρησιμοποιείς κανονικά και τις μεν και τις δε. Βόρεια Ιρλανδία αν θυμάμαι καλά λίρες Αγγλίας έχουν, δεν έχουν δικές τους.

Μόνο ένα πράγμα έχε στο μυαλό σου: τις σκωτσέζικες λίρες μπορεί να έχεις κάποιες φορές πρόβλημα να τις αλλάξεις (εκτός Ηνωμένου Βασιλείου εννοείται). Εμένα μου έχει τύχει να αρνηθούν να μου τις αλλάξουν. Οπότε χρήσιμο θα ήταν να τις έχεις ξεφορτωθεί πριν φύγεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Λοιπόν επειδή γύρισα πρόσφατα από εκεί, ναι υπάρχουν χαρτονομίσματα και σε λίρες Βόρειας Ιρλανδίας, εκτός από Σκωτίας που μου έτυχαν σε ρέστα. Φυσικά και τα άλλαξα σε λίρες Αγγλίας και είναι υποχρεωμένοι να στο κάνουν όταν το ζητήσεις. Το έκανα και σε ανταλλακτήρια και σε μαγαζιά. Όντως δεν μπορείς να αλλάξεις εκτός Ηνωμένου Βασιλείου χαρτονομίσματα Σκωτίας και Βόρειας Ιρλανδίας διότι δεν είναι νόμιμα εξ όσων γνωρίζω. Τα μόνα νόμιμα και αναγνωρισμένα είναι της Τράπεζας της Αγγλίας! Ευτυχώς δεν υπάρχει αυτό το ζήτημα στα κέρματα, είναι όλα κοινά. Οπότε προσοχή! Χαρακτηριστικά παραθέτω το εξής: Scottish and Northern Irish banknotes are legal currencies throughout the United Kingdom, though they are not legal tender. Οπότε είναι αποδεκτά εντός του Ηνωμένου Βασιλείου και μόνο! Δε θα το επεκτείνω ωστόσο το ζήτημα αυτό διότι είναι πολύπλοκο. Να κρατήσεις κυρίως ότι κινούνται με κάρτα και προσωπικά κυρίως το έκανα με revolut και μου έλυσε τα χέρια. Δεν πληρώνουν και πολύ με μετρητά είδα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom