Ταξιδιωτικός καημός

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Υπακούοντας στις προτροπές της mrs go2dbeach, ακολούθησα τα σημάδια.
Σήμερα έκανα το εμβόλιο του κίτρινου πυρετού.
Ελπίζω να μην πάει τσάμπα το βελώνιασμα.
Αλλά μια και το ΄κανα, σίγουρα θα πάω κάπου που θα χρειάζεται.

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
:clap::clap::clap: Χιλια μπραβο!!
Ενα βημα πιο κοντα στο Περου λοιπον! Το εμβολιο που ηταν το πιο δυσκολο κομματι :bleh:, το εχειs κανει πια!:lol::lol:

Greta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη-Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Βρε συ, όλα καλά θα πάνε, θα δεις!
Με το δίκιο σου βέβαια, τρόμαξε το ματάκι σου, αλλά θα γυρίσει ο τροχός κ.τ.λ.

Μοναχικό ταξίδι;
Δεν έχω καλύτερο!!!!
Έχω περάσει τις πιο όμορφες στιγμές μου, χωρίς καμιά έννοια, χωρίς άγχος, χωρίς να σκέφτεσαι τον έναν και τον άλλον.
Ξυπνάς και κάνεις ότι σου κατέβει στο κεφάλι, όποτε σου κατέβει και αν σου κατέβει!

Οι ευχές μας κι εμείς είμαστε μαζί σου!

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Ειλικρινά στο λέω Greta, αυτό έχω ανάγκη να κάνω. Δηλαδή, ό,τι μου κατέβει στην κεφαλή μου

Greta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη-Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Όλοι αυτό έχουμε ανάγκη, Στέλλα μου, γιατί είμαστε μες το στρες μέχρι τα μπούνια...

Δεν είναι τυχαίο που τα ταξίδια τα λέμε "αποδράσεις".

Αποδράσεις από τη φυλακή (της καθημερινότητας) δεν είναι;

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Όλοι αυτό έχουμε ανάγκη, Στέλλα μου, γιατί είμαστε μες το στρες μέχρι τα μπούνια...

Δεν είναι τυχαίο που τα ταξίδια τα λέμε "αποδράσεις".

Αποδράσεις από τη φυλακή (της καθημερινότητας) δεν είναι;
Έτσι όμως θάπρεπε να είναι; Ταξίδια-αποδρασεις ή ταξίδια-εμπειρίες; Πως γίνεται έτσι η ζωή μας ρε παιδια;

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πραγματι καποτε πριν χρονια περνουσα τοσο καλα με φιλους, εξοδους, συναντησεις που δε με ενδιεφερε καθολου να ταξιδεψω. (Καλα να μην ειμαι και υπερβολικη, αλλα δε θυσιαζα την παρεα στη Χαλκιδικη το καλοκαιρι, για παραδειγμα, για να παω στην ακρη του κοσμου). Τωρα ομως κανω σα φυλακισμενη. Ετοιμη ανα πασα ωρα και στιγμη να τα βροντηξω και να παρω των ομματιων μου. Ισως χαθηκε το δεσιμο που ειχαμε με τις παρεες, ο καθενας αφοσιωθηκε στα δικα του- φυσικο ειναι- ισως τα ερεθισματα που προσλαμβανουμε στις μπετονουπολεις να ειναι συνεχως τα ιδια και επομενως μονοτονα, δεν ξερω. Δε σημαινει αυτο βεβαια οτι δεν αποκτω εμπειριες ταξιδευοντας, αλλα για μενα ειναι πιο σοβαρο η εναλλαγη οπτικων-αισθητηριακων ερεθισματων που προσφερει το ταξιδι, γιατι η καθημερινοτητα εχει στομωσει τα αισθητηριακα μου οργανα. Εν ολιγοις: βαριεμαι να βγαινω εξω απο το σπιτι μου και να ξερω ακριβως τι θα δω. Και επιπλεον ξερωοτι αυτο που θα δω δεν ειναι και τιποτα το ιδιαιτερα ομορφο. Οι απεναντι πολυκατοικιες θα ειναι. Φυσικα, τα ερεθισματα επεξεργαζομενα γινονται εμπειριες, αλλα για μενα η πρωταρχικη επαφη με το αγνωστο ειναι το κρισιμο.

Greta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη-Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Άστο πονάει, άστο!
Πως είναι η ζωή και πως θα έπρεπε να είναι...
Μεγάλη και πονεμένη ιστορία...

Σήμερα επέστρεψε ο ξάδελφός μου από ένα ταξίδι στα χωριά γύρω από τις Βαυαρικές Άλπεις...
Και γύρισε σε παραλήρημα.
Όχι μόνο για την ομορφιά του τοπίου (το χωριό Mittenwald, όλα τα λεφτά) αλλά κυρίως για τον τρόπο ζωής των κατοίκων.
Σε εκείνη την περιοχή, όπως μου έλεγε, τηρούν πολύ τα έθιμα και τις παραδόσεις τους. Μεγαλώνουν τα παιδιά τους, όπως μεγάλωσαν κι εκείνοι...

Σαν να έχει παγώσει ο χρόνος...
Συνάντησε γελαστούς άνθρώπους, χαρούμενους, αγόρια και κορίτσια και παίζουν κι ένιωσε σαν να μπήκε σε μια άλλη δεκαετία.

Μόλις γύρισε Ελλάδα, σαν χαστούκι μες τα μούτρα την έφαγε τη καθημερινότητα!

Εdit

Έρση μου, μόλις διάβασα το ποστ σου.
Το προσυπογράφω μέχρι τελείας!!!!

ipanag

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Αν και συνήθως ταξιδεύω με έναν (2 το πολύ) φίλους, να πω και γω ότι το μοναχικό ταξίδι πρέπει να βγει από τα ταμπού των Ελλήνων. Μόλις πρόσφατα γύρισα και γω από ένα μοναχικό ταξίδι σε μέρη σχετικά δύσκολα, αλλά πέρασα φοβερά και γνώρισα καταπληκτικούς ανθρώπους (που ίσως να μην είχα την ευκαιρία αν δεν ήμουν μόνος).

Όσο για την καθημερινότητα, εγώ το λέω συνέχεια ... εμείς καθορίζουμε τη ζωή μας και την καθημερινότητα! Μπορείτε να κάνετε πολλά για να την αλλάξετε! Ανάλογα τι θέλει ο καθένας. Φυσικά χρειάζεται και λίγος ρεαλισμός και μην περιμένει κανείς να κάθετε σε μια παραλία 24/24 και να μη δουλεύει ποτέ, για να αισθανθεί ευτυχισμένος. Υπάρχουν πολλά μικρά και απλά πράγματα στη ζωή που μπορούμε να αντλήσουμε χαρά! Στο χέρι μας είναι πώς θα δούμε τη ζωή.

Και για τα ταξίδια που λέει και ο Δήμος, θα συμφωνήσω ... για μένα είναι εμπειρίες. Σε καμία περίπτωση δε τα βλέπω σα "διακοπές" που θα πάω για να ξεκουραστώ και να ξεφύγω από την καθημερινότητα ... ίσως γι'αυτό δε με ενοχλεί που επιστρέφω για δουλειά.

Τι να πω, μη νομίζετε ότι κάνω τίποτα ανατρεπτικό στη ζωή μου. Απλώς βρίσκω αρκετά πράγματα (εύκολα και οικονομικά κατά προτίμηση) που με ευχαριστούν και προσπαθώ να τα κάνω. Κλείστε τηλεοράσεις και αφήστε και το πολύ φορουμ και πηγαίντε κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί!

varsa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
far away
Αν και συνήθως ταξιδεύω με έναν (2 το πολύ) φίλους, να πω και γω ότι το μοναχικό ταξίδι πρέπει να βγει από τα ταμπού των Ελλήνων. Μόλις πρόσφατα γύρισα και γω από ένα μοναχικό ταξίδι σε μέρη σχετικά δύσκολα, αλλά πέρασα φοβερά και γνώρισα καταπληκτικούς ανθρώπους (που ίσως να μην είχα την ευκαιρία αν δεν ήμουν μόνος).

Όσο για την καθημερινότητα, εγώ το λέω συνέχεια ... εμείς καθορίζουμε τη ζωή μας και την καθημερινότητα! Μπορείτε να κάνετε πολλά για να την αλλάξετε! Ανάλογα τι θέλει ο καθένας. Φυσικά χρειάζεται και λίγος ρεαλισμός και μην περιμένει κανείς να κάθετε σε μια παραλία 24/24 και να μη δουλεύει ποτέ, για να αισθανθεί ευτυχισμένος. Υπάρχουν πολλά μικρά και απλά πράγματα στη ζωή που μπορούμε να αντλήσουμε χαρά! Στο χέρι μας είναι πώς θα δούμε τη ζωή.

Και για τα ταξίδια που λέει και ο Δήμος, θα συμφωνήσω ... για μένα είναι εμπειρίες. Σε καμία περίπτωση δε τα βλέπω σα "διακοπές" που θα πάω για να ξεκουραστώ και να ξεφύγω από την καθημερινότητα ... ίσως γι'αυτό δε με ενοχλεί που επιστρέφω για δουλειά.

Τι να πω, μη νομίζετε ότι κάνω τίποτα ανατρεπτικό στη ζωή μου. Απλώς βρίσκω αρκετά πράγματα (εύκολα και οικονομικά κατά προτίμηση) που με ευχαριστούν και προσπαθώ να τα κάνω. Κλείστε τηλεοράσεις και αφήστε και το πολύ φορουμ και πηγαίντε κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί!

:idea:υπέροχη απαντηση και αποψη... να σαι καλα και παντα να ταξιδευεις...

EIPHNH

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μύκονος
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα

Οι καιροί το έφεραν να ταξιδεύω κι εγώ μόνη μου τα τελευταία χρόνια και με εκφράζει απόλυτα η άποψή σου... μπράβο :clap::clap:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Σε διαβεβαιω, αγαπητε μου, οτι δεν ανοιγω ποτε την τηλεοραση μου. (Αλλωστε για παραπανω απο δεκα χρονια δεν ειχαμε τηλεοραση καν). Τωρα το πως θα ορισεις τη ζωη σου δεν εξαρταται παντα και για ολες τις περιοδους της αποκλειστικα απο σενα.Το προβλημα ξεκινα απο το σημειο εκεινο που δεν βρισκεις την υποστηριξη μιας κοινοτητας γυρω σου, φιλικης, οικογενειακης της γειτονιας σου, οπως θελεις πεστο, γιατι απλουστατα αυτη η κοινοτητα εχει διαλυθει για ασχετους λογους, η γιατι εσυ εχεις αποχωρησει απο αυτην, παλι για λογους διαφορετικους κατα περιπτωση, οταν καποτε αρχιζουν οι πιεσεις. Κατα τα αλλα συμφωνω με τα λεγομενα σου ως γενικες αρχες που φυσικα εχουν οπως καθε γενικη αρχη συγκεκριμενο πεδιο αναφορας. Και στη συγκεκριμενη περιπτωση αναφερονται σε ανθρωπους σε φαση μη δεσμευσης (οποιου τυπου). Κατα τα αλλα οι πιο ουσιαστικες μου εμπειριες δεν ειναι απο τα ταξιδια, αλλα απο τα διαβασματα, τον κινηματογραφο το θεατρο και την τεχνη γενικοτερα και φυσικα απο τις ανθρωπινες σχεσεις.
Α! και κατι αλλο: εμενα προσωπικα με κουραζουν αισθητικα και με βαρυνουν πολυ, με πνιγουν θα ελεγα οι ασχημες ελληνικες πολεις στις οποιες οι περισσοτεροι απο εμας ζουμε. Πιστευω οτι θα ειχα μια καλυτερη διαθεση αν εμενα σε καποια ομορφη πολη οπως ειναι αυτες της Ιταλιας για παραδειγμα. Και φυσικα πολυ χειροτερη αν εμενα σε καποια απο τις πολυ αθλιοτερες που υπαρχουν παγκοσμιως. Εξαιρουνται καποιοι τυχεροι που ζουν στις παλιες πολεις της Κερκυρας, του Ναυπλιου, της Ροδου κλπ, αλλα οι υπολοιπες ελληνικες ειναι επιεικως απαραδεκτες για χωρα που ειναι ευρωπαικη. (Και που δεν καταστραφηκε απο τους βομβαρδισμους του Β Παγκοσμιου Πολεμου).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom