villi
Member
Συμφωνώ απόλυτα με το Yorgo!Και μιλώντας προσωπικά η κρίση με βοήθησε να αναθεωρήσω πολλά πράγματα και να κάνω αναγκαστικά και μεγαλύτερη οικονομία οπότε να μου περισσέυουν τελικά περισσότερα χρήματα για ξόδεμα.Ξέρω ότι ακούγεται περίεργο αλλά θα εξηγηθώ...πριν 5 χρόνια θα έβγαινα για καφέ 3 φορές την εβδομάδα τώρα βγαίνω 2 φορές το μήνα,η παραγγελία σουβλακιών κλπ πήγαινε σύννεφο τώρα μαγειρέυω αποκλειστικά με τα χεράκια μου,ψωνιζα ρούχα πολύ συχνά γιατί νόμιζα πως τα χρειαζόμουν τώρα δε με βλέπουν τα μαγαζιά και άλλα πολλά που έκανα και δεν κάνω.Αναθεώρησα δηλαδη τις ανάγκες μου και παρ'όλο που κόπηκε ο μισθός μου όπως όλων μαζεύω περισσότερα χρήματα γιατί ξοδεύω αποκλειστικά για τα αναγκαία.Και πάλι προσωπικά μιλώντας καλύτερα να κόψω τον καφέ και το junk food που κάνει και κακό στην υγεία μου παρά τα ταξίδια.Αν πάψω να ταξιδέυω θα πάψω να ζω!Το έκανα μία χρονιά κι έπαθα κατάθλιψη.Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου,δουλειά-σπίτι-τηλεόραση-ύπνο και πάλι απο την αρχή,θα τρελαθώ!Θέλω να έχω στο νου μια διέξοδο,ένα όνειρο,λίγες μέρες ξεγνοιασιάς εντός ή εκτός Ελλάδας.Δεν έχει σημασία το που αλλά η απόδραση από τη ρουτίνα.Στο δικό μου μυαλό είναι αδίανόητο να μην ταξιδέυει κανείς απλά για να έχει άνετη ζωή στην καθημερινότητα που είναι πάντα ίδια.Εκτός αν αρέσκεται σε μπουζούκια και ταβέρνες τότε μιλάμε για άλλους κόσμους.Εξαιρώ τις περιπτώσεις των ανθρώπων που είτε είναι άνεργοι οπότε δεν έχουν εισόδημα ή είναι τόσο μικρό που φτάνει μονο για την βασική επιβίωση.Στην τελευταία περίπτωση δεν υπάρχει επιλογή,απλά ονειρέυεσαι κι έυχεσαι το 2014 κάτι να αλλάξει!