• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ταξιδιωτικο Φαρμακειο

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Τα θέματα υγείας δεν αξίζουν να ρισκάρεις. πριν πάω σε ενα μέρος διαβάζω
Travelers' Health | CDC και
WHO | 2008 edition
όπου υπάρχουν όλες οι ινφο και συστάσεις τι να κάνουμε, ως και τι να πάρεις μαζί σου στο φαρμακείο σου. προσοχή φυσικά στα travel noticeτου CDC και Disease Outbreak του WHO που ενημερώνονται συνεχώς ως και μία μέρα πριν για το τι συμβαίνει στον προορισμό μας. κανείς δεν θα ήθελε να ταξιδέψει τώρα σε μια περιοχή που υπάρχει επιδημία Ebola φαντάζομαι..

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Εγω βρισκω πολυ χρησιμο το οινοπνευμα σε μορφη τζελ. Ανα πασα στιγμη μπορεις να απολυμανεις τα χερια σου, οπου και αν βρισκεσαι.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι είναι νόμιμο να αναφέρουμε δημόσια σε forum ονόματα φαρμάκων που χορηγούνται μόνο με ιατρική συνταγή. Γενικά η ιατρική πληροφόρηση υπόκειται σε πολύ αυστηρούς κανόνες.
Εν προκειμένου με ένα ψάξιμο στο internet βρήκα τη ΔΥΓ3(α)/83657 (ΦΕΚ 24.1.2006), άρθρο 108: «απαγορεύεται η απευθυνόμενη στο κοινό διαφήμιση φαρμάκων: (α) που μπορούν να χορηγηθούν μόνο με ιατρική συνταγή (β) που περιέχουν ψυχοτρόπες ή ναρκωτικές ουσίες, κατά την έννοια των διεθνών συμβάσεων».
Μεγάλη προσοχή λοιπόν όταν αναφέρετε ονόματα φαρμάκων.

Disclaimer: ΔΕΝ είμαι νομικός. Ας το ψάξει περισσότερο κάποιος που ξέρει καλύτερα....

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
΄Ερση,μην πτοείσαι.
Πάρε όλη τη λίστα που έγραψες.
Κι εγώ το ίδιο κάνω
Δεν μου κοστίζει τίποτε, δεν έχει βάρος και επί πλέον κοιμάμαι ήσυχη. Γιατί να τρέχω, όταν μπορώ να απολαύσω?

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Γι`αυτο δεν αισθανομαι και πολυ καλα τωρα τελευταια.
Γεια σου Ελλαδα οι μελλοθανατοι σε χαιρετουν.

Health Information for Greece | CDC Travelers' Health
υπάρχουν οργανισμοί που ξέρουν πολύ περισσότερα από μένα και σένα ειτε μας αρέσει είτε όχι. Ας διαβάσουμε λοιπόν όλοι τα travel notices, vaccine reccomendations. Τι πρόβλημα έχεις με αυτά που αναφέρονται στην Ελλάδα (τα ίδια με κάθε χώρα της ΕΕ)?
ή μάλλον μην μου το πεις γράψτους το απευθείας..:bleh::bleh::bleh:

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Mesulit, Depon ή Ασπιρίνες, δυο - τρια χανζαπλάστ και ένα φιαλίδιο Γαρυφαλέλαιο για ξαφνικό οδοντόπονο.

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Samion το σαιτ που παρεθεσες ειναι χρησιμο και δεν το αμφισβητω,
δεν προκειται ομως να κανω κανενα εμβολιο ρουτινας τι στιγμη που δεν υπαρχει κινδυνος
μολυσματικης ασθενιας στην εκαστοτε χωρα.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Samion το σαιτ που παρεθεσες ειναι χρησιμο και δεν το αμφισβητω,
δεν προκειται ομως να κανω κανενα εμβολιο ρουτινας τι στιγμη που δεν υπαρχει κινδυνος
μολυσματικης ασθενιας στην εκαστοτε χωρα.
οκ xenos no problem.
συμφωνουμε οτι πρεπει να ενημερωνομαστε για το τι συμβαινει υγειονομικα στον προορισμο που παμε απο υπευθυνες πηγες. τωρα από κει περα αν θα κάνει το εμβόλιο ο καθένας από μας είναι προσωπική του υπόθεση μια και δεν είναι όλα υποχρεωτικά.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δεν ξερω πως θα ακουστει αυτο που θα πω , αλλα περα απο ενα φενιστιλ και ενα γνωστο παυσιπονο , δεν παιρνω τιποτα αλλο μαζι (ακομα και σε ζουγκλες και αγριες θαλασσες:haha:). Ισως δεν ειναι σωστο , αλλα δε μπορω να σκεφτω α! να παρω κατι για το κεφαλι , για την κοιλια , για το ποδι , για το ματι , ταμπλετες για νερο , μπεταντιν μηπως χτυπησω , μην παθω διαρροια, δευτερη αλοιφη κλπ..

Φυσικα οσοι προνοουν πολυ καλα κανουν γιατι μια φορα θα σου τυχει αναγκη..Κι εμενα ομως που μια φορα μονο μου ετυχε κατι,το αντιμετωπισα πηγαινοντας σε ντοπιο φαρμακειο.

Λοιπον η ερωτηση ειναι τι παιρνουμε , κι εγω παιρνω φενιστιλ και παυσιπονο μονο :)
εγώ παίρνω αυτά που έγραψε η ΕΡΣΗ πλην του πρώτου και των ταμπλετών (τις θεωρείτε χρήσιμες? τις έχει χρησιμοποιήσει κάποιος?). επειδή αεροδρόμιο πάω πάντα με αυτοκίνητο παίρνω μαζί μου το φαρμακείο του αυτοκινήτου που ελέγχω τακτικά (ή προσπαθώ τουλάχιστον...).

discolata

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
raja ampat
αν ποτε κανεις βρεθει Ινδια και παθει διάρροια..
βρειτε ενα φαρμακειο ayurveda και παρτε τα χαπια της εταιρειας Himalaya..
εξαιρετικά!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα