• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταξιδιωτικοί οδηγοί και λοιπά βοηθήματα ταξιδιών

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Επειδή άκουσα τόσο καλά λόγια για τους rough guides, για το επόμενο ταξίδι, θα τους συμπεριλάβω στην shopping list μου.
Ψάχνοντας όμως για τους προορισμούς που με ενδιαφέρουν προσεχώς διαπίστωσα ότι οι rough guides δεν διαθέτουν οδηγούς. Δηλαδή πχ. για Σερβία δεν υπάρχει περίπτωση να βρω κάτι στους rough guides, ούτε καν στα πλαίσια ενός οδηγού για τα Βαλκάνια (όπως έχει ο LP). Άρα ξανά LP :) αλλά σε pdf.
Στην τελική, οι rough guides μου μοιάζουν σαν απομίμηση LP, αλλά ο καθένα αγοράζει ό,τι του πάει περισσότερο.
Ναι, για Σερβία οι RG δεν έχουν οδηγό. Έχουν όμως οι Bradt (του 2010), για τους οποίους, επίσης, έχω ακούσει πολύ καλά λόγια (μια - δυο περιοχές που τσεκάρισα, όντως είναι καλοί).

http://www.bradtguides.com/Book/194/Serbia.html?prodid=132

Επίσης, μπορείς να κατεβάσεις ελεύθερα οδηγούς για Βελιγράδι, Νόβι Σαντ και Νις από εδώ:

http://www.inyourpocket.com/data/download/belgrade.pdf

http://www.inyourpocket.com/data/download/novi-sad.pdf

http://www.inyourpocket.com/data/download/Nis.pdf

Last edited by a moderator:
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Η να διαβάσεις τις 2 ιστορίες της Nedelja και της varioathens

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Ναι, για Σερβία οι RG δεν έχουν οδηγό. Έχουν όμως οι Bradt (του 2010), για τους οποίους, επίσης, έχω ακούσει πολύ καλά λόγια (μια - δυο περιοχές που τσεκάρισα, όντως είναι καλοί).
τους έχω επισημάνει και εγώ αυτούς τους οδηγούς - δεν φαίνονται κακοί.

Όσο για το διάβασμα ιστοριών - εννοείται ότι θα γίνει, αλλά χωρίς βιβλιαράκι ή βιβλιαράκια δεν πάω πουθενά (στο εξωτερικό). Κάτι σαν φετίχ.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
η Western Balkans έχει μπόλικα μέσα, και αξίζουν τα φράγκα ;)
Αλβανία, ΦΥΡΟΜ, Σερβία, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Βοσνία και Κροατία ;)
Καλύτερο από την αηδία του καινούργιου format των Lonely Planet (όπως έγινε το Eastern Europe είναι άχρηστο - ούτε για να βρείς προορισμό για ταξίδι δεν κάνει), αλλά κι αυτό ελλιπέστατο. Σε Μαυροβούνιο και Βοσνία που τα τέσταρα δίπλα-δίπλα, οι Bradt είναι κλάσης ανώτεροι. Μόνο ο χάρτης αξίζει ακόμα, αλλά κι αυτός όσο πάει χαλάει.
(Ευαγγελία εννοείτε πως ΟΛΑ όσα έχετε αναφέρει ως τώρα βρίσκονται στη βιβλιοθήκη μου... Μην αγοράσεις τίποτα.)

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
OK θα τσεκάρω το Bradt, μιας και τα βρίσκω στο Ebay σε πάρα πολλές καλές τιμές

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Τους Rough Guides τους έχετε ψάξει? Για μένα είναι καλύτεροι (και πληρέστεροι) και από τους LP. Επιπλέον, στην ιστοσελίδα τους, αν κάποιος έχει την υπομονή να τυπώσει αυτά που γράφουν για κάποιους προορισμούς (που οι πληροφορίες είναι - κατά κανόνα - και up to date), έχει μια πολύ αξιόπιστη βοήθεια.

Rough Guides | World travel guide and reference book publisher
Κι εγώ αυτούς παίρνω τα τελευταία 5 χρόνια.

Τους Rough Guides τους θεωρώ κι εγώ πολύ καλύτερους κατά κανόνα από τους LP. Έχουν όλο το πακέτο μέσα: και χρηστικές πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία και πολιτισμό και μνημεία και φαγητό. Ίσως οι Frommers να είναι καλύτεροι μόνο στο θέμα φαγητό. Πάντως όπου και να πάω έναν Rough Guide τον έχω πάντα μαζί.
Δεν μ' αρέσουν οι οδηγοί τύπου TOP10 με πολλές φωτογραφίες και λίγη ουσία.
Frommers πήρα πέρυσι τυχαία για Νέα Υόρκη επειδή ήταν ο πιο πρόσφατος και έμεινα πολύ ικανοποιημένη! Όσο για τους TOP10 έχω 1-2 για πόλεις στις οποίες είχα πάει για ολιγοήμερα city breaks! Για αυτή τη χρήση καλοί είναι. Επίσης μου αρέσει που έχουν φωτός καθώς είμαι οπτικός τύπος (το μόνο που μου λείπει από τους Rough).

Τώρα για Τοσκάνη πήρα πάλι Rough Τοσκάνη-Umbria, αλλά με προβληματίζει το ότι είναι του 2009!

wotan1975

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Μπορει καποιος να μου σκαναρει καποια αντιπροσωπευτικη σελιδα απο το εσωτερικο ενος οδηγου Bradt?Η' να μου πει που να κοιταξω;
Βλεπω browsing μονο των εξωφυλλων.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
(όπως έγινε το Eastern Europe είναι άχρηστο -
εσύ θα τον φας στο κεφάλι τελικά..πάρε κράνος απόψε μαζί σου (έχει 1050 σελίδες).:mad:
εκδοση του 2012 με τόσες χώρες του LP. τι συγκρινεις ακριβώς? δεν έχουν όλη την ευχέρεια να έχουν 15 οδηγούς για 15 χώρες. για τη χρήση που προορίζεται είναι πολύ καλός.

mariaj

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Bali
Εγώ πάλι δεν έχω μεγάλη πείρα στους ταξιδιωτικούς οδηγούς, αλλά στο πρόσφατο ταξίδι μου στη Ρώμη είχα αγοράσει έναν οδηγό explorer και μου φάνηκε αρκετά ενημερωμένος και πλήρης. Έχει και για άλλα μέρη απ'όσο έχω κοιτάξει και θα τους προτιμήσω και στο μέλλον σε άλλα ταξίδια.

alkistismaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Πήρα το top10 Ρώμη αλλά μου φαίνεται λίγο μικρό.Να πάρω και άλλον οδηγό;Ξέρετε που θα βρω μεγάλο χάρτη της Ρώμης που να διπλώνει;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα