• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ταξιδιωτική οδηγία των Σκοπίων για την Ελλάδα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Το ΠΓΔΜ είναι μια προσωρινή ονομασία που συμφωνήσαμε να τους αποκαλούμε έτσι και συμφώνησαν κι εκείνοι αλλά και οι υπόλοιποι εταίροι να αποκαλούνται έτσι μέχρι να καταλήξουμε στο πως θα τους ονομάσουμε τελικά. Το ότι δεν το τηρούν οι υπόλοιποι και το τηρούμε εμείς δε σημαίνει ότι ονομάζονται κιόλας έτσι απλά επειδή εμείς επιμένουμε να είμαστε ευγενικοί.

Από την άλλη...γιατί τους αποκάλεσες ουσιαστικά Μακεδόνες κι έβαλες όλο το υπόλοιπο σε παρένθεση;

Κι επίσης...γιατί δεν ταιριάζει να τους αποκαλούμε Σκοπιανούς; Και στην τελική, ας τους αποκαλέσουμε Βαρδαρσκιανούς! :roll:

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Και να σκεφτείς ότι το έγραψα για να αποφύγουμε οοολο αυτό και να μην παρεξηγηθεί κανείς!!
Δεν θα κάτσω να συζητάω όλο το βράδυ γιατί επέλεξα να τους πω έτσι τους ανθρώπους.

Οι ξένοι τους αποκαλούν απλά Μακεδόνες και τη χώρα Μακεδονία, ίσως όχι στα επίσημα έγγραφα των υπουργείων εξωτερικών (δεν τα διαβάζω για να ξέρω αν τηρούν το FYROM ή αν τη λένε Republic of Macedonia) αλλά στην καθομιλουμένη, στις εφημερίδες και τις ειδήσεις, στο internet κτλ. Γι'αυτό και έβαλα το υπόλοιπο σε παρένθεση. Δεν τους αποκάλεσα απλά μακεδόνες. Αν εσύ το αντιλαμβάνεσαι έτσι τι να σου πω;

Σκόπια είναι η πόλη, όχι η χώρα. Θα αποκαλούσες τους Έλληνες, Αθηναίους; Θα σε έτρωγαν οι Θεσσαλονικείς! Θα αποκαλούσες τους Ισπανούς, Μαδρiλέζους(υπάρχει αυτή η λέξη στα ελληνικά;Madridians εννοώ); Θα σε έτρωγε ο Thanos! :lol::lol:

Anyway, δεν μπορώ ούτε θέλω να λύσω το θέμα της ονομασίας και έχουμε ήδη ξεφύγει από το αρχικό θέμα. Έχουν γραφτεί άρθρα, βιβλία και έχουν γίνει συζητήσεις επί συζητήσεων για το όνομα, την καταγωγή, την ιστορία, τη γλώσσα, τις μειονότητες κτλ από ειδικούς και από τις δυο πλευρές. Τι άλλο να πούμε εγώ και'συ... :)

trapper

Member
Είναι πάρα πολύ σπουδαίο να μην υπάρχουν ενετελώς ανόητοι που αποκαλούν Μακεδόνες, τους Σκοπιανούς, Βαρδαρσκαίους, ΦΥΡΟΜιανούς, υπάρχουν πολλά ονόματα που αποκαλούνται οι κάτοικοι της χώρας αυτής, πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα απο το
Όλος ο κόσμος τους λέει "Μακεδόνες"

Λες ότι
"δεν θέλω να φέρω ένταση," και
"Θα αποκαλούσες τους Ισπανούς, Μαδρiλέζους(υπάρχει αυτή η λέξη στα ελληνικά;Madridians εννοώ); Θα σε έτρωγε ο Thanos!"
Αλλά άμα πεις "Μακεδόνες" τους Σκοπιανούς, βρε mpiftex, θα βρεθούν πάρα πολλοί που θα φάνε εσένα ! Νομίζεις ότι θάχουν λιγότερο δίκιο απο τον Thanos;

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι το θέμα αυτό επειδή είναι κεφαλαιώδες, το πιο σπουδαίο που υπήρξε τα τελυταία 60 χρόνια στην περιοχή των ΝΑ Ευρώπης, απο μόνο του φέρνει ένταση.

Σου υπενθυμίζω ότι το θέμα αυτό είναι παλιό. Ξεκίνησε πριν 120 χρόνια. Σου υπενθυμίζω ότι χύθηκε πολύ αίμα τότε, για να μην επικρατήσει ακριβώς αυτό που θέλουν οι Σκοπιανοί.
Καταλαβαίνεις λοιπόν για πιο λόγο έγινε ο Μακεδονικός Αγώνας;

Αν δεν ξέρεις τι είναι Μακεδονικός Αγώνας, όπως λές ότι μπορείς, να ψάξεις στο Internet, θα βρείς πολλά και κατατοπιστικά. Ας αφήσουμε καλύτερα τα "Όλος ο κόσμος τους λέει "Μακεδόνες"
Ξέρεις πολύ καλά ότι
  • δεν τους λέει έτσι όλος ο κόσμος
  • Ετσι αναγνωρίζονται απο πολλά κράτη και αυτό ένα πρόσκαιρο γεγονός
  • Ηδη μερικά έχουν αρχίσει και άλλάζουν την προηγούμενη απόφασή τους και απο Μακεδονία την λένε ΦΥΡΟΜ.

Τελευταίο και σπουδαιότερο,
ΕΣΥ τι πιστεύεις για τους Σκοπιανούς
  • ότι έχουν άδικο
  • οτι δεν ξέρεις, δηλαδή ξέρεις ότι ξέρουν κάποιοι Κορεάτες η κάποιοι Μογγόλοι (δηλαδή τίποτε σχετικό). Εχω κάνει συζητήσεις με Γιαπωνέζους και ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ οτι η Μακεδονία ήταν πάντα Ελληνική, άσχετα με την προσκαιρη πολιτική της κυβέρνησής τους.
  • ότι "το Σκοπιανοί είναι τελείως λάθος" (φαινεται ότι είσαι σίγουρος), ενώ το Μακεδόνες είναι κάπως πιο σωστό; (δίνεις δηλαδή πιθανότητες; )

Περιμένω να αλλάξεις την ονομασία που έδωσες mpiftex και απο
(Πρώην-Γιουγκοσλαβικής-Δημοκρατίας)-Μακεδόνες
να την κάνεις
ψευτο-Μακεδόνες
έτσι, για αποκατάσταση της αλήθειας.

Και για να δείξεις ότι
"Έχουν γραφτεί άρθρα, βιβλία και έχουν γίνει συζητήσεις επί συζητήσεων για το όνομα, την καταγωγή, την ιστορία, τη γλώσσα, τις μειονότητες κτλ από ειδικούς και από τις δυο πλευρές. Τι άλλο να πούμε εγώ και'συ..."
εσύ τουλάχιστον έχεις επιτέλους κατασταλάξει στο τόσο σπουδαίο αυτό θέμα. Σπουδαίο όχι μόνο για όλους τους ανθρώπους της γειτονιάς όπου ζείς, αλλά κεφαλαιώδες και για σένα τον ίδιο.

(βάζω φωτο για να δεις πως ακριβώς απλά αποκαλούν οι ξένοι πλέον τη χώρα αυτή, μετά απο τη σωστή στάση ορισμένων....)

Attachments

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
το θέμα μας δεν ειναι το πως αποκαλούμε σωστά την γειτονική μας χώρα!
το θέμα μας ειναι ακόμη μία ταξιδιωτική οδηγία που βγήκε εις βάρος της χώρας μας.

το πως πρεπει να την αποκαλούμε σωστά η πως την αποκαλεί ο υπόλοιπος κόσμος πραγματικά είναι θέμα ξεχωριστό, μεγάλο και για το σόσιαλ!

Ετσι απλά κ φιλικά!

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Α ρε trapper! Θα αρχίσεις πάλι περί θεωρίας συνωμοσίας, ότι όλοι βαλθήκανε να φάνε την Ελλάδα, όλα είναι οργανωμένο σχέδιο εναντίων της χώρας μας και τα λοιπά;; Δεν βαρέθηκες να τα γράφεις;;

Το τι πιστεύω εγώ για το ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ θέμα είτε είναι πολιτικό είτε προσωπικό είτε αθλητικό είτε οτιδήποτε άλλο δεν έχω υποχρέωση να δώσω αναφορά σε κανέναν! Δεν ήξερα ότι θα με περάσεις και από ανάκριση!! Άντε τώρα μην πω καμιά βαριά κουβέντα.

Για το ότι όλοι αποκαλούν τη χώρα ως Μακεδονία μην κατηγορείς εμένα, κατηγόρησε τους “όλους”, στους οποίους έχεις κηρύξει ήδη πόλεμο αφού έχουν βαλθεί να καταστρέψουν την Ελλάδα!! :haha::haha:

Όσο για το χάρτη που παράθεσες είναι γελοίο να λες πως αυτό αποδεικνύει πως αποκαλούν οι ξένοι τη χώρα! Αυτοί οι χάρτες και οι αναφορές πως την αναφέρουν;
BBC
Google Earth
wikipedia
Lonely Planet (αλλά όπως έχεις πει ήδη έχουν σχέδιο!)
Yahoo
Έχεις διαβάσει ποτέ ειδήσεις σε ξένα μέσα να δεις πως την αποκαλούν;;
Δεν λέω πως είναι και σωστό, είναι όμως γεγονός που δεν μπορείς να το αμφισβητήσεις. Και όμως με ένα μαγικό τρόπο εσύ μπορείς να αμφισβητείς τα πάντα ακόμα και αν είναι μπροστά στα μάτια σου!

Σκόπια = πόλη, ΜΓΔτΜ = χώρα! Δεν αποκαλείς τους κατοίκους μιας ολόκληρης χώρας από το όνομα της πρωτεύουσας, νομίζοντας πως είναι και σωστό!! Ξεπέρασε το!! Όσο για το ΦΥΡΟΜιανούς, πραγματικά θα μπορούσα να το πως έτσι, όπως θα μπορούσα να λέω και ΗΠΑτζίδες αντί για Αμερικάνους!! :haha::haha:

ε και επειδή μάλλον δεν το ξέρεις... δεν κατέχεις την απόλυτη αλήθεια ούτε γνώση, σταμάτα λοιπόν να συμπεριφέρεσαι λες ξέρεις τα πάντα.

Συζήτηση περί ονομάτων κτλ τέλος. Για την οδηγία θα πούμε τίποτα; Έχει μήπως την αυθεντική ανακοίνωση για να δούμε την λεπτομέρεια που ανέφερα παραπάνω; Έτσι από περιέργεια, όχι ότι έχει και καμιά σημασία.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
προσωπική μου άποψη ειναι οτι η συγκεκριμένη οδηγία απο την συγκεκριμένη χώρα
εγινε περισσότερο για λογους πολιτικούς κ εντυπώσεων παρά για ταξιδιωτικούς λόγους...
Δεν θέλω ομως αυτο να το αναλυσω περισσότερο.

Βέβαια πρόβλημα υπάρχει:
δεν μπορεί τελευταία ξαφνικά διάφορες χώρες να βγάζουν εις βάρος μας οδηγίες ταξιδιωτικές.
ΗΠΑ, Αυστραλία, χθες Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας(ΠΓΔΜ).
Δεν ξέρω αν υπάρχουν και άλλες.

Επεισόδια δημιουργούνται στις μεγαλουπολεις μας.
Προσωπικά που κατέβηκα τις προάλλες στο Πεδίο του Αρεως, διπλα στο Πολυτεχνίο, ειχα το νου μου!
Από την άλλη βέβαια, πριν λιγο καιρό ειχαμε κ επιθεσεις κουκολοφόρων και εμεις οι Ανω Τραβελστορίτες πίναμε τους καφέδες μας 15 μέτρα πιο ψηλά κ δεν πήραμε χαμπάρι.:haha:

Αναρωτιεμαι βεβαια αν τετοια κρουσματα κουκουλοφόρων υπήρχαν στο Βερολίνο, στην Βαρκελώνη, στην Ρώμη, αν θα τις επισκεπτόμασταν αυτές τις πόλεις!!!

Υ.Γ.: θερμή παράκληση: το όνομα της γειτονος χωρας δεν θα το αναπτύξουμε ουτε θα το λύσουμε στο παρών τοπικ... Αν το θέλετε, και δεν θέλετε να ανοιξετε αλλο τοπικ στο σοσιαλ, τοτε ας κλειδωθεί καλύτερα το τόπικ;) Εντελώς φιλικά!

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Δεν γνωρίζω το πόσο ευαίσθητο είναι το ΥΠ.ΕΞ της ΠΓΔΜ και αν βγάζει ταξιδιωτικές οδηγίες και για άλλες χώρες στις οποίες γίνονται διαδηλώσεις και επεισόδια αλλά επειδή μάλλον δεν είναι θα συμφωνήσω με τον Θάνο ότι μάλλον έγινε για λόγους εντυπώσεων και πιθανότατα ως απάντηση στην ταξιδιωτική οδηγία της Ελλάδας για την ΠΓΔΜ το περασμένο μήνα.

Αυτές οι οδηγίες δεν έχουν την ίδια επίδραση σε όλους. Εγώ ας πούμε δεν θα είχα πρόβλημα να πάω σε κάποια πόλη που υπάρχει ένταση. Ίσα ίσα θα το έβλεπα σαν ευκαιρία να δω από κοντά πράγματα και καταστάσεις που ίσως γραφτούν στην ιστορία. Πχ, πριν αρκετά χρόνια είχα διαβάσει την εξιστόρηση κάποιου ξένου που βρισκόταν τυχαία στην Αθήνα στην εξέγερση του πολυτεχνείου αλλά και νεότερα, θυμάμαι τις ανταποκρίσεις ξένων από τις διαδηλώσεις εναντίων της χούντας στη Βιρμανία.
Ούτε βέβαια θεωρώ πως υπάρχει κίνδυνος για κάποιον ξένο τουρίστα (ή Έλληνα) στην Ελλάδα. Πιο πολύ κινδυνεύει από τίποτα μπράβους της νύχτας ή από ποτά μπόμπες (όπως έγινε στην Τουρκία) παρά από "τρομοκρατικές επιθέσεις" και αναταραχές!

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Και για ποιον λόγο να μην θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις το κρατίδιο; Γιατί να μην το εκμεταλλευτεί; Από τη στιγμή που έχουμε στην ίδια μας την χώρα άμυαλους και παρτάκιδες που αρέσκονται να αποκαλούν το κρατίδιο σαν Μακεδονία; Από την στιγμή που υπάρχουν ανάμεσά μας άτομα που τα παίρνουν όλα αψήφιστα και επειδή τα αποκαλεί με κάποια Χ ονομασία έτσι όλος ο κόσμος, σκέφτονται ότι είναι λογικό να συνεχίσουμε να τα αποκαλούμε κι εμείς το ίδιο κι ας είναι απέναντι στην δική μας πολιτική.

Επειδή η βλακεία είναι στα φόρτε της ώρες ώρες, δε σημαίνει ότι πρέπει να την ανεχόμαστε κιόλας, κι ας βγούμε εκτός θέματος, γιατί ο οποιοσήποτε Χ επισκέπτης μπορεί να μπει αύριο μεθαύριο σε αυτό το θέμα και να μείνει με την εντύπωση ότι αποδεχόμαστε αυτή την ονομασία για το ψευτοκρατίδιο!

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Και για ποιον λόγο να μην θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις το κρατίδιο; Γιατί να μην το εκμεταλλευτεί; Από τη στιγμή που έχουμε στην ίδια μας την χώρα άμυαλους και παρτάκιδες που αρέσκονται να αποκαλούν το κρατίδιο σαν Μακεδονία; Από την στιγμή που υπάρχουν ανάμεσά μας άτομα που τα παίρνουν όλα αψήφιστα και επειδή τα αποκαλεί με κάποια Χ ονομασία έτσι όλος ο κόσμος, σκέφτονται ότι είναι λογικό να συνεχίσουμε να τα αποκαλούμε κι εμείς το ίδιο κι ας είναι απέναντι στην δική μας πολιτική.

Επειδή η βλακεία είναι στα φόρτε της ώρες ώρες, δε σημαίνει ότι πρέπει να την ανεχόμαστε κιόλας, κι ας βγούμε εκτός θέματος, γιατί ο οποιοσήποτε Χ επισκέπτης μπορεί να μπει αύριο μεθαύριο σε αυτό το θέμα και να μείνει με την εντύπωση ότι αποδεχόμαστε αυτή την ονομασία για το ψευτοκρατίδιο!
Το παραλήρημα και τις προσωπικές επιθέσεις τις προσπερνώ. Απλά να σου ενθυμήσω πως αυτό που αποκαλείς “ψευτοκρατίδιο” είναι ένα αναγνωρισμένο και ανεξάρτητο κράτος.

trapper

Member
Μην το βλέπεις σαν προσωπικό, τα ίδια θα άκουγε οποιοσδήποτε έλεγε τέτοια ωραία. Εξ αλλου, ίσως να μην είναι προσωπικές επιθέσεις αυτά που σου απευθύνονται, αλλά συμβουλές.

Το θέμα δεν είναι αν πρόκειται για αναγνωρισμένο κράτος, αλλα αν είναι σωστό το ότι αναγνωρίστηκε και πρέπει να το βοηθήσουμε να συνεχίσει. Η είναι λάθος (το ότι αναγνωρίστηκε απο πολλούς δυστυχώς) και πρέπει να το βοηθήσουμε (με διάφορους τρόπους) να αλλάξει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πρέπει να παραδεχθείς επιτέλους ότι πρόκειται για ψευτο-Μακεδόνες. Το ότι αναγνωρίστηκε, σου είπα, με την σωστή στάση μας, αυτό θα αλλάξει.

Και βρε αδερφέ, μην εμφανίζεσαι να έχεις αισθήματα που μοιάζουν σαν κόμπλεξ εναντίον των Μακεδόνων. (THESSALONIKIOS STO AMSTERDAM κλπ).

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Το παραλήρημα και τις προσωπικές επιθέσεις τις προσπερνώ. Απλά να σου ενθυμήσω πως αυτό που αποκαλείς “ψευτοκρατίδιο” είναι ένα αναγνωρισμένο και ανεξάρτητο κράτος.
Είσαι έτοιμος για υπουργός εξωτερικών του ψευτοκρατιδίου!

Εγώ πραγματικά λυπάμαι με κάτι τέτοιους "Έλληνες"!

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Είσαι έτοιμος για υπουργός εξωτερικών του ψευτοκρατιδίου!

Εγώ πραγματικά λυπάμαι με κάτι τέτοιους "Έλληνες"!
Είναι ή δεν είναι αναγνωρισμένο, επίσημο και ανεξάρτητο κράτος βρε Χριστιανέ μου; Λέω κάτι λάθος;!;!; Αν ποτέ βγάλεις τις εθνικιστικές σου παρωπίδες τα ξαναλέμε.

Το θέμα θεωρείται λήξαν από μεριάς μου, συνεχίστε μόνοι σας.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie