• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταξιδιωτική ασφάλεια

tupacgr13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
@mikrh tsopana Καλησπέρα αγαπητή. Ο @babaduma νομίζω έχει χρησιμοποιήσει κάποιο πρόγραμμα της αγροτικής ασφαλιστικής από το οποίο έχει μείνει ευχαριστημένος ή τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έχω από τα γραφόμενα του. Προσωπικά χρησιμοποιώ την ιντεραμέρικαν η οποία έχει καλές τιμές κατά τη γνώμη μου και έχω μείνει ευχαριστημένος όταν τη χρειάστηκα εδώ στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό ευτυχώς ακόμα δεν χρειάστηκε και ελπίζω να μη χρειαστεί. Στο διαδίκτυο υπάρχει και της mondial αλλά δεν ξέρω για την ποιότητα των υπηρεσιών. Εγώ θα σου πρότεινα να ρωτήσεις το γραφείο εράσμους(υποθέτω το πρόγραμμα που αναφέρεις είναι το da vinci) του πανεπιστημίου για την ασφάλεια και αν δεν σε ικανοποιεί αυτή μπορείς να πάρεις απευθείας τον ασφαλιστή σου ή κάποια ασφαλιστική εταιρεία.

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Καλησπέρα και σε σένα αγαπητέ. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Γενικά εδώ Ελλάδα δεν έχω κάποια ασφάλεια, οπότε ασφαλιστή δεν έχω οπότε μάλλον θα πάρω αρχικά το γραφείο που παρέθεσα παραπάνω. Η ασφάλιση α μου προτάθηκε από το πολυτεχνείο της Μαδρίτης και πιστεύω πως θα είναι καλή, δηλαδή μπορώ να δω τί περιλαμβάνει απλά δε ξέρω πώς ορίζεται μια καλή ασφάλεια για να έχω άποψη. Νομίζω μένει να ξεκαθαρίσω αν θέλει προσωπική αστική ευθύνη ή υπερ τρίτων και να αποφασίσω. Της Mondial μου είχε φανεί κάπως ακριβή αν θυμάμαι καλά και την είχα απορρίψει με τη μία.

fotast

Member
Καλησπέρα και σε σένα αγαπητέ. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Γενικά εδώ Ελλάδα δεν έχω κάποια ασφάλεια, οπότε ασφαλιστή δεν έχω οπότε μάλλον θα πάρω αρχικά το γραφείο που παρέθεσα παραπάνω. Η ασφάλιση α μου προτάθηκε από το πολυτεχνείο της Μαδρίτης και πιστεύω πως θα είναι καλή, δηλαδή μπορώ να δω τί περιλαμβάνει απλά δε ξέρω πώς ορίζεται μια καλή ασφάλεια για να έχω άποψη. Νομίζω μένει να ξεκαθαρίσω αν θέλει προσωπική αστική ευθύνη ή υπερ τρίτων και να αποφασίσω. Της Mondial μου είχε φανεί κάπως ακριβή αν θυμάμαι καλά και την είχα απορρίψει με τη μία.
H Mondial είναι ακριβή αλλά αξιόπιστη.Ξεκαθάρισε τι θέλουν και μετά ψάχνεις ανάλογα.

tupacgr13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Ε αφού σου πρότειναν κάτι από εκεί θεωρώ ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις αυτή την ασφάλεια για πολλούς λόγους. Το πότε μια ασφάλεια προσφέρει καλές ή κακές υπηρεσίες νομίζω ότι το καταλαβαίνεις κατόπιν εορτής δυστυχώς. Αν χρησιμοποιήσεις ασφαλιστική από εκεί νομίζω έχει τα εξής θετικά. Σίγουρα θα είναι συμβεβλημένη με ένα μεγαλύτερο δίκτυο συνεργατών(π.χ. νοσκομεία, γιατροί) εκεί, υπάρχει η περίπτωση να μη χρειαστεί να βάλεις καθόλου το χέρι στην τσέπη και να τα καλύψουν απευθείας αυτοί(πλην κάποιας περιπτώσεως απαλλαγής υποθέτω) και τρίτον επειδή υποθέτω η σύμβαση με το πανεπιστήμιο περιλαμβάνει πολύ κόσμος θα σε εξυπηρετήσουν καλά σίγουρα καθώς καμιά ασφαλιστική δε θέλει να δημιουργούνται "σύννεφα" σε τέτοιες συνεργασίες.

Υ.Γ. Νομίζω γράφω εκ μέρους όλων των μελών διότι έχεις αφήσεις κάτι ανοιχτούς λογαριασμούς με κάτι ανοιχτές ιστορίες. Δε νομίζεις ότι πρέπει να τα τακτοποιήσεις αυτά πριν φύγεις? :haha:

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
@mikrh tsopana δική σου, προσωπική, ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έχεις - φαντάζομαι - αυτήν του ΙΚΑ (ή, όπως αλλιώς τη λένε τώρα). Φαντάζομαι, επίσης, ότι γνωρίζεις ότι μπορείς και πρέπει να βγάλεις την αντίστοιχη ευρωπαϊκή κάρτα για να είσαι ασφαλισμένη και στην Ισπανία.
Η Ταξιδιωτική Ασφάλιση στην ΑΤΕ (τα γραφεία της είναι στην Τσιμισκή, στάση Αριστοτέλους) σε καλύπτει ικανοποιητκά - πιστεύω - και με προσιτό κόστος. Πιο συγκεκριμένα:
  1. Μόνιμη ανικανότητα για εργασία εξαιτίας ατυχήματος: 30.000 ευρώ
  2. Θάνατος από ατύχημα: 30.000 ευρώ
  3. Έξοδα θεραπείας ατυχήματος ή αρρώστειας: 1.800 ευρώ
  4. Πρόσθετες ταξιδιωτικές δαπάνες: 900 ευρώ
  5. Απώλεια αποσκευών και προσωπικών ειδών: 600 ευρώ
  6. Ζημιά από προκαταβολές που δεν επιστρέφονται: 600 ευρώ
  7. Προσωπική αστική ευθύνη: 6.000 ευρώ
  • Απαλλαγή: Δεν καλύπτονται τα πρώτα 15 ευρώ ανά ζημία για τις καλύψεις 3,4,5,6,7
  • Για περίοδο 123-153 ημερών: 119 ευρώ
  • Για περίοδο 154-184 ημερών: 131 ευρώ
Το ερώτημα, όμως είναι: Είσαι σίγουρη ότι ζητούν αυτού του είδους την ασφάλεια;

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Βόρνεο
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Η κορη μου θα παει 4 μηνες νεα υορκη σε πανεπιστημιο και της ζητουν ασφαλεια. Εδω ειναι ασφαλισμενη στο ικα, αλλα δεν εχει σημασια γιατι δεν παει στην ευρωπη. Στην ιντεραμερικαν που κοιταξα βγαζει 38 ευρω το μηνα, αλλα οταν του βαζω 4 μου γραφει οτι το ανωτερο διαςτημα αςφαλιςης ειναι ενας μηνας. Μηπως επειδη θα εχει φοιτιτικη βιζα ειναι αλλο το ειδος της ασφαλειας που πρεπει να κανει; Και ξερει κανεις που να ρωτησω;

agmi

Member
fotast εχεις απολυτο δικιο, Mondial=Allianz (allianz global assistance) αγοραζα παντα (σαν να ψιλοκαταλαβα οτι και η AIG σαν να πουλαει το συμβολαιο της Allianz, χωρις να το αναφερει & πιο ακριβα $€), αλλα φετος δοκιμασα και την World Nomads μου προσφερε περισσοτερα με λιγοτερα € . ΚΑΛΕΣ ΟΛΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ'ΝΑΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ :)

Oσο για την κ. depy!!! γιατι δεν ρωταει η depy!!! jr εαν το πανεπιστημιο προσφερει για τους αλλοδαπους φοιτητες ασφαλεια! Την 10ετια του 80 το Πανεπιστημιο μου/μεσω του international student office προσφερε hospitalization insurance, δηλαδη ειχαν καπoιον αντιπροσωπο & την πουλουσε! Ηταν η Keystone National, η οποια καλυπτει το 70-75% της νοσοκομειακης δαπανης. Ποιο 70-75% , αυτου που ειναι στο δικο τους βιβλιο των δαπανων :D. Iατρικη ειχες δωρεαν απο την κλινικη του πανεπιστημιου. Μην φανταστης μεγαλα πραγμηατα κανα αντισηλιπτικο η πραμα αντιβιωτικο σου γραφουνε οι gp=general practitioners= οικ. γιατροι, τα υπολοιπα σε στελνουν στο νοσοκομειο!
Οσο για τα €38/μηνα πολυ λιγο μου φαινεται για Αμερικη :( οταν μια επισκεψη στο TEΠ εν ετει 1982 για να σε δουν τπτ αλλο, για ενα απλο κοιλοπονο, χρεωσαν $99!

Last edited:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Μάλλον είσαι σε λάθος θέμα πάντως. Δε χρειάζεσαι ταξιδιωτική ασφάλεια, χρειάζεσαι πλήρη υγειονομική κάλυψη στον τόπο που θα ζείς. Οι ταξιδιωτικές ασφάλειες τυπικά καλύπτουν μόνο έκτακτα περιστατικά, ενώ περιλαμβάνουν κι άλλες καλύψεις που δε σε ενδιαφέρουν για μακροχρόνια παραμονή.

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
H Mondial είναι ακριβή αλλά αξιόπιστη.Ξεκαθάρισε τι θέλουν και μετά ψάχνεις ανάλογα.
Ναι αλλά αρκετά πιο ακριβή. Όσο για την αξιοπιστία, η αλήθεια είναι ότι δε με νοιάζει και τόσο, εγώ απλά να καλύπτω τα στάνταρτζ τους θελω.

Υ.Γ. Νομίζω γράφω εκ μέρους όλων των μελών διότι έχεις αφήσεις κάτι ανοιχτούς λογαριασμούς με κάτι ανοιχτές ιστορίες. Δε νομίζεις ότι πρέπει να τα τακτοποιήσεις αυτά πριν φύγεις? :haha:
Άμα μου γράψετε τη διπλωματική θα σας γράψω τις ιστορίες για αντίχαρη.:bleh: Καλέ σιγά εδώ κόσμος και κοσμάκης χρωστάει ιστοριάρες σ'αυτό το φόρουμ (να μην αρχίζω να κατονομάζω και με πείτε και ρουφιάνα:rolleyes-80: ) 1-2 ψωροϊστοριούλες σας νοιάζουν;

@mikrh tsopana δική σου, προσωπική, ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έχεις - φαντάζομαι - αυτήν του ΙΚΑ (ή, όπως αλλιώς τη λένε τώρα). Φαντάζομαι, επίσης, ότι γνωρίζεις ότι μπορείς και πρέπει να βγάλεις την αντίστοιχη ευρωπαϊκή κάρτα για να είσαι ασφαλισμένη και στην Ισπανία.
Όχι δεν είμαι πουθενά για πουθενά ασφαλισμένη. Την ευρωπαϊκή κάρτα θα τη βγάλω μέσω του ΑΠΘ. Αλλά μου ζητάνε και έξτρα ασφαλίσεις. Για την ακρίβεια,
@mikrh tsopanaΤο ερώτημα, όμως είναι: Είσαι σίγουρη ότι ζητούν αυτού του είδους την ασφάλεια;
Από εδώ μου ζητάνε αυτό πριν να φύγω:
"Αντίγραφο (ιδιωτικής) ασφάλειας που αφορά:
1. Ασφάλεια αστικής ευθύνης υπέρ τρίτων,
2. Ασφάλεια προσωπικού ατυχήματος"​
Και από τα δυτικά μου ζητάνε αυτό:
"accidents and liability insurance"​
Άρα ασφάλεια ατυχήματος και αστικής ευθύνης.

Μάλλον είσαι σε λάθος θέμα πάντως. Δε χρειάζεσαι ταξιδιωτική ασφάλεια, χρειάζεσαι πλήρη υγειονομική κάλυψη στον τόπο που θα ζείς. Οι ταξιδιωτικές ασφάλειες τυπικά καλύπτουν μόνο έκτακτα περιστατικά, ενώ περιλαμβάνουν κι άλλες καλύψεις που δε σε ενδιαφέρουν για μακροχρόνια παραμονή.
Εννοείς ότι εγώ θέλω μια απλή ασφάλεια απλά για άλλη χώρα; Νομίζω ότι η ασφάλειια που μου προτείνουν από το εκεί πανεπιστήμιο είναι τέτοια και σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλειας θα είμαι κομπλέ.
http://oncampus.es/en/seguros/oncampus-estudia/ Εδώ έχει σε γενικές γραμμές τί καλύπτει.

agmi

Member
Για την liability insurance εχεις απολυτα δικιο, καποιοι καποτε κλπ καπου στην Ισπανια επρεπε να παρακολουθησουν καποιο μαθημα/σεμιναριο σε χωρο ιδιοκτησιας του Ισπανικου κρατους και τους ζητηθηκε η ασφαλεια αυτη! Δεν παιζει ρολο απο που ερχεσαι! ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ:( δυστυχως. Αυτο για να μην τους κανεις καμμια ζημια η εχεις την ατυχια να προκαλεσης κανενα ατυχημα. Βεβαια στην Ολλανδια (aansrakelijksheidsverzekering/WA) & η κουτση Μαρια την εχει & στην Αμερικη ολοι οι γιατροι ειναι 5Χασφαλισμενοι (liability & medical malpractice για τις μηνυσεις γιαυτο και χρεωνουν και τοσο πολυ (εκτος του υψ. κοστους ζωης/κοστος σπουδων/κλπ).
Για ατυχημα μιλαμε & τα κουφα, να μην τραυματισεις πχ κανενα αλλο βγαζοντας το βιβλιο απο το ραφι της βιβλιοθηκης του πανεπιστημιου! Ναι 'κουφο' αλλα συμβαινει :)!

Last edited:

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
καλη ασφαλεια ειναι να σε καλυπτει για ασθενεια χωρις να εχεις συμμετοχη ,απο το πρωτο ευρω , να περικλείει και χρονιες παθησεις ( πχ κανεις χολοκυστιτιδα και σου λεει δεν σε καλυπτω γιατι η νοσος προυπηρχε της ασφαλισης) και φυσικα να σε καλυπτει σε ατυχημα.. βεβαια εχει να κανει και απο τα ασφάλιστρα που θα πληρωνεις..
Η αστικη ευθυνη εχει να κανει με τις λανθασμενες ενεργειες σου ως προς τριτους..,,.
αυτα,,,

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Βόρνεο
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Oσο για την κ. depy!!! γιατι δεν ρωταει η depy!!! jr εαν το πανεπιστημιο προσφερει για τους αλλοδαπους φοιτητες ασφαλεια! Την 10ετια του 80 το Πανεπιστημιο μου/μεσω του international student office προσφερε hospitalization insurance, δηλαδη ειχαν καπoιον αντιπροσωπο & την πουλουσε! Ηταν η Keystone National, η οποια καλυπτει το 70-75% της νοσοκομειακης δαπανης. Ποιο 70-75% , αυτου που ειναι στο δικο τους βιβλιο των δαπανων :D. Iατρικη ειχες δωρεαν απο την κλινικη του πανεπιστημιου. Μην φανταστης μεγαλα πραγμηατα κανα αντισηλιπτικο η πραμα αντιβιωτικο σου γραφουνε οι gp=general practitioners= οικ. γιατροι, τα υπολοιπα σε στελνουν στο νοσοκομειο!
Οσο για τα €38/μηνα πολυ λιγο μου φαινεται για Αμερικη :( οταν μια επισκεψη στο TEΠ εν ετει 1982 για να σε δουν τπτ αλλο, για ενα απλο κοιλοπονο, χρεωσαν $99!
Απο κει τους ειπαν να κανουν ασφαλεια για την παραμονη τους στην νεα υορκη -μιλαμε για το deree- και μαλιστα περιμενουν να τους πουνε τα παιδια τι ασφαλεια εκαναν.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.370
Νεότερο μέλος
jsjsjsjs13

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom