• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταξιδιωτική Έρευνα Travelstories 2013 - Αποτελέσματα!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αυτό το "μένει με τους γονείς του" πως το έχετε συνδέσει με το "δεν συνεισφέρει στα έξοδα";

Έχετε ιδέα τι συμβαίνει εκεί έξω;
Γιατί εγώ γνωρίζω περιπτώσεις πολλών που συντηρούν και τους γονείς τους.

GTS

Member
Αυτό το "μένει με τους γονείς του" πως το έχετε συνδέσει με το "δεν συνεισφέρει στα έξοδα";

Δε γενικεύω. Προφανώς αναφέρομαι στη περίπτωση "όχι δε συνεισφέρει" ή "συνεισφέρει λίγο" σαν παράδειγμα. Αλλοίμονο αν πιάσουμε τη κάθε περίπτωση, δε θα τελειώσουμε ποτέ. Κάθε σπίτι (και οικογένεια) είναι μοναδικό. Στατιστικά μιλάμε πάντα στις έρευνες, όχι ατομικά.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί

Υποθετικα μιλαμε. Δεν λεει κανεις πως οποιος ζει με τους γονεις του δεν τσονταρει για τα οικογενειακα εξοδα. Υπαρχουν ομως καποιοι ειτε παιδια, ειτε γυναικες καμια φορα που τα εισοδηματα τους πηγαινουν για προσωπικα εξοδα.

Επισης μπορει εγω που απαντησα στο ερωτηματολογιο να εχω εισοδημα μηδεν αλλα αν οι γονεις εχουν εισοδηματα 100Κ+ εχω την δυνατοτητα να ξεσκιστω στα ταξιδια.

Κι εγω γνωριζω περιπτωσεις που συντηρουν τους γονεις τους αλλα εδω συζηταμε αλλο πραγμα.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν συζητάμε άλλο πράγμα.Συζητάμε πως όλες αυτές οι περιπτώσεις συνθέτουν μια εικόνα για το πόσο επηρέασε η κρίση τις ταξιδιωτικές συνήθειες.Γιατί λογίζετε στη σκέψη σας μόνο τα "ευτυχή" σενάρια κι όχι και τα "δύσκολα".

XRISTOS71

Member
maltakias said:

Και το αντίθετο όμως
Πλέον περισσότεροι ειναι οι νέοι άνεργοι που συντηρούνται απο γονείς και περί ταξιδιών βεβαίως ούτε λόγος !!!

GTS

Member
Δεν συζητάμε άλλο πράγμα.Συζητάμε πως όλες αυτές οι περιπτώσεις συνθέτουν μια εικόνα για το πόσο επηρέασε η κρίση τις ταξιδιωτικές συνήθειες.Γιατί λογίζετε στη σκέψη σας μόνο τα "ευτυχή" σενάρια κι όχι και τα "δύσκολα".
Προφανώς και επηρέασε, γιατί αμφιβάλλεις? Όσους φυσικά επλήγησαν από τη κρίση (άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο). Νόμιζα ότι αυτό ήταν δεδομένο.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Προφανώς και επηρέασε, γιατί αμφιβάλλεις? Όσους φυσικά επλήγησαν από τη κρίση (άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο). Νόμιζα ότι αυτό ήταν δεδομένο.
Για μένα,ναι.Αλλά δεν νομίζω ότι όλοι το βλέπουν έτσι,αν διαβάσεις την κουβέντα από την αρχή.

filippia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη-Τσεχία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Γιατί δε μπορεί κάποιος με εισόδημα 20Κ να ταξιδεύει συχνά? Μη συγχέετε το "καθαρό" εισόδημα, αυτό που δηλαδή μένει μετά την ικανοποίηση ανελαστικών αναγκών, με το φορολογητέο ας πούμε.

Αν κάποιος δηλαδή μένει με τους γονείς του να το πω έτσι και έχει εισόδημα 20Κ το χρόνο, κάθε μήνα μπορεί να κάνει ταξίδι. Και κάποιος άλλος με 20Κ έσοδα, με οικογένεια και παιδιά και τα 20Κ να είναι μάλιστα οικογενειακό εισόδημα (δηλ. ένας μισθός), να γελάει με τη λέξη ταξίδι. Επομένως, μετράει το διαθέσιμο εισόδημα και μόνο, πληροφορία που δε νομίζω να την έχουμε. Όμως σίγουρα υπάρχει συσχέτιση εσόδων και ταξιδιών, στατιστικά πάντα, όχι φυσικά ανά περίπτωση.
Μα εμείς δηλώσαμε το φορολογητέο εισόδημα, όχι το διαθέσιμο.
Τελοσπάντων, συμφωνώ ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και σίγουρα σε ένα ταξιδιωτικό φόρουμ τα μέλη ταξιδεύουν πάνω απ'το μέσο όρο, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι τα πολλά και μακρινά ταξίδια μέσα σε ένα χρόνο δε σημαίνουν και μεγάλο εισόδημα, ή απουσία πολλών υποχρεώσεων.
Και δεν το λέω για να κατηγορήσω κάποιον φυσικά, μην παρεξηγηθώ, ο καθένας κάνει τη ζωή του όπως του αρέσει.:)

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μα εμείς δηλώσαμε το φορολογητέο εισόδημα, όχι το διαθέσιμο.
Τελοσπάντων, συμφωνώ ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και σίγουρα σε ένα ταξιδιωτικό φόρουμ τα μέλη ταξιδεύουν πάνω απ'το μέσο όρο, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι τα πολλά και μακρινά ταξίδια μέσα σε ένα χρόνο δε σημαίνουν και μεγάλο εισόδημα, ή απουσία πολλών υποχρεώσεων.
Και δεν το λέω για να κατηγορήσω κάποιον φυσικά, μην παρεξηγηθώ, ο καθένας κάνει τη ζωή του όπως του αρέσει.:)
Ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα τα μακρινα ταξιδια ειναι κυριως τα γαμηλια ταξιδιαπου χρηματοδοτουνται απο τις δωρεες συγγενων και φιλων του ζευγαρια. Τα ποσα αυτα ειναι αφορολογητα.

XRISTOS71

Member
tripakias said:
Ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα τα μακρινα ταξιδια ειναι κυριως τα γαμηλια ταξιδιαπου χρηματοδοτουνται απο τις δωρεες συγγενων και φιλων του ζευγαρια. Τα ποσα αυτα ειναι αφορολογητα.
Γνωρίζω τουλαχιστον 2 μέλη που κάνουν μακρινά -ακριβά ταξίδια και δεν ειναι νιοπαντροι !!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.370
Νεότερο μέλος
jsjsjsjs13

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom