• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γαλλία Ταξίδι στο Colmar

hamurabi

Member
Οποτε προτεινεται να παω απο γερμανια δηλαδη..

Για να νοικιασω αμαξι εκει το κλεινω πρωτα απο ιντερνετ?πως γινεται?

Πωπω 300 ευρω σχεδον το εισητ για στουτγαρδη αρχες σεπτεμβρη...παρα πολλα...

chrisbd

Member
Μην το επιχειρήσεις για Παρίσι ....είναι 1000 + χιλιόμετρα πήγαινε έλα ... δηλαδή 10+ ώρες στο αμάξι... μόνο με τρένο TGV απο Στρασβούργο (η και απο Κολμάρ αλλά γενικά στοιχίζει) αλλά και πάλι δεν αξίζει τον κόπο και δεν θα ευχαριστηθείς ούτε το ένα ούτε το άλλο ....Μείνε Κολμάρ και Αλσατία γενικά να το ευχαριστηθείς....

a_nikos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Κάποια περίοδο του έτους η Aegean έκανε στάση στο Στρασβουργο στην πτήση προς Βρυξέλλες. Κοίτα το.

Επίσης η LH έχει εισιτήρια ενιαία για Στρασβουργο που το δεύτερο μέρος, απο Φρανκφούρτη, εκτελείται νομίζω με λεωφορείο. Με μια πρόχειρη ματιά το Σεπτέμβρη παίζουν γύρω στα 265€.

silversurfer

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Ανεβαίνεις Θεσσαλονίκη κ απο κει πετάς με Ryanair για Baden/Baden ... κ είσαι μια ωρίτσα δρόμο απο Στρασβούργο
Μπορείς να τα συνδυάσεις με μια ημερήσια στο Λουξεμβούργο, είναι 2 ωρίτσες απο Στρασβούργο
GPS δεν χρειάζεσαι πραγματικά, μεγάλοι δρόμοι με πολυ καλη σημανση

Vito

Member
πριν 1,5 μήνα βρισκόμουν στην περιοχή και κατέληξα στο εξής: Οταν έχεις το Στρασβούργο στην περιοχή, το Κολμάρ δε λέει μία. Πολύς ντόρος για το τίποτα!

Doris Polyglotte

New Member
Θα πρότεινα να δείτε Στρασβούργο που είναι πολύ όμορφη και γραφική πόλη, Koenigsbourg που έχει ένα υπέροχο κάστρο και από τη μία πλευρά βλέπεις Γαλλία και από την άλλη Γερμανία, πέρασμα από Ribeauville που είναι κοντά στα υπόλοιπα και είναι όμορφα... Οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τα κρασιά, ιδιαίτερα λικέρ, γλυκάκια, pain d' épices, tartes flambées ή αλλιώς Flammekuchen! Είχα μείνει ενθουσιασμένη από Colmar!

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
εεεε...εντάξει....λέει για μια μονημερη!!
βασικά ολα αυτά τα χωριά της Αλσατίας(εχω πάει 3 φορες) ειναι πραγματι πανεμορφα αλλα πολυ ερημικά βρε παιδί μου,εκτος βεβαια απο την περίοδο των χριστουγέννων που γινοταν ο χαμός και σ/κ...περισυ τετοιο καιρό καθημερινές που βρεθηκα εκει δεν κυκλοφορουσε ανθρωπος με αποτελεσμα ενω ειχα κλεισει να κανω 2 διανυκτερευσεις ακυρωσα την μία...δεν ξερω αλλα και οι δικοί μου που ζουν εκει κοντα αυτό μου λένε και δεν πολυπηγαίνουν...το colmar βεβαια εχει περισσοτερο κίνηση...όπως και το ribeauville...σε μια μερα τα βλεπεις...
δεν θα προτεινα πάνω απο 2 μερες στα χωριά...εχε σαν βάση το στρασβούργο και κάνε μονοημερες εκδρομές....ειναι όλα πολύ κοντά!!

hamurabi

Member
Οκ παιδια πειστηκα. αφηνω το Παρισι και επικεντρωνομαι σε Στρασβουργο και Αλσατια γενικοτερα.
Επειδη γενικα ειμαι αποπροσανατολιστος ακομα και στη περιοχη που μενω εδω και 30 χρονια, υπαρχει περιπτωση να αποφυγω να νοικιασω αμαξι? γινεται να κινουμε ευκολα απο στρασβουργο στα αλσατικα Colmar και αλλα χωρια? υπαρχει μεσο?

Κατι ακομα,στο σαιτ της lufthanda βλεπω με 290 εισητηριο για τοτε. στο airtickets η φτηνοτερη πτηση ειναι 390 .τι γινεται;

hamurabi

Member
Με βολευει η aegean γιατι λογω κατι μπονους θαχω ενα δωρεαν εισητηριο (μονο φορους θα πληρωσω).
με βολευει να παω στρασβουργο απο φρανκφουρτη ή απο στουτγαρδη? τι ειναι ευκολοτερο/φτηνοτερο?
για να νοικιασω αμαξι για 5 μερες ποσα $ υπολογιζω περιπου?
επισης εκει στη γαλλια βαζουν diesel ή βενζινη?

a_nikos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Λοιπόν. Αν κλείσεις ενιαία πτήση με τη Lufthansa δεν θα χρειαστεί να νοικιασεις αυτοκίνητο γιατί είναι σαν να παίρνεις ανταπόκριση και θα σε αφήσει στο κέντρο του Στρασβουργου. Το αυτοκίνητο απο Γερμανία είναι σχετικά ακριβό και δεν συμφέρει κατα τη γνώμη μου.

Η πτήση της Aegean γίνεται για την εξυπηρέτηση των ευρωβουλευτών. Αλλα μπορείς να πετύχεις μια καλή τιμή και να σε βολέψει, σε 3 ώρες θα είσαι εκεί.

Επίσης αν κλείσεις απλά αεροπορικά για Γερμανία συμφέρει η Φρανκφουρτη κι ας είναι πιο μακριά διότι έχει 4 πτήσεις απο Αθήνα κάθε μέρα ενώ για Στουτγκαρδη μια κι αυτή με στάση στη Θεσσαλονίκη.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Αν δεν νοικιάσεις αυτοκίνητο τότε η λογική λύση είναι είτε τραίνα είτε λεωφορεία. Εγώ έχω εμπειρία μόνο τραίνου από Στουτγάρδη που ήταν straightforward. Τη δεύτερη φορά το κάναμε οδικώς. Πραγματικά αν θες τα χωριά τα κάνεις και σε μια μέρα.

a_nikos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Ξέχασα. Πετάει και η Germanwings νομίζω για Στουτγκαρδη

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635