• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Σλοβακία Ταξίδι στο ...κέντρο της Ευρώπης!!!

Dafni

Member
σε πηραν απ τα μουτρα βρε παιδι μου και ειναι κριμα να σου κοβουν τη φορα ετσι αποτομα...επι της ουσιας ομως εχουν δικιο σε αυτα που σου λενε...δε βγαινει με αυτα τα χρηματα αυτο που σκεφτεσαι...ψαξε τιμες ,ψαξε hostel ,αλλα και πηγαινε βημα βημα ,γιατι ειναι πολύ πιθανο να ζητας λεφτα απο οικογενεια και φιλους για να γυρισεις πισω(θα σου πω κατι πολυ απλο....σε μια ευρωπαικη πρωτευουσα που θα γυρνας ολη μερα ,μονο το νερο που θα αγορασεις μπορει να σου στοιχισει 10ευρω την μερα,δε θα βρεις παντα σουπερ μαρκετ ή μινι μαρκετ διπλα σουκαι δε θα κατσεις να κορακιασεις κιολας)...για μενα ομως καν το...στη θεση σου θα εβγαζα τη βιεννη που ειναι πολυ ακριβη...εισαι νεα και εχεις χρονο να πας πολλες φορες στη ζωη σου ξανα και ξανα σε αυτα τα μερη (και σε πολλα αλλα φυσικά),δεν ειναι σωνει και καλα οτι πρεπει να δεις καποια πραγματα ή να κανεις σωστες επιλογες τωρα...η πραγα ειναι ομορφη,νομιζω οτι θα βρεις και καποιες επιλογες με χαμηλο κοστος και ειιναι συμμαζεμενη ,μπορεις να παρεις μια καλη γευση...στη θεση σου θα προσανατολιζομουν περισσοτερο στην τσεχια και οχι στη σλοβακια..τη βρηκα πιο ομορφη και πιο ενδιαφερουσα...επειδη ειπες κατι για φθηνες χωρες ,η βουδαπεστη για παραδειγμα ειναι σχεδον στις τιμες της ελλαδας,στην επαρχια της χωρας δεν ξερω βεβαια....μην το βαζεις κατω ,απλα ψαξτο περισσοτερο για να δεις ρεαλιστικα τις επιλογες σου...

jimp

Member
Λοιπον.

Απο θεσσαλονικη μπορεις να βρεις φθηνα εισιτηρια για βουδαπεστη.
Και με 19 ευρω(χωρις βαλιτσα,μονο με χειραποσκευη),αν κοιτας συχνα το site της ryanair.

Οποτε μπορεις να μεινεις βουδαπεστη σε χοστελ.Βασικα στο φθηνοτερο χοστελ που θα βρειτε.

Μετα τρενο για Μπρατισλαβα.
Το εισιτηριο σιγουρα θα εχει κανενα 40αρι με επιστροφη.Δεν το εχω ψαξει,να το κανεις εσυ!!!
Αφου θα εχετε σπιτι μπορειτε να μην ξοδευετε πολλα σε ποτα και τετοια.Θα κανετε και διαιτα!

Η Βιεννη ειναι μια ωρα αποσταση.
Κριμα να μην πατε.
Ισχυει οτι και για Βουδαπεστη.Κλειστε το φθηνοτερο χοστελ που θα βρειτε.

Τωρα ξερω οτι ισως ειναι η μοναδικη σου ευκαιρια να βγεις εξω,ισως η πρωτη σου φορα και μπορει να σκεφτεσαι οτι μπορει να μην σου ξαναδοθει η ευκαιρια.

Με 100 ευρω μην το σκεφτεσαι καθολου.
Ουτε για τα εισιτηρια για το τρενο δεν σου φτανουν.

Αλλα αν εχεις 300 και δεν σε νοιαζουν τα καλα εστιατορια και η μεγαλη ζωη,και την παλευεις να τρως κανενα σαντουιτς την ημερα και λιγο ψωμακι με τυρακι για πρωινο ολα γινονται!!

Απλα ψαξε να βρεις φθηνες τιμες για αεροπορικα και για τα χοστελ.

Ολα ειναι θεμα οργανωσης και επιλογων.
Τι θυσιες ειναι προθυμη να κανεις απλα και μονο για να δεις πραγματα.Να παρεις μια απλη εικονα.

Φυσικα και δεν θα πας σε μουσεια και ολα τα σχετικα.Απλα βολτουλα,περπατημα,φωτογραφιες,νωρις σπιτι,το στομαχι να θεριζει καταλαβαινεις...

Εγω σου ευχομαι να το πραγματοποιησεις.Αλλα με οργανωση και με πολλες στερησεις(οπως τις αντιλαμβανεται ο καθενας αυτες).

a_nikos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Σημασία έχει κατα τη γνώμη μου να πας διακοπές ανθρώπινα. Να μπορείς να κάνεις το μπάνιο σου, να είναι καθαρό το ξενοδοχείο σου, να μπορείς να φας σαν άνθρωπος και μια φορα, δεν αξίζει να κάνεις ασιτια για να δεις τη Βιεννη

Sent from my iPhone using Travel stories

jimp

Member
Σημασία έχει κατα τη γνώμη μου να πας διακοπές ανθρώπινα. Να μπορείς να κάνεις το μπάνιο σου, να είναι καθαρό το ξενοδοχείο σου, να μπορείς να φας σαν άνθρωπος και μια φορα, δεν αξίζει να κάνεις ασιτια για να δεις τη Βιεννη

Και σε χοστελ θα κανει μπανιο.
Παρα πολλοι ταξιδευουν και μενουν σε αυτα.Και φυσικα ειναι και καθαρα.

Δεν χρειαζεται να παει καποιος στο boscolo και να τρωεει στο menza.
Και με 2 λανγκος την ημερα,με ενα πρωινο με τυρακι,καποια αλλαντικο και για γλυκο μερεντα,με ψωμακι δεν θα νιωθει πεινασμενη.

Δεν σου λεω οτι το επικροτω αυτο.
Αλλα ειναι μια λυση.

alex23

Member
Ταξίδι-Όνειρο
N.Y,ΙΝΔΙΑ,ΚΙΝΑ,ΜΑΛΔΙΒΕΣ
καλώς την μικρή τσοπάνα! (καλά άπαιχτο nickname) είμαι της άποψης ότι στις διακοπές πρέπει να μη στερείσαι...δηλ ρε παιδί μου κάποιοι μπορούν και φεύγουν 1 φορά το χρόνο και άλλοι κάθε μήνα! όμως αυτή η μια φορά δεν θα πρέπει να είναι -ας μου επιτράπει ο όρος- καρμίρικη....και θα βγώ για φαγητό,θα πιω το ποτό μου μετά θα μπω και στα μουσεία και σε όλα!

αν τελικά μαζέψεις 300 ευρώ πήγαινε στη σλοβακία για ενα ΠΣΚ και πέρνα ζάχαρη και χωρίς να στερηθείς τίποτα και άσε τη βιέννη και τις γειτόνισσες για άλλη φορά που θα έχεις περισσότερα λεφτά!

YΓ : μη μασάς που σου την "μπαίνουν", και οργάνωσε το πσκ στη σλοβακία!

Traveller

Member
Ρε σεις δεν μπορώ να διαβάζω σαχλαμάρες... 300? το budget μείον 100? περίπου οι μετακινήσεις στις πόλεις και τα χωριά που θέλουν να πάνε, μας κάνουν 200?... δια 11 μέρες ίσον 18,18? την μέρα... με 18,18? τι σκατά θα πρωτοκάνουν? θα κοιμηθούν, θα φάνε η θα κινηθούν? κι αν κάτσει και καμιά στραβή τι θα κάνουν θα πάνε στον ερυθρό σταυρό για δανεικά? Πετάει κάποιος μια παπαριά και συμφωνούν μερικοί... ρε σεις εδώ διαβάζουν και πιτσιρικάδες... αν τους λέτε σάχλες για καλή οργάνωση, τυράκια και μερέντες πολλοί θα σκεφτούν πως είναι απλά τα πράγματα και θα θελήσουν να κάνουν το ίδιο... Το ξαναλέω, με 18,18? την ημέρα, 2-3 πιτσιρικάδες που δεν έχουν ιδέα από ταξίδια, υπάρχει περίπτωση να κάνουν σε 11 μέρες τον γύρο της Κεντρικής Ευρώπης??

a_nikos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Δυστυχώς φιλτατη είναι ακριβώς όπως τα λέει ο Traveller.

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Kαι πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις
Τα αεροπορικά τουλάχιστον από Ελλάδα θα είναι μάλλον τζάμπα,οπότε δε συμπεριλαμβάνονται στο budget
Επίσης,11 μέρες μόνο για Μπρατισλάβα,δεν είναι λίγο πολλές?
Καταλαβαίνω ότι 4 προορισμοί είναι πολλοί,αλλά για 2 κι εφόσον η Μπρατισλάβα θα βγει τελείως τζάμπα κι απ ότι διάβασα τα 2ημερα,3ημερα,εβδομαδιαία κλπ εισιτήρια για συγκοινωνία είναι πολύ φθηνά,θεωρώ πως ούτε το budget είναι λίγο,ούτε οι μέρες λίγες

Κάτι άσχετο με το ταξίδι,αλλά σχετικό με το site
Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν,σιχαίνομαι την "δασκαλίστικη" συμπεριφορά που έχουν μερικοί εδώ μέσα,και δεν την έχω παρατηρήσει πρώτη φορά σ αυτό το τόπικ
Καταλαβαίνω πως μερικοί εδώ μέσα μπορεί να έχετε γυρίσει τον κόσμο όλο,να έχετε πάει στο φεγγάρι ή να περάσατε μια βόλτα απ τον Άρη,αλλά μπορείτε να είστε λίγο πιο ευγενικοί και λιγότερο σαρκαστικοί ως προς αυτούς που δεν ανήκουν στην άρεια φυλή των σούπερ-ταξιδιωτών και έχουν το θράσος να μην κάνουν σωστά προγράμματα ταξιδιών
και για να μην γίνομαι γενική και παρεξηγούμαι,αγαπητέ κ.Τraveller,όπως ίσως θα πρόσεξες, συνειδητοποίησα ότι υπερεκτίμησα τις δυνατότητες μου και σκοπεύω να αλλάξω άρδην το πρόγραμμά μου
όμως δε μου αρέσει να μου το λένε με τέτοιον τρόπο..υπήρχαν άνθρωποι εδώ μέσα που μου είπαν πολύ ευγενικά αλλά ξεκάθαρα ότι έκανα λάθος και μπήκαν στον κόπο να με βοηθήσουν κιόλας
και στην τελική γι αυτό έγραψα στο φόρουμ,για να ακούσω κάποιον που ξέρει περισσότερα από μένα και γι αυτό,αν και το παρακολουθώ,γράφω σπάνια,καθώς δε θεωρώ πως έχω πολλές χρήσιμες γνώσεις να σας προσφέρω..
σας ευχαριστώ για την προσσοχή σας

a_nikos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
mikrh tsopana said:
Kαι πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις
Τα αεροπορικά τουλάχιστον από Ελλάδα θα είναι μάλλον τζάμπα,οπότε δε συμπεριλαμβάνονται στο budget
Επίσης,11 μέρες μόνο για Μπρατισλάβα,δεν είναι λίγο πολλές?
Καταλαβαίνω ότι 4 προορισμοί είναι πολλοί,αλλά για 2 κι εφόσον η Μπρατισλάβα θα βγει τελείως τζάμπα κι απ ότι διάβασα τα 2ημερα,3ημερα,εβδομαδιαία κλπ εισιτήρια για συγκοινωνία είναι πολύ φθηνά,θεωρώ πως ούτε το budget είναι λίγο,ούτε οι μέρες λίγες
Είναι ανάγκη να πας 11 μέρες; Μπορείς να πας λιγότερες για να μην βαρεθεις στη Σλοβακία.

Όσο για τον traveller, τα λέει λιγο χύμα για να γίνουν κατανοητα. Είναι πιο έμπειρος απο που τους περισσότερους μας και ξέρει κάποια πράγματα παραπάνω...

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
ναι απλά έλεγα άμα μπορούσα να πήγαινα και σε καμιά άλλη
αλλά θα το συζητήσω με τη φίλη μου και τον ξα και ίσως πάμε κανα 5ήμερο-6ήμερο Μπρατισλάβα
ή άμα βρούμε και φθηνά κανα 4ήμερο Μπρατισλάβα και 3ήμερο Βιέννη που είναι 6 ευρώ
κι άλλοι χύμα τα είπαν αλλά δεν είχαν ύφος 10 καρδιναλίων

echo2011

Member
Εφόσων στα 300 ευρώ δεν περιλαμβάνονται τα αεροπορικά, και η διαμονή στη Σλοβακία είναι εξασφαλισμένη, και μιλάμε για νέα παιδιά χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις μια χαρά θα σας φτάσουν για να μείνετε αρκετές μερες στη Μπρατισλάβα και να κάνετε και δύο διανυκτερεύσεις σε χόστελ στη Πράγα (που έχει γενικά φτηνή διαμονή και οικονομικά εστιατόρια). 3 μέρες στη Πράγα θα προλάβετε να τη γυρίσετε.. Αν τώρα βαρεθείτε 8 μέρες στη Μπρατισλάβα πάτε και καμιά ημερήσια εκεί τριγύρω ή ανάλογα με τα οικονομικά σας βλέπετε και κάνετε. Συμφωνώ και γω πάντως την Βιέννη να μη την ξεπετάξετε.

paefstra

Member
Το να ξεκινάει κάποιος με τόσο μη ρεαλιστικό προϋπολογισμό, εκτός από ενδιαφέρουσα περιπέτεια, μπορεί να αποδειχθεί και σχετικά επιπόλαιο, με την έννοια ότι δεν θα μπορέσει να προστατέψει τον εαυτό του σε περίπτωση που βρεθεί σε ανάγκη ή κίνδυνο. Καμιά φορά μπορεί να γινόμαστε σπαστικοί, αλλά η διάθεση να είναι προστατευτική...
Εύχομαι να μπορέσεις να κάνεις ταξίδια όπως τα θέλεις, αλλά θέλει και λίγη υπομονή...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.384
Νεότερο μέλος
Lilla

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα