• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Σλοβακία Ταξίδι στο ...κέντρο της Ευρώπης!!!

marquis

Member
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες.
Εχετε πάρα πολύ χαμηλό budget για τόσες μέρες, και ειδικα για τις τόσες εκδρομές που θέλετε να κάνετε.

alisaxni

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελληνικά νησιά
Ταξίδι-Όνειρο
Ωκεανία
Κάπως ανέφικτο το όλο project... Κυρίως λόγω των πολλών ημερών και του χαμηλού ποσού.
Θα σου πρότεινα:
1. Προσπάθησε μέχρι να πας, να μαζεψεις περισσοτερα χρηματα, τουλαχιστον ενα 500αρι.
2. Περιορισε τις μερες που θες να κανεις τουρ στις λοιπες πρωτευουσες.
3. Καταλαβαινω οτι η αποσταση μιας ανασας Βιεννη-Μπρατισλαβα ειναι πειρασμος, αλλα η Αυστριακη πρωτευουσα, ειναι μια πολη πανεμορφη, που εχει τοσα να δεις, ε , μην τη σκοτωσεις με μονοημερο λες και μιλαμε για διαδρομη Γαλαξιδι-Ιτεα-Διστομο :D. Αν τα χρηματα ειναι το προβλημα, καλυτερα να κρατησεις ενα ποσο για αργοτερα 4 μερες στη Βιεννη πχ, κυκλοφορουν καλες προσφορες και στο ιντερνετ.
4. Βουδαπεστη μπορεις να μεινεις λιγο παραπανω ωστε να τη δεις καλα, οπως και τη Μπρατισλαβα, οπου τουλαχιστον φανταζομαι δε θα εχεις εξοδα διαμονης!
Νομιζω οτι σε τετοιου ειδους κεντροευρωπαικα ταξιδια, καλυτερα να δεις 2 μερη και να τα δεις καλα, παρα 4 και να μην τα απολαυσεις καθολου... ;)

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
εντάξει παιδιά το κατάλαβα ότι δε με παίρνουν οι μέρες και σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας
μάλλον τη Βιέννη θα την αποκλείσουμε τελείως:(
Μπρατισλάβα θα είναι τζάμπα η διαμονή και απ ότι είπε ο ξάδερφος είναι γενικά πολύ φθηνά,οπότε πιστεύω να την παλέψουμε
ε,εντάξει και να πεινάσουμε λίγες μέρες δε θα πάθουμε και τίποτα,πρώτη φορά δε θα 'ναι;)
δηλαδή από τις άλλες δύο,την Πράγα και τη Βουδαπέστη,ποιά θεωρείτε πιό άξια επίσκεψης??
επίσης...χρειαζόμαστε διαβατήριο για καμία απ τις άλλες πόλεις??
να διευκρινίσω ότι εκτός απ την Μπρατισλάβα,σε όποια πόλη κι αν μένουμε,θα μένουμε σε χόστελ...

osfialgia

Member
ε αφου εχεις τοσο περιορισμενο budget οπου βρεις πιο φτηνα. τι αλλο να σου πουμε εμεις

marquis

Member
Πάντως είναι αμαρτία να βρίσκεστε 1 ώρα από τη Βιέννη και να μην την επισκεφτείτε, όχι όμως για 1 μέρα μόνο. Και δε νομίζω ότι θα έχει τεράστια διαφορά στα έξοδα είτε να πάτε εκεί είτε στη Πράγα ή Βουδαπέστη, εκτός αν θέλετε να επισκεφτείτε όλα τα μουσεία και παλάτια που έχει, πράγμα το οποίο βρίσκω ανέφικτο με το προβλεπόμενο budget.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Αν το μπάτζετ σου αυξηθεί πέρα των 100 ευρώ, συμφωνώ με τον Marquis. Στην Βιέννη μπορείτε να βρείτε κρεβάτι σε κοιτώνα με 10 ευρώ, γιατί να μην πάτε για 3 ή παραπάνω μέρες? Όσο για τα μουσεία επιλέξτε 1 - 2 που σας ενδιαφέρουν πολύ. Αν το μπάτζετ μείνει στα 100 ευρώ μάλλον μόνο για Μπρατισλάβα σας βλέπω, με εκδρομές εκεί γύρω.

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
βασικά το πιο πιθανό είναι να είναι γύρω στα 300,καθώς υπολογίζω στο "τσοντάρισμα της τελευταίας στιγμής" της μαμάς :icecream:
όλα είναι υπό συζήτηση ακόμη,δεν είμαι μόνη μου στο ταξίδι άλλωστε
οπότε οι προορισμοί δεν έχουν κλείσει
θα δούμε..

Traveller

Member
1.Ναι, θέλω.
2.Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Εσύ μπορεί να νομίζεις ότι έχεις όλο τον χρόνο μπροστά σου και πιθανώς αρκετά χρήματα για να κάνεις τα ταξίδια που θες,εγώ όμως δεν έχω τα χρήματα κι έτσι προσπαθώ σε κάθε μου ταξίδι να βολέψω όσο περισσότερα μπορώ.Άσε που λόγω ηλικίας αλλά και λόγω χαρακτήρα είναι πολύ πιθανό να έχω πιο γρήγορους ρυθμούς απ τους δικούς σου.Τέλος,έτσι για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις,μάθε ότι το να επισκεφτώ μία ή τριανταμία μέρες ένα μέρος δε μου αρκεί,γι αυτό και σκοπεύω να φτιάξω τον πολ/στή χρόνου.
3.Πού είναι το κακό??
1. Κι εγώ τον γύρο της Μογγολίας, αλλά μου κόβει ότι σε 11 μέρες και με budget 300? δεν θα τα καταφέρω...

2. Άρες μάρες κουκουνάρες... στην προσπάθεια θα μείνεις... έχεις δεν έχεις λεφτά, είσαι δεν είσαι πιτσιρίκα, τα κουλά που λες, 300? budget, 4 Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και άλλες ημερήσιες εκδρομές, μέσα σε 11 μέρες απλά δεν γίνονται... τουναντίον μάλιστα , άμα είσαι πιτσιρίκα δεν έχεις πείρα από ταξίδια, δεν ξέρεις πως να κινηθείς και χάνεις πολύτιμο χρόνο... Στην συγκεκριμένη περίπτωση τώρα, αντί να γράφεις εξυπνάδες μήπως θα ήταν καλύτερο να κάνεις τουμπεκί και να δεις πως ρωτώντας κανένα σχετικό θα κάνεις κανα ταξίδι της προκοπής?

3. Κακό κανένα, απλά δεν έχεις καμιά αίσθηση της ταξιδιωτικής πραγματικότητας... δεν πειράζει, μικρή είσαι θα μάθεις, σιγά σιγά...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Να πας και να περάσεις τέλεια ! ;)

...στα παγκάκια,γιατί με αυτό το budget δεν πας ούτε Άμφισσα.
Δεν στο λέω για να σε πάρω από τα μούτρα αλλά είναι αδύνατον να κάνεις αυτό που λες με αυτά που διαθέτεις.
Μακάρι τα ταξίδια να ήταν φτηνότερα αλλά δυστυχώς είναι αυτά που είναι.Με 300 ευρώ μπορείς να περάσεις μερικές μέρες στη Μπρατισλάβα και να κάνεις καμιά εκδρομή σε κανένα χιονοδρομικό.Άντε να δεις και τη Βιέννη,να την δεις μόνο.

Με 100 μη ξεκινήσεις καν.

a_nikos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Συγγνώμη για την έκφραση αλλα με πορδες δεν βαφονται αυγά. Άμα θες να δεις τέσσερις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες εκ των οποίων κάποιες είναι απο τις τουριστικοτερες της Ευρώπης, δεν ξεκινάς με μπατζετ 300?. Πόσο μάλλον για 100?. Ούτε στη Θεσσαλονίκη δεν σε φτάνουν τόσα λεφτά, όχι στη Βιέννη και τη Βουδαπέστη. Γνώμη μου πήγαινε στη Σλοβακία, δες την Μπρατισλαβα, πήγαινε και σε καμία επαρχιακή της πόλη να πάρεις μια καλύτερη γεύση απο τη χώρα και τις υπόλοιπες ας τες για όταν θα έχεις λεφτά.

Sent from my iPhone using Travel stories

vickokka

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
a_nikos said:
Συγγνώμη για την έκφραση αλλα με πορδες δεν βαφονται αυγά. Άμα θες να δεις τέσσερις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες εκ των οποίων κάποιες είναι απο τις τουριστικοτερες της Ευρώπης, δεν ξεκινάς με μπατζετ 300?. Πόσο μάλλον για 100?. Ούτε στη Θεσσαλονίκη δεν σε φτάνουν τόσα λεφτά, όχι στη Βιέννη και τη Βουδαπέστη. Γνώμη μου πήγαινε στη Σλοβακία, δες την Μπρατισλαβα, πήγαινε και σε καμία επαρχιακή της πόλη να πάρεις μια καλύτερη γεύση απο τη χώρα και τις υπόλοιπες ας τες για όταν θα έχεις λεφτά.

Sent from my iPhone using Travel stories
Συμφωνώ απόλυτα!!!

Sent from my iPad using Travel Stories

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.384