• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ινδονησία Ταξίδι στο Μπαλί...τα φώτα σας

SMAD

Member
Καλησπέρα και από εμένα μόλις γράφτηκα αν και έχω διαβάσει ότι έχετε γράψει για Μπαλί τα οποία είναι πολύ πολύ χρήσιμα . Εγώ και ο άντρας μου θα ταξιδέψουμε 4 Ιουλίου - 12 Μπαλί και μετά μέχρι 15/7/18 Σιγκαπούρη (3 μέρες). Από αυτά που προτείνεται σκέφτομαι να κλείσω 3 μέρες Nusa Dua και 5 Ubud.
Καταρχήν θέλω να ρωτήσω αν ο καιρός είναι καλός αυτή τη περίοδο για Μπαλί (ξέρω ότι θεωρείται high season) απλά τότε έχουμε τη δυνατότητα .
Επιπλεόν θα παρακαλουσα , εφοσον γνωρίζετε, να μου προτείνετε κάτι για κατάλυμα και στις 2 περιοχές στο Μπαλί αλλά και Σιγκαπούρη (εχώ δεί ήδη κάποια που προαναφέρατε αλλά ή δεν έχουν ή κοστίζουν πολύ). Σκεφτόμουν να κλείσω κάτι σε βιλα στο Ubud μιας και θα μείνουμε και πιο πολλές μέρες.
Όσο αφορά τα αξιοθέατα και οδηγούς νομίζω με έχετε ήδη καλύψει !! και από τη δική μου εμπειρία γνωρίζω ότι καλύτερα τις εκδρομές κλπ να τις κλείνεις επι τόπου και τις περισσότερες φορές εκτός ξενοδοχείου (όπως στο Μεξικό , Κανάρια κλπ)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων , και οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ευπρόσδεκτη!!!

vrea

Member
Στην Σιγκαπούρη εμείς τελικά μείναμε στο Grand Mercury Roxy. Δεν θα στο σύστηνα σαν κάτι ιδιαίτερο. Δεν ήταν κεντρικό οπότε χρειαζόταν παντού ταξί, η γύρω περιοχή δεν είχε κανένα ενδιαφέρον και μας χρέωσαν μια extra μέρα για early check in. Το κερασάκι ήταν ότι βρισκόταν απέναντι από μια οικοδομή οπότε είχαμε super θέα τους εργάτες.
Αν ξαναπήγαινα θα κοίταζα οπωσδήποτε κάτι άλλο και κάτι πιο κεντρικό.

Στο Μπαλί μείναμε όλες τις μέρες στο Ουμπουντ και δεν το μετανιώνω καθόλου. Για μένα το Μπαλί είναι ονειρικό εκτός από τον νότο που πιθανόν να έχει πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες αλλά για μένα στερείται παντελώς ενδιαφέροντος σε σχέση με το υπόλοιπο νησί.
Το Ουμπουντ είναι κεντρικό και ότι πρέπει για καθημερινές αποδράσεις. Εμείς 9 μέρες στο Μπαλί και τις 9 χρησιμοποιήσαμε οδηγό για τις μετακινήσεις μας από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αν ξαναπήγαινα πάλι ακριβώς τα ίδια θα έκανα.

SMAD

Member
Στην Σιγκαπούρη εμείς τελικά μείναμε στο Grand Mercury Roxy. Δεν θα στο σύστηνα σαν κάτι ιδιαίτερο. Δεν ήταν κεντρικό οπότε χρειαζόταν παντού ταξί, η γύρω περιοχή δεν είχε κανένα ενδιαφέρον και μας χρέωσαν μια extra μέρα για early check in. Το κερασάκι ήταν ότι βρισκόταν απέναντι από μια οικοδομή οπότε είχαμε super θέα τους εργάτες.
Αν ξαναπήγαινα θα κοίταζα οπωσδήποτε κάτι άλλο και κάτι πιο κεντρικό.

Στο Μπαλί μείναμε όλες τις μέρες στο Ουμπουντ και δεν το μετανιώνω καθόλου. Για μένα το Μπαλί είναι ονειρικό εκτός από τον νότο που πιθανόν να έχει πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες αλλά για μένα στερείται παντελώς ενδιαφέροντος σε σχέση με το υπόλοιπο νησί.
Το Ουμπουντ είναι κεντρικό και ότι πρέπει για καθημερινές αποδράσεις. Εμείς 9 μέρες στο Μπαλί και τις 9 χρησιμοποιήσαμε οδηγό για τις μετακινήσεις μας από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αν ξαναπήγαινα πάλι ακριβώς τα ίδια θα έκανα.
Ευχαριστώ πολύ . Ναι και εγώ στη Σιγκαπούρη θέλω οπωσδήποτε κάτι κεντρικο μιας και θα είμαστε μόνο 3 μέρες . Λές δλδ να μείνουμε όλες τις μέρες στο Ουμπούντ; και καθόλου νουσα ντουα;

vrea

Member
Εμένα δεν με εντυπωσίασε ο νότος σε αντίθεση με το υπόλοιπο νησί που είναι κορυφαία εμπειρία.
Αυτά που οπωσδήποτε πρέπει να δεις / κάνεις νότια είναι:
  1. Uluwatu
  2. Kecak Performance
  3. Jimbaran δείπνο
Κάναμε και δύο μπάνια στις παραλίες αλλά δεν είναι αυτό που αξίζει στο Μπαλί ώστε να επενδύσεις σε διαμονή στην περιοχή. 1-2 ημερήσιες εκδρομές στον νότο είναι ότι πρέπει.

Για μένα η φύση, οι ναοί και οι γιορτές τους, οι εικόνες της ζούγκλας, τα ζώα του Μπαλί, οι ορυζώνες, οι καταρράκτες, τα ηφαίστεια, οι λίμνες και οι φυσικές πηγές, οι τέχνες (παραστάσεις μουσεία, πινακοθήκες), οι άνθρωποι του Μπαλί και το φαγητό είναι κάτι το αξεπεράστο και καθιστούν το Μπαλί μοναδικό ταξίδι ζωής.

Τα παραλιακά μέρη στον νότο δεν έχουν καμία γραφικότητα, σε παραπέμπουν μάλλον σε Μάλια και πιστεύω ότι αδικούν το Μπαλί. Θα πήγαινα μόνο αν ήθελα να αράξω σε μια ξενοδοχειακή μονάδα με πολυτέλεια και χωρίς ιδιαίτερο κόστος - αν και για να βρω κάτι τέτοιο δεν θα πήγαινα στην άλλη άκρη του κόσμου.

SMAD

Member
Εμένα δεν με εντυπωσίασε ο νότος σε αντίθεση με το υπόλοιπο νησί που είναι κορυφαία εμπειρία.
Αυτά που οπωσδήποτε πρέπει να δεις / κάνεις νότια είναι:
  1. Uluwatu
  2. Kecak Performance
  3. Jimbaran δείπνο
Κάναμε και δύο μπάνια στις παραλίες αλλά δεν είναι αυτό που αξίζει στο Μπαλί ώστε να επενδύσεις σε διαμονή στην περιοχή. 1-2 ημερήσιες εκδρομές στον νότο είναι ότι πρέπει.

Για μένα η φύση, οι ναοί και οι γιορτές τους, οι εικόνες της ζούγκλας, τα ζώα του Μπαλί, οι ορυζώνες, οι καταρράκτες, τα ηφαίστεια, οι λίμνες και οι φυσικές πηγές, οι τέχνες (παραστάσεις μουσεία, πινακοθήκες), οι άνθρωποι του Μπαλί και το φαγητό είναι κάτι το αξεπεράστο και καθιστούν το Μπαλί μοναδικό ταξίδι ζωής.

Τα παραλιακά μέρη στον νότο δεν έχουν καμία γραφικότητα, σε παραπέμπουν μάλλον σε Μάλια και πιστεύω ότι αδικούν το Μπαλί. Θα πήγαινα μόνο αν ήθελα να αράξω σε μια ξενοδοχειακή μονάδα με πολυτέλεια και χωρίς ιδιαίτερο κόστος - αν και για να βρω κάτι τέτοιο δεν θα πήγαινα στην άλλη άκρη του κόσμου.
Συμφωνω αν θελω διακοπές εχει ωραιοτατα 5αστερα στην Ελλαδα (σε μερη που εχω δει ξανα κ ξανα ) το εξωτερικο για εμενα ειναι τουρισμος! Οποτε μάλλον θα κλεισω μονο ουμπουντ κ απο εκει εξορμήσεις !!! Εχεις κατι να μου προτεινεις ή να με αποτρέψεις για ξενοδοχειο;

vrea

Member
Εμείς κλείσαμε στο Jannata που μου σύστησε ένα παιδί από εδώ και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι. Είμαι σίγουρη όμως ότι θα βρεις πολλές βίλες στην περιοχή ενδεχομένως και σε καλύτερη τιμή από ότι βρήκαμε εμείς που κλείσαμε τελευταία στιγμή.

alakae

Member
Καλησπερα παιδια αν μπορει καποιος να βοηθησει: για δυο βδομαδες στην Ινδονησια τι προλαβαινω να δω με ενα νορμαλ προγραμμα απο Ubud , Lombok , Gill islands, Yogyakarta, komodo islands, Mount Bromo ή τι αλλο εχετε να προτεινετε που να μην το ανεφερα?

efi.hania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
papua
Καλησπερα παιδια αν μπορει καποιος να βοηθησει: για δυο βδομαδες στην Ινδονησια τι προλαβαινω να δω με ενα νορμαλ προγραμμα απο Ubud , Lombok , Gill islands, Yogyakarta, komodo islands, Mount Bromo ή τι αλλο εχετε να προτεινετε που να μην το ανεφερα?
Μη βάζεις τόσα πολλά σε 2 εβδομάδες μόνο, δε γίνεται.
Θα μπορούσες να φτιάξεις ένα τέλειο πρόγραμμα συνδιάζοντας ανατολική java, που είναι απίστευτα, και Μπαλί όπου θα περάσεις οδικως και 1 ώρα πλοίο..
Η Μπαλί Γκίλι και λομποκ ή Κομόντο
Θέλεις περιπέτεια και δράση ή χαλάρωση και πολυτελεια για να ξεκινήσουμε από κει. Σόλο, ζευγάρι, παρέα??

alakae

Member
Μη βάζεις τόσα πολλά σε 2 εβδομάδες μόνο, δε γίνεται.
Θα μπορούσες να φτιάξεις ένα τέλειο πρόγραμμα συνδιάζοντας ανατολική java, που είναι απίστευτα, και Μπαλί όπου θα περάσεις οδικως και 1 ώρα πλοίο..
Η Μπαλί Γκίλι και λομποκ ή Κομόντο
Θέλεις περιπέτεια και δράση ή χαλάρωση και πολυτελεια για να ξεκινήσουμε από κει. Σόλο, ζευγάρι, παρέα??
Ναι εννοειται οτι δεν χωρανε ολα αυτα απλως ειναι ολα οσα ειχα βρει.. Ζευγαρι θα ειμαστε και προτιμουμε την περιπετεια με λιγη χαλαρωση στο Μπαλι.

Gr.evavgelia

Member
Καλησπέρα .. Είμαι νέο μέλος στην παρέα σας παρότι για όλα μου τα ταξίδια σας παρακολουθουσα. Θέλω την βοήθεια σας σχετικά με Μπαλι (διάβασα αρκετά θέματα αλλά επειδή είμαι άσχετη με την αναζήτηση στο forum δεν μπορώ να βρω αυτό που θελω) . Λοιπόν κλείσαμε Αύγουστο για Μπαλί Σιγκαπούρη κ σχετικά με τις μεταφορές στο Μπαλί τι έχετε να προτείνετε ? Κάπου διάβασα στο forum για κάποιον Έλληνα ξεναγό (που ζει μόνιμα εκει)αλλά δεν μπορώ να το ξαναβρώ το άρθρο . Ξέρει κάποιος λεπτομέρειες?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom