• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ηνωμένο Βασίλειο Ταξίδι στο Λονδίνο για ζευγάρι με Low Budget(Help)

Επόμενο Ταξίδι
ΛΟΝΔΊΝΟ. ΑΓΓΛΊΑ
Ταξίδι-Όνειρο
THAILAND
Καλησπέρα :)
Λοιπόν,ας ξεκινήσω από τα βασικά. Είμαστε φοιτητές(ζευγάρι) και είναι δύσκολο να απολαύσουμε με μεγάλη άνεση ένα ταξίδι στο Λονδίνο, λόγω του χαμηλού μας οικονομικού! Ξέρω ότι μπορώ ωστόσο, να περάσω τέλεια αλλά χρειάζομαι μερικές πληροφορίες και φυσικά προτάσεις!Είναι η πρώτη φορά Αγγλία και γενικά μόνοι μας στο εξωτερικό.Η δική μου γενική ιδέα για να καταλάβετε και εσείς είναι η εξής: Θέλουμε να πάμε για 5 μέρες, να ξοδέψουμε γύρω στα 500Ε(συνολικά,ο καθένας) και να μένουμε σε ένα ξενοδοχείο μόνο για να κοιμόμαστε και να καθαριζόμαστε!(Κοντά στο κέντρο).Έχω ήδη πάρει μια πολύ καλή γενική ιδέα για το τι παίζει(τέλειοι είστε! :D), αλλά έχω μερικά ακόμα θεματάκια.

1)Στο airtickets.gr βρήκα με μεγάλη έκπληξη εισιτήρια με επιστροφή γύρω στα 100Ε. (Λέμε για 10/02 με 15/02) Αλλά η εταιρία που τα δίνει, μετά από λίγο ψάξιμο ανακάλυψα ότι είναι λίγο "περίεργη". Χρεώνει extra αποσκευές(δλδ μια αποσκευή των 20kg δε χρεώνεται?δεν έχω καταλάβει..), προσγειώνεται σε αεροδρόμιο μακριά από το κέντρο(μιάμιση ώρα μέχρι το Λονδίνο), ότι πάρεις μέσα στο αεροπλάνο το βάζεις απ την τσέπη σου και τα σχετικά. Δε με νοιάζει τόσο η ταλαιπωρία(εξάλλου σε κρεβάτι θα καταλήξω no matter what), όσο The final destination! Αν ξέρει κανείς οτιδήποτε άλλο για αυτήν την εταιρία ή έχει ταξιδέψει με αυτή, αν μπορεί ας μου δώσει τα φώτα του!Η εταιρία είναι η EasyJet(οι έμπειροι φαντάζομαι ήδη θα το είχατε καταλάβει :Ρ )

2)Από όσα διάβασα και ξέρω, η αγορά και η καθημερινή ζωή είναι ακριβή. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι σε καθημερινή βάση θα του φεύγουν λεφτά όπως του φεύγουν και στη πόλη του? Δλδ, είναι καλά να ξοδεύω μέσο όρο 60-70 λίρες τη μέρα?Γενικά, δε σκοπεύουμε να γίνουμε τουρίστες εκεί. Περισσότερο ταξιδιώτες, οπότε λάβετε υπόψιν οτι το περισσότερο χρήμα θα φύγει σε pub, φαγητό και διασκέδαση. Και μεταφορικά βέβαια( έχω ενημερωθεί για την Oyster ;) ).Άντε και σε κανένα αξιοθέατο, ή βόλτα στον Τάμεση.αν περισσέψει και τπτ, σε shopping!

3)Διαμονή!Μεγάλο θέμα.Βολεύει κοντά σε συγκοινωνίες, στο κέντρο, με καθαρό προσωπικό μπάνιο!Τόσο δύσκολο να βρω, έστω και στις γύρω περιοχές. Μaximum 200E για εδώ.

4)Το συγκεκριμένο site με βοήθησε απίστευτα για το πού να πάω ως ταξιδιώτης!Δλδ φάση chinatown,oxford street,harrods,τα πάρκα...Αν έχετε να προτείνετε και σεις κατι πιό συγκεκριμένο,plz :D

Αυτά προς το παρόν.Ξέρω ότι το πιο καλό θα ήταν να μάζευα περισσότερα λεφτά και να το απολάμβανα περισσότερο και ξέρω οτι ένας σωστός ταξιδιώτης σκέφτεται πρώτα τον προορισμό και μετά το κόστος, αλλά εύχομαι ειλικρινά να είχα αυτή τη δυνατότητα. Απλά προσπαθώ να τα συνδυάσω, γι αυτό και ζητάω την πολύτιμη βοήθεια σας!
Ευχαριστώ για το χρόνο σας παιδιά :)

Things I've checked and need your confirmation! <3
-Ως ζευγάρι να μην απευθυνθώ σε ταξιδιωτικό γραφείο.
-Να μην μείνω σε ξενοδοχείο στα προάστια
-Να μην πάω καλοκαίρι
-Να δοκιμάσω όλες τις κουζίνες
-Να δω ένα μιούζικαλ
-Να περπατησω για να εκτιμήσω :Ρ

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Κoronagramata,
Δεν υπαρχει κανενας λογος να απευθυνθεις σε πρακτορειο για το Λονδινο, ιδιαιτερα απο τη στιγμη το ταξιδι σου θα ειναι low budget.. Οι λυσεις που μπορεις να βρεις μονη σου με σχετικα ευκολο ψαξιμο ειναι αρκετα πιο οικονομικες..

Υπαρχουν αρκετα και εμπεριστατωμενα θεματα τα οποία απαντουν σε πολλες απο τις αποριες σου, κανε μια Αναζητηση, βαλε τη λεξη Λονδινο (επανω δεξια στη μπαρα), Μερικα απο αυτα:

http://www.travelstories.gr/%E5%F5%F1%FE%F0%E7/204-%EF%E4%E7%E3%FC%F2-%EB%EF%ED%E4%DF%ED%EF.html

http://www.travelstories.gr/%E5%F5%...EF-%E3%E9%E1-%E1%F1%F7%DC%F1%E9%EF%F5%F2.html

http://www.travelstories.gr/%E5%F5%F1%FE%F0%E7/24697-%F4%E1

Η easyjet που ανεφερες, εχει απο τις πιο οικονομικες πτησεις για London αλλα επειδη ειναι Low cost εταιρεια
Δεν προσφερει γευματα και φυσικα
Πληρωνεις επιπλεον τη βαλιτσα 24 Ευρω, οποιαδηποτε βαλιτσα μεχρι 20 κιλα, αν ειναι πιο βαρια εχεις επιπλεον επιβαρυνση. Δικαιουσαι δωρεαν μονο ενα τεμαχιο χειραποσκευης αλλα σε διαστασεις 56χ45χ25..
Διαβασε λιγο τους ορους της easyjet στο Cheap flights - Find and book cheap flights on easyJet.com

Ναι, η easyjet πεταει απο/προς Gatwick που ειναι αρκετα πιο μακρια απο την πολη σε σχεση με το Heathrow αλλα υπαρχουν διαφορα τρενα που σε μεταφερουν στο Λονδινο ακομα και σε 35-40 λεπτα

Μια ερωτηση για ξενοδοχειο κεντρικο με δικο του μπανιο που θελεις
τα 200 ευρω που ανεφερες ειναι για το συνολο των 5 ημερων και για τους δυο ή για το ατομο? γιατι στην πρωτη περιπτωση με 40 ευρω την ημερα στο λονδινο μαλλον αδυνατον..

manelaki

Member
H easyjet ειναι μια low cost εταιρεια. πρεπει να προσεξεις τους περιορισμους της και μετα να κλεισεις για να μη βρεθεις προ εκπληξεως. κατα τα αλλα δε νομιζω να συναντησεις καποιο τρομερο προβλημα. υπαρχουν ενα σωρο πραγματα εδω μεσα για την easyjet μπορεις απλα να κανεις μια αναζητηση. τα βασικα που πρεπει να ξερεις ειναι οτι το αεροδρομιο ειναι το Gatwick, οι χειραποσκευες σας (δικαιουται μια καθε επιβατης και ειναι η αποσκευη καμπινας, αυτη δηλαδη που σας επιτρεπεται να παρετε μαζι σας μεσα στο αεροπλανο στη καμπινα επιβατων) πρεπει να εχεις συγκεκριμενες διαστασεις (56x45x25 εκατοστά) αλλιως δε περνανε, οι βαλιτσες πρεπει να'ναι μεχρι 20 κιλα για καθε επιβατη (προσοχη! καθε κιλο παραπανω χρεωνεται χρυσο). Χρεωση υπαρχει μονο για τη βαλιτσα και οχι για τη χειραποσκευη. Βεβαια για 5 μερες μεσα στο χειμωνα δε μπορειτε να γλυτωσετε τις βαλιτσες σιγουρα θα χρειαστουν. Διαβασε κι εδω Επιτρεπόμενο βάρος αποσκευών | easyJet.com τους κανονισμους σχετικα με τις αποσκευες.
Τα 500 ευρω παρ'ολα αυτα μου φαινονται καπως λιγα.
Οταν ψαξεις για την easyjet ψαξε και για το λονδινο εδω μεσα γιατι υπαρχουν πολλα θεματα και ιστοριες.

manelaki

Member
Η χειραποσκευη για να καταλαβεις μπαινει σ'αυτο το κουτι κι ετσι τσεκαρουν αν μπορει να χωρεσει και στη καμπινα του αεροπλανου και να γινει δεκτη.

Attachments

GTS

Member
Η χειραποσκευή φτάνει και περισσεύει για 5 μέρες στο Λονδίνο, εκτός αν είσαι από τους τύπους που παίρνουν μαζί τους 3 ζευγάρια παπούτσια, 5 παντελόνια και 3 μπουφάν (να πάρετε όμως 5 σώβρακα, ένα την ημέρα έτσι, μη το παραχέσουμε).

Τώρα, για το κόστος: να πάρετε Easyjet με 100 Ευρώ, να πάρετε φτηνά εισιτήρια τρένου για Λονδίνο από το αεροδρόμιο με τη Southern (Southern Railway) (έχω κλείσει και με 3 λίρες το άτομο), να μείνετε κάπου με μίνιμουμ 100 Ευρώ στο Paddington που είναι και όμορφα, να μπείτε σε όλα τα φοβερά μουσεία του Λονδίνου που είναι και δωρεάν, να φάτε σε υπαίθριες αγορές (π.χ. Camden) το μεσημέρι και καμιά μπαγκέτα το βράδυ. Όμως με 500 Ευρώ/άτομο σύνολο, απλά δε βγαίνει. Μειώστε τις μέρες ή βάλτε κανά 150άρι-200άρι παραπάνω/άτομο.

manelaki

Member
Η χειραποσκευή φτάνει και περισσεύει για 5 μέρες στο Λονδίνο, εκτός αν είσαι από τους τύπους που παίρνουν μαζί τους 3 ζευγάρια παπούτσια, 5 παντελόνια και 3 μπουφάν (να πάρετε όμως 5 σώβρακα, ένα την ημέρα έτσι, μη το παραχέσουμε).
ο αντρας μιλησε.... εμενα παντως δε νομιζω να μου εφτανε. καταχειμωνο θα πανε...
και 5 μπλουζες. με τοσο περπατημα μη φοραμε και ιδρωμενες μπλουζες..:xmas_eek:

XRISTOS71

Member
ο αντρας μιλησε.... εμενα παντως δε νομιζω να μου εφτανε. καταχειμωνο θα πανε...
εκτός αν τα σωβρακα τους ειναι σαν του Παγκαλου και τα φορούν και σαν φανέλες ενα καθε μερα :xmas_lol:

GTS

Member
Για 5 μέρες ένα μπουφάν είναι νομίζω αρκετό και θα το έχει μαζί του, όχι στη βαλίτσα. Οι μπλούζες δε πιάνουν πολύ χώρο και αν έχεις καλή χειραποσκευή στα όρια των επιτρεπόμενων διαστάσεων όλα χωράνε. Αν μιλάμε δε για γυναίκα που τα ρούχα σας είναι μινιατούρες, ακόμα καλύτερα.

XRISTOS71

Member
Για 5 μέρες ένα μπουφάν είναι νομίζω αρκετό και θα το έχει μαζί του, όχι στη βαλίτσα. Οι μπλούζες δε πιάνουν πολύ χώρο και αν έχεις καλή χειραποσκευή στα όρια των επιτρεπόμενων διαστάσεων όλα χωράνε. Αν μιλάμε δε για γυναίκα που τα ρούχα σας είναι μινιατούρες, ακόμα καλύτερα.

Δεν έχεις πιασει το νόημα των γυναικών ,
γκρινιάζουν για την χειραποσκευή γιατι σκεφτονται που θα βαλουν το νεσεσέρ με τα καλυντικά κια τις κρέμες τους ,ασε που δεν επιτρέπονται στο αεροπλάνο μεσα :xmas_cheesygrin::xmas_cheesygrin:.
Σιγα μην νοιάζονται αν οι άντρες της παρέας φορουν την ιδια μπλουζα 5 μερες

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Μονο μη σου τυχει μαζι με τον Παγκαλο να εχεις και για γυναικα τη Ντορα ..οποτε εκει εχεις ενα θεματακι:xmas_lol:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δεν έχεις πιασει το νόημα των γυναικών ,
γκρινιάζουν για την χειραποσκευή γιατι σκεφτονται που θα βαλουν το νεσεσέρ με τα καλυντικά κια τις κρέμες τους ,ασε που δεν επιτρέπονται στο αεροπλάνο μεσα :xmas_cheesygrin::xmas_cheesygrin:.
Σιγα μην νοιάζονται αν οι άντρες της παρέας φορουν την ιδια μπλουζα 5 μερες
Οι κρεμες συνηθως ειναι κατω απο 100 ml -συνηθως τα βαζακια ειναι 50ml, οποτε δεν υπαρχει προβλημα να τις παρει κανεις χειραποσκευη. Και με το υγρο των φακων επαφης, το οποιο αλλωστε αφορα καποιους ανεξαρτητως φυλου, απο το καταστημα οπτικων που ψωνιζει κανεις, ζητα να του φερουν ενα μπουκαλακι δειγμα, το οποιο ειναι κατω των 100ml και ταξιδευει μια χαρα με χειραποσκευη. Θεμα οργανωσης ειναι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα