NIKOLETA05
Member
Αν σας έλεγαν να πείτε τι σας άρεσε στο Άμστερνταμ σε δύο σειρές τι θα λέγατε;
Μπύρες,αρχιτεκτονική, κανάλια, κόσμος,χαλαρότητα, μπύρες,αίσθηση ελευθερίας, ελευθεριότητα, η <<νυκτερινή περίπολος>> του Ρέμπραντ...νομίζω ότι ξέχασα να αναφέρω τις μπύρες.Αν σας έλεγαν να πείτε τι σας άρεσε στο Άμστερνταμ σε δύο σειρές τι θα λέγατε;
Προσωπικά δεν θα πρότεινα βόλτα με πλοιάριο. Πολύ πιο ωραίο να ανακαλύψετε τις γειτονιές και τις γέφυρες με τα πόδια. Επίσης αυτό το μουσείο είναι κάτι που θέλετε να δείτε διακαώς?Το πρωί να πάμε βόλτα στα κανάλια με πλοιάριο και μετά βόλτα στη γειτονιά Joordan. Αν μας μείνει χρόνος ίσως πάμε στο Μουσείο Θαλάσσιας Ιστορίας.
Βόλτα και πρωί και βράδυ. Είναι μια από τις ομορφότερες γειτονιές. Κανένας φόβος. Έχει τρελό κόσμο το βράδυ. Μόνο μη βγάζετε ανεξέλεγκτα φωτογραφίες. Μπορείς να βγεις σε μια γέφυρα με φόντο το κανάλι, αλλά μη βγάλετε έστω και καταλάθος καμιά βιτρίνα με τα κορίτσια. Εγώ είχα δεχτεί μια παρατήρηση από έναν της πιάτσας εκεί αλλά ήταν ευγενικός.Το βράδυ λέμε να πάμε Red ligh distirct αλλά διάβασα σε έναν οδηγό ότι είναι επικίνδυνα το βράδυ και καλύτερα να πας πρωί ισχύει?
Λόγω μικρής διάρκειας μέρας δεν ξέρω αν τα προλάβετε όλα. Νομίζω σου είχα πει τους τρόπους μετάβασης από το ένα μέρος στο άλλο ώστε να τα συνδυάσετε με το Amsterdam & Region Travel Ticket.Θέλω να πάμε στα χωριά Volendam- Edam- Zaachen Sans. Ελπίζω να προλάβουμε σε μια μέρα όλα μαζί...
Και πάλι θα σου πω καλύτερα με τα πόδια. Πρόκειται για 30 έργα τέχνης που ανάβουν καθημερινά από τις 17:00 έως 23:00. Δες τα εδώ: https://amsterdamlightfestival.com/en/artworksΤο βράδυ θέλουμε να πάμε στο light festival, αλλά έλα που δεν κατάλαβα όσο κι αν διάβασα ούτε τι ακριβώς γίνεται,ούτε πώς συμμετέχεις,ούτε πού ακριβώς γίνεται.... Πληρώνεις εισιτήριο ή γίνεται σε όλη την πόλη και μπορείς να το δεις με τα πόδια? Είδα κάποιες "βαρκάδες" με 20 ευρω,αλλά αξίζουν? Αν πούμε να το δούμε με τα πόδια πώς θα μάθουμε σε ποια σημεία γίνεται?
Ευχαριστώ ωωωωω....Το Van Gogh τις Παρασκευές κλείνει στις εννιά για αυτό λέω να πάμε την πρώτη μέρα.Βαν Γκογκ έχε υπόψιν κλείνει 5 η ώρα. Όπως κ τα περισσότερα μουσεία. Εγώ είχα κλείσει ιντερνετικά . Κ είχα μαζί το κινητό κ το σκαναρανε δίπλα στο μουσείο έχει μηχανήματα που από ότι καταλαβα κλείνεις από κει εισητηριο. Στην είσοδο δεν κόβουν όμως . Αυτό το μουσείο της θαλάσσιας ιστορίας δεν το θεωρώ hot .αν σου αρέσει η πολύ μοντέρνα τέχνη να πας στο stejelik απέναντι από του Βάγκογκ . Είναι πολύ μπροστά .
Στο ζα σε ζανς υπολόγισε χοντρικά μια ώρα δρόμο να πας κ μια να γυρίσεις. Έχει λεωφορείο στο κεντρικό σταθμό από την πίσω πλευρά κάθε τέταρτο .10 ευρώ κ κάτι πάνε ελα
Το light festival είναι φωτισμένα σημεία σ όλη την πόλη . Μπορείς κ με τα πόδια .αλλά με την κρουαζιέρα είναι ξεκούραστα κ βλέπεις τα περισσότερα. Κοστίζει κοντά στα 25 ευρώ. Είναι κλειστό κ δεν κρυώνεις .
Σημαντικό πολύ αν χρησιμοποιείτε μέσα μαζικής μεταφοράς να παρετε κάρτες. Την χτυπάς μόλις ανέβεις κ μόλις κατέβεις. Εμείς επειδή θέλαμε να δούμε πολλά πήραμε την iamsterdam card των 72 ωρών κοντά στα 80 ευρώ . Περιέχει αξιοθέατα κ μετακινήσεις . Μ αυτήν είδαμε rikjmuseum,stejelik,van gogh,ajax αρένα,μουσείο διαμαντιών,ζωολογικό κήπο με πλανητάριο κ mikropia museum,κρουαζιέρα +8 ευρώ λόγω φεστιβάλ αλλιώς δωρεάν. Σπίτι του Ρέμπραντ,hermitage museum .εμείς ενθουσιάστηκαμε κυρίως με βαν γκοΓκ κ στετζελικ,κρουαζιέρα .
Υπάρχουν κάρτες για όλα τα μεταφορικά που πάνε με την ημέρα .περίπου 8€ . Κ ανεβαίνεις παντού .Σου γράφω από Άμστερνταμ τώρα .αύριο αναχωρούμε . Το αεροδρόμιο τους είναι χάος. Να είστε συγκεντρωμένοι . Χάνεσαι εύκολα .χάος κ ο κεντρικός τους σταθμος . Κόσμος κ ένα χάος.
Ευχαριστώ ξανά. Αν δεν προλαβαίνονται και τα τρία χωριά σε μια μέρα,λες να πάμε σε ένα κάθε μέρα ή είναι κάποια κοντά το ένα με το άλλο και να πάμε σε μια μέρα στα δύο; Θέλω να δω και τα τρία....Προσωπικά δεν θα πρότεινα βόλτα με πλοιάριο. Πολύ πιο ωραίο να ανακαλύψετε τις γειτονιές και τις γέφυρες με τα πόδια. Επίσης αυτό το μουσείο είναι κάτι που θέλετε να δείτε διακαώς?
Βόλτα και πρωί και βράδυ. Είναι μια από τις ομορφότερες γειτονιές. Κανένας φόβος. Έχει τρελό κόσμο το βράδυ. Μόνο μη βγάζετε ανεξέλεγκτα φωτογραφίες. Μπορείς να βγεις σε μια γέφυρα με φόντο το κανάλι, αλλά μη βγάλετε έστω και καταλάθος καμιά βιτρίνα με τα κορίτσια. Εγώ είχα δεχτεί μια παρατήρηση από έναν της πιάτσας εκεί αλλά ήταν ευγενικός.
Λόγω μικρής διάρκειας μέρας δεν ξέρω αν τα προλάβετε όλα. Νομίζω σου είχα πει τους τρόπους μετάβασης από το ένα μέρος στο άλλο ώστε να τα συνδυάσετε με το Amsterdam & Region Travel Ticket.
Και πάλι θα σου πω καλύτερα με τα πόδια. Πρόκειται για 30 έργα τέχνης που ανάβουν καθημερινά από τις 17:00 έως 23:00. Δες τα εδώ: https://amsterdamlightfestival.com/en/artworks
Όπως λέει το site, η συνολική διαδρομή με τα πόδια είναι 8.5 χιλιόμετρα. Και φυσικά δεν είναι απαραίτητο να τα δείτε όλα σε μια μέρα. Μέρος της διαδρομής είναι προσβάσιμο από τους σταθμούς μετρό.
Δες τη διαδρομή εδώ: https://amsterdamlightfestival.com/en/map
Volendam και Marken εννοείται την ίδια μέρα, πολύ εύκολα με λεωφορείο. Είναι πολύ κοντά. Όπως και το Edam. Για να τα δείτε την ίδια μέρα πρέπει να ξεκινήσετε πρώι. Γιατί βραδιάζει στις 16:00.Ευχαριστώ ξανά. Αν δεν προλαβαίνονται και τα τρία χωριά σε μια μέρα,λες να πάμε σε ένα κάθε μέρα ή είναι κάποια κοντά το ένα με το άλλο και να πάμε σε μια μέρα στα δύο; Θέλω να δω και τα τρία....
Στο Zaache Sans άκουσα ότι υπάρχει φωτογραφείο που ντύνεσαι με παραδοσιακές φορεσιές και βγαίνεις φωτό έχετε πάει;
Ευχαριστώ ωωωωω....Το Van Gogh τις Παρασκευές κλείνει στις εννιά για αυτό λέω να πάμε την πρώτη μέρα.
Πόση ώρα πριν την πτήση να ξεκινήσουμε για το αεροδρόμιο δεδομένου ότι είναι νωρίς το πρωί κ θα πάμε με ταξί; Αγχώθηκα που λες ότι είναι χάος το αεροδρόμιο...Με Transavia πετάξατε ή άλλη εταιρεία;
Έχω μπερδευτεί με τις κάρτες των μεταφορικών μέσων. Θα μείνουμε 3,5 μέρες και σκοπεύουμε να παμε σε δύο το πολύ μουσεία και στα χωριά που ανέφερα. Απ' ο,τι κατάλαβα η Iamsterdam card δεν μας συμφέρει για τον αριθμό των μουσείων που θέλουμε να πάμε.Σωστα? Το ξενοδοχείο είναι εκτός κέντρου οπότε θα χρησιμοποιούμε καθημερινά τραμ. Να πάρω μια GVB για 48 ώρες και μια Αmsterdam & Region Travel Ticket για τη μέρα που θα πάμε στα χωριά? Η Amsterdam & Region Travel Ticket περιλαμβάνει και τα τραμ εντός Άμστερνταμ? Οπότε για εκείνη τη μερα είμαστε καλυμμένοι από εισιτήρια εντός και εκτός Άμστερνταμ?Δεν χρειάζεται κανένα γκρουπ. Μπορεί να γίνει πανεύκολα και φυσικά και συνδέονται αυτές οι περιοχές μεταξύ τους. Κατ αρχήν θα πάρεις ένα Amsterdam & Region Travel Ticket. Κατέβασε το χάρτη για να δεις τις διαδρομές που μπορείς να κάνεις με αυτό το εισιτήριο. https://en.gvb.nl/amsterdam-region-travel-ticket
Σε όλα ναι. Ακριβώς αυτά που λες!Έχω μπερδευτεί με τις κάρτες των μεταφορικών μέσων. Θα μείνουμε 3,5 μέρες και σκοπεύουμε να παμε σε δύο το πολύ μουσεία και στα χωριά που ανέφερα. Απ' ο,τι κατάλαβα η Iamsterdam card δεν μας συμφέρει για τον αριθμό των μουσείων που θέλουμε να πάμε.Σωστα? Το ξενοδοχείο είναι εκτός κέντρου οπότε θα χρησιμοποιούμε καθημερινά τραμ. Να πάρω μια GVB για 48 ώρες και μια Αmsterdam & Region Travel Ticket για τη μέρα που θα πάμε στα χωριά? Η Amsterdam & Region Travel Ticket περιλαμβάνει και τα τραμ εντός Άμστερνταμ? Οπότε για εκείνη τη μερα είμαστε καλυμμένοι από εισιτήρια εντός και εκτός Άμστερνταμ?
Όχι. Για να πάτε στο κέντρο είτε με το τρένο είτε με το λεωφορείο Airport Express θα πληρώσετε γύρω στα 5€ τη μονή διαδρομή. Για λεωφορείο πληρώνεις απευθείας στον οδηγό. Την Amsterdam & Region Travel Ticket θα τη χρησιμοποιήσετε τη μέρα που θα βγείτε εκτός.Τη μέρα που θα φτάσουμε και θα πρέπει να πάρουμε τρένο και λεωφορείο από το αεροδρόμιο Schiphol να πάρουμε μια Amsterdam & Region Travel Ticket?